2022-23 : 8η : Πανσερραϊκός - ΑΕΛ 2-1

8η αγωνιστική : Πανσερραϊκός - ΑΕΛ 2-1 

22 Δεκεμβρίου 2022 

Σκόρερς: 70' Καρασαλίδης, 89' (πεν.) Κανίς - 45 +1' Αντράντα

Πανσερραϊκός (Παύλος Δερμιτζάκης): Γιαννίκογλου, Ζέρης, Πεταυράκης, Καρασαλίδης, Παντεκίδης, Σιόντης (58′ Σοφιανός), Θυμιάνης, Στίνα, Μούργος (82′ Μασκανάκης), Κανίς (91′ Δεληγιαννίδης), Κατσαντώνης (91′ Παπαβασιλείου)

ΑΕΛ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Καλουτσικίδης, Μαϊδανός (83′ λ.τ. Κοσσονού), Γκοτζαμανίδης, Μαξιμένκο, Θωμαΐδης, Πλέγας, Νικολιάς (60′ λ.τ. Μαυριάς), Κούστα (67′ Τσουμάνης), Αντράντα (67′ Μιλτιάδης), Πεντρόσο

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Πουλικίδης (Δράμας)
Επόπτες: Αλέξανδρος Κουφός (Μακεδονίας), Παναγιώτης Κουβαλάκης (Δράμας)
4ος: Χρήστος Κακουλίδης (Θράκης)
Παρατηρητής: Πέτρος Δροσινός (Χαλκιδικής)

Γήπεδο: Δημοτικό Γήπεδο Σερρών


Με ανατροπή και διαιτητή, οι γηπεδούχοι έκαμψαν την αντίσταση των “βυσσινί” με 2-1. Ο Αντράντα προηγήθηκε για την ΑΕΛ στην εκπνοή του ημιχρόνου, ενώ οι Σερραίοι ανέτρεψαν το σκορ με τέρματα των Καρασαλίδη στο 70′ και Κανίς στο 89′ από αμφισβητούμενο πέναλτι(!) – Ακυρώθηκε γκολ της ΑΕΛ στο 31′

Η αλητεία που υπήρξε στο στάδιο Σερρών εις βάρος της ΑΕΛ θα πρέπει να πάρει διαστάσεις ανάλογες!

Οι “βυσσινί” όχι απλά ηττήθηκαν από έναν κατώτερο αντίπαλο – αγωνιστικά – με την βοήθεια από έναν απαράδεκτο διαιτητή αλλά και αποδεκατίστηκαν με τις αλλοπρόσαλλές αποφάσεις του.

Στο 31′ ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Νικολιά με το στήθος, καθώς υποδείχθηκε επαφή με το χέρι του μεσοεπιθετικού των “βυσσινί”, ο οποίος πρέπει ακόμη να διαμαρτύρεται, ενώ το βίντεο δικαιώνει πλήρως την ΑΕΛ!

Όμως και στο 88′ ένας …Πουλικίδης από την Δράμα, διαιτητής γαρ της αναμέτρησης, ανακάλυψε …πέναλτι (!) σε πέσιμο του Σοφιανού, το οποίο μάλιστα “εκβιάστηκε” για να δοθεί, όπως και έγινε.

Στα της ιστορίας του αγώνα η ΑΕΛ “πατούσε” καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα προηγήθηκε – εκτός του κανονικού, αλλά ακυρωθέντος γκολ του Νικολιά – με τον Αντράντα στο 45’+1′.

Συγκεκριμένα στο 45’+1′ ο συνδυασμός Μαξιμένκο, Κούστα, Αντράντα έφερε τον τελευταίο απέναντι στον Γιαννίκογλου και δεν μπορούσε ούτε ο Πουλικίδης να αποτρέψει το 0-1 που πανηγυρίστηκε έξαλλα.

Εκείνο που σίγουρα μπορούσε ο ρέφερι από την Δράμα ήταν να αποβάλει με τη λήξη του ημιχρόνου τον Χάρη Ηλιάδη που βρισκόταν στον πάγκο της ΑΕΛ!

Το ίδιο έπραξε και με τον Γκοτζαμανίδη στο τέλος του αγώνα για διαμαρτυρία, κοινώς “καθάρισε” την κεντρική αμυντική γραμμή της ΑΕΛ για τα επόμενα ματς!!!

Οι Σερραίοι ισοφάρισαν στο 70′ με τον Καρασαλίδη που πρόλαβε με προβολή τους Μαιδανό και Θεοδωρόπουλο και επικράτησαν με την εκτέλεση από το πέναλτι “μαιμού” του Κανίς.

Το έργο να είναι σίγουροι άπαντες, θα έχει και συνέχεια…


Δηλώσεις

Παναγιώτης Γκουτσίδης:
«Είχαμε μια δύσκολη περίοδο όσο αναφορά το πρωτάθλημα για την ομάδα μας, ένα δεκαήμερο που πραγματικά από το τίποτα, γίναν πολλά. Στο παιχνίδι με τον Ηρακλή κάποιος συνάδελφός σας με ρώτησε "υπάρχει δικαιολογία για την απόδοση;", προσπάθησα να κρυφτώ αλλά η αλήθεια είναι ότι υπήρχε και μεγάλη κι ολας. Σε αυτό το παιχνίδι πραγματικά συνεχίστηκαν να υπάρχουνε τα προβλήματα μέσα στην ομάδα κι ένα μπορώ να πω, ότι οι Λαρισαίοι μπορούν να είναι πολύ περήφανοι γι αυτά τα παιδιά που σήμερα αγωνίστηκαν που ήταν στην αποστολή και μέσα από τα προβλήματα της ομάδος, που πιστεύω οτι σύντομα θα λυθούν, βγάλαν μια εικόνα πραγματικά νικητή κι αν άξιζε κάποιος πραγματικά να κερδίσει, αυτός που βλέπει ποδόσφαιρο, τότε θα ήταν μια ομάδα, η Λάρισα. Τί να πούμε για το διαιτητή; Δυστυχώς, αυτοί που αγαπάμε το ποδόσφαιρο κι όλοι που ζούμε από το ποδόσφαιρο, βλέπουμε κάποιες τέτοιες διαιτησίες και σκέφτεσαι πολλά. Αξίζει τον κόπο; Σήμερα εμείς είχαμε σαν, έτσι το πρώτο πράγμα στο μυαλό μας το ευ αγωνίζεσθε, δυστυχώς παίξαμε με κάτι που δεν το υποστηρίζει αυτό. Δε ξέρω πόσο θα πάει αυτό, αν θα αντέξει η ομάδα σε τέτοιες καταστάσεις. Είναι μια μεγάλη ομάδα η ΑΕΛ, που μπορεί να διαχειρισθεί πολλά πράγματα και πιστεύω ότι θα διαχειρισθεί κι αυτή τη δύσκολη στιγμή και θα καταφέρει να πάει μπροστά. Οσο αναφορά το δικό μου κομμάτι, Θα υπάρχει σίγουρα συνάντηση με τον πρόεδρο, θα μιλήσουμε και θα αποφασίσουμε για το καλύτερο. Ένα έχω να σας πω, οτι τα αδέρφια Νταβέλη, είναι πραγματικά άνθρωποι με οράματα, είναι πάνω απόλα ΑΕΛ, βάζουν τα χρήματά τους, να ξανακάνουν μια νέα αρχή σ'αυτή την ομάδα και το βάζουν το χέρι στην τσέπη πάρα πολυ, να κάνουν ομως κάτι σωστό και πολύ αγνό. Τους αρέσει η ομάδα τους να παίζει ποδόσφαιρο και προσπαθεί πάντα να υποστηρίζει την ομάδα έτσι ωστε να αγωνίζεται με το ευ αγωνίζεσθε πάντα. Είναι στο ποδόσφαιρο το ελληνικό ενα πάρα πολύ δύσκολο πράγμα. Όλοι οι υπόλοιποι έχουμε ευθύνες γενικά για τα κακά αποτελέσματα, μάλλον θα έλεγα το κακό αποτέλεσμα του Ηρακλή. Σήμερα τα παιδιά πραγματικά ειμαι πολύ περήφανος και πιστεύω οτι αυτοί που είδαν το παιχνίδι να μεταφέρουν και να έχουν την ίδια γνώμη για όλο τον κόσμο της Λάρισας που αγαπούν την ομάδα, τους αξίζουν συγχαρητήρια. 
Ητανε το πέναλτι μόνο, αλλά και το πρώτο γκολ αν το είδε κάποιος καλά προέρχεται απο ενα καθαρό φάουλ του Μαϊδανού που δε μπορεί να διώξει καλά τη μπάλα το παιδί κι έρχεται το πρώτο γκολ. Αλλά το πιο σημαντικό είναι όλα τα σφυρίγματα του διαιτητή και ξεκινάω απο την πρώτη φάση, ένα τάκλιν για σεμινάριο του Θωμαΐδη του δίνει φάουλ στο χώρο του κέντρου, που μπορεί απο εκεί να εξελιχθεί μια επίθεση για μάς. Παίζουμε ενα εκπληκτικό ποδόσφαιρο. Πολλές φάσεις ενα καθαρό γκολ του Νικολιά κι ένα γκολ που δε μπορούσε κάτι να δεί έτσι ώστε να κάνουμε το 0-1. Απο εκει και πέρα, πραγματικά, τι να λέμε; Το πέναλτι; Ας συλλογιστεί ο κόσμος για όλα τα πέναλτι που πήρε ο Πανσερραϊκός από πρίν και αυτό φαίνεται ήταν το κερασάκι στην τούρτα. 
Εγώ στην ΑΕΛ δεν παρακάλεσα κανέναν όταν ήρθα κι ούτε τώρα θα παρακαλέσω κάποιον τώρα αν πραγματικά πιστεύει οτι δεν είμαι ωφέλιμος για την ομάδα. Αν πιστεύουν οτι πρέπει να γίνει αλλαγή προπονητού, τότε με μεγάλη μου χαρά, πάνω απ'όλα αυτό τον καιρό που είμαι στην ομάδα, έκανα πολλούς φίλους, μ 'αγάπησε τόσο πολύ ο φίλαθλος κόσμος της ΑΕΛ και το μόνο που θα κάνω εγώ αν πραγματικά θα είναι κάτι που θα βελτιώσει την εικόνα της ομάδος, θα το κάνω με μεγάλη μου χαρά. Πάνω απ' όλα η ΑΕΛ. Δεν ήμουν πάντα ΑΕΛ, ήμουν και αντίπαλος. Είχα ακούσει γι αυτή την ομάδα, είχα ακούσει γι' αυτό τον κόσμο, τον έχω ζήσει και πραγματικά όταν ζείς αυτό τον κόσμο, αυτή την αγάπη που νοιώθεις, όχι μόνο μέσα στο γήπεδο αλλά και όταν έξω κυκλοφορείς είναι πραγματικά το μόνο που μπορείς εκείνη τη στιγμή είναι να γίνεις ΑΕΛ. Πάνω απ'όλα ΑΕΛ και ότι είναι καλύτερο.
Είχαμε πολλά προβλήματα και υπεύθυνη για να μιλήσει σε αυτό το κομμάτι είναι η διοίκηση. Ήταν αναγκαία κάποια πράγματα να γίνουν δεν ήταν θέμα μόνο οτι πιστεύαμε να γίνουν κάποιες αλλαγές αυτές. Αυτές τις δυνατότητες είχαμε και προσπαθήσαμε να κατεβάσουμε ότι καλύτερο είχαμε όσο αναφορά να είμαστε ανταγωνιστικοί στο παιχνίδι. 
-Δηλαδή οι αλλαγές δεν ήταν αγωνιστικές;
Κάποιες ηταν αγωνιστικές, κάποια προβληματάκια υπήρχαν που δεν μπορούσαν να συμετέχουνε στο παιχνίδι και έτσι παρουσιάστηκε, δηλαδή ήταν αναγκαστική αυτή η εντεκάδα να σας δώσω να καταλάβετε, δεν ήταν θέμα μόνο τακτικής φύσεως, δηλαδή κάποιος παίκτης δεν πήγε καλά στο προηγούμενο παιχνίδι, άρα θα χρησιμοποιήσουμε κάποιον άλλον. Υπήρχαν κάποια προβλήματα με τους παίκτες που δεν μπορούσαμε να τους χρησιμοποιήσουμε και αναγκαστικά παρουσιάστηκε όπως είπατε εσείς όντος μια καινούρια ομάδα. Αυτό ομος να το βάλετε καλά στο μυαλό σας, οτι παρουσιάζονται τόσες αλλαγές σε μια ομάδα, παίζει ενα ντέρμπι και παρουσιάζει πραγματικά, μια εικόνα μιας ομάδος που τουλάχιστον εγώ ήμουν πολύ περήφανος, αυτό είναι πολύ σημαντικό, δηλαδή να μπαίνουν τόσοι καινούριοι παίκτες και η ομάδα να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και να διεκδικεί σε μια τέτοια έδρα ακόμη και τη νίκη».


Την επόμενη μέρα του αγώνα η ΠΑΕ ΑΕΛ τερματίζει την συνεργασία με τον προπονητή Παναγιώτη Γκουτσίδη. 

Αναλυτικά:
«Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει σήμερα την απόφαση της να τερματίσει τη συνεργασία με τον προπονητή Παναγιώτη Γκουτσίδη. Οι λόγοι αυτής της διακοπής είναι αμιγώς τεχνικοί, σε μία περίοδο εξαιρετικά απαιτητική για την ΑΕΛ. Οφείλουμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στον προπονητή Γκουτσίδη, για τη πολυσήμαντη μέχρι σήμερα συνεισφορά του στην επιτυχή πορεία της ομάδας μας.

Για τον άνθρωπο Παναγιώτη Γκουτσίδη δεν υπάρχουν απλά λόγια, παρά μόνο βαθιά εκτίμηση. Θα θυμούμαστε όλες εκείνες τις σημαντικές στιγμές που συνέβαλαν στη δημιουργία μιας πραγματικής ποδοσφαιρικής οικογένειας.

Του ευχόμαστε ολόψυχα καλή συνέχεια στην αξιόλογη επαγγελματική του πορεία».









Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων