2022-23 : 4η : Απόλλων Λάρισας - ΑΕΛ 0-2

4η αγωνιστική : Απόλλων Λάρισας - ΑΕΛ 0-2

26 Νοεμβρίου 2022 

Σκόρερς: 34' Πεντρόσο, 60' Ογκμπόε

ΑΕΛ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Παπαγεωργίου Θ., Μαιδανός, Γκοτζαμανίδης, Ηλιάδης, Παπαγεωργίου Κ., Θωμαΐδης, Πλέγας (78' Μαυριάς), Νικολιάς (43' λ.τ. Νίνο), Πεντρόζο (87΄ Καλουτσικίδης), Όγκμποε (87' λ.τ. Τσουμάνης).

Απόλλων Λάρισας (Βαγγέλης Μόρας): Μελί, Γκαρσία (76' Μπεκιαρίδης), Σιατραβάνης, Σταμάτης, Γιαννίτσης, Λίταινας, Καλούσης (57' Κοντρέρας), Χαλάτσης (46' Κοτσιανούλης), Ντι Αγκοστίνο, Ζαχαράκης (66' Μπαλογιάννης), Κλιγγόπουλος.

Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
Επόπτες: Αλέξανδρος Κουφός (Μακεδονίας), Αθανάσιος Μποζατζίδης (Μακεδονίας)
4ος: Στέφανος-Βάϊος Καλατζής (Θεσσαλίας)
Παρατηρητής: Δαμιανός Καρακελίδης (Πέλλας)

Γήπεδο: Φιλιππούπολης

Η ΑΕΛ κέρδισε στο ενδο-λαρισινό ντέρμπι τον Απόλλων Λάρισας και βρέθηκε μεν στη 2η θέση, κρατώντας επί του παρόντος το «εισιτήριο» της ανόδου.
Σε θέση – λοιπόν – ανόδου (2η μεν, αλλά ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ Β’ δεν μπορεί να προβιβαστεί) «σκαρφάλωσε» η ΑΕΛ, μετά τη σημερινή (26/11) της νίκη, με σκορ 0-2 επί του συμπολίτη Απόλλων Λάρισας στο ντέρμπι της πόλης, στο κατάμεστο γήπεδο Φιλιππούπολης, με πάνω από 2.000 φιλάθλους.
Το «παρών» στο γήπεδο και συγκεκριμένα στην Θύρα 2, μαζί με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αχιλλέα Νταβέλη, έδωσε κι ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης που μετά τη πρωινή επίσκεψη στη Κεντρική Πλατεία της πόλης για το «Hello Football Friend», βρέθηκε και στο γήπεδο της Φιλιππούπολης.
Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος της ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας, Κώστας Τσακίρης αν και έφτασε αργοπορημένα στο γήπεδο είδε τον αγώνα από την Θύρα 1.
Ο Απόλλων Λάρισας μετά τα νικηφόρα αποτελέσματα δεν κατάφερε να πάρει κάτι στο λαρισινό ντέρμπι με τον Βαγγέλη Μόρα να ψάχνει λύσεις για τη συνέχεια.
Ο Παναγιώτης Γκουτσίδης επέλεξε την ίδια ενδεκάδα με το ματς με τη Νίκη Βόλου επέλεξε. Στο 4-3-3 ο τεχνικός των «βυσσινί» επέλεξε τον Κώστα Θεοδωρόπουλο κάτω από τα δοκάρια, στο δεξί άκρο της άμυνας τον Θανάσης Παπαγεωργίου και στο αριστερό ο Μαϊδανός με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Γκοτζαμανίδη και Ηλιάδη. Ο Θωμαΐδης ήταν ο αμυντικός χαφ, με τους Πλέγα και Κώστα Παπαγεωργίου να βρίσκονται πιο μπροστά. Ενώ στην τριάδα της επίθεσης βρέθηκε δεξιά ο Νικολιάς, αριστερά ο Πεντρόσο και στην κορυφή ο Ογκμπόε.
Ο Βαγγέλης Μόρας στο 3-5-2 χρησιμοποίησε τον Μελί κάτω από τα δοκάρια. Στην τριάδα των αμυντικών επιλέχθηκαν οι Καλούσης, Γιαννίτσης και Κλιγγόπουλος. Στην δεξιά πτέρυγα βρέθηκε ο Λίταινας, ενώ από αριστερά ο Ντι Αγκοστίνο. Αμυντικός μέσος ήταν ο Χαλάτσης, ενώ πιο μπροστά οι Σιατραβάνης και Λούκας Γκαρσία. Στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκαν οι Ζαχαράκης και Σταματής.
Οι «βυσσινί» φάνηκαν πιο ουσιαστικοί στην τελική προσπάθεια, απέναντι σε μια πολύ καλή και έμπειρη ομάδα της κατηγορίας και σημείωσαν από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, καθώς ο Πεντρόσο άνοιξε το σκορ στο 34′ και ο Ογκμποε διαμόρφωσε στο 60′ το μετέπειτα τελικό αποτέλεσμα.
Οι παίκτες της ΑΕΛ είχαν και δοκάρι με τον Ηλιάδη στο 51′, ύστερα από φοβερή απόκρουση του Μελί, ενώ απώλεσαν και μία σημαντική ευκαιρία με τον Κ. Παπαγεωργίου στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.
Από την πλευρά του, ο Απόλλωνας «φλέρταρε» με το 1-1 στο 39′, αλλά ο Θεοδωρόπουλος με εκπληκτική απόκρουση είπε «όχι» σε βολέ του Χαλάτση.
Οι “κυανόλευκοι” έπαιξαν ελεύθερο ποδόσφαιρο, χωρίς σκοπιμότητες και είχαν τις δικές τους ευκαιρίες να σκοράρουν (4′ Χαλάτσης, 18′ Σταματής, 61′ Γκαρσία – από απευθείας εκτέλεση κόρνερ, 79′ Σιατραβάνης).
Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων η ΑΕΛ έφτασε κοντά και σε τρίτο γκολ με τον Μαυριά. Ο μεσοεπιθετικός των «βυσσινί» δοκίμασε να νικήσει τον Μελί με απευθείας εκτέλεση φάουλ, είδε όμως τη μπάλα να περνά μερικά εκατοστά πάνω από την εστία του Απόλλωνα.


Δηλώσεις

Παναγιώτης Γκουτσίδης:
«Ήταν ακόμα ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως είναι όλα σ’ αυτή την κατηγορία, σε μία έδρα που φέρνει πίεση σε κάθε ομάδα. Εμείς όμως είχαμε σοβαρότητα, ηρεμία στο παιχνίδι μας κι εκτός από κάποιες ολιγωρίες δεν κινδυνέψαμε ιδιαίτερα. Πετύχαμε δύο πανέμορφα γκολ και γενικά συνδυάσαμε τη νίκη με καλό ποδόσφαιρο κι αυτό χαροποιεί τον κόσμο και εμάς.
Το δυσάρεστο είναι ότι Μάριος Ογκμπόε τραυματίστηκε και δεν ξέρω αν θα τον έχουμε στο παιχνίδι της Κυριακής. Με την έλλειψη του Κούστα θα δυσκολευτούμε λίγο. Θα ψάξουμε να βρούμε όμως λύσεις για το δύσκολο παιχνίδι με τον Θεσπρωτό, έτσι ώστε να έρθουν οι νίκες και να προχωρήσουμε για να φτάσουμε στο τέλος να κάνουμε τη «σούμα» και να είναι υπέρ μας.»

Αλέξανδρος Νικολιάς: 
«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά το γνωρίζαμε. Είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα και ξέραμε τα δυνατά κι αδύνατα σημεία του αντιπάλου μας. Εμείς ακολουθήσαμε το πλάνο μας και μας βγήκε κόντρα σε μία δύσκολη έδρα κι έναν δυνατό αντίπαλο, αλλά ευτυχώς το αποτέλεσμα ήταν νικηφόρο.
Οι ευχές μας στρέφονται προς τον Μάριο, για να είναι καλά και να επιστρέψει σύντομα για να μας βοηθήσει. Έχω κι εγώ ένα τραυματισμό, αλλά οι γιατροί είπαν ότι δεν έχω κάτι».








Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη