2022-23 : 1η : ΑΕΛ - Ηρακλής Λάρισας 3-0

1η αγωνιστική : ΑΕΛ - Ηρακλής Λάρισας 3-0

6 Νοεμβρίου 2022

Σκόρερς: 15', 19' Όγκμποε, 23' Παπαγεωργίου Κ.

ΑΕΛ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Παπαγεωργίου Θ. (85' Καλουτσικίδης), Κοσσονού (85' Μαϊδανός), Γκοτζαμανίδης, Ηλιάδης, Πλέγας (80' Αντράντα), Παπαγεωργίου Κ. (65' Μαυριάς), Θωμαΐδης, Όγκμποε, Πεντρόσο, Νικολιάς (65' Μιλτιάδης)

Ηρακλής Λάρισας (Παναγιώτης Διλμπέρης): Κουτζαβασίλης, Σ. Καψάλης, Γκαλίτσιος, Μ. Καψάλης (39΄λ.τρ Καμπέρης), Γκουγκούδης, Μπάμης, Τασιουλής (58' Μπάτροβιτς), Αλτάνης (58' Σουμπάσης), Συρεγγέλας (81' Χρηστίδης), Τσιμίκας, Λεσάι (81 Εσκουρέντο).

Διαιτητής: Δημήτρης Θεοχάρης (Θεσσαλίας)
Επόπτες: Χρήστος Μπάλας (Τρικάλων), Σεραφείμ Γάκος (Φθιώτιδας)
4ος: Στέφανος-Βάϊος Καλατζής (Θεσσαλίας)
Παρατηρητής: Γεώργιος Λιόλιος (Λάρισας)

Γήπεδο: Αλκαζάρ

Λένε… πως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Αν κάτι τέτοιο ισχύει, τότε η ΑΕΛ είναι στο σωστό δρόμο. Και αυτό διότι κατάφερε να κερδίσει τον Ηρακλή Λάρισας εντός… οκτώ λεπτών (14′-22′) χάρις σε δύο τέρματα του Μάριου Όγκμποε και ένα του Κώστα Παπαγεωργίου, «κλειδώνοντας» με το 3 – 0 του ημιχρόνου τους τρεις πρώτους της βαθμούς στη σεζόν.
Την στιγμή όπου Πανσερραϊκός, Ηρακλής και Νίκη Βόλου έχασαν βαθμούς στη πρεμιέρα του Βορείου Ομίλου της Super League 2, η ΑΕΛ κατάφερε μέσα σε ένα μόλις οκτάλεπτο να κερδίσει τον συντοπίτη Ηρακλή Λάρισας με 3 – 0 και να μαζέψει τους πρώτους της τρεις βαθμούς στο μαραθώνιο της δεύτερης κατηγορίας της χώρας, ο οποίος και ξεκίνησε επιτέλους μήνα… Νοέμβριο!
Μόλις στο 14ο λεπτό η ΑΕΛ πήρε προβάδισμα στο σκορ. «Δράστης» ο συνήθης ύποπτος Μάριος Όγκμποε. Ο Κώστας Παπαγεωργίου βρήκε τον Πεντρόζο έξω αριστερά, αυτός έκανε ένα γύρισμα στο δεύτερο δοκάρι και ο Μάριος Όγκμποε μέσα από την μικρή περιοχή και με ένα διαγώνιο πλασέ στην απέναντι γωνιά του Κουτζαβασίλη άνοιξε λογαριασμό στον αγώνα αλλά και στην… σεζόν.
Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί στο 19ο λεπτό ο Μάριος Όγκμποε χρίστηκε και πάλι σκόρερ. Ο Θωμαΐδης από δεξιά άλλαξε παιχνίδι για τον Πεντρόζο μέσα στη περιοχή και αριστερά. Αυτός με έναν περιπετειώδη τρόπο βρήκε τον Όγκμποε, ο οποίος από τα τρία μέτρα κέρδισε τον Κουτζαβασίλη για το 2 – 0.
Στο 22′ ο Κώστας Παπαγεωργίου βρήκε δίχτυα. Από τα 30 σχεδόν μέτρα εξαπέλυσε ένα σουτ με την μπάλα να βρίσκει οριακά και σε σώμα αμυντικού του Ηρακλή, αλλάζοντας ελάχιστα πορεία και καταλήγοντας στα δίχτυα του Ηρακλή για το 3 – 0 του ημιχρόνου.
Στην επανάληψη οι «βυσσινί» έκαναν συντήρηση δυνάμεων με τις δύο ομάδες να μην έχουν και σύμμαχο τον καιρό, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος της επανάληψης έβρεχε καταρακτωδώς.

Ο χαμός του αγνού φιλάθλου της ΑΕΛ, Τόλη, συγκλόνισε την κοινωνία της ΑΕΛ και ανάγκασε τους Monsters στο 38ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Ηρακλή Λάρισας να «γονατίσουν» για ένα λεπτό στη μνήμη του αδικοχαμένου φιλάθλου της ΑΕΛ, τραγουδώντας έπειτα το σύνθημα για το… «κλαμπ του Παραδείσου» το οποίο δυστυχώς… μεγάλωσε!


Δηλώσεις

Παναγιώτης Γκουτσίδης: 
«Επιτέλους δώσαμε το πρώτο παιχνίδι του φετινού πρωταθλήματος και για εμάς ήταν ότι καλύτερο να ξεκινήσει αυτή την περίοδο το πρωτάθλημα. Απέναντι μας είχαμε μία ομάδα από την ίδια πόλη που είχαν τη διάθεση να βάλουν τα δυνατά τους στην πρώτη τους συμμετοχή στην κατηγορία.
Οι πρεμιέρες πάντα κρύβουν παγίδες, αλλά εμείς είχαμε σοβαρότητα, θέληση και πάθος από το πρώτο λεπτό για να καταφέρουμε γρήγορα να «καθαρίσουμε» το παιχνίδι και έπειτα να διαχειριστούμε το ματς.
Πιστεύω πως αν βελτιώσουμε κάποια πράγματα με την επιπολαιότητά μας, που θεωρήσαμε πως τελείωσε το ματς, κάνοντας εύκολα λάθη και είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι θα είχαμε μία καλύτερη εικόνα έως τη λήξη του αγώνα. Αυτό οφείλουμε να το διορθώσουμε. Κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι για να πετύχουμε στο τέλος την άνοδο στη Super League».

Κώστας Πλέγας:
«Ανυπομονούσαμε εδώ και καιρό για αυτό το παιχνίδι αν και ξέραμε πως οι πρεμιέρες κρύβουν εκπλήξεις. Είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα και ήμασταν πανέτοιμοι για την αναμέτρηση κόντρα στον Ηρακλή Λάρισας.
Είχαμε στο μυαλό μας πως θα μπούμε στον αγωνιστικό χώρο μόνο για τη νίκη και τα καταφέραμε παίζοντας κι ωραίο ποδόσφαιρο. Φυσικά και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, αλλά είμαι σίγουρος πως στο μέλλον θα είμαστε ακόμα καλύτεροι και χαιρόμαστε που δείξαμε αυτή την εικόνα σήμερα στον κόσμο μας και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι».

Νίκος Γκοτζαμανίδης:
«Είμαστε ικανοποιημένοι από τη σημερινή μας εμφάνιση. Είχαμε συζητήσει πως ο μόνος στόχος μας είναι η νίκη. Πάντα οι πρεμιέρες είναι οι πιο σημαντικές.
Εμείς κρατάμε το αποτέλεσμα, γιατί έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε και είναι η άνοδος και να φτάσει η ομάδα εκεί που αξίζει να βρίσκεται».
Για το αν η ομάδα κατέβασε ρυθμό μετά τα τρία γκολ: «Δεν κατεβάσαμε ταχύτητα, προσπαθήσαμε να αλλάξουμε το ρυθμό της αναμέτρησης. Ο προπονητής πάντα μας ζητά το 100%, εμείς ελέγξαμε το ματς, γυρίσαμε τη μπάλα, δυστυχώς όμως δεν ευτυχήσαμε να πετύχουμε ακόμα ένα γκολ».
Τέλος, σχετικά με την παρουσία των φιλάθλων στο στάδιο Αλκαζάρ είπε: «Ο κόσμος είναι πάντα στις κερκίδες και τον ευχαριστούμε. Η μόνη υπόσχεση που μπορούμε να δώσουμε είναι ότι θα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να τον κάνουμε χαρούμενο κι όλοι μαζί να φτάσουμε στο τέλος εκεί που θέλουμε».

Αχιλλέας Νταβέλης:
«Καταρχήν θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα γι’ αυτή την πρώτη αν και αγχωμένη νίκη. Όσο μας βοήθησε ο καιρός στο πρώτο ημίχρονο παρουσιάσαμε καλό ποδόσφαιρο παίρνοντας και το ανάλογο αποτέλεσμα.
Νομίζω πως αυτό το 3-0 μας δικαιώνει. Από εκεί και πέρα, ας μην ξεχνάμε ότι παίζαμε με μία ομάδα της πόλης, άρα το αποτέλεσμα μας ικανοποιεί».
Σχετικά με την δυναμική παρουσία των φιλάθλων στις κερκίδες σημείωσε: «Η παρουσία του κόσμου και η θέρμη του ήταν εκπληκτική και τον ευχαριστούμε που σε μία δύσκολη μέρα και καιρικά, αλλά και λόγω άλλων κοινωνικών γεγονότων στην πόλη μας, επέλεξαν να έρθουν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και να στηρίξουν τη «Βασίλισσα του Κάμπου».




Η εντεκάδα της ΑΕΛ έτσι όπως παρατάχθηκε στο Αλκαζάρ για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στον Ηρακλή Λάρισας.

ΟΡΘΙΟΙ: Ηλιάδης, Θεοδωρόπουλος, Πλέγας, Όγκμποε, Γκοτζαμανίδης, Παπαγεωργίου Θ.
ΚΑΘΙΣΤΟΙ: Θωμαΐδης, Πεντρόσο, Νικολιάς, Κοσσονού, Παπαγεωργίου Κ.





  

Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη