2022-23 : 7η : ΑΕΛ - ΠΟΤ Ηρακλής 0-2

7η αγωνιστική : ΑΕΛ - ΠΟΤ Ηρακλής 0-2 

18 Δεκεμβρίου 2022 

Σκόρερς: 62' Χρουσιέλ, 83′ Μελούνοβιτς

ΑΕΛ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Ηλιάδης, Γκοτζαμανίδης, Κοσονού, Παπαγεωργίου Θ, Θωμαΐδης (72′ Τσουμάνης), Παπαγεωργίου Κ. (57′ Μιλτιάδης), Πλέγας, Μαυριάς (55′ Κούστα), Πεντρόζο, Νικολιάς.

ΠΟΤ Ηρακλής (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Πανάγου., Βιτλής, Κωστούλας, Χρουσιέλ, Σίλβα (90′ Σγουρής), Πατράλης, Μανουσάκης (77′ Δόρης), Άλεξιτς (60′ Μελούνοβιτς), Τομάς (77′ Τότσκα), Γιουπιτάνα (90′ Κουντουριώτης).

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος (Αθηνών)
Επόπτες: Γεώργιος Παναγιώτης Αραβίδης (Αθηνών), Χρήστος Μητροφάνης (Αθηνών)
4ος: Γεώργιος Αλμπέης (Αθηνών)
Παρατηρητής: Δημήτριος Ίτσκος (Πέλλας)

Γήπεδο: Αλκαζάρ  

Μπορεί ένας παίκτης να κάνει την διαφορά; Την απάντηση έδωσε το μεσημέρι της Κυριακής στο Στάδιο Αλκαζάρ ο Ντένζελ Γιουπιτάνα, ο οποίος έκανε ότι ήθελε, όποτε ήθελε την άμυνα της ΑΕΛ, με τον Ηρακλή εν τέλει να βρίσκει δίχτυα στο 62′ με τον Χρουσιέλ και να βγάζει, μετά τις Σέρρες, «διπλό» και στην Λάρισα, από όπου έφυγε νικητής με 2 – 0 χάρις και σε δεύτερο τέρμα του Μελούνοβιτς (83′).
Με την ήττα αυτήν ΑΕΛ έμεινε καθηλωμένη στους 15 βαθμούς με τον Ηρακλή να φτάνει τους 8 στο πρωτάθλημα του Βορείου Ομίλου της Super League 2. Οι «βυσσινί» την ερχόμενη Πέμπτη 22/12 θα αγωνιστούν στις Σέρρες με τον τοπικό Πανσερραϊκό πριν την αλλαγή του έτους και τις μεταγραφικές ενισχύσεις του… Ιανουαρίου.
Η ΑΕΛ είχε την κατοχή και ο Ηρακλής προσπαθούσε να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις βρίσκοντας τον δρόμο προς τον στόχο σε τρεις περιπτώσεις στο 19′, 23′ και 33′ έχοντας ως κύριους εκφραστές του Γιουπιτάνα και Ματίας Τόμας.
Από την πλευρά της η ΑΕΛ απείλησε με Πεντρόζο και Νικολιά στο 27′ και 29′ με τον δεύτερο μάλιστα με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ.
Οι μεγαλύτερες φάσεις του ημιχρόνου διαδραματήστηκαν σε ένα λεπτό. Στο 38′. Ο Κώστας Παπαγεωργίου εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά στο ύψος του πέναλτι ο Κώστας Πλέγας πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι της εστίας του Βελλίδη και στην αντεπίθεση από το διώξιμο των αμυντικών του Ηρακλή, ο «Γηραιός» κέρδισε πέναλτι!
Ο Κοσονού έκανε κακή εκτίμηση της μπάλας με τον Θωμαΐδη να κυνηγά τον Γιουπιτάνα τον οποίο και ανέτρεψε εντός της περιοχής με τον κ. Βάτσιο να δείχνει την άσπρη βούλα του πέναλτι. Οι «βυσσινί» διαμαρτυρήθηκαν εντονότατα με τον Θωμαΐδη να αντικρίζει και την κίτρινη κάρτα του κ. Βάτσιου.
Την εκτέλεση ανέλαβε να μετουσιώσει σε γκολ εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών ο Ματίας Τόμας που σούταρε δυνατά και δεξιά λίγο άουτ, με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται χωρίς τέρμα για τις δύο ομάδες.
Στην επανάληψη ο Ηρακλής με τον Γιουπιτάνα στο 48′ ζήτησε πέναλτι που δεν πήρε, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Γιουπιτάνα και πάλι μπήκε στη περιοχή της ΑΕΛ από δεξιά και απέναντι από τον Θεοδωρόπουλο θέλησε να τον πλασάρει στην κλειστή γωνία το οποίο και κατάλαβε ο υψηλόσωμος πορτιέρο της ΑΕΛ που απέκρουσε με τα πόδια.
Στο 51′ η ΑΕΛ από κόρνερ απάντησε με κεφαλιά του Ηλιάδη με την μπάλα να περνά λίγο άουτ, με τον Ηρακλή να έχει και δοκάρι στο 53′ με τον Άλεξιτς σε σουτ από ύψος της μικρής περιοχής και ενώ νωρίτερα είχε πάρει πάσα πάρε-βάλε από τον Ματίας Τόμας.
Ότι δεν κατάφεραν οι επιθετικοί του Ηρακλή, έκανε πραγματικότητα ένας αμυντικός. Στο 62′ ο Ματίας Τόμας εκτέλεσε το 6ο κόρνερ του Ηρακλή από αριστερά, φέρνοντας την μπάλα στη καρδιά της «βυσσινί» άμυνας εκεί όπου κανείς δεν απομάκρυνε με τον προωθημένο Σεμπάστιαν Χρουσιέλ να έρχεται σαν… τρέιλερ και με καρφωτή κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΛ για το 0 – 1.
Ο Ματίας Τόμας θέλησε να σιγουρέψει το δεύτερο γκολ του Ηρακλή και στο 73′ θέλησε να βρει τον Μελούνοβιτς στο δεύτερο δοκάρι, ο οποίος για καλή τύχης της ΑΕΛ δεν ακολούθησε την φάση, με τους «βυσσινί» να γλυτώνουν στην φάση αυτήν σίογυρο… δεύτερο γκολ , το οποίο και θα ήταν ταφόπλακα στα όνειρα για κάτι… θετικό από την αναμέτρηση.
Την χαριστική βολή στην ΑΕΛ έδωσε ο Μελούνοβιτς με καρφωτή κεφαλιά από την μικρή περιοχή στο 83ο λεπτό έπειτα από «γλυκιά» σέντρα του Γιουπιτάνα από αριστερά.

Δηλώσεις 

Παναγιώτης Γκουτσίδης:
«Δυστυχώς σήμερα γνωρίσαμε μία ήττα που θα μπορούσε να είναι και συντριβή. Η εμφάνισή μας ήταν κάκιστη από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Ήταν ένα παιχνίδι που το θέλαμε πάρα πολύ, αλλά κανείς από εμάς δεν έδειξε την πρέπουσα αγωνιστική πειθαρχία, το πάθος έτσι ώστε να δώσουμε και να κερδίσουμε μονομαχίες. Ο αντίπαλος μας κέρδισε κατά κράτος κι μοιραία είχαμε αυτό το αποτέλεσμα.
Δεν μπορούμε να έχουμε δικαιολογίες. Φταίμε και για την απόδοση που είχαμε και για το αποτέλεσμα. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να μαζέψουμε τα συντρίμμια μας, να οργανωθούμε και να παρουσιάσουμε ένα καλύτερο πρόσωπο στα επόμενα παιχνίδια έτσι ώστε η ομάδα να ξαναβρεί το δρόμο της».
Για τον λόγο που η ΑΕΛ είχε αυτή την εμφάνιση: 
«Δεν ξέρω αν υπάρχει εξήγηση. Τα παιδιά ήθελαν το αποτέλεσμα, αλλά ήταν λες κάτι τους κρατούσε. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να απαντήσω για το τι έγινε και παρουσιαστήκαμε έτσι. Αύριο θα μιλήσουμε και μέσα από αυτή την κακή απόδοση και αποτέλεσμα θα πρέπει να βγάλουμε κάτι καλό».

Κώστας Θεοδωρόπουλος:
«Δυστυχώς για εμάς ένα κακό αποτέλεσμα, που συνδυάστηκε και με κακή εμφάνιση. Δεν θέλω να πω πολλά, νομίζω ότι ήμασταν κατώτεροι των περιστάσεων, δίκαια χάσαμε. Θα μπορούσαμε να έχουμε δεχθεί περισσότερα τέρματα, αλλά νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη. Σίγουρα είμαστε στεναχωρημένοι, απογοητευμένοι, αλλά το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να προχωρήσουμε και νομίζω αν είμαστε σοβαροί όλα θα πάρουν τον δρόμο τους. Δεν πρέπει να σταθούμε ούτε στο αποτέλεσμα, ούτε σε τίποτα, έχουμε σε τρεις μέρες ένα δύσκολο παιχνίδι. Νομίζω ότι όλα θα λυθούν με μία νίκη εκεί, ελπίζω να είμαστε πιο σοβαροί και να το καταφέρουμε».






Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων