2022-23 : Κύπελλο Ελλάδας : ΑΕΛ - Λεβαδειακός 1-2

5η φάση : ΑΕΛ - Λεβαδειακός 1-2

19 Οκτωβρίου 2022 

Σκόρερς: 7' Πεντρόσο - 25' Νίκας, 44' Σκβάρκα

ΑΕΛ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Καλουτσικίδης (64' Παπαγεωργίου Θ.), Κοσσονού, Γκοτζαμανίδης, Ηλιάδης, Παπαγεωργίου Κ. (72' Μιλτιάδης), Θωμαΐδης (81' Αντράντα), Πλέγας, Πεντρόσο, Νικολιάς (81' Γλυνός), Όγκμποε.

Λεβαδειακός (Γιάσμινκο Βέλιτς): Στογιάνοβιτς, Χάμοντ (84' Μεχία), Βινίσιους, Μουτίνιο, Σκβάρκα, Δούμτσιος (84' Τσιριγώτης), Νίκας, Παναγιώτου, Λούα Λούα (73' Τόρο), Τσάπρας, Τζημόπουλος (63' Μπαχανακ).

Γήπεδο
: Αλκαζάρ

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Τσέτσιλας (Γρεβενών)
Επόπτες: Δημήτριος Σαμοΐλης (Αθηνών), Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών)
4ος: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
Παρατηρητής: Ιωάννης Κουζάκης (Θεσσαλίας)

Στο πλαίσιο της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδα, η ΑΕΛ υποδέχθηκε στο Αλκαζάρ σε νοκ-άουτ αναμέτρηση το Λεβαδειακό. Ο αγωνας έληξε με ήττα για την ΑΕΛ και αποκλεισμό απο την συνέχεια του θεσμού.
Η ΑΕΛ μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 5ο λεπτό ακυρώθηκε γκολ του Ογκμποε της ΑΕΛ ως φάουλ στο τερματοφύλακα του Λεβαδειακού. Στο 7ο λεπτό ο Πεντρόσο για την ΑΕΛ με ωραίο σουτ και τη βοήθεια του δοκαριού στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Λεβαδειακού κάνοντας το 1-0. Στο 16ο λεπτό μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ παραλίγο θα είχαμε αυτογκόλ όταν μετά από γύρισμα του αμυντικού του Λεβαδειακού, Τζημόπουλου η μπάλα πήγαινε προς τα δίχτυα αλλα τελικά με τη βοήθεια του δοκαριού ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού έσωσε. Απο εκείνο το σημείο κι έπειτα οι φιλοξενούμενοι είχανε την κατοχή και έκαναν την ανατροπή όταν μετά απο εκτέλεση κόρνερ για το Λεβαδειακό και κεφαλιά του Νίκα ο Λεβαδειακός κάνει το 1-1 στο 25ο λεπτό, και στο 43ο λεπτό ο Σκβάρκα με σουτ από κοντά δίνει προβάδισμα στο Λεβαδειακό κάνοντας το 1-2.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ είχε την κατοχή και τις ευκαιρίες, ο Λεβαδειακός δεν εμφανίστηκε ιδιέταιρα απειλητικός μιας και το σχέδιό του ήταν να καταστρέψει το παιχνίδι της ΑΕΛ για να διασφαλίσει υπέρ του αποτέλεσμα, κάτι που κατάφερε και απέκλεισε την ΑΕΛ απο το θεσμό του κυπέλλου.
Ο αγώνας αν και έλαβε μέρος Τετάρτη μεσημέρι, οι θεατές ήταν ~3.500 και η θυρα 8 έδινε ρυθμό εμψυχώνοντας την προσπάθεια των βυσσινί, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Δηλώσεις

Παναγιώτης Γκουτσίδης:
«Χάσαμε την ηρεμία μας και δεχθήκαμε εύκολα γκολ, χωρίς να απειληθούμε. Στο β- ημίχρονο προσπαθήσαμε. Για εμάς αυτό το παιχνίδι ήταν στο πρόγραμμα προετοιμασίας μας για το πρωτάθλημα, όχι πως δεν θέλαμε να το κερδίσουμε, αλλά το πρωτάθλημα προηγείται για εμάς».


H 11άδα της ΑΕΛ όπως παρατάχθηκε στο Αλκαζάρ.

ΟΡΘΙΟΙ: Ηλιάδης, Θεοδωρόπουλος, Πλέγας, Γκοτζαμανίδης, Όγκμποε.
ΚΑΘΙΣΤΟΙ: Καλουτσικίδης, Θωμαΐδης, Νικολιάς, Πεντρόσο, Παπαγεωργίου Κ., Κοσσονού.





Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη