19η αγωνιστική 2019-20 : ΑΕΚ - ΑΕΛ

ΑΕΚ - ΑΕΛ 3-0

Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020


Scorers: 45+2' Σιμόες, 50' Ολιβέιρα, 62' Λόπες 

ΑΕΚ: Μπάρκας, Σβάρνας, Οικονόμου, Βράνιες (85' Βασιλαντωνόπουλος), Μπακάκης, Λόπες, Κρίστισιτς, Σιμόες, Μάνταλος (78' Γιούσης), Ολιβέιρα (68' Μπότος), Βέρντε.

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μπέρτος (78' Μπάλλας), Μιχαήλ, Μόρας (68' Ζίζιτς), Καρανίκας, Μιλοσάβλιεβιτς, Σεσέροβιτς, Κάτσε, Μπράλιτς (55' Μπούστος), Ουάρντα, Παπάζογλου.

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
Επόπτες: Ψαρρής (Ζακύνθου), Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)
4ος: Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)
VAR: Μανούχος (Αργολίδας) 
AVAR: Μπουξμπάουμ (Δυτικής Αττικής)

Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Εισιτήρια: 10.325



Χωρίς βαθμό και με κατεβασμένα χέρια γυρίζει η ΑΕΛ από την Αθήνα και την ήττα από την ΑΕΚ με 3 – 0.

Οι «βυσσινί» κινήθηκαν σε μια μετριότητα την οποία και πλήρωσαν με τέρμα σε ένα κρίσιμο σημείο (45’+3′), ενώ ανάλογη ήταν και η συνέχεια με γκολ με την επανέναρξη του αγώνα στο 50′, ενώ ο Λόπες έκλεισε τον «χορό» των τερμάτων για την ΑΕΚ στο 62′. 

Η ΑΕΚ κατάφερε να πετύχει το γκολ που της έδωσε το προβάδισμα στην αναμέτρηση στο 45’+2′ με «δράστη» τον Αντρέ Σιμόες.

Ο Μπακάκης εκτέλεσε ένα πλάγιο άουτ για τον Ολιβέιρα, ο οποίος από τη τελική γραμμή έκανε μια σέντρα στο πρώτο δοκάρι εκεί όπου ο Σιμόες έβαλε στη πλάτη του τον Μπράλιτς και με ένα όμορφο «τακουνάκι» κέρδισε στη «κλειστή» του γωνία, τον Κρίστινσον για το 1 – 0, που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη και πιο συγκεκριμένα στο 50′ η ΑΕΚ έκανε δύο τα τέρματά της με σκόρερ αυτήν την φορά τον Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος επιθετικός της ΑΕΚ μετά από ωραία ατομική προσπάθεια και υπό την… επιτήρηση του Σλάβκο Μπράλιτς, σούταρε μέσα από τη περιοχή, διαγώνια στην αριστερή γωνία του Κρίστινσον, ο οποίος παρέμεινε θεατής στη πορεία της μπάλας για τα δίχτυα της ΑΕΛ για το 2 – 0.

Η ΑΕΚ δεν σταμάτησε εκεί. Στο 62′ σε μια επίθεση της ΑΕΚ με τρεις ποδοσφαιριστές έναντι έξι (!) της ΑΕΛ, οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να βρουν δίχτυα για τρίτη φορά στο ματς.


Ο Μάνταλος συγκεκριμένα γέμισε τη μπάλα στη περιοχή της ΑΕΛ διαγώνια, με αυτήν να περνά πάνω από το κεφάλι του Μπέρτου και να φτάνει στον Λόπες, ο οποίος με πλασέ στη κίνηση μέσα και αριστερά στη περιοχή, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3 – 0.








#ΑΕΚΣτατιστικά αγώνα#ΑΕΛ
3Goals0
3Ασίστ0
11Τελικές Προσπάθειες3
4Σουτ εντός μεγάλης περιοχής0
4Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής1
3Κεφαλιές2
0Αποκρούσεις2
8Επεμβάσεις15
6Κλεψίματα4
16Φάουλ11
1Οφσάιντ0
11Κόρνερ3
36Λάθη18
8/23Γεμίσματα2/10


-->
Στατιστικά παικτών ΑΕΛ
#ΟΝΟΜΑΘέσηΛεπτάΓκόλΚιρτινες
1Ογκμουντούρ ΚρίστινσονΤερματοφύλακας94
18Βαγγέλης ΜόραςΑμυντικός68
5Αλέξης ΜιχαήλΑμυντικός94
28Σλάβκο ΜπράλιτςΑμυντικός55
26Έργκους ΚάτσεΑμυντικός94
20Νίκος ΚαρανίκαςΑμυντικός94
25Μανώλης ΜπέρτοςΑμυντικός781
16Νίκολα ΖίζιτςΑμυντικός26
8Ράντομιρ ΜιλοσάβλιεβιτςΜέσος941
22Αντάν ΣετσέροβιτςΜέσος94
32Τζόναθαν ΜπούστοςΜέσος39
6Παναγιώτης ΜπάλαςΜέσος16
7Άμρ ΟυάρνταΕπιθετικός94
11Θανάσης ΠαπάζογλουΕπιθετικός94


Δηλώσεις

Γρηγορίου:
«Νομίζω ότι μέχρι και την επίτευξη του πρώτου τέρματος ήμασταν καλά. Το κύριο ζητούμενο κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ είναι να είσαι καλός ανασταλτικά. Δεν επιτρέψαμε στην ΑΕΚ μέχρι το ημίχρονο να κάνει κάποια αξιοσημείωτη ευκαιρία. Από μία αδράνεια δεν καταφέραμε να πάμε με το μηδέν και το κυριότερο είναι πως αυτό μας επηρέασε αρκετά στο ψυχολογικό κομμάτι. Κυρίως κρίθηκε στο συγκεκριμένο τέρμα. Και μάλιστα όταν η ΑΕΚ καταφέρνει στο 50ο λεπτό  και πετυχαίνει δεύτερο τέρμα τότε όλα έγιναν πιο δύσκολα για εμάς. Όχι δεν ήμασταν καλοί στο να κρατήσουμε την μπάλα σήμερα. Δεν ακολουθήσαμε σωστά αυτό το τακτικό κομμάτι. Δεν μπορέσαμε να την κρατήσουμε να κάνουμε ορθολογικές επιθέσεις από τον άξονα ή τα πλαγιά».

Συνέντευξη τύπου:
«Ήρθαμε να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Τακτικά ήμασταν καλά για 46 λεπτά. Αυτός ήταν ο στόχος μας, να μην αφήσουμε διαδρόμους στην ΑΕΚ, να μην δημιουργήσει ευκαιρίες, κάτι που καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό στο πρώτο ημίχρονο. Από μια αδράνεια, νομίζοντας ότι έχει τελειώσει το ημίχρονο, το τέρμα που πέτυχε η ΑΕΚ ήταν κομβικό. Εκεί ήταν και το σημαντικότερο σημείο του παιχνιδιού που άλλαξε την ψυχολογία στο ημίχρονο. Η ΑΕΚ μπόρεσε στη συνέχεια να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και εννοείται ότι εκεί τελείωσε το παιχνίδι. Υπάρχει εμβόλιμη αγωνιστική την Τετάρτη μετά ακολουθεί ο Παναθηναϊκός. Και στα δύο επόμενα εντός έδρας παιχνίδια πρέπει να διεκδικήσουμε αυτά που μπορούμε και να πορευτούμε ως το τέλος με αυτόν τον στόχο. Δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτό το ματς. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ. Στο δεύτερο μέρος ήταν πολύ καλύτερη από εμάς».
Για το τι δεν κάνει καλά τακτικά η ΑΕΛ: «Έχουμε προβεί σε μεταγραφές στον επιθετικό τομέα. Για να μπορέσουμε να αλλάξουμε σχηματισμό. Απέναντι σε Άρη και ΑΕΚ δεν θες τα ακραία σου μπακ να ανεβαίνουν για να μην βρίσκει διαδρόμους ο αντίπαλος. Έτσι δώσαμε μεγαλύτερη βαρύτητα στον ανασταλτικό τομέα. Σήμερα η τακτική ήταν προσηλωμένη στο να μην βρει η ΑΕΚ διαδρόμους και αν μπορέσουμε να χτυπήσουμε στο τρανζίσιον. Το κάναμε για ένα ημίχρονο, αλλά είναι ανάλογα το ματς και τον αντίπαλο».



Μόρας:

«Πέρασα τέσσερα φοβερά χρόνια στην ΑΕΚ. Μου δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστώ σε υψηλό επίπεδο στην Ελλάδα και την Ευρώπη κι ελπίζω αυτή ομάδα να δουλέψει αρκετά ως το τέλος της σεζόν έτσι ώστε να μην γίνουν τα ίδια λάθη και του χρόνου να πρωταγωνιστήσει ξανά διεκδικώντας τον τίτλο διότι μετά το πρωτάθλημα που κατέκτησε… διαλύθηκαν όλα! Υπάρχουν οι άνθρωποι που μπορούν να το πετύχουν αυτό, όπως ο Ίλια Ίβιτς στον οποίο πιστεύω. Η ομάδα μας δεν έκανε καλό δεύτερο ημίχρονο αλλά ευτυχώς έγινε τώρα αυτό κι ελπίζω στα επόμενα δύο ματς με Παναιτωλικό και Παναθηναϊκό να είμαστε αυτοί που πρέπει δείχνοντας πως αξίζουμε την ελπίδα για μια θέση στην Ευρώπη! Στο σημερινό ματς ήταν καθοριστικό το πρώτο γκολ που δεχθήκαμε όπου και πάλι πληρώσαμε ένα λάθος μας δείχνοντας πως δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και δεν μπορούμε να καταλάβουμε το πώς συμβαίνει τόσο συχνά αυτό τη φετινή σεζόν…»  





-->
Share:

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων