24η Αγωνιστική 2018-19 : ΑΕΛ - Λεβαδειακός

ΑΕΛ - Λεβαδειακος 2-0

Κυριακή, 10 Μαρτίου 2019



Scorers : 70' (πεν.) Ντέλετιτς, 83' Σικάβκα

Αποβολή : 78' Παντελιάδης

ΑΕΛ (Φέστα): Κρίστινσον, Μπέρτος, Μόρας, Γκοΐκοβιτς, Μπράλιτς, Σετσέροβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Λεοζίνιο (73’ Γιακιμόφσκι), Ζίβκοβιτς, Ντέλετιτς (85’ Μπαργκάν), Νούνιτς (64’ Σικάφκα).

Λεβαδειακός (Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Αντιλέχου, Παντελιάδης, Καραχάλιος (81’ Ιωαννίδης), Σαβαντογκό (81’ Άνγκουα), Κονέ (46’ λ.τ. Μητρόπουλος), Ρεχιασβίλι, Νανζίς, Μαρκόβσκι.

Διαιτητής: Βρέσκας (Πιερίας)
Επόπτες: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Απτόσογλου (Αθηνών)
4ος: Σέζος (Κιλκίς)

Γήπεδο: AEL FC Arena
Εισιτήρια: 1.989

Η Λάρισα πέτυχε μια πολύ σημαντική νίκη απέναντι στον Λεβαδειακό με 2-0 και ξέφυγε πέντε βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη. Η ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του ματς κόντρα στους νωθρούς Βοιωτούς και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντέλετις ανάσανε βαθμολογικά.

Οι βυσσινί σκόραραν στο 70ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντέλετιτς, μετά από χέρι του Ρεχιασβίλι σε σέντρα του Σικάβκα, ενώ στο 83ο λεπτό της αναμέτρησης η Λάρισα κλείδωσε το τρίποντο με σκόρερ τον Σικάβκα που άλλαξε τη ροή του ματς.

Η Λάρισα στο ξεκίνημα του παιχνιδιού μπήκε πολύ δυνατά, όμως δεν απείλησε ιδιαίτερα. Μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο όμως ξεκίνησε να πιέζει ψηλά και να κλέβει μπάλες, χωρίς ωστόσο να δημιουργεί ευκαιρίες. Ο Λεβαδειακός από την άλλη είχε το μυαλό του στα μετόπισθεν, είχε δώσει τον έλεγχο στους γηπεδούχους και απλά περίμενε.

Τελικά η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 34ο λεπτό από τη Λάρισα. Ο Νούνιτς έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Ντέλετιτς έπιασε την κεφαλιά – αφύλακτος στο κέντρο της άμυνας του Λεβαδειακού – αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Μπάγιτς.

Η ΑΕΛ και στο δεύτερο μέρος μπήκε σε φουλ ρυθμούς με σκοπό να πετύχει ένα τέρμα που θα αλλάξει τη ροή του ματς και θα της δώσει μια πολύτιμη νίκη. Οι βυσσινί έδειξαν τις διαθέσεις τους από την αρχή και στο 47′ ο Ντέλετιτς είχε την πρώτη καλή στιγμή όταν πήρε την μπάλα κεντρικά εκτός περιοχής, ελίχθηκε, μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά ο Μπάγιτς ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε.

Στο 51ο λεπτό της αναμέτρησης ο Λεβαδειακός είχε την πρώτη του καλή φάση όταν ο Μόρας προσπάθησε να απομακρύνει και παραλίγο να σκοράρει στην εστία της ομάδας του. Έξι λεπτά αργότερα και πάλι ο Λεβαδειακός απείλησε όμως χωρίς τύχη. Ενώ το ματς όμως όδευε προς το τέλος και ο Λεβαδειακός συνέχιζε σε παθητικό ρόλο, η Λάρισα κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Ρεχιασβίλι, μετά από σέντρα του Σικάβκα. Ο Ντέλετις ανέλαβε στο 70ο λεπτό την εκτέλεση και νίκησε τον Μπάγιτς ανοίγοντας το σκορ για την ΑΕΛ.

Στο 78ο λεπτό μάλιστα ήρθε και η χαριστική βολή για τους φιλοξενούμενους, καθώς ο Παντελιάδης δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε, μετά από ανακάλυψη όμως του διαιτητή Βρέσκα που είδε χέρι του Έλληνα αμυντικού.

Στο 83ο λεπτό η ΑΕΛ εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα και κλείδωσε τη νίκη, καθώς ο Ντέλετιτς έβγαλε ωραία πάσα στον Γιακιμόβσκι κι αυτός «σέρβιρε» στον Σικάβκα για το 2-0. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως οι Βοιωτοί τελείωσαν με εννέα το ματς, αφού τραυματίστηκε και ο Ιωαννίδης στο 90′ και δεν μπορούσε να συνεχίσει.


Με τη νίκη αυτή η ΑΕΛ ξέφυγε πέντε βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη και αύξησε τη διαφορά της από τον Λεβαδειακό, που έμεινε στους 20 βαθμούς και κάτω από την επικίνδυνη ζώνη.







#ΑΕΛSTATISTICS#ΛΕΒ
2Goals0
1Ασίστ0
10Τελικές Προσπάθειες5
4Σουτ εντός μεγάλης περιοχής2
4Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής2
2Κεφαλιές1
2Αποκρούσεις1
13Επεμβάσεις11
9Κλεψίματα11
20Φάουλ20
1Οφσάιντ2
3Κόρνερ5
32Λάθη31
8/18Γεμίσματα3/14

Δηλώσεις

Φέστα:
«Είναι μια πολύ σημαντική νίκη, πήραμε τους τρεις βαθμούς σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, με αντίπαλο μια ομάδα με κλειστή άμυνα.Είχαμε υπομονή, είχαμε το παιχνίδι στα χέρια μας για 90 λεπτά, αλλά και τύχη που πετύχαμε το ένα γκολ». 
Συνέντευξη τύπου:
«Δεν ήταν εύκολο για εμάς να δημιουργήσουμε πολλές ευκαιρίες σήμερα. Στο πρώτο ημίχρονο μας είχαν κλείσει όλους τους χώρους, αλλά κρατήσαμε τη μπάλα στην κατοχή μας, πολύ καλύτερα σε σχέση με άλλες φορές. Στο δεύτερο ημίχρονο δημιουργήσαμε περισσότερες ευκαιρίες. Σκοράραμε δύο γκολ και πιστεύω ότι αξίζαμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Είναι το δεύτερο παιχνίδι που κρατάμε το μηδέν στην άμυνα και είναι πολύ σημαντικό. Όλοι οι παίκτες δουλεύουν πολύ σκληρά. Τώρα έχουμε να παίξουμε ένα σημαντικό ματς το Σάββατο».


Μόρας:
- Δύσκολη νίκη, μοχθήσατε αλλά τα καταφέρατε. 
"Όποιος θεωρεί ότι είναι εύκολο, γιατί, μερικές φορές ακούγετε απέξω ότι κάποια λάθη ξέρεις, γιουχάρει λίγο ο κόσμος κι αυτά, πρέπει να καταλάβει ότι είναι δύσκολη η στιγμή, χρειαζόμαστε τους βαθμούς, δεν είναι εύκολο να παίζεις με πίεση, το θέμα είναι ότι είχαμε υπομονή στο παιχνίδι μας, ε, δεν είναι εύκολο να παίξεις σε αυτό τον αγωνιστικό χώρο γρήγορο παιχνίδι, αλλά θεωρώ ότι κάναμε πάρα πολύ καλό παιχνίδι, συγκεκριμένα με πολύ υπομονή και καταφέραμε και βάλαμε το γκολ. Περιμέναμε αυτή τη στιγμή, για να γίνει τελείως διαφορετικό το παιχνίδι, ότι με το που βάλουμε κάποιο γκολ, θα είναι ακόμη πιο εύκολο για μας".
Μπέρτος:
- Τι σας δυσκόλεψε και τι σας βοήθησε για να την νίκη;
"Εντάξει σίγουρα, αυτά τα παιχνίδια είναι, οπωσδήποτε θέλαμε την νίκη, για να ανεβούμε ακόμη περισσότερο στην βαθμολογία, σίγουρα ήτανε και ο κακός αγωνιστικός χώρος, αλλά εντάξει, τι να κάνουμε, αυτά έχει το ποδόσφαιρο, καταφέραμε και πήραμε τους 3 πολύτιμους βαθμούς, και θα μας διευκολύνει στη συνέχεια που έχουμε τα επόμενα παιχνίδια".
- Τι είχε η ΑΕΛ περισσότερο από τον Λεβαδειακό;
"Νομίζω σήμερα δείξαμε αποφασιστικότητα και πολύ μεγάλη θέληση για την νίκη, νομίζω φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε και πήραμε τους 3 βαθμούς".





Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων