25η Αγωνιστική 2018-19 : ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΛ

ΠΑΣ Γιαννινα - ΑΕΛ 0-0

Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019



Αποβολή : 74' Νούνιτς

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Μιχαήλ Ν., Κάργας, Μιχαήλ Α., Σκόνδρας (77’ Παμλίδης), Αποστολόπουλος, Κάστρο (81’ Γιάκος), Πάντελιτς, Νικολιάς, Μπουκουβάλας, Αθανασιάδης, Λεό (62’ Μάνος).

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μπράλιτς, Μόρας, Γκοϊκοβιτς (89’ Γκόλιας), Μπέρτος, Σεσέροβιτς (80’ Ζίζιτς), Μιλοσάβλιεβιτς, Γιακιμόβσκι, Λεοζίνιο (46’ Σικάβκα), Ζίβκοβιτς, Νούνιτς.

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Επόπτες: Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας), Δημητριάδης (Μακεδονίας)
4ος: Μανούχος (Αργολίδας)

Γήπεδο: Ζωσιμάδες
Εισιτήρια: 2.435

Η ΠΑΕ ΑΕΛ πήρε έναν «χρυσό» βαθμό στα Γιάννινα κόντρα στον ΠΑΣ (0-0). Ένα αποτέλεσμα που αφήνει ικανοποιημένη την «Βασίλισσα» που αν δεν έμενε με δέκα παίκτες (αυστηρή η αποβολή) θα μπορούσε να διεκδικήσει ακόμη και τη νίκη. Με αυτό το αποτέλεσμα η ΠΑΕ ΑΕΛ νιώθει πολύ καλύτερα στην υπόθεση παραμονή.

Ο ΠΑΣ μπήκε δυνατά και στο 11΄το σουτ του Πάντελιτς βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι. Μετά το 30΄η ΑΕΛ επιχείρησε να ισορροπήσει το παιχνίδι και να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο, χωρίς όμως να απειλήσει με γκολ.

Ο Τζανλούκα Φέστα σε μια προσπάθεια να τονώσει την επιθετική γραμμή της ομάδας έριξε στο ματς τον Σικάβκα (αντί του Λεοζίνιο) ως παρτενέρ του Νούνιτς και γυρίζοντας το σύστημά του σε 3-5-2.

Η ΑΕΛ έδειξε σημάδια βελτίωσης στην απόδοσή της με την έναρξη του β΄ημιχρόνου κι έφτασε γρήγορα και στις πρώτες τελικές προσπάθειες, την ώρα που ο ΠΑΣ έδειχνε μπλοκαρισμένος και το ζευγάρι των επιθετικών του (Αθανασιάδης, Μπατίστ) εντελώς αποκομμένο.

Ο Πετράκης έπαιξε το χαρτί του Μάνου στο 62΄με στόχο να «ξεκλειδώσει» την εστία των φιλοξενούμενων, χωρίς να αλλάξει το 3-5-2. Το παιχνίδι εξακολουθούσε να κυλά σε χαμηλό τέμπο κάτι που βόλευε την ΑΕΛ.

Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 74΄έπειτα από την αυστηρή αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Νούνιτς για ένα χτύπημα με το χέρι στον Κάργα που δεν σήκωνε αποβολή.

Ο ΠΑΣ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τον παίκτη παραπάνω και οι προσπάθειες του δραστήριου Παμλίδη (μπήκε ως αλλαγή στο 80΄) να νικήσει τον Κρίστινσον έπεσαν στο κενό.


Ο ΠΑΣ έμεινε στους 23 βαθμούς και για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη, με αποτέλεσμα να ανεβαίνουν κατακόρυφα τα καρδιοχτύπια του για την εξασφάλιση της παραμονής, πέντε αγωνιστικές πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος. Η ΑΕΛ έριξε έναν πολύτιμο βαθμό στο σακούλι και φτάνοντας τους 27, έχει βάλει σημαντική υποθήκη για την εξασφάλιση της σωτηρίας της.











#ΠΑΣSTATISTICS#ΑΕΛ
0Goals0
0Ασίστ0
18Τελικές Προσπάθειες2
6Σουτ εντός μεγάλης περιοχής2
6Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής0
6Κεφαλιές0
1Αποκρούσεις7
1Επεμβάσεις28
15Κλεψίματα21
14Φάουλ18
1Οφσάιντ1
9Κόρνερ1
40Λάθη40
12/38Γεμίσματα0/2





Δηλώσεις 


Φέστα:
«Είμαστε χαρούμενοι για τον βαθμό που πήραμε ακόμη και αν δεν κάναμε καλό παιχνίδι. Στο πρώτο μέρος δεν πήγαμε καλά στο αμυντικό κομμάτι και δεν είχαμε κατοχή μπάλας με σωστό τρόπο και δεν είμαι ευχαριστημένος από αυτό. Στο δεύτερο όταν αποβλήθηκε ο Νούνιτς άλλαξε ολοκληρωτικά το πλάνο και βάλαμε περισσότερους αμυντικούς παίκτες. Εμείς θέλαμε τον βαθμό και είμαι χαρούμενος που για τρίτο ματς κρατήσαμε το μηδέν».
Για τον αν χρειάζεται πίεση έντονη για να βγάλουν οι παίκτες του αυτό που πρέπει στον αγωνιστικό χώρο: «Οι παίκτες σε κάθε παιχνίδι δίνουν το 100% και έχουν χαρακτήρα. Τώρα έχουμε τη διακοπή και μας δίνει την ευκαιρία να δουλέψουμε σκληρά γιατί το επόμενο παιχνίδι είναι σημαντικό»
Για το πόσους βαθμούς θέλει η ΑΕΛ για να σωθεί: «Δεν σκέφτομαι αυτό προσπαθώ να εστιάσω στο επόμενο παιχνίδι».
Για τον Ντέλετις: «Είναι απόφαση της διοίκησης και δεν μπορώ να πω κάτι. Εστιάζω στους παίκτες που έχει αυτή τη στιγμή η ομάδα».
Για τη διαιτησία: «Ποτέ δεν μιλάω για τη διαιτησία, αυτοί κάνουν τη δουλειά τους και εγώ τη δική μου».

Μπέρτος:
Τι εντύπωση σου αφήνει αυτό το παιχνίδι, ένα παιχνίδι που η ΑΕΛ επιστράτευσε όλες τις αμυντικές της δυνάμεις:«Νομίζω σήμερα ήταν ένα παιχνίδι πάρα πολύ δύσκολο, που το ξέραμε από την αρχή του παιχνιδιού. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι, που πήραμε αυτόν το πολύτιμο βαθμό και ευελπιστούμε στο μέλλον να μας φανεί αυτός ο βαθμός χρήσιμος.»
Ακόμα πιο πολύτιμος βαθμός γιατί έρχεται μετά τη νίκη επί του Λεβαδειακού, που σημαίνει συνεχίζεται επιτυχημένα την προσπάθεια για να ανεβείτε όσο γίνεται ψηλότερα στο βαθμολογικό πίνακα:«Σίγουρα οι εμφανίσεις μας τον τελευταίο καιρό είναι πάρα πολύ καλές, δεν χάνουμε, αυτό είναι το σημαντικότερο και επίσης ότι προσπαθούμε να πάρουμε κάτι από κάθε παιχνίδι.»
Νοιώθετε πιο μεγάλη αυτοπεποίθηση τώρα. Μετά και από αυτό το βαθμό, απέναντι σε μια ομάδα που παλεύει με νύχια και με δόντια για την σωτηρία της:«Σίγουρα ναι, σήμερα ήθελε ο αντίπαλος το παιχνίδι, όπως και εμείς. Καταφέραμε πήραμε το βαθμό, προχωράμε για το επόμενο παιχνίδι, με δουλειά.»





Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων