9η αγωνιστική 2019-20 : ΑΕΛ - ΟΦΗ

ΑΕΛ - ΟΦΗ 3-2

Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2019


Scorers: 14' Μόρας, 68' Μιλοσάβλιεβιτς, 79' Ντάουντα - 3' Σεμέδο, 7' Τσιλιανίδης


ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Μόρας, Μπράλιτς (63′ Ασούμπρε), Μπέρτος, Στάνκοβιτς, Κάτσε (82′ Φατιόν), Σεσέροβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Ουάρντα, Νούνιτς (76′ Ντάουντα).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάλει, Σακόρ (75′ Στάικος), Κουτρουμπής, Νάστορς, Ναμπί, Σεμέδο, Μαρινάκης, Γιαννούλης, Τσιλιανίδης, Φιγκεϊρέδο, Κοροβέσης (81′ Μάνος)

Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Επόπτες: Ανδρέας Μεϊντάνης (Αχαϊας), Δημήτρης Νατσιόπουλος (Μακεδονίας)
4ος: Δημήτρης Μαλούτας (Ημαθίας)
VAR: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)
Α VAR: Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών)

Γήπεδο: AEL FC arena
Εισιτήρια: 4.049



Για μία ακόμη φορά η ΑΕΛ έκανε το δρομολόγιο «κόλαση-παράδεισος» σ’ ένα 90λεπτο και σήμερα το έκαναν μαζί της και χιλιάδες φίλαθλοι που βρέθηκαν στο AEL FC ARENA.

Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, όπως και στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Άρη, βρέθηκε πολύ νωρίς να χάνει με 2-0, αλλά δεν τα παράτησε. Πιστεύοντας στη δύναμη και την ποιότητά της και παίζοντας με πολύ μυαλό και σωφροσύνη, κατάφερε να γυρίσει ένα ματς που έμοιαζε χαμένο και να πετύχει μία καθαρά νίκη ψυχής, αλλά και ουσίας, μένοντας για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι αήττητη στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

Ένα από τα πλέον εκπληκτικά 45λεπτα σε αγώνα ελληνικού πρωταθλήματος ζήσαμε το μεσημέρι στο AEL FC ARENA, και το πρόσφεραν οι κατά τεκμήριο κορυφαίες ελληνικές επαρχιακές ομάδες η ΑΕΛ και ο ΟΦΗ.

Οι φιλοξενούμενου του Γιώργου Σίμου, πραγματικά μπήκαν με… χίλια στο παιχνίδι και κατάφεραν πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο να πάρουν «κεφάλι» δύο γκολ και να απειλήσουν την ΑΕΛ ακόμη και με διασυρμό, όμψς οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου όπως έχουν κάνει και στο παρελθόν δεν τα παράτησαν, έβγαλαν αντίδραση και κυρίως πίστη για την ανατροπή.

Αν και η ΑΕΛ λοιπόν ξεκίνησε το παιχνίδι με τους καλύτερους οιωνούς, χάνοντας μόλις στο πρώτο λεπτό ευκαιρία με τον Νούνιτς, είδε τους φιλοξενούμενους δύο λεπτά αργότερα να ανοίγουν το σκορ μ’ ένα απίθανο τέρμα του Σεμέδο με «λόμπα», βλέποντας τον Κρίστινσον εκτός εστίας.

Πριν καν προλάβουν να συνέλθουν οι παίκτες της ΑΕΛ βρέθηκαν στην κυριολεξία με την πλάτη στον τοίχο, δεχόμενοι και δεύτερο τέρμα, αυτή τη φορά από τον Τσιλιανίδη, με το οποίο και έγινε το 0-2…

Η ΑΕΛ όμως δεν… μάσησε. Έβγαλε αντίδραση και πριν συμπληρωθεί το πρώτο 15λεπτο κατάφερε να μειώσει με τέρμα του αρχηγού της, Βαγγέλη Μόρα που δέχτηκε τη μπάλα από χτύπημα φάουλ του Κάτσε και κινήθηκε έξυπνα στο πρώτο δοκάρι, σκοράροντας με πλασέ.

Από τη στιγμή αυτή και μετά οι «βυσσινί» ανέβασαν τις γραμμές τους και προσπάθησαν να πιέσουν τον αντίπαλο, ο οποίος πάντως έδειχνε πάντα επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο η λαρισινή ομάδα κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα με γκολάρα του Ουάρντα, γκολ που όμως ακυρώθηκε μετά από χρήση του VAR από τον κ. Κομίνη.

Τεχνολογία που δεν χρειάστηκε στο 41ο λεπτό, όταν ο Νούνιτς σκόραρε μετά από μεταβίβαση του Μόρα, βρισκόμενος όμως σε θέση οφσάιντ, για να ολοκληρωθεί με αυτή τη φάση το «γεμάτο» πρώτο 45λεπτο.  

Από τη στιγμή που ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να «σκοτώσει» την ΑΕΛ και οι «βυσσινί» βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να μειώσουν το σκορ, ήταν σχεδόν σίγουρο ότι το δεύτερο ημίχρονο θα είχε να προσφέρει κι αυτό αρκετές συγκινήσεις.

Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, κινούμενη με μυαλό και χωρίς να παρασυρθεί από τη θέληση για ανατροπή, «έχτιζε» μία πρωτοβουλία κινήσεων διατηρώντας τη μπάλα στα πόδια της, γνωρίζοντας ότι αν επιχειρούσε επίθεση χωρίς πλάνο θα έμεινε εκτεθειμένη στα μετόπισθεν και αυτό θα αποτελούσε «βούτυρο στο ψωμί» για τους γρήγορους επιθετικούς του ΟΦΗ.

Πρώτη αλλαγή ο Ασούμπρε στη θέση του Μπράλιτς και μετατροπή του σχήματος σ’ ένα 4-1-3-2 με τον νεοεισλθόντα να παίρνει πάνω του πολλές επιθετικές πρωτοβουλίες και σε μία από αυτές στο 69ο λεπτό να δίνει ασίστ στον Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς, που με τη βοήθεια και του Γιαννούλη έκανε το 2-2.

Και πάλι όμως οι «βυσσινί» αν και είχαν την παρότρυνση των φιλάθλων τους δεν έπαιξαν αλόγιστα, με σύνεση κινήθηκαν στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας μεταφέρει το παιχνίδι στο μισό του ΟΦΗ και δέκα λεπτά μετά την ισοφάριση έφτασαν στην ολική ανατροπή. Ο Ουάρντα αφού ταλαιπώρησε τους αντιπάλους του, με ωραία κάθετη πάσα βρήκε τον νεοισελθόντα Αμπιόλα Ντάουντα και αυτός με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 3-2, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.






 



#ΑΕΛΣτατιστικά αγώνα#ΟΦΗ
3Goals2
2Ασίστ1
9Τελικές Προσπάθειες10
4Σουτ εντός μεγάλης περιοχής1
5Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής6
0Κεφαλιές3
1Αποκρούσεις2
6Επεμβάσεις17
21Κλεψίματα23
14Φάουλ11
4Οφσάιντ0
5Κόρνερ5
35Λάθη35
2/23Γεμίσματα3/11


Στατιστικά παικτών ΑΕΛ
#ΟΝΟΜΑΘέσηΛεπτάΓκόλΚιρτινες
1Ογκμουντούρ ΚρίστινσονΤερματοφύλακας96
88Νικολα ΣτάνκοβιτςΑμυντικός961
5Αλέξης ΜιχαήλΑμυντικός96
18Βαγγέλης ΜόραςΑμυντικός961
25Μανώλης ΜπέρτοςΑμυντικός96
26Έργκις ΚάτσεΑμυντικός821
28Σλάβκο ΜπράλιτςΑμυντικός631
8Ράντομιρ ΜιλοσάβλιεβιτςΜέσος961
22Αντάν ΣετσέροβιτςΜέσος96
64Φατιόν ΆντονιΜέσος14
7Άμρ ΟυάρνταΕπιθετικός96
33Μάρκο ΝούνιτςΕπιθετικός76
23Ζαν-Λούκ ΑσούμπρεΕπιθετικός33
9Αμπιόλα ΝτάουνταΕπιθετικός201

-->
Δηλώσεις
Γρηγορίου:

«Αντιμετωπίσαμε μία πάρα πολύ ποιοτική ομάδα. Προηγήθηκε στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού και μετά δείξαμε ένα εξαιρετικό πρόσωπο. Δεν χρειάζεται να δεχόμαστε δύο γκολ για να δείχνουμε αυτό το πρόσωπο. Όταν ανατρέπεις δεύτερη φορά τέτοιο σκορ, αυτό λέει από μόνο του πολλά. Δείχνει αυτό που δουλεύουμε να μην παρατάνε ποτέ το παιχνίδι. Μεγάλη ώθηση στην ψυχολογία των παικτών αυτή η τεράστια ανατροπή και λόγος να αισιοδοξούμε για το μέλλον».
Συνέντευξη τύπου:
«Άλλο ένα αλλόκοτο παιχνίδι. Δεύτερη φορά να μένεις πίσω στο σκορ σε δεύτερο ματς, στο πρώτο ματς στο δεκάλεπτο, σήμερα στο εφτάλεπτο και να γυρνάς παιχνίδια με Άρη και σήμερα με τον ΟΦΗ.
Αυτά τα παιδιά χτίζουν χαρακτήρα. Χτίζουμε κάτι που προσπαθούμε όλοι και είναι να μην παρατάμε κανένα παιχνίδι. Ο στόχος θα πρέπει να είναι να δίνουν τα πάντα μέχρι το ενενήντα γιατί κάθε ματς έχει διακυμάνσεις και κανείς δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί είτε ξεκινάς θετικά είτε αρνητικά.
Με τη βοήθεια του κόσμου, που όλοι το χαρήκαμε πανηγυρίσαμε μία νίκη απέναντι σε μία από τις ποιοτικότερες ομάδες της κατηγορίας.
Είδατε και το πρώτο γκολ. Οι παίκτες μπροστά του ΟΦΗ μπορούν να κάνουν τη διαφορά και πιέσαμε ψηλά σε όλο τον αγώνα και με επιμονή, προσπαθώντας να πάρουμε τα ηνία του παιχνιδιού γυρίσαμε το ματς.
Το μυαλό μας στο 2-2 ήταν πως θα σκοράρουμε και θα κάνουμε το 3-2.
Το μυαλό μας είναι στην επόμενη εβδομάδα, μετά από αυτό το ματς κλειδί κόντρα στον ΟΦΗ, να συνεχίσουμε με νίκη κόντρα στη Λαμία και να πάμε στη διακοπή με ένα τρόπο που αν το συζητούσαμε πριν δύο μήνες δεν θα μας πίστευε κανείς.
Αρχής γενομένης από αύριο το μεσημέρι που έχουμε προπόνηση, βάζουμε τη Λαμία για να κλείσουμε με το καλύτερο τρόπο».


Κάτσε:
«Είμαστε η πιο τρελή ομάδα. Δεν είναι εύκολο να γυρνάς από το 0-2, ειδικά απέναντι στον ΟΦΗ που είναι πολύ καλή ομάδα. Δείξαμε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας. Πάντα πιστεύουμε στη νίκη, το δείξαμε και με τον Αρη σε μια δύσκολη έδρα όπως είναι το 'Κλεάνθης Βικελιδης'. Το πιστέψαμε όλοι ότι θα γυρίσει. Δουλεύουμε πολύ για να σταθεροποιηθούμε ψηλά. Από την πρώτη στιγμή ο κόσμος μας αγκάλιασε και μένα και τον Ουαρντα. Είμαστε καλά και χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Θέλουμε τον κόσμο, η ΑΕΛ είναι μεγάλη ομάδα με πολύ κόσμο και με τα παιχνίδια θέλουμε να φέρουμε τον κόσμο πίσω». Σχετικά με τις 150 συμμετοχές του στη μεγάλη κατηγορία. «Δεν το ήξερα, μακάρι να πάρω παραπάνω. Είμαστε πολύ δυνατή ομάδα, δουλεύουμε σκληρά, πρέπει να έχουμε συνέχεια».






Share:

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων