2023-24 : Κύπελλο Ελλάδας : ΑΕΛ - Τηλυκράτης 3-0

3η φάση : ΑΕΛ - Τηλυκράτης 3-0

27 Σεπτεμβρίου 2023 

Σκόρερς: 5' Μιλτιάδης, 19' Πεντρόζο, 25' (αυτ.) Μπούμπας

ΑΕΛ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Σουλούκος (79′ Αντωνόπουλος), Παπαγεωργίου Θ.(46′ Παρασκευάς), Παπαδόπουλος, Μαξιμένκο, Γιανναράκης, Πατράλης, Αντράντα (46′ Θωμαΐδης), Μιλτιάδης, Πεντρόζο, Νίνο (67′ Ρούσης), Μαυριάς (46′ Μπρού)

Τηλυκράτης Λευκάδας (Ανδρέας Παντζιαράς): Τζελέπης, Γιαννιώτης (52′ Περιστέρης), Ανδρέου, Τακίδης, Κωστόπουλος, Ρίζος (86′ Σουλιώτης), Τόσκα, Μπούμπας, Τεγούσης (52′ Μπελεβώνης), Κοκκόρης (52′ Νιφορόπουλος), Γκουντρουμπής (52′ Σπανουδάκης).

Γήπεδο: AEL FC Arena

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Μπαϊρακτάρης (Αθηνών)
Επόπτες: Γιώργος Στεφανής (Καρδίτσας), Γιάννης Μηνούδης (Πιερίας)
4ος: Ευστράτιος Μαχαίρας (Αθηνών)
Παρατηρητής: Κωνσταντίνος Δάλλας (Ηπείρου)

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε η ΑΕΛ, κερδίζοντας στο AEL FC ARENA με 3 – 0 τον Τηλυκράτη Λευκάδας. Μια πρόκριση που ήρθε μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα.

Η ΑΕΛ μπήκε αποφασισμένη να «καθαρίσει» την πρόκριση χωρίς δεύτερες σκέψεις. Έτσι μόλις στο 5′ έφτασε στο γκολ. Ο Θανάσης Παπαγεωργίου έκανε ωραία ατομική προσπάθεια από τα δεξιά και γύρισε παράλληλα στην εστία στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Δημήτρης Μιλτιάδης με συρτό σουτ στη δεξιά γωνία του Τζελέπη άνοιξε το σκορ.

Στην αμέσως επόμενη φάση ο Φαμπρίτσιο Πεντρόζο βρέθηκε στα όρια της μικρής περιοχής με το διαγώνιο του πλασέ να περνά… ξυστά από το δοκάρι του Τηλυκράτη!

Το δεύτερο γκολ της ΑΕΛ δεν άργησε και ήρθε στο 19′. Ο Μιλτιάδης άνοιξε την μπάλα δεξιά. Ο Μάρκος Νίνο έκανε την σέντρα στη καρδιά της άμυνας του Τηλυκράτη με τον Πεντρόζο με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνιά του Τζελέπη.

Με συνοπτικές διαδικασίες στο 25′ ήρθε και το 3 – 0! Ο Παπαδόπουλος έκανε overlap κίνηση στη πλάτη του Νίνο και πήρε τη μπάλα, μπήκε στη περιοχή επιχειρώντας ένα γύρισμα στη μικρή περιοχή. Η μπάλα βρήκε στο γόνατο του Μπούμπα πήρε ύψος και πήγε στο απέναντι «Γ» της εστίας του Τζελέπη για το 3 – 0.

Ενώ στο 29′ ο Μαυριάς βγήκε ταχύτατα στο χώρο και από θέση τετ – α – τετ είδε τον Τζελέπη να αποκρούει σε κόρνερ με τις… τάπες, με το 3 – 0 να είναι το σκορ του πρώτου μέρους και τελικά και του αγώνα γενικότερα.

Και αυτό διότι οι «βυσσινί» έριξαν ρυθμό στην επανάληψη φτάνοντας μπροστά από την εστία του Τζελέπη τόσο με τον Μπρου όσο και με τους Πεντρόζο, Μιλτιάδη, χωρίς όμως η τελική τους προσπάθεια να βρει στόχο.

Έτσι το 3 – 0 από το πρώτο κιόλας ημίωρο ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης, με την ΑΕΛ να παίρνει το εισιτήριο της πρόκρισης για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας.




Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη