18η αγωνιστική 2019-20 : ΑΕΛ - Άρης

ΑΕΛ - Αρης 0-0

Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2020


ΑΕΛ (Μ. Γρηγορίου): Κρίστινσον, Καρανίκας, Μπέρτος, Μόρας, Μπράλιτς, Μιχαήλ, Σεσέροβιτς (90′ Μπάλλας), Μιλοσάβλιεβιτς (78′ Μπούστος), Κάτσε, Ουάρντα, Παπάζογλου (86′ Νούνιτς).

Αρης (Μ. Ένινγκ): Κουέστα, Κόρχουτ, Δεληζήσης, Βέλεθ, Ρόουζ, Σάσα (63′ Μπα), Ματίγια, Φετφατζίδης, Ιντέγιε, Γκάμα (79′ Μαρτίνεζ), Λάρσον (69′ Ντιγκινί).

Διαιτητής: Δημήτριος Καραντώνης (Ημαθίας)
Επόπτες: Αντώνιος Καρατζίκας (Αθηνών), Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας)
4ος: Δημήτριος Μαλουτάς (Ημαθίας)
VAR: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
AVAR: Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδίας)

Γήπεδο: AEL FC arena
Εισιτήρια: 2.589



Ήταν ένα βαρετό ματς με ελάχιστες φάσεις και αρκετά νεύρα, δεν είδαμε κάτι ιδιαίτερο και θα το ξεχάσουμε γρήγορα. Σχετικά με τη βαθμολογία, ο Άρης έχει πλέον 26 βαθμούς και είναι τέταρτος μαζί με την Ξάνθη, ενώ η ΑΕΛ έφτασε τους 23 και είναι έκτη μαζί με τον ΟΦΗ που έχει όμως ματς λιγότερο.

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό στο πρώτο μέρος και οι καλές στιγμές για τις δύο ομάδες ήταν ελάχιστες. Ο Άρης μετά το πρώτο δεκάλεπτο πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο δεν μπορούσε να απειλήσει, ενώ η ΑΕΛ χτυπούσε μόνο στην κόντρα. Στο 20’ ο Κουέστα απέκρουσε το σουτ του Ουάρντα, ενώ δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι γλίτωσαν από απίθανο αυτογκόλ, όταν ο Βέλεθ γύρισε την μπάλα προς τα πίσω με κεφαλιά και αυτή πέρασε ελάχιστα δίπλα από την εστία.

Το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, παρότι στο 43’ ο Άρης είχε μία καλή στιγμή με την κεφαλιά του Δεληζήση μετά από εκτέλεση φάουλ του Ματίγια, που μπλόκαρε εύκολα ο Κρίστινσον, ενώ η Λάρισα απάντησε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με ένα καλό σουτ του Κάτσε που έφυγε άουτ.

Η εικόνα του ματς δεν βελτιώθηκε αισθητά στο δεύτερο ημίχρονο, παρότι και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να ανέβουν και να κυνηγήσουν το γκολ. Ο Άρης απείλησε στο 59’ με μακρινό σου του Γκάμα, όπου η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι, ενώ η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε πέντε λεπτά αργότερα, όταν ο Κουέστα μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το ωραίο πλασέ του Κάτσε εντός περιοχής.


Όσο η ώρα κυλούσε όμως, οι δύο έδιναν προτεραιότητα στην άμυνά τους και στο πώς θα κρατήσουν το μηδέν. Οι φάσεις ήταν ελάχιστες και το παιχνίδι, παρότι είχε νεύρα και δυνατές μονομαχίες, δεν είχε ούτε καλό ρυθμό ούτε θέαμα. Η τελευταία καλή στιγμή του ματς σημειώθηκε για την ΑΕΛ στο 80’, όταν ο Καρανίκας κινήθηκε ωραία, έκανε και το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Κουέστα απέκρουσε εντυπωσιακά και κράτησε το 0-0.









#ΑΕΛΣτατιστικά αγώνα#ΑΡΗΣ
0Goals0
0Ασίστ0
7Τελικές Προσπάθειες6
4Σουτ εντός μεγάλης περιοχής2
2Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής1
1Κεφαλιές3
1Αποκρούσεις4
9Επεμβάσεις13
23Κλεψίματα20
15Φάουλ16
0Οφσάιντ1
6Κόρνερ4
54Λάθη58
8/22Γεμίσματα5/15


Στατιστικά παικτών ΑΕΛ
#ΟΝΟΜΑΘέσηΛεπτάΤέρματαΚίτρινεςΚόκκινες
1Ογκμουντούρ ΚρίστινσονΤερματοφύλακας96
18Βαγγέλης ΜόραςΑμυντικός96
5Αλέξης ΜιχαήλΑμυντικός96
28Σλάβκο ΜπράλιτςΑμυντικός96
26Έργκους ΚάτσεΑμυντικός96
20Νίκος ΚαρανίκαςΑμυντικός96
25Μανώλης ΜπέρτοςΑμυντικός96
8Ράντομιρ ΜιλοσάβλιεβιτςΜέσος78
22Αντάν ΣετσέροβιτςΜέσος941
32Τζόναθαν ΜπούστοςΜέσος18
6Παναγιώτης ΜπάλαςΜέσος2
33Μάρκο ΝούνιτςΕπιθετικός10
7Άμρ ΟυάρνταΕπιθετικός96
11Θανάσης ΠαπάζογλουΕπιθετικός861


Δηλώσεις

Γρηγορίου:
Για το σημερινό παιχνίδι: «Σύμφωνα με την εικόνα ήμασταν καλύτεροι. Είχαμε περισσότερες ευκαιρίες. Θα θέλαμε με βάση την εικόνα να είχαμε τους 3 βαθμούς. Συγχαρητήρια στα παιδιά. Παίζαμε με την πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος. Θα κοιτάξουμε στο επόμενο παιχνίδι να επανέλθουμε στις νίκες».
Για την τακτική της ΑΕΛ στο σημερινό παιχνίδι: «Θέλαμε να κλείσουμε τα δυνατά σημεία του αντιπάλου καθώς ο Άρης διαθέτει ταχύτητα. Και ο σχηματισμός και η τακτική ήταν προσαρμοσμένα για να είχαμε ταχύτητα και αλληλοκαλύψεις»
Συνέντευξη τύπου:
«Έπειτα από την ήττα στην Ξάνθη και με το τρόπο που ήρθε, θέλαμε σήμερα να δείξουμε ένα άλλο πρόσωπο κόντρα στην πιο φορμαρισμένη ομάδα αυτή τη στιγμή.
Γνωρίζαμε πως ο Άρης έχει μία πάρα πολύ γρήγορη κι επιθετική γραμμή κι αν του δίναμε χώρο θα το εκμεταλευόταν. Οι παίκτες που έδειξαν μία καλή εικόνα, με σωστές γραμμές και καλύψεις. Δεν θυμάμαι αν ο Κρίστινσον χρειάστηκε με κάποια επέμβασή του. Μόνο ένα σουτ που πέρασε άουτ.
Εμείς είχαμε καλές και ουσιαστικές ευκαιρίες κι ο Κουέστα ίσως είναι ο καλύτερός τους παίκτες. Σήμερα με την εικόνας μας αδικούμαστε από το βαθμό της ισοπαλίας.
Αυτή την εμφάνιση πρέπει να τη διατηρήσουμε, ειδικά τη στιγμή που ακολουθούν σε έξι μέρες τρία δύσκολα παιχνίδια. Με ανάλογες όμως εμφανίσεις θα έρθουν ξανά οι νίκες που δικαιούμαστε σήμερα».


Παπάζογλου:
Για την επιστροφή του: «Μετά από σχεδόν πέντε χρόνια γύρισα και μπορώ να πω ότι με το... καλημέρα, έπαιξα σε ένα παιχνίδι πολύ ανταγωνιστικό. Ξέραμε ότι ήταν ένα δυνατό παιχνίδι, αλλά το κύριο μέλημά μας είναι να είμαστε πρώτοι στις μονομαχίες μας. Αν κάποιος θα μπορούσε να πάρει κάτι από το παιχνίδι αυτή ήταν η ΑΕΛ».
Για την πορεία της ΑΕΛ: «Η ΑΕΛ έχει εμφανιστεί αρκετά ανταγωνιστική φέτος. Πιστεύουμε και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τα πάντα για να μπούμε στην εξάδα. Εμένα η δουλειά μου είναι να σκοράρω, αλλά θέλω να βοηθάω και τους συμπαίκτες μου. Θα προσπαθήσω με την εμπειρία που έχω, να βοηθάω και τους υπόλοιπους για να πετύχουμε τους στόχους μας».
Για το ματς με τον Άρη: «Φάνηκε ότι δώσαμε περισσότερη έμφαση στην άμυνα, αλλά από την άλλη δημιουργήσαμε περισσότερες ευκαιρίες για να πετύχουμε ένα γκολ. Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι απέναντι στην πρώτη μου ομάδα, αλλά αυτά ισχύουν πριν τον αγώνα. Εύχομαι ο Άρης να βρει τον δρόμο του».
Για τους παίκτες που γνώριζε πριν έρθει στην ΑΕΛ: «Ήξερα τον Κάτσε και τον Ουάρντα, που είναι καλοί ποδοσφαιριστές με ποιότητα. Πρέπει η ομάδα να είναι ένα σύνολο, δεν φτάνουν οι ποιοτικοί παίκτες και εμείς είμαστε ένα σύνολο».
Για την αγωνιστική του κατάσταση: «Είμαι σε καλή κατάσταση, είχα χρόνο και στην προηγούμενη ομάδα μου στην Ρουμανία και δεν χρειάστηκα πολύ χρόνο για να εγκλιματιστώ».

Μιχαήλ:
Για το σημερινό παιχνίδι: «Καταρχάς να πω καλή χρονιά, υγεία και τίποτα άλλο. Η ομάδα μας σήμερα είχε μεγάλο βαθμό δυσκολίας καθώς έπαιζε με την πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος που προερχόταν από την μεγάλη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ. Πήραμε ένα βαθμό, οι συμπαίκτες μου τα έδωσαν όλα. Είχαμε κάποιες ευκαιρίες αλλά δεν τις αξιοποιήσαμε»
Για το σύστημα με 3 στην άμυνα: «Τα συστήματα είναι στην δεύτερη μοίρα σε αυτά τα παιχνίδια. Κόντρα σε μια ομάδα σαν τον Άρη, πρέπει να είσαι σοβαρός και συμπαγής για 90 λεπτά. Αξίζαμε όμως κάτι καλύτερο»
Για το αν είναι ευχαριστημένοι με την ισοπαλία: «Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι, να παίρνουμε τις νίκες για να ανεβούμε στην βαθμολογία. Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά»
Για την εικόνα του Άρη: «Καταφέραμε και κλείσαμε τον Άρη. Δεν είχε κάποια σοβαρή τελική προσπάθεια. Μια ομάδα σαν τον Άρη όταν δεν έχει καλή ευκαιρία, σημαίνει ότι κάναμε κάτι καλά στην άμυνα»
Για τον Φετφατζίδη: «Ξέρουμε ότι ο Φετφατζίδης είναι παίκτης κλειδί για τον Άρη. Κοιτάξαμε να κλείσουμε τις προσπάθειες του και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα»
Για την εικόνα της ομάδας: «Σε σχέση με άλλα παιχνίδια, ήμασταν καλύτεροι. Ακόμα και οι παίκτες έχουν να δώσουν παραπάνω. Ήρθε και ο Παπάζογλου και μπορεί να βοηθήσει».
Για τον στόχο της ΑΕΛ: «Είμαστε 2-3 βαθμούς από την 5η θέση. Είναι στο μυαλό μας η έξοδος στην Ευρώπη. Όλες οι ομάδες είναι στην κόψη του ξυραφιού. Εμείς θα παλεύουμε σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και σε όλα τα παιχνίδια για να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε»

Share:

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων