1978-79 : Κύπελλο Ελλάδας : Αιγάλεω - ΑΕΛ 3-2

Α' γύρος : Αιγάλεω - ΑΕΛ 3-2 

8 Νοεμβρίου 1978 

Σκόρερς: 13' Σταυρόπουλος, 22' Φοράκης, 48' Κωνσταντόπουλος - 66' Ανδρεούδης, 88' Κρητικός

ΑΕΛ (Mίλαν Ρίμπαρ): Σιδηρόπουλος, Παραφέστας, Ράμμος (64' Ανδρεούδης), Βουρούκος, Αργυρούλης, Δράμαλης, Κουκουλίτσιος, Κουμαριάς, Υφαντής (46' Μουσιάρης), Κρητικός, Βαλαώρας.

Γήπεδο: Δημοτικό Αιγάλεω

Διαιτητής: Κατσώρας

Η ΑΕΛ αποκλείστηκε σύντομα από το θεσμό του κυπέλλου χάνοντας εκτός έδρας από το Αιγάλεω.  
Η ΑΕΛ βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-0 αλλά μετά την είσοδο του Μουσιάρη στον αγώνα άλλαξε τις ισσοροπίες και έφτασε στο 3-2 τέρματα με τον Ανδρεούδη στο 66 και τον Κρητικό στο 88 όπου έμελλε να είναι και το τελικό σκορ. Στο 76ο λεπτό ο Κρητικός έχασε πέναλτι και στην εκπνοή του αγώνα ο Κουκουλίτσιος σε κενή εστία έστειλε την μπάλα άουτ.  


Φωτογραφικό στιγμιότυπο από τον αγώνα πρωταθλήματος της 33ης αγωνιστικής κόντρα στο Αιγάλεω. 
Διακρίνονται παίκτες της ΑΕΛ, στην εναέρια μονομαχία Βουρούκος, πλάτη με το 6 Δράμαλης και 9 ο Μουσιάρης που παρακολουθούν την φάση.


Κύπελλο Ελλάδος 1978-79


Στην 37η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1978-79 μετείχαν συνολικά 58 ομάδες (18 Α' εθνικής και 40 Β' εθνικής κατηγορίας). Διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. Τη χρονιά αυτή καθιερώθηκε για πρώτη φορά στο κύπελλο Ελλάδας για την προημιτελική και ημιτελική φάση, η διεξαγωγή διπλών αγώνων στις έδρες των 2 ομάδων, κατά το πρότυπο των Ευρωπαϊκών κυπέλλων.
Μέχρι τους αγώνες αυτούς, η πιο ενδιαφέρουσα φάση ήταν εκείνη των "16", όπου από τους 8 αγώνες, μόνο 2 κρίθηκαν στην κανονική διάρκεια του αγώνα. Υπήρχαν και δύο πολύ δυνατά ζευγάρια (Άρης - Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ), με τους γηπεδούχους να παίρνουν την πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι. Στην ίδια διαδικασία νωρίτερα ο Άρης είχε αποκλείσει τον συμπολίτη του Ηρακλή.
Στον τελικό έφτασε η πρωταθλήτρια τη χρονιά εκείνη ΑΕΚ και μετά από 12 χρόνια ο Πανιώνιος, ο οποίος έκανε την έκπληξη αποκλείοντας στον προημιτελικό τον Άρη με μεγάλη νίκη - ανατροπή στην έδρα του (5-1 στη ρεβάνς της ήττας του με 5-2) και τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό με τον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ, σ' έναν συγκλονιστικό επαναληπτικό αγώνα όπου σφυρίχτηκαν συνολικά 4 πέναλτι (από 2 σε κάθε ομάδα), με τον Ολυμπιακό όμως να αστοχεί στο δεύτερο, ακριβώς στο 90'. Η έκπληξη ολοκληρώθηκε στον τελικό, όπου με νίκη 3-1 επί της αντιπάλου του, ο σύλλογος της Νέας Σμύρνης έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου τίτλου της ιστορίας του.

Στις 8 Νοεμβρίου του 1978 το Αιγάλεω νίκησε εντός έδρας και απέκλεισε με σκορ 3-2 την ΑΕΛ, για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας, χάρις σε τέρματα των Μπάμπη Σταυρόπουλου, Μανώλη Φοράκη και Χρήστου Κωνσταντόπουλου.

Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων