26η αγωνιστική 2018-19 : ΑΕΛ - Αστέρας Τρίπολης

ΑΕΛ - Αστερας Τριπολης 2-1

Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019


Scorers: 31'(πεν.) Φατιόν, 69' Μόρας - 16' Καλτσάς

ΑΕΛ (Φέστα): Κρίστινσον, Μόρας, Μπέρτος, Μπράλιτς, Ζίβκοβιτς, Γκοΐκοβιτς, Φατιόν (90′ Γκόλιας), Μιλοσάβλιεβιτς, Ακόστα (46′ Σεσέροβιτς), Κούνιτς (71′ Γιακιμόφσκι), Σικάβκα.

Αστέρας (Παράσχος): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Βλάχος (78′ Αραβίδης), Τριανταφυλλόπουλος, Ορτέγκα (85′ Τασουλής), Πασαλίδης, Μπέλοκ (73′ Ρόλε), Μουνάφο, Βαλιέντε, Καλτσάς, Μανιάς.

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)
Επόπτες: Κρέτσιμος (Δυτ. Αττικής), Σπυρόπουλος (Αν. Αττικής)
4ος: Κοτσάνης (Δράμας)

Γήπεδο: AEL FC arena
Εισιτήρια: 2.376

Πολύτιμο τρίποντο απέσπασε η ΑΕΛ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης με σκορ 2-1 και μάλιστα με ανατροπή. Μία πολύ μεγάλη νίκη για την «Βασίλισσα» του κάμπου μπροστά σε περίπου 2.500 φιλάθλους. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Super League. Το παιχνίδι αν και δεν ξεκίνησε καλά για την ΑΕΛ αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε στη συνέχεια να γυρίσει την κατάσταση με πολλά ψυχικά αποθέματα από τους παίκτες της ΑΕΛ.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 16’ με τον Καλτσά, ενώ οι «βυσσινί» ισοφάρισαν στο 31’ με πέναλτι του Φατιόν. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 69’ ο Μόρας.

Σε αυτό το παιχνίδι, η ΑΕΛ ήταν αυτή που ξεκίνησε καλύτερα με κατοχή μπάλας και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όμως οι Αρκάδες ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στην αντεπίθεση του 16ου λεπτού με τον Καλτσά. Σχετικά γρήγορα πάντως η ομάδα του Φέστα ισοφάρισε σε ένα μαρκάρισμα του Μουνάφο στον Κούνιτς δόθηκε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Φατιόν στο 31'. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, οι δύο ομάδες έψαξαν το δεύτερο γκολ και έχασαν από μία κλασική ευκαιρία για να προηγηθούν.

Καλύτερη ήταν από το ξεκίνημα και του δευτέρου μέρους η ΑΕΛ, πιέζοντας τον Αστέρα με συνεχείς επιθέσεις, έστω και ανολοκλήρωτες στο σύνολό τους. Μπορεί οι τελικές να άργησαν για τους γηπεδούχους, ωστόσο το καλύτερο παιχνίδι επιβραβεύθηκε στο 69ο λεπτό με την έξοχη κεφαλιά του Μόρα που έγραψε το 2-1 και πέτυχε την ανατροπή του σκορ για την ομάδα του. Στα επόμενα λεπτά η ΑΕΛ έδωσε χώρο στον αντίπαλο προσπαθώντας να χτυπήσει για τρίτη φορά στην κόντρα.

Κάπως έτσι παρέμεινε αυτό το 2-1 ως το φινάλε, για τη δεύτερη νίκη και το τέταρτο θετικό αποτέλεσμα της ΑΕΛ στο πρωτάθλημα μέσα στον Μάρτιο, αποτελέσματα που επί της ουσίας δείχνουν να την κρατούν στη μεγάλη κατηγορία!











#ΑΕΛSTATISTICS#ΑΣΤ
2Goals1
1Ασίστ0
7Τελικές Προσπάθειες8
2Σουτ εντός μεγάλης περιοχής7
3Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής1
2Κεφαλιές0
5Αποκρούσεις3
21Επεμβάσεις13
15Κλεψίματα14
18Φάουλ15
1Οφσάιντ3
3Κόρνερ3
36Λάθη27
5/18Γεμίσματα5/26


Δηλώσεις

Φέστα:
«Ευχαριστώ τους παίκτες μου και το προπονητικό τιμ για τη νίκη αυτή. Δούλεψαν σκληρά για το παιχνίδι αυτό και το κέρδισαν. Είμαι πολύ χαρούμενος γι΄ αυτούς. Θέλαμε τη νίκη αυτή και την πήραμε. Αφιερώνω τη νίκη αυτή σε έναν πρώην ποδοσφαιριστή μου στην Ιταλία που τις προηγούμενες ημέρες απεβίωσε. Επίσης την αφιερώνω στο κόσμο που μας στήριξε σήμερα.Δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι. Κάναμε αρκετά τεχνικά λάθη. Δεχθήκαμε ένα γκολ με άσχημο τρόπο, αλλά δεν τα παρατήσαμε. Ποτέ δεν τα παρατάμε. Είχαμε κάποιες ευκαιρίες να σκοράρουμε στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλύτερα. Όταν ο Μόρας σκόραρε αμυνθήκαμε πολύ καλά. Το πιο σημαντικό σήμερα ήταν οι τρεις βαθμοί και είμαι χαρούμενος που τους κατακτήσαμε».
Μόρας:
Πρώτο γκολ για σένα στη μεγάλη κατηγορία και χρυσό τρίποντο για την ομάδα σου, σ΄ ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι:«Ναι η αλήθεια είναι ότι είναι από τα πιο δύσκολα ματς που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Ξέραμε όλοι ότι υπήρχε άγχος, υπήρχε πίεση, αλλά θεωρώ ότι ανταπεξήλθαμε πάρα πολύ καλά. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ οπότε ξέρεις ότι δεν είναι εύκολο να μπορέσεις να γυρίσεις ένα παιχνίδι. Θεωρώ ότι κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Δείξαμε πάθος, δείξαμε διάθεση. Τώρα όσο για το γκολ με χαροποιεί πάρα μα πάρα πολύ, γιατί όντως είναι και το πρώτο μου, αλλά μετά την επιστροφή μετά από τόσα χρόνια που ήμουνα έξω. Το πέτυχα με την ομάδα που ήθελα να το πετύχω. Υπάρχουν πολλοί λόγοι. Το αφιερώνω πραγματικά στον αδερφό μου. Γιατί είναι κάτι που ήθελα να το πετύχω. Είπα ότι τα τελευταία χρόνια θα τα αφιερώσω πραγματικά στον αδερφό μου. Ήθελα πως και πως να πετύχω ένα γκολ και χαίρομαι γιατί είναι και νικητήριο. Ήταν πολύ σημαντικό και πραγματικά με χαροποιεί πάρα μα πάρα πολύ. Από εκεί και πέρα υπάρχει μία συνέχεια δύσκολη. Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα. Σίγουρα έχουμε βάλει καλές βάσεις, για την κατηγορία, αλλά αυτό που είπα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να πάμε σε έναν ακόμη ματς που και εκείνο θα είναι τελικός».
Πως αισθάνεσαι μετά από αυτή τη νίκη η ΑΕΛ πατάει καλά στην κατηγορία:«H αλήθεια είναι ότι το ματς που προηγήθηκε Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα δεν ήταν όπως θέλαμε, οπότε παραμένει κοντινή η απόσταση. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε τρία δύσκολα ματς στο τέλος με τις μεγάλες ομάδες. Οπότε στο επόμενο ματς με τον Πανιώνιο είναι εξίσου σημαντικό. Σίγουρα έχουμε περισσότερες πιθανότητες από τις άλλες ομάδες να μείνουμε στην κατηγορία. Η αλήθεια αυτήν είναι. Αν συνεχίσουμε με αυτό το τρόπο με αυτή τη διάθεση με αυτό το πάθος, θεωρώ ότι θα είμαστε 100% στην Superleague και του χρόνου».
Η ΑΕΛ φαίνεται να έχει το μομέντουμ, διότι είναι το τέταρτο παιχνίδι που μένει αήττητη. Αυτή τη φορά παίρνει νίκη και τρίποντο σε άμεσο ανταγωνιστή:«Γι' αυτό λέω αποκτήσαμε εμείς ένα προβάδισμα σε σχέση με τις άλλες ομάδες. Γιατί ξέρουμε ότι ο Αστέρας Τρίπολης τα επόμενα ματς τα οποία έχει, είναι με ομάδες που παλεύουν για την κατηγορία. Οπότε γίνεται ακόμα πιο εύκολο σε εμάς αν καταφέρουμε και πάρουμε έναν βαθμό στο επόμενο ματς. Σίγουρα αυτό που είπα έχουμε το πλεονέκτημα εμείς από όλες τις άλλες ομάδες αλλά δεν πρέπει να σταματήσουμε εδώ. Αυτό που είπα κάναμε τέσσερα παιχνίδια που ήταν πάρα πολύ πιεστικά, πάρα πολύ δύσκολα. Καταφέραμε και πήραμε τους βαθμούς που θέλαμε, οπότε θα πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια διάθεση, ώστε να μπορέσουμε να το χαρούμε ακόμη περισσότερο στο τέλος».
Φατιόν:
Είχες πολύ ενεργό συμμετοχή στο παιχνίδι. Πήγες αρχικά να γίνεις αρνητικός πρωταγωνιστής με τη φάση που ξεκινάει το γκολ του Αστέρα, ισοφαρίζεις με το πέναλτι και τελικά γυρίζεται το παιχνίδι παίρνοντας ένα χρυσό τρίποντο. Πως αισθάνεσαι μετά από αυτή τη μεγάλη μάχη:«Σίγουρα αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου, όπως είπες πήγα να γίνω μοιραίος πρωταγωνιστής. Ήταν λάθος συνεννόηση, φταίω αποκλειστικά εγώ σε αυτό, θα μπορούσα να είχα λειτουργήσει εντελώς διαφορετικά. Καταφέραμε όμως δείξαμε χαρακτήρα και γυρίσαμε ένα παιχνίδι, μ' ένα τόσο δύσκολο αντίπαλο, γιατί η Τρίπολη, κακώς τα ψέματα, είναι μία ποιοτική ομάδα».
Μετά από αυτό το τρίποντο πατάτε καλύτερα:«Ναι σίγουρα μετά το τρίποντο νοιώθουμε ότι πατάμε καλύτερα. Πήραμε μια μικρή απόσταση ασφαλείας από τους υπόλοιπους αντιπάλους μας και πιστεύω αν συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος και τον ίδιο χαρακτήρα στα υπόλοιπα παιχνίδια θα σωθούμε».
Τέταρτο παιχνίδι στη σειρά που η ΑΕΛ μένει αήττητη και μάλιστα παίρνει βαθμούς σε άμεσα ανταγωνιστή. Έχει το μομέντουμ είναι σε καλό φεγγάρι:«Ναι είμαστε σε καλό φεγγάρι, σε μία τόσο δύσκολη στιγμή του πρωταθλήματος, κακώς τα ψέματα, γιατί είμαστε όλοι τόσο κοντά, αλλά δείξαμε ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε».
Δύο αμυντικογενείς παίκτες σημειώνουν τα γκολ της ομάδας. Πως αισθάνεστε γι΄αυτό. Ένα εσύ, ένα ο Βαγγέλης Μόρας:«Εντάξει δε στέκομαι στο ποιος έβαλε τα γκολ, κοιτάω μόνο τη νίκη και τους βαθμούς. Αυτό τίποτα άλλο».




Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων