2022-23 : 5η : ΑΕΛ - Θεσπρωτός 2-0

5η αγωνιστική : ΑΕΛ - Θεσπρωτός 2-0 

4 Δεκεμβρίου 2022 

Σκόρερς: 33' Νίνο, 61' Νικολιάς

ΑΕΛ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Παπαγεωργίου Θ. (87′ Καλουτσικίδης), Κοσσονού (87′ Μαιδανός), Γκοτζαμανίδης, Ηλιάδης, Πλέγας, Παπαγεωργίου Κ. (87′ Μιλτιάδης), Θωμαϊδης, Νίνο (74′ λ.τ. Κούστα), Πεντρόσο, Νικολιάς (78′ Μαυριάς).

Θεσπρωτός (Χουάν Ραμόν Ρότσα): Τσιμόπουλος, Ντόντης, Μαρτίνεζ, Ρίζος, Τρομπούκης (56′ λ.τρ Δρίτσας), Μίγγος (70′ Διγκόζης), Πέρεζ, Μπίκας (70′ Πανταζέλος), Αδαμάκης, Κωνσταντίνου, Μπονίγια (70′ Ε. Παππάς).

Διαιτητής: Βασίλειος-Απόστολος Αργυρός (Πέλλας)
Επόπτες: Αθανάσιος Δέλιος (Πέλλας), Αργύριος Νταβέλας (Μακεδονίας)
4ος: Μελέτιος Γιουματζίδης (Πέλλας)
Παρατηρητής: Ιωάννης Κουζάκης (Θεσσαλίας)

Γήπεδο: Αλκαζάρ

Μία ακόμη νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό της η ΑΕΛ, επικρατώντας στο στάδιο Αλκαζάρ και του Θεσπρωτού με σκορ 2-0. Μία νίκη απόλυτα δίκαιη για τη λαρισινή ομάδα που ήταν ανώτερη καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης των αντιπάλων της και παρέμεινε έτσι σε θέση ανόδου μετά και την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής.

Η ΑΕΛ ξεκίνησε με επιθετικές διαθέσεις την αναμέτρηση και από τα πρώτα λεπτά προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό της, μεταφέροντας το παιχνίδι στην εστία του Θεσπρωτού, αναζητώντας το γρήγορο τέρμα το οποίο θα απομάκρυνε το άγχος που δικαίως υπήρχε στους ποδοσφαιριστές.
Οι φιλοξενούμενοι, παίζοντας με πολλούς παίκτες πίσω από τη μπάλα δυσκόλευαν το έργο των «βυσσινί» οι οποίοι προσπαθούσαν με συνεχή κίνηση και πλαγιοκοπώντας να βρεθούν σε πλεονεκτικές θέσεις. Και μπορεί η εικόνα της ΑΕΛ να μην ήταν η καλύτερη δυνατή, αλλά οι προϋποθέσεις και οι φάσεις ήταν αρκετές στην αντίπαλη περιοχή, με αποτέλεσμα να έρθει το γκολ λίγο μετά το ημίωρο – συγκεκριμένα στο 33ο λεπτό – όταν ο Πεντρόσο έβγαλε στον Πλέγα από δεξιά, αυτός έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι εκεί που ο Μάρκος Νίνο αμαρκάριστος δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει κάνοντας το 1-0.

Έχοντας το υπέρ της σκορ αλλά και την ψυχολογία με το μέρος της η ΑΕΛ συνέχισε να ελέγχει πλήρως τον ρυθμό της αναμέτρησης και στο δεύτερο ημίχρονο, έστω και αν δεν είχε πολλές επισκέψεις στα αντίπαλα καρέ. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι «τρόμαξαν» το Αλκαζάρ στο 60ο λεπτό όταν ο Μπίκας σούταρε από το ύψος της περιοχής και η μπάλα εξοστρακίστηκε στο δοκάρι της εστίας του Θεοδωρόπουλου, αλλά στο αμέσως επόμενο λεπτό η ομάδα του Παναγιώτη Γκουτσίδη «κλείδωσε» την αναμέτρηση. Από αριστερά ο Νίνο έκανε την κάθετη πάσα προς τον Νικολιά που πρόλαβε την έξοδο του Τσιμόπουλου και με ωραίο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 2-0.


Δηλώσεις

Παναγιώτης Γκουτσίδης:
«Σήμερα είχαμε μία καλή εμφάνιση κόντρα σε ένα δύσκολο αντίπαλο που είναι αρκετά επικίνδυνος όπως έχει δείξει μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, αλλά και την περασμένη σεζόν. Είναι μια ομάδα που προσπαθεί να παίξει το ποδόσφαιρό της χωρίς άγχος κι εμείς έπρεπε να είμαστε προσεκτικοί. Γνωρίζαμε ότι έχε πολύ ταλέντο κι έπρεπε να είμαστε σοβαροί και να παίξουμε πολύ καλά για να τους κερδίσουμε. Αν εξαιρέσουμε κάποιες κακές επιλογές χωρίς ιδιαίτερη πίεση στο χώρο του κέντρου, ήμασταν καλύτεροι. Πετύχαμε δύο υπέροχα γκολ και πήραμε μία νίκη χωρίς μεγάλο πρόβλημα.
Συνεχίζουμε το πρωτάθλημα, βλέποντας το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Εμείς πρέπει να κερδίζουμε και να μαζεύουμε τους πόντους έτσι ώστε στο τέλος να είμαστε εμείς οι νικητές και να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί το πρωτάθλημα».
Για το αν υπάρχει οφσάιντ στο πρώτο γκολ της ΑΕΛ: «Ο μόνος τρόπος για να δούμε αν ήταν οφσάιντ, είναι να δούμε το βίντεο. Αλλά δεν είδα κάποια διαμαρτυρία από τους παίκτες μέσα στον αγωνιστικό χώρο και δεν μπορώ να έχω κάποια άποψη».
Για τη λειτουργία της ομάδας επιθετικά μετά το κενό του Μάριου Ογκμπόε: «Δουλέψαμε όλη τη βδομάδα για να καλύψουμε το κενό του Μάριου. Για εμάς ήταν μεγάλη υπόθεση, ειδικά αυτή τη χρονική στιγμή καθώς είναι ένας παίκτης που δημιουργεί χώρους, οι αντίπαλοι εστιάζουν πάνω του, ενώ ποδοσφαιρικά είχε και «ρέντα» καθώς σκόραρε.  Ήταν ένα στοίχημα να καλύψουμε το κενό αυτό. Βάλαμε ένα παίκτη, τον Πεντρόσο, με διαφορετικά χαρακτηριστικά, που είχε ξαναπαίξει σ’ αυτή τη θέση. Όλη όμως η μεσοεπιθετική γραμμή είχε μία άριστη συνεργασία. Από αυτό το συνδυαστικό παιχνίδι καταφέραμε και να σκοράρουμε κι αυτό πρέπει να κρατήσουμε. Τα γκολ μέχρι στιγμής έχουν βγει από τέτοιες συνεργασίες και είναι σημαντικό να συνεχίσουμε έτσι».

Μάρκος Νίνο:
«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς κόντρα σε ένα σκληρό αντίπαλο. Εμείς ακολουθήσαμε το πλάνο του προπονητή κι έτσι έγινε εύκολο. Σκοράραμε δύο φορές, με ωραία γκολ, ενώ είχαμε κι άλλες ευκαιρίες. Ήταν όμως αρκετά για να μας χαρίσουν αυτή την πολύτιμη νίκη», ανέφερε ο σκόρερ του πρώτου τέρματος, Μάρκο Νίνο.
Για το πώς ένιωσε μετά το γκολ που πέτυχε: «Δεν ξέρω πως να απαντήσω. Σίγουρα ένιωσα χαρά και δικαίωση. Είμαι περήφανος όμως γι’ αυτό το γκολ, όπως και για την ασίστ στο δεύτερο τέρμα μας».



Η ΑΕΛ όπως παρατάχθηκε στο Αλκαζάρ κόντρα στον Θεσπρωτό.

ΟΡΘΙΟΙ: Ηλιάδης, Θεοδωρόπουλος, Πλέγας, Νίνο, Γκοτζαμανίδης, Παπαγεωργίου Θ.
ΚΑΘΙΣΤΟΙ: Θωμαΐδης, Νικολιάς, Πεντρόσο, Κοσσονού, Παπαγεωργίου Κ.


Ο Μάρκος Νινο μόλις έχει ανοίξει το σκορ κάνοντας το 1-0.


Το πρώτο γκολ της αναμέτρησης αφιερώθηκε στον απών Μάριο Όγκμποε, ο οποίος τραυματίστηκε την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στον Απόλλων Λάρισας.








Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων