22η Αγωνιστική 2018-19 : Λαμία - ΑΕΛ

Λαμια - ΑΕΛ 2-1

Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2019


Scorers : 21' (πεν.) Πίτι, 56' Μπερτόγλιο - 10' Μπέρτος

Λαμία (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Σκόνδρας, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Σκαρντοβέλι, Δημούτσος (40' λ.τρ Μπλάζιτς), Μπεχαράνο, Πίτι (70' Βασιλαντωνόπουλος), Ασούμπρε, Μπερτόγλιο. Καραμάνος (88' Τσούκαλος).

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας (84' Ζίβκοβιτς), Ζίζιτς, Γκόικοβιτς, Μπέρτος, Μιλισάβλιεβιτς, Φατιόν, Σετσέροβιτς (60' Μπαργκάν), Νούσιος (67' Σικάβκα), Ντέλετιτς, Νούνιτς.

Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας).
ΒοηθοίΝικολακάκης (Ηρακλείου), Παπαδάκης (Ηρακλείου).
4ος: Σωτηριάδης (Λασιθίου).

Γήπεδο: ΔΑΚ Λαμίας
Εισιτήρια: 888


Χωρίς βαθμό φεύγει από τη Λαμία η ΑΕΛ αφού στην 22η αγωνιστική της SuperLeague ηττήθηκε από την ομώνυμη ομάδα εκτός έδρας με 2 – 1, πράγμα που δυσκολεύει τη προσπάθεια των παικτών του Τζιανλούκα Φέστα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Μετά την ισοπαλία με σκορ 1 – 1 απέναντι στη Ξάνθη στο AEL FC ARENA η ΑΕΛ δεν είχε άλλο αποτέλεσμα ως στόχο πέραν της νίκης, με τους τρεις βαθμούς να αποτελούν και τον μονόδρομο για το συγκρότημα του Τζιανλούκα Φέστα.

Η ΑΕΛ λοιπόν έμεινε στους είκοσι δύο βαθμούς και ψάχνει απεγνωσμένα βαθμούς στις επόμενες αναμετρήσεις που έρχονται στο πρωτάθλημα, ενώ από την άλλη, η Λαμία με αυτή τη νίκη φθάνει τους είκοσι επτά βαθμούς.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, Λαμία και ΑΕΛ μπήκαν με όρεξη στον αγώνα και από την αρχή έδειξαν πως θα παρακολουθήσουμε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Με τη πρώτη ευκαιρία η ΑΕΛ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και έκανε το 0 – 1!

Στο 10ο λεπτό η ΑΕΛ μπήκε μπροστά στο σκορ με όμορφο τέρμα του Μανώλη Μπέρτου. Συγκεκριμένα, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Μίλος Ντέλετιτς, με τον Σέρβο να τροφοδοτεί τον Μανώλη Μπέρτο και ο τελευταίος με σουτ από πλάγια θέση και δεξιά κέρδισε τον Μελίσσα για το 0  – 1!

Μάλιστα, με τον πανηγυρισμό στο γκολ της ΑΕΛ οι Μπέρτος και Ντέλετιτς αντίκρισαν τη κίτρινη κάρτα από τον κ. Μανούχο, καθώς χτύπησαν αμφότεροι το σημαιάκι του κόρνερ και εν τέλει το έσπασε ο Μίλος Ντέλετιτς με δυνατή κλωτσιά.

Έντεκα λεπτά μετά το γκολ της ΑΕΛ και στο 21′, η Λαμία κέρδισε πέναλτι με πρωταγωνιστή τον Πίτι από τον Νίκο Καρανίκα. Ο πρώην παίκτης της ΑΕΛ και νυν της Λαμίας λοιπόν βρέθηκε μέσα στη περιοχή των φιλοξενουμένων και ο κ. Μανούχος σημάδεψε την άσπρη βούλα. Ο Πίτι μάλιστα ανέλαβε την εκτέλεση, κέρδισε από τα έντεκα βήματα τον Κρίστινσον και η Λαμία έφερε το ματς στα ίσια σημειώνοντας το 1 – 1.

Μετά τα δύο γκολ των Μανώλη Μπέρτου (10′) και Πίτι (21′), δεν υπήρχε κάτι αξιόλογο από Λαμία και ΑΕΛ στο πρώτο μέρος, με τον κ. Μανούχο να στέλνει τους παίκτες των δύο ομάδων στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του πρώτου ημιχρόνου, με το σκορ να είναι 1 – 1.

Στην επανάληψη του αγώνα και στο 55ο λεπτό, ο Άντονι Φατιόν δοκίμασε ένα σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή της Λαμίας, όμως η μπάλα δεν βρήκε στόχο και πέρασε άουτ.

Στη πρώτη φάση του δευτέρου μέρους για τη Λαμία, έγινε το 2 – 1 και η ανατροπή του σκορ υπέρ των γηπεδούχων. Συγκεκριμένα, ο Ασούμπρε έκανε ωραία ατομική προσπάθεια και τροφοδότησε τον Μπερτόλιο, με τον τελευταίο να κερδίζει τον Κρίστινσον με πλασέ μέσα στη περιοχή της ΑΕΛ.

Στη συνέχεια του ματς η ΑΕΛ πίεσε από τη πλευρά της για ξανά φέρει το ματς στα ίσια και έχασε μοναδική ευκαιρία στο 74′. Ο Νίκος Καρανίκας έκανε από τα αριστερά μία σέντρα και ο Μίλος Ντέλετιτς που πήρε τη κεφαλιά, ανάγκασε τον Νίκο Μελίσσα σε μία εντυπωσιακή απόκρουση όπου έβγαλε τη μπάλα σε κόρνερ.

Η Λαμία από τη πλευρά της ήθελε να πετύχει και τρίτο τέρμα για να εξασφαλίσει τη νίκη, με τους Ασούμπρε και Μπερτόλιο να έχουν δύο καλές στιγμές και τη μπάλα να περνά άουτ.


Βέβαια, τίποτε δεν άλλαξε στο υπόλοιπο του αγώνα και το τελευταίο σφύριγμα του κ. Μανούχου βρήκε νικήτρια τη Λαμία και μεγάλη χαμένη την ΑΕΛ ενόψει και της συνέχειας του πρωταθλήματος…






#ΛΑΜSTATISTICS#ΑΕΛ
2Goals1
1Ασίστ1
10Τελικές Προσπάθειες8
3Σουτ εντός μεγάλης περιοχής2
5Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής4
2Κεφαλιές2
3Αποκρούσεις4
11Επεμβάσεις13
15Κλεψίματα9
16Φάουλ24
0Οφσάιντ0
3Κόρνερ2
31Λάθη29
5/14Γεμίσματα4/14



Δηλώσεις

Φέστα

“Δεχόμαστε γκολ που δεν πρέπει να δεχτούμε. Πρέπει να 'μαστε πιο συγκεντρωμένοι και να τα αποφεύγουμε αυτά τα γκολ.
Τώρα έχουμε πολύ πίεση και πρέπει να πάρουμε βαθμούς. Πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο, να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στην αμυντική μας γραμμή. Πρέπει να αλλάξουμε την νοοτροπία μας”.

Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων