2022-23 : 2η : ΠΑΟΚ Β - ΑΕΛ 1-0

2η αγωνιστική : ΠΑΟΚ Β - ΑΕΛ 1-0

11 Νοεμβρίου 2022 

Σκόρερ: 30' Γκορτετζιάνι
 
Αποβολή: 47' Γκορτετζιάνι (κόκκινη)

ΑΕΛ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος (31' λ.τ. Σουλούκος), Παπαγεωργίου Θ., Κοσσονού (62' Μαϊδανός), Γκοτζαμανίδης, Ηλιάδης, Θωμαΐδης (54' Μαυριάς), Πλέγας, Παπαγεωργίου Κ. (62' Αντράντα), Νικολιάς, Πεντρόσο, Όγκμποε.

ΠΑΟΚ Β’ (Πάμπλο Γκαρσία): Ταλιχμανίδης, Κιτσάκης (57’ Δαρέλας), Τασιούρας, Μιχαηλίδης (46’ Κόττας), Μοριτσέλι, Ουεντραόγκο, Γροσδής (74’ Κουτεντάκης), Μπράντονιτς (64’ Σπυρίδης), Σπυράκος, Χατζηστραβός (57’ Μελετίδης), Γκορντεζιάνι.

Διαιτητής: Παναγιώτης-Ραφαήλ Τσιάρας (Καβάλας)
Επόπτες: Αναστάσιος Καρασαββαΐδης (Καβάλας), Λάμπρος Σακάλογλου (Καβάλας)
4ος: Μελέτιος Γιουματζίδης (Πέλλας)
Παρατηρητής: Ευάγγελος Κιοτζένης (Ξάνθης)

Γήπεδο: Μακεδονικού


Κατώτερη των περιστάσεων παρουσιάστηκε η ΑΕΛ, η οποία δεν πρέπει να επαναλάβει με τίποτε, παρόμοιου είδους εμφανίσεις.

Γενικώς το παιχνίδι, δεν είχε πολλές ευκαιρίες με τον ΠΑΟΚ Β’ να εκμεταλλεύεται την εξαιρετική συνεργασία που έβγαλαν οι παίκτες του με τον Γκορντεζιάνι να γίνεται ο τελικός αποδέκτης της μπάλας, έπειτα από την πάσα του Χατζηστραβού να σκοράρει το γκολ που έμελλε να κρίνει και τον τελικό νικητή. Στη φάση του γκολ τραυματίστηκε και ο πορτιέρε της ΑΕΛ, Θεοδωρόπουλος, που χτύπησε στο δοκάρι και αποχώρησε με ελαφριά διάσειση.

Η αποβολή του σκόρερ του ΠΑΟΚ Β’, στο πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου, άλλαξε τις ισορροπίες.

Η ΑΕΛ ναι μεν πήρε την κατοχή (το παιχνίδι τελείωσε με 33%-67%), όμως δεν κατάφερε να βάλει δύσκολα στην εστία του Ταλιχμανίδη. 

Ο ΠΑΟΚ Β’ κρατούσε σχετικά εύκολο το υπέρ του σκορ, με τον Μάριο Όγκμποε στο 89′ να κερδίζει πέναλτι έπειτα από διεκδίκηση της μπάλας στον αέρα με τον πορτιέρε του Δικεφάλου. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Πλέγας, στέλνοντας την μπάλα στα οριζόντιο δοκάρι. 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το 1-0 να διατηρηθεί μέχρι και το φινάλε με τον ΠΑΟΚ Β να φτάνει τους 4 βαθμούς και την ΑΕΛ να παραμένει στους 3β. 

Δηλώσεις

Παναγιώτης Γκουτσίδης:
Ξέραμε ότι είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, ευχαριστημένος από την ομάδα θα έλεγα οτι βασικά από το πρώτο ημίχρονο δεν ξεκινήσαμε έτσι όπως θέλαμε, ήμασταν πολύ νευρικοί, ειδικά όταν είχαμε την μπάλα ένα πολύ άγχος θα έλεγα που δεν μπορούσαμε να κάνουμε βασικά το παιχνίδι όταν παίρναμε εμείς την μπάλα. Κακές επιλογές, βιαστικό παιχνίδι, δεχθήκαμε ένα γκολ πολύ εύκολο κατά τη γνώμη μου κι από κει και πέρα και μετα το γκολ δεν ήμασταν αυτοί έτσι ώστε για να αντιδράσουμε μέσα στο γήπεδο για το 1ο ημίχρονο για να κάνουμε κάτι καλό. Στο 2ο ημίχρονο προσπαθήσαμε έτσι γενικά να αλλάξουμε την νοοτροπία μας μεσα στο παιχνίδι, ευνοηθήκαμε από την κόκκινη κάρτα, εκεί πιστεύω οτι διαχειριστήκαμε καλά το παιχνίδι, έτσι ώστε να κάνουμε κάποιες αλλαγές γρήγορα έτσι ώστε να κάνουμε τις ευκαιρίες και να τρέξουμε το γκολ. Είχαμε σωστή ανάπτυξη αλλά δεν είχαμε πραγματικά τη σωστή κίνηση μέσα στην περιοχή, είχαμε στατικούς παίκτες έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε έστω μια τελική. Αν εξαιρέσουμε την φάση του πέναλτι, 'κανα δυο σουτ, ενώ υπήρχαν σωστές επιλογές από τα άκρα έτσι όπως θέλαμε να παίξουμε, βγήκαν οι απαιτούμενες σέντρες, δυστυχώς χάσαμε και την ευκαιρία να πάρουμε το βαθμό μετά το πέναλτι. Αυτά έχει το ποδόσφαιρο, πρέπει να μάθουμε να είμαστε μαχητές βασικά από το 1ο λεπτό, δεν γυρίζουν τα παιχνίδια μόνο με την φανέλα, αλλά να το δείχνουμε μέσα στο γήπεδο από το 1ο λεπτό μέχρι το 90 για να μπορέσουμε να φέρουμε νίκες με οποιονδήποτε αντίπαλο. 
Ξέρω ότι είναι κάποιες φορές που μερικά πράγματα δεν μπορείς να τα εξηγήσεις, βλέποντάς τα προσπαθείς να τα διορθώσεις είτε αλλάζοντας πρόσωπα είτε αλλάζοντας τρόπο παιχνιδιού. Πραγματικά αυτό είναι που επικρατούσε στο χώρο του κέντρου και οι παίκτες που παίρναν πρωτοβουλίες κι εκεί δεν είχαμε καλές επιλογές και είχαμε αυτή την εικόνα. Στο 2ο ημίχρονο όπως σας είπα μας ευνόησε και η κόκκινη κάρτα, κάποιοι παίκτες πραγματικά ανέβασαν απόδοση, είχαν το ένας εναντίον ενός, είχαν σωστές κινήσεις, σωστές συνεργασίες, μας έλειπε όμως αυτό το κάτι παραπάνω μέσα στην περιοχή έτσι ώστε να κάνουμε το γκολ, αν εξαιρέσουμε την προσπάθεια του Μάριου που κέρδισε το πέναλτι. Θα μπορούσαμε έτσι ώστε με αυτό τον τρόπο να πάρουμε έστω έναν βαθμό που είναι σημαντικός για την συνέχεια.

Θανάσης Παπαγεωργίου:
Δεν μπήκαμε καλά στο 1ο ημίχρονο, άσχετα με το γκολ που δεχθήκαμε, γενικά δεν μπήκαμε καλά, δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε να είμαστε και όλο το ματς τελικά κύλησε με μια μέτρια εμφάνιση από την ομάδα μας. Σίγουρα στο 2ο ημίχρονο με παίκτη παραπάνω είχαμε την υπεροχή, είχαμε την κατοχή, προσπαθήσαμε δημιουργήσαμε κάποιες φάσεις, χάσαμε και το πέναλτι αλλά δεν ήμασταν αυτοί που θα έπρεπε να είμαστε. Εγώ προσωπικά είμαι και πολύ στεναχωρημένος και νοιώθω υπεύθυνος και θα πρέπει όλα τα παιδιά να σκεφτούμε τα λάθη μας και να τα διορθώσουμε γιατί με τέτοιες εμφανίσεις δεν μπορούμε να ζητάμε και να θέλουμε το πρωτάθλημα. Θα πρέπει να δείξουμε περισσότερο εγωισμό και πάθος μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Γίνανε κάποια λάθη από παιδιά που δε θα έπρεπε να γίνουν. Αυτά είναι κάποια κομμάτια που θα πρέπει να συζητήσουμε εμείς μεταξύ μας, με τον προπονητή και θα πρέπει να τα διορθώσουμε.







Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη