2022-23 : 3η : ΑΕΛ - Νίκη Βόλου 1-0

3η αγωνιστική : ΑΕΛ - Νίκη Βόλου 1-0 

19 Νοεμβρίου 2022 

Σκόρερ: 37' Όγκμποε

ΑΕΛ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Παπαγεωργίου Θ., Μαϊδανός, Γκοτζαμανίδης (79′ λ.τ. Μαξιμένκο), Ηλιάδης, Πλέγας (84′ Γαρουφαλιάς), Παπαγεωργίου Κ. (75′ Αντράντα), Θωμαΐδης, Όγκμποε, Πεντρόσο, Νικολιάς (85′ Τσουμάνης)

Νίκη Βόλου (Αλέκος Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Κάσσος, Παναγιωτίδης, Δεληζήσης, Ανδρέου (57′ Μορέιρα), Γρομητσάρης, Μέτσε (67′ Γαβρηιλήδης), Κυριακίδης (67′ Τσουκαλάς), Μιράντα, Μιλούνοβιτς (57′ Σιαφά), Ροχάνο.

Διαιτητής: Στυλιανός Λεωνίδας (Τρικάλων)
Επόπτες: Μιχαήλ Μανάσης (Τρικάλων), Ευστράτιος Τσεχελίδης (Μακεδονίας)
4ος: Κωνσταντίνος Κεχαγιάς (Κοζάνης)
Παρατηρητής: Παναγιώτης Συμεωνίδης (Πιερίας)

Γήπεδο: Αλκαζάρ

Η ΑΕΛ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της Θεσσαλίας. Οι «βυσσινί» έχοντας στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα τον έλεγχο, επικράτησαν με σκορ 1-0 της Νίκης Βόλου για την 3η αγωνιστική της Super League 2 και έφτασαν έτσι τους 6 βαθμούς και τις 2 νίκες, ανεβαίνοντας με ένα παιχνίδι περισσότερο, στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του Α’ ομίλου.
Από την πλευρά τους οι Βολιώτες γνώρισαν την 2η ήττα τους στις 3 πρώτες αγωνιστικές; και έμειναν έτσι στον 1 βαθμό.
Οι «βυσσινί» ήταν πιο ουσιαστικοί και βρήκαν το γκολ.
Το ματς κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 37′. Στο λεπτό αυτό ο Όγκμποε με σουτ νίκησε τον Μπάγιτς διαμορφώνοντας το τελικό 1-0.
Στο β’ ημίχρονο οι Λαρισαίοι κράτησαν το πολύτιμο μηδέν στην άμυνα, παίρνοντας έτσι το σημαντικό τρίποντο μέσα σε έντονος πανηγυρισμούς από τους 7.000 περίπου οπαδούς τους, που βρέθηκε σήμερα μαζικά στο Αλκαζάρ.
Γενικώς το παιχνίδι – κυρίως στην επανάληψη – δεν είχε πολλές φάσεις και κρίθηκε στη δύναμη και τις δυνατές μονομαχίες με τους Βολιώτες να απειλούν μόνο στο φινάλε της αναμέτρηση με τον Γαβριηλίδη.


Ο Μάριος Όγκμποε που σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, με κοντινό πλασέ σε κενή εστία έπειτα από γέμισμα στην περιοχή στο 37ο λεπτό. Μάλιστα, κατά τους πανηγυρισμούς, σήκωσε και τη φανέλα του Αντόνιο ντε Νίγκρις, στη μνήμη του αδικοχαμένου πρώην παίκτη των "βυσσινί" που έφυγε από τη ζωή στις 15 Νοεμβρίου 2009.

Δηλώσεις

Παναγιώτης Γκουτσίδης:
"Είχαμε ένα δύσκολο παιχνίδι σήμερα, εκτός από μια ομάδα που είναι από τις υποψήφιες για να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα, όλοι ξέρουμε οτι ήταν κι ένα τοπικό ντέρμπυ που το έκανε ακόμη πιο δύσκολο. Πιστεύω ότι το πρώτο ημίχρονο αν είχαμε και κάποιους παίκτες που δεν ήταν σε καλή κατάσταση στο χώρο του κέντρου αυτό που ξέρουμε ότι μπορούν να κάνουν, ήταν ένα από τα καλύτερά μας πρώτα ημίχρονα. Στο δεύτερο ημίχρονο πραγματικά το άγχος της νίκης και ο τρόπος που έπαιζε και ο αντίπαλος και το σκορ 1-0, δημιούργησε μια εικόνα κακή που πρέπει πάνω απ' όλα να την βελτιώσουμε, να γίνουμε μια ομάδα που να διαχειριζόμαστε αυτά τα παιχνίδια καλύτερα, να μάθουμε να κερδίζουμε 1-0 με μεγαλύτερο άγχος μέχρι το 90. Αν θέλουμε πραγματικά να φτάνουμε σε νίκες όχι με μεγάλο σκορ αλλά να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Πιστεύω ότι δεν διαχειριστήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο σωστά το παιχνίδι, ήμασταν κακοί πολλοί παίκτες όσον αφορά την ατομική τους απόδοση, αλλά πάνω απ' όλα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά γιατί είχαν πάθος, δύναμη πολύ έτσι θέλω για τη νίκη κι έτσι ήρθε μια πάρα πολύ σημαντική νίκη για μάς, που μας δίνει αισιοδοξία για το μέλλον."

Γιώργος Μαϊδανός:
"Θα συμφωνήσω με αυτά που είπε ο προπονητής, ήταν ένα γειτονικό ντέρμπυ παίζαμε με μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με εμάς, θέλαμε να αποδείξουμε και σε αυτούς και στον κόσμο μας ότι το παιχνίδι της προηγούμενης εβδομάδας ήταν μια κακή παρένθεση και για το σημερινό παιχνίδι ήταν ένα παιχνίδι με ένταση, πάθος, φάσεις, πιστεύω ότι η κάθε ομάδα είχε από ένα ημίχρονο, πιστεύω ότι στο πρώτο ημίχρονο κάναμε ένα από τα καλύτερα μας πρώτα ημίχρονα είχαμε φάσεις, είχαμε πάθος, βγάζαμε ενέργεια, στο δεύτερο ημίχρονο όσο πeρνούσε η ώρα, η αντίπαλη ομάδα ανέβαζε τις γραμμές, έβαλε όλα τα επιθετικά της όπλα μέσα, πιστεύω θα μπορούσαμε να διαχειριστούμε καλύτερα κάποιες καταστάσεις, αλλά σημασία έχει οτι κρατάμε τους 3 βαθμούς. Θέλω να ευχαριστήσουμε και τον κόσμο της ομάδας που πραγματικά αυτό που ζήσαμε σήμερα, εγώ προσωπικά το νοιώθω πρώτη φορά, το έβλεπα σε βιντεάκια στο youtube και σήμερα ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα και εννοείται οτι συνεχίζουμε, θέλουμε να φέρουμε κι άλλο κόσμο στο γήπεδο, να το δούμε ακόμα πιο γεμάτο και στο τέλος της χρονιάς να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την άνοδο στη superleague."  








  

Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη