23η Αγωνιστική 2018-19 : ΟΦΗ - ΑΕΛ

ΟΦΗ - ΑΕΛ 0-0

Κυριακή 3 Μαρτίου 2019


ΟΦΗ (Xάιμε Βέρα): Σωτηρίου, Ποτουρίδης, Μιχόγεβιτς, Γιαννούλης (46' Πέρσον), Μπράουν, Νάστος (76' Ναμπί), Σακόρ, Νέιρα, Βαζ (72' Γιακουμάκης), Κοροβέσης, Σόουζα.

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς (90+2' Γρομητσάρης), Μόρας, Λεοζίνιο (79' Γιακιμόφσκι), Μπέρτος, Μπράλιτς, Ζίβκοβιτς, Νούνιτς, Γκοΐκοβιτς (61' Σεσέροβιτς), Φατιόν.

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)
Επόπτες: Κωνστάντιος (Εύβοιας), Φίλος (Βοιωτίας)
4ος : Κάτοικος (Αθηνών)

Γήπεδο: Θεόδωρος Βαρδινογιάννης "Γεντί Κουλέ"
Εισιτήρια: 2.816



Ισόπαλος χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε ο σημερινός (3/3) αγώνας της ΑΕΛ με αντίπαλο τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Ένας βαθμός-χρυσάφι για την ΑΕΛ στη προσπάθειά της για παραμονή στη κατηγορία με τον οποίο έφτασε τους 23 βαθμούς, ενώ για τον ΟΦΗ η υπόθεση δυσκόλεψε αφάνταστα καθώς έφτασε τους 18 και παραμένει σε πολύ δυσχερή θέση.

Για την ΑΕΛ η ισοπαλία αυτή είναι από αυτές που λέμε μετρούν διπλά καθώς έχει τον ίδιο στόχο με τον ΟΦΗ, ο οποίος πλέον καλείται να κάνει υπερβάσεις αν δεν θέλει να υποβιβαστεί καθώς όσο περνούν οι αγωνιστικές οι ελπίδες μειώνονται.

Σε ένα κακό πρώτο ημίχρονο ΟΦΗ και ΑΕΛ έμειναν στο 0-0 με τους Κρητικούς πάντως να μπαίνουν πιο δυνατά, αλλά χωρίς ουσιαστική απειλή προς την εστία της ΑΕΛ η οποία αμύνεται πολύ καλά. Πάντως οι «βυσσινί» δεν απείλησαν και εκείνοι από την πλευρά τους, όμως όπως είπαμε δεν δέχτηκαν σοβαρή απειλή από την ομάδα του Βέρα.

Στην επανάληψη οι Ηρακλειώτες μπήκαν με στόχο το γκολ, αλλά πλην της φάσης του 47' με τον Σακόρ, απείλησαν και πάλι στο 88' (!!!) με την τεράστια ευκαιρία του Πέρσον. Η ΑΕΛ κράτησε εύκολα το μηδέν, ενώ στο 90' θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη, αλλά το σουτ του Ντέλετιτς πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι.

Πιο δυνατά μπήκε στο ματς ο ΟΦΗ με στόχο να πιέσει την ΑΕΛ η οποία είχε παθητικό ρόλο στο πρώτο τέταρτο και απείλησε στο 6' με την κεφαλιά του Σόουζα, υπό πίεση, με την μπάλα να περνά ψηλά άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα το σουτ του προωθημένου Ποτουρίδη ήταν αδύναμο με τον Κρίστινσον να μπλοκάρει τη μπάλα.

Με την συμπλήρωση 27 λεπτών ο ΟΦΗ κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο λίγο έξω από την περιοχή της ΑΕΛ με τον Νέιρα να το εκτελεί, αλλά να στέλνει τη μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Κρίστινσον, ενώ στο 43' ο Γκοΐκοβιτς με ανάποδο ψαλίδι εντός περιοχής προσπάθησε να απειλήσει με τον Γιαννούλη να τον σταματά σε φάση που άθελα του τον βρήκε με το πόδι στο πρόσωπο.

Στην επανάληψη οι νησιώτες απείλησαν πρώτοι όταν στο 47' ο Νέιρα έκανε ωραία ατομική προσπάθεια από τα αριστερά και πάσαρε στο Σακόρ ο οποίος μέσα στη περιοχή έκανε το σουτ όμως σωτήρια ο Γκοΐκοβιτς με τη μπάλα να βρίσκει στο σώμα του και να απομακρύνεται. Πολύ κακό το ματς στα επόμενα λεπτά με τις δυνατές μονομαχίες να κυριαρχούν. Μάλιστα σε μία από αυτές ο Λεοζίνιο δέχτηκε φάουλ, αλλά προς έκπληξη όλων ο Ευαγγέλου έδειξε «παίζετε».

Πραγματικά πολύ κακό το θέαμα με τον τεχνικό του ΟΦΗ, Χάιμε Βέρα να προσπαθεί να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Γιακουμάκη και Ναμπί καθώς οι Κρητικοί έψαχναν το γκολ της νίκης, ενώ στον αντίποδα ο κ. Φέστα έβγαλε τον αρνητικό Λεοζίνιο και πέρασε στο ματς τον Γιακιμόφσκι στη προσπάθεια να φρεσκάρει την ομάδα και να κρατήσει τον υπερπολύτιμο βαθμό. Μάλιστα ο Βραζιλιάνος δέχτηκε κάρτα καθώς έβγαινε αλλαγή, για καθυστέρηση.

Στο 88' απίθανη χαμένη ευκαιρία για την ομάδα του Βέρα όταν από εκτέλεση φάουλ ο Νούνιτς στη προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε τη μπάλα στον Πέρσον ο οποίος από κοντά είδε τον Κρίστινσον να τον σταματά διώχνοντας τη μπάλα κόρνερ, σε μία σωτήρια επέμβαση. Από την εκτέλεση του κόρνερ ο Κοροβέσης έκανε τραγικό σουτ με τη μπάλα να περνά πολύ ψηλά άουτ.

Στην αμέσως επόμενη φάση μοναδική ευκαιρία για την ΑΕΛ να κάνει το 0-1 όταν ο Ντέλετιτς από το ύψος της περιοχής έκανε το σουτ με τη μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Σωτηρίου. Το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε με τον κόσμο να αποδοκιμάζει τους παίκτες της κρητικής ομάδας στο φινάλε μετά τη νέα απώλεια βαθμών.






#ΟΦΗSTATISTICS#ΑΕΛ
0Goals0
0Ασίστ0
10Τελικές Προσπάθειες3
5Σουτ εντός μεγάλης περιοχής2
3Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής1
2Κεφαλιές0
1Αποκρούσεις6
10Επεμβάσεις21
6Κλεψίματα13
20Φάουλ19
1Οφσάιντ1
11Κόρνερ2
33Λάθη26
8/36Γεμίσματα1/10









Δηλώσεις


Φέστα:
«Σαφώς και ήρθαμε για δύο αποτελέσματα, το σημαντικό ήταν να μην χάσουμε. Δεν κάναμε κάποια μεγάλη φάση, αλλά αμυντικά και τακτικά ήμασταν πολύ καλοί και θέλαμε τουλάχιστον να μην χάσουμε».
Συνέντευξη τύπου

«Έγινε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, για εμάς ήταν πολύ σημαντικό να μην το χάσουμε. Δεν επιτρέψαμε να κάνει ευκαιρίες ο ΟΦΗ εκτός από το δεύτερο ημίχρονο όπου ο τερματοφύλακας μας έκανε κάποιες πολύ καλές επεμβάσεις. Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Διαμορφώσαμε το παιχνίδι μας για να παίξουμε στην κόντρα όμως όταν τραυματίστηκε ο Γκοϊκοβιτς, αλλάξαμε το σύστημα, κρατήσαμε την μπάλα στην κατοχή μας. Για εμάς ήταν σημαντικό να μην χάσουμε αυτό το παιχνίδι και να πάρουμε βαθμό ή βαθμούς.»
Φατιόν :
- Κάνατε αμυντικά μια καλή εμφάνιση. Ήταν δεδομένο ότι ερχόταν η ΑΕΛ εδώ για δύο αποτελέσματα. Πήρατε βαθμό διατηρείτε την απόσταση και είσαστε και πιο ήσυχοι έτσι:«Ναι ακριβώς όπως είπες κάναμε ένα πολύ καλό αμυντικά παιχνίδι. Αν και θεωρώ ειδικά στο δεύτερο αν ήμασταν λίγο πιο έξυπνοι θα μπορούσαμε να το κλέψουμε το παιχνίδι. Όλη τη βδομάδα δουλέψαμε σε ένα σύστημα που το έχουμε ξαναπαίξει και μας πήγαινε και όπως έδειξε μας πάει.»
- Η ομάδα σου εκτός έδρας δείχνει σιγά-σιγά να πατάει καλύτερα. Έχει μια στρατηγική, έχει μια τακτική στο παιχνίδι της. Πλέον πάτε και για τις νίκες εντός έδρας που θα σας δώσουν αέρα:«Ναι εννοείται στόχος μας είναι τώρα με το Λεβαδειακό, το επόμενο παιχνίδι, να πάρουμε τους τρεις πόντους να είμαστε και πιο ήρεμοι για την συνέχεια, γιατί είναι δύσκολη για εμάς ειδικά στα τελευταία παιχνίδια. Ευελπιστώ ώστε να τα καταφέρουμε, όσο το δυνατόν γρηγορότερα γίνεται.»
- Είπες προηγουμένως ότι είχατε ίσως την ευκαιρία αν ήσασταν πιο έξυπνοι να το κλέψετε το παιχνίδι. Βλέποντας τώρα πιο ψύχραιμα μήπως μείνατε πιο πίσω από ότι έπρεπε:«Μείναμε γιατί θεωρώ ήρθαμε σε μια πολύ δύσκολη έδρα, καταρχάς, με πολύ κόσμο και ήταν λογικό αυτό. Οπότε θα ήταν λίγες οι ευκαιρίες που θα μας είχαν δοθεί σε αυτό το παιχνίδι για να πάρουμε το διπλό.»

Μόρας:
- Τακτικά η ομάδα σου ήταν εξαιρετική, ξέραμε ότι ερχόσασταν για δύο αποτελέσματα. Δεν το χάσατε. Αμυντικά κάνατε ένα πάρα πολύ παιχνίδι. Τουλάχιστον πολύ διαβασμένο:«Όταν υπάρχει πίεση είναι φυσιολογικό, όντως έρχεσαι για δύο αποτελέσματα. Ότι και να λέμε αυτήν είναι η αλήθεια. Στόχος μας ήταν ας το πούμε να "καταστρέψουμε" το παιχνίδι του αντιπάλου. Ήμασταν σίγουροι γι' αυτό που ήρθαμε να κάνουμε, είπαμε θα κρατήσουμε όσο μπορούμε. Όλοι οι ποδοσφαιριστές έδωσαν το κάτι παραπάνω, αυτή την στιγμή δε μπορούμε να ζητάμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Από την πλευρά μας υπάρχει πίεση είναι φυσιολογικό. Οπότε αν πρέπει να αμυνθούμε και στα επόμενα ματς θα το κάνουμε, γιατί όσους βαθμούς περισσότερους πάρεις θα είναι πιο εύκολη η σωτηρία. Οπότε αυτό σκεφτόμαστε και θα συνεχίσουμε έτσι. Δείξαμε χαρακτήρα το παλέψαμε. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά.»
- Μια παρεξήγηση στο τέλος;«Γίνονται, επειδή σταμάτησα σε μια φάση με το Γιακουμάκη, θεώρησα ότι χτύπησε, γιατί είχαμε μια κόντρα, νόμιζα ότι χτύπησε στο κεφάλι, οπότε πέταξα τη μπάλα. Περίμενα fair play, είναι φάσεις που γίνονται τελείωσε εκεί. Είναι πάνω στα νεύρα, αν παρεξηγήθηκα και είπα κάτι παραπάνω ζητάω συγγνώμη, γιατί υπάρχουν, οπότε ας το αφήσουμε να περάσει. Τελείωσε.»
- Πέρα από κεντρικός αμυντικός, θα γίνεις πρόεδρος-ιδιοκτήτης, διάφορα που ακούγονται;«Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη βδομάδα έχω γίνει τα πάντα, αλλά ας το ξεκαθαρίσουμε για ακόμα μια φορά. Είμαι ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, για τους επόμενους δύο μήνες θα συνεχίζω να είμαι, θα δώσω τα πάντα και θα το ευχαριστηθώ, όσο πιο έντονα γίνεται. Θα το ευχαριστηθώ όσο μπορώ. Ότι έχω να το δώσω θα το δώσω και βλέπουμε τι θα κάνω του χρόνου. Του χρόνου δε ξέρω, μπορεί να σταματήσω λογικά. Είναι σκέψεις θα μιλήσω με την οικογένειά μου και θα αποφασίσω για το τι θα κάνω. Για πρόεδρος και τέτοια που ακούγονται, βγήκα το διέψευσα, δεν υπάρχει κάτι, δεν είναι στο μυαλό μου αυτή την στιγμή να κάνω κάτι. Έτσι και αλλιώς ο πρόεδρος θα αποφασίσει άμα πουλήσει, αν αγοράσει κάποιος άλλος είναι δικό του κομμάτι. Εμένα αυτό που με απασχολεί είναι το αγωνιστικό και ότι μπορώ να δώσω και ότι βοήθεια μπορώ να δώσω αν μου ζητηθεί θα το κάνω.»



Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων