20η αγωνιστική 2019-20 : ΑΕΛ - Παναιτωλικός

ΑΕΛ - Παναιτωλικος 2-2

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020


Scorers: 79' (πεν.), 83' (πεν.) Ουάρντα - 28', 63' Ντάουντα

Αποβολή: 89' Τσιγγάρας (2η κίτρινη)

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Καρανίκας, Μούζεκ, Μόρας, Μιχαήλ, Κάτσε (46’ Σίλβα Βινίσιους), Σεσέροβιτς (75’ Γκαζάλ), Ουάρντα, Μπούστος, Μιλοσάβλιεβιτς, Παπάζογλου (63’ Νούνιτς).

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κνετ, Τζανακάκης (78’ Ντουάρτε), Κέβιν, Γιοβάνοβιτς, Μαρσιάλ, Τσιγγάρας, Σιέστεντ, Ντίας, Ρόσα, Άλβαρεζ (87’ Ντάλσιο), Ντάουντα (80’ Μπαΐροβιτς)

Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)
Επόπτες: Φωτόπουλος (Αθηνών), Ζήρδας (Αθηνών)
4ος: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
VAR: Ευαγγέλου (Αθηνών)
AVAR: Σπυρόπουλος (Ανατολικής Αττικής)

Γήπεδο: AEL FC arena
Εισιτήρια: 2.070


ΑΕΛ και Παναιτωλικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι το μεσημέρι της Τετάρτης (22/1) στο ΑΕΛ FC ARENA. Με δύο πέναλτι η ΑΕΛ έφερε το ματς στα ίσα (2-2) από δύο γκολ που σημείωσε ο πρώην παίκτης της ΑΕΛ και νυν του Παναιτωλικού Ντάουντα. Με δέκα παίκτης ολοκλήρωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι. Το παιχνίδι διεξήχθη στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της SL 1.

Στο 10' ο Ντάουντα πήρε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου αποφεύγει τον Σεσέροβιτς και από τον άξονα κάνει σουτ, η μπάλα απομακρύνεται από τον Κρίστινσον σε πλάγιο.

Στο 28’ ο Παναιτωλικός έκανε το 0-1. Συγκεκριμένα ο Ντίας βρίκαι τον Άλβαρεζ και αυτός με τη μία πασάρει στον Ντάουντα ο οποίος μπαίνει στην περιοχή από πλάγια αριστερά και αφού αποφεύγει και τον Κρίστινσον έκανε με ωραίο τελείωμα το 0-1. Αξίζει να τονίσουμε πως δεν πανηγύρισε το γκολ ο παίκτης του Παναιτωλικού σεβόμενος το πέρασμά του από την ΑΕΛ.

Στο 54' ατομική ενέργεια του Ουάρντα σε κόρνερ ο Γιοβάνοβιτς. Στο 63' οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 0-2. Συγκεκριμένα ο Ρόσα από τα αριστερά έκανε το γύρισμα στον Ντάουντα και ο Νιγηριανός με σουτ στη κίνηση κάνει το 0-2.

Στο 77' πέναλτι κέρδισε η ΑΕΛ! Τη σέντρα έκανε ο Μιλοσάβλιεβιτς και ο Κέβιν σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι. Ένα λεπτό αργότερα ο Ουάρντα εκτέλεσε εύστοχα και μείωσε σε 1-2.

Στο 84' νέο πέναλτι κέρδισε η ΑΕΛ! Ο Ουάρντα μαρκάρεται αντικανονικά από τον Φρεντ στην περιοχή και σωστά δόθηκε το πέναλτι. Ο Ουάρντα ευστόχησε για το 2-2.

Στο 88' κόκκινη κάρτα δέχθηκε ο Παναιτωλικός. Δεύτερη κίτρινη για τον Τσιγγάρα για φάουλ στον Ουάρντα. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι.










#ΑΕΛΣτατιστικά αγώνα#ΠΑΝ
2Goals2
0Ασίστ1
10Τελικές Προσπάθειες6
5Σουτ εντός μεγάλης περιοχής2
3Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής4
2Κεφαλιές0
4Αποκρούσεις2
8Επεμβάσεις10
31Κλεψίματα36
21Φάουλ18
3Οφσάιντ1
8Κόρνερ5
60Λάθη58
8/23Γεμίσματα5/16


-->
Στατιστικά παικτών ΑΕΛ
#ΟΝΟΜΑΘέσηΣυμ.ΛεπτάΓκόλΚιρτινες
1Ογκμουντούρ ΚρίστινσονΤερματοφύλακας195
18Βαγγέλης ΜόραςΑμυντικός195
5Αλέξης ΜιχαήλΑμυντικός1951
20Νίκος ΚαρανίκαςΑμυντικός1951
13Ματέο ΜούζεκΑμυντικός195
66Αλί ΓκαζάλΑμυντικός120
8Ράντομιρ ΜιλοσάβλιεβιτςΜέσος1951
32Τζόναθαν ΜπούστοςΜέσος195
22Αντάν ΣετσέροβιτςΜέσος175
26Έργκους ΚάτσεΜέσος146
7Άμρ ΟυάρνταΕπιθετικός1952
11Θανάσης ΠαπάζογλουΕπιθετικός1621
77ΒινίσιουςΕπιθετικός149
33Μάρκο ΝούνιτςΕπιθετικός133


Δηλώσεις

Μιχάλης Γρηγορίου
συνέντευξη τύπου:
«Θεωρώ πως κάναμε το χειρότερο πρώτο ημίχρονο από την πρώτη ημέρα που ήρθα στην ομάδα. Δεν αναγνώριζα, ούτε εγώ, ούτε οι παίκτες αυτό που βλέπαμε. Προσπαθήσαμε να διορθώσουμε ότι μπορούσαμε και δικαιούμαστε κακές εμφανίσεις, αλλά όχι έτσι. Ήμασταν ασύνδετη, δίχως να κρατάμε μπάλα, ευκαιρίες δεν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε κι ο Παναιτωλικός δίκαια ήταν μπροστά στο σκορ. Μπαίνοντας στο ημίχρονο είπαμε πως πρέπει να αλλάξουμε πολλά και να διεκδικήσουμε ότι μπορούμε. Στο δεύτερο ημίχρονο με μία τελική βρεθήκαμε 2-0 πίσω κι έπαιξαν και οι τρεις νέοι παίκτες με μόνο μία προπόνηση με εμάς. Σαν αποτέλεσμα στεκόμαστε πως δεν χάσαμε αυτό το ματς από τη στιγμή που ήμασταν με 2-0 πίσω στο 78′. Σαν εικόνα όμως με ανησύχησε η σημερινή εμφάνιση. Κι επειδή είναι κοντά το ματς με τον Παναθηναϊκό θα πρέπει να δούμε την εικόνα μας και να φτιάξουμε τα πλάνα μας. Η εικόνα μας μετά τις γιορτές δεν είναι αυτή που βλέπαμε πιο πριν.
Για το που οφείλεται αυτή η εικόνα: «Μετά τον Ιανουάριο και τις προσθαφαιρέσεις χάνεται η συνοχή, όπως και το μυαλό των παικτών μπορεί να πάει αλλού. Έφυγαν κάποιοι παίκτες που έπαιζαν, ενώ ήρθαν κι άλλοι που χρειάζεται χρόνος να προσαρμοστούν.Εκεί μπορώ να σταθώ για την εικόνα, αλλά δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες. Εκεί θα πρέπει να δουλέψουμε και να βελτιώσουμε άμεσα την εικόνα μας. Για μένα το ματς με την Ξάνθη που αξίζαμε τη νίκη ήταν κομβικό, καθώς το χάσαμε και επηρεάστηκε η ψυχολογία των παικτών, ενώ και με την ΑΕΚ ήμασταν καλή μέχρι το γκολ που δεχθήκαμε».
Αν θα υπάρξουν άλλες μεταγραφές: «Θα δούμε αν θα υπάρξουν άλλες μεταγραφές μέχρι το τέλος, αλλά οι παίκτες που χρειάστηκαν για να καλύψουν τις θέσεις ήρθαν».
Για τους στόχους της ομάδας: «Από μένα δεν ακούσατε ποτέ την εξάδα. Οι ομάδες βελτιώνονται σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Το ότι εμείς καταφέραμε να έχουμε αποσπαστεί από το Νοέμβριο από τις τελευταίες ομάδες και να έχουμε μία κάποια σιγουριά δεν σημαίνει πως γίναμε υπερομάδα. Ο πρώτος στόχος παραμένει να μείνει η ομάδα στη κατηγορία. Τώρα το γεγονός ότι καταφέραμε να διεκδικήσουμε κάποια υψηλότερη θέση προέκυψε. Είπαμε να το κυνηγήσουμε ότι μας προκύψει, αλλά στόχος παραμένει αυτό που θέσαμε από την αρχή. Κανείς πάντως δεν είναι δυσαρεστημένος από τη βαθμολογική θέση που βρισκόμαστε και θα προσπαθήσουμε εννοείται για το κάτι παραπάνω».

Αλέξης Μιχαήλ:
«Ίσως η χειρότερη εμφάνιση που έχει κάνει φέτος η ΑΕΛ. Νομίζω ότι δεν παρουσιαστήκαμε σε καμία στιγμή, αυτοί που έπρεπε να είμαστε στο παιχνίδι, αν εξαιρέσεις το τελευταίο 25λεπτό, που είπαμε να τα δώσουμε όλα για όλα. Να προσπαθήσουμε να μπούμε ξανά στο παιχνίδι και βέβαια εκτός ότι δώσαμε παραπάνω από ότι δώσαμε στο υπόλοιπο παιχνίδι, σταθήκαμε και σε κάποιες φάσεις τυχεροί. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι ο ένας βαθμός, που αν και δεν το αξίζαμε στην αρχή του παιχνιδιού, με την παρουσία μας, στο τέλος νομίζω ότι βάση της μαχητικότητας δείξαμε ότι αυτός που μάχεται και παλεύει κερδίζει έστω και στο τέλος.»Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό:«Για μένα τα πιο δύσκολα παιχνίδια είναι αυτά με ομάδες που πεθαίνουν για ένα βαθμό, δηλαδή το τρίποντο ή να πάρουν μια ισοπαλία. Από εκεί και μετά με τον Παναθηναϊκό είναι ένα παιχνίδι ανοικτό θα παίξουμε το παιχνίδι που ξέρουμε να παίζουμε πρέπει να κάνουμε τελειώς τα αντίθετα πράγματα από αυτά που κάναμε σήμερα και να σκεφτούμε που ήμασταν και σήμερα που μιλάμε πήραμε ένα βαθμό στην έδρα μας και δεν είμαστε ευχαριστημένοι αυτό θα πρέπει να μας γίνει μάθημα και στο παιχνίδι που έρχεται να δώσουμε ότι υπάρχει μέσα από την ψυχή μας.»


Νίκος Καρανίκας:
«Όπως και φάνηκε σήμερα δεν ήταν η μέρα μας, όμως καθώς χάσαμε ένα ημίχρονο, το πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καθόλου καλοί, είπαμε στο δεύτερο θα μπούμε και θα προσπαθήσουμε να είμαστε πιο πιεστικοί και πιο αποτελεσματικοί να βρούμε λύσεις και να γυρίσουμε το σκορ. Δεχθήκαμε και ένα γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα, όμως στα τελευταία δέκα λεπτά καταφέραμε με δύο φάσεις πέναλτι και φέραμε το ματς στα ίσια. Αφήνουμε αυτό το ματς πίσω τελείωσε, σίγουρα η εικόνα μας δεν ήταν καλή. Πρέπει να δουλέψουμε δεν έχουμε πολύ χρόνο, περιμένουμε το επόμενο παιχνίδι, που πρέπει να το κερδίσουμε στην έδρα μας το Σάββατο και όλα να είναι καλά.»
Πόσο σημαντικό είναι για μια ομάδα που κάνει μια πάρα πολύ κακή εμφάνιση, ίσως η χειρότερη της φετινής σεζόν να μη χάνει το παιχνίδι; «Σίγουρα είναι πάρα πολύ σημαντικό, συμφωνώ απόλυτα, όταν στην τραγική σου ημέρα δεν χάνεις και καταφέρνεις και βάζεις δύο γκολ, έστω με πέναλτι και παίρνεις ένα πόντο, είναι πάρα πολύ θετικός αυτός ο πόντος για την συνέχεια.»
Έρχεται τώρα ο Παναθηναικός πως περιμένεις το ματς αυτό; «Σίγουρα θα γίνει ένα δυνατό παιχνίδι, όποιος επικρατήσει στις μονομαχίες και το θέλει περισσότερο θα κερδίσει.»
Νεανική ομάδα, πολύ ταχύτητα, πολύ πίεση, τι πρέπει να βγάλετε εσείς στον αγωνιστικό χώρο κόντρα στον Παναθηναικό: «Αυτό που είπα να μπούμε από το πρώτο λεπτό αποφασισμένοι, να ανατρέψουμε αυτήν την εικόνα σήμερα, να βγάλουμε εγωισμό να κερδίσουμε με ψυχή όλες τις μονομαχίες και σε δεύτερη μοίρα η ποιότητα.»



Share:

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων