Κύπελλο 2018-19 2η αγωνιστική 8ος όμιλος Απόλλων Πόντου - ΑΕΛ

Απολλων Ποντου - ΑΕΛ 0-4

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018





Στους "16" του Κυπέλλου Ελλάδος, ως δεύτερη από τον 8ο όμιλο, προκρίθηκε η ΑΕΛ μετά την επικράτηση της επί του Απόλλωνα Πόντου την Πέμπτη το βράδυ με 4-0.

Η αναμέτρηση που αναβλήθηκε την Τετάρτη διεξήχθη την Πέμπτη το βράδυ με την ομάδα της Λάρισας να επικρατεί με 4-0 κάνοντας σπουδαία εμφάνιση καθώς εκτός από τα τέσσερα γκολ είχε τρία δοκάρια και σωρεία χαμένων ευκαιριών για πετύχει και άλλα τέρματα ενώ ο γκολκίπερ της ΑΕΛ έπιασε ελάχιστες φορές τη μπάλα στα χέρια του.


Η ΑΕΛ βρέθηκε κοντά στο γκολ στο 22' όταν ο Πίτι βρήκε τον Λεοζίνιο μέσα στην περιοχή αυτός πλάσαρε με το αριστερό με τη μπάλα να βρίσκει στο αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.

Οι "βυσσινί" άνοιξαν το σκορ στο 31' σε σέντρα από τα δεξιά του Καρανίκα και μετά από προσπάθεια του Κύρκου να κόψει αλλά το τάκλιν που επιχείρησε έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Η ΑΕλ έφτασε και σε δεύτερο τέρμα με την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους. Στο 45' σε παράλληλο γύρισμα από τα δεξιά αρχικά ο Πίτι έκανε το τσαφ και εν συνεχεία ο Λεοζίνιο αρχικά δεν μπόρεσε αλλά με δεύτερη προσπάθεια ο Βραζιλιάνος έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν και στο δεύτερο μέρος να παίζουν σε φουλ ρυθμούς και στο 51' σε σέντρα του Καρανίκα από τα δεξιά ο Ζίζιτς πήρε την κεφαλιά αλλά είδε τη μπάλα να βρίσκει στο δεξί κάθετο δοκάρι. Έξι λεπτά αργότερα η ΑΕΛ είχε και τρίτο δοκάρι. Ο Λεοζίνιο βρέθηκε μέσα στην περιοχή στο ύψος του πέναλτι έκανε το σουτ με τον Πολίτη να βρίσκει τη μπάλα με τα ακροδάχτυλα και να την στέλνει στο δεξί κάθετο δοκάρι.

Η ομάδα του Φέστα κέρδισε πέναλτι στο 62' σε ανατροπή του Κούνιτς από τον Πολίτη. Ο επιθετικός της ΑΕΛ ανέλαβε να εκτελέσει και έστειλε την μπάλα έξω.

Στο 69' της αναμέτρησης η ΑΕΛ έφτασε στο 3-0 μετά από σουτ του Νούσιο που έδιωξε αρχικά ο Πολίτης και εν συνεχεία από κοντά ο Ζίζιτς με προβολή δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει στην κενή εστία.


Το τελικό 4-0 διαμορφώθηκε στο 71' όταν ο Κούνιτς έδωσε υπέροχα στο Νούσιο ο οποίος μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα για το 4-0 των "βυσσινί".


Scorers : 31' (αυτ.) Κύρκου, 45+1' Λεοζίνιο, 70' Ζίζιτς, 71' Νούσιος



Απόλλων Πόντου (Καλαϊτζίδης): Πολίτης, Δαλιανόπουλος, Σπόλιαριτς, Δημητριάδης, Τσουμάνης, Κυβελίδης, Θεολόγου, Αμαραντίδης, Κύρκου, Δαμουλάκης, Καλαϊτζίδης.

ΑΕΛ (Φέστα): Κρίστινσον, Τριποτσέρης, Μπάλλας (83' Χαλάτσης), Κούνιτς, Πίτι, Ζίζιτς (73' Mπάμης), Λεοζίνιο, Καρανίκας, Γρομητσάρης, Σαχίτι (λ.τ. 22' Νούσιος), Χοτζάλι.


Διαιτητής: Βρέσκας (Πιερίας)
Επόπτες: Βασιλόπουλος (Έβρου) ,Χατζηνάκος (Δράμας). 
4ος: Πουλικίδης (Δράμας)











Δηλώσεις 

Φέστα:
«Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη, τελειώσαμε όμορφα τη χρονιά. Αφιερώνουμε τη νίκη στον κ.Τζήλο, είμαστε δίπλα του. Επίσης σήμερα είναι μια καλή μέρα διότι κάποια από τα νεαρά μας παιδιά έπαιξαν για πρώτη φορά. Όλοι οι παίκτες μας παίζουν σκληρά και έδειξαν όσοι έπαιξαν ότι είναι αφοσιωμένοι. Δεν αλλάζουμε τον προγραμματισμό μας, έχουμε περισσότερο χρόνο για να προπονηθούμε».

Τριποτσέρης
«Ήταν μια μεγάλη νίκη σήμερα για μας, είμαστε πολύ χαρούμενοι που κλείσαμε το 2018 με νίκη.Όπως είπε και ο προπονητής μου θέλουμε να  αφιερώσουμε αυτή τη νίκη στον κο Θανάση Τζήλο, που είναι από την πόλη μας, είναι εξαιρετικός διαιτητής και αυτά τα φαινόμενα πρέπει να εξαλείψουν από το ποδόσφαιρο ακόμη θέλουμε να την αφιερώσουμε στον τραυματία τον Χούμπτσεφ, τον συμπαίχτη μας που τραυματίστηκε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και ήταν πολύ σημαντικό που μπήκαν και νεαρά παιδιά και δείξαν ότι μπορούνε να βοηθήσουν την ομάδα».

Καρανίκας:
Σχετικά με τον κακό αγωνιστικό χώρο που αγωνίσθηκαν οι 2 ομάδες:
«Γενικά δεν μ΄αρέσει να κρίνω η εικόνα μιλά από μόνη της. Σίγουρα όταν είσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και ο θεσμός του Κυπέλλου είναι ιδιαίτερος θεσμός, με τους ομίλους με τις ομάδας της Γ’, της Β’ και της Superleague. Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα και όταν είσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής έχεις να προετοιμαστείς γρήγορα στις συνθήκες του κάθε παιχνιδιού. Θα ήθελα να συγχαρώ και τον συνάδελφο μου, (τερματοφύλακα Απόλλωνα Πόντου, Δημήτρη Πολίτη) γιατί παρά τα τέσσερα γκολ που δέχτηκε η παρουσία του ήταν αρκετά καλή στο παιχνίδι, έκανε κάποιες πολύ καλές αποκρούσεις και είναι σημαντικό γι' αυτόν νομίζω. Συγχαρητήρια...»
Απέναντι σε μια ομάδα μικρότερης κατηγορίες ενώ είχατε και απουσίες ανταποκριθήκατε καλά. Είδαμε και ντεμπούτο από νέους παίκτες της ΑΕΛ:
«Στην αρχή είναι πολύ σημαντικό όταν ένας ποδοσφαιριστής σου δίνει την ευκαιρία ο προπονητής, να είσαι έτοιμος να την αρπάξεις. Γι αυτό είναι και σε αυτό το ρόστερ, δεν είναι κανένας τυχαία σε αυτό το ρόστερ. Είμαι πολύ χαρούμενος που δύο παιδιά από την Λάρισα, νέοι παίκτες από τις ακαδημίες, πήρανε το βάπτισμα του πυρός, κάνανε την πρώτη του συμμετοχή. Και γι αυτούς είναι πολύ σημαντικό δεν θα το ξεχάσουν αυτό».
Για την συνέχεια στο Κύπελλο: 
«Σίγουρα η ΑΕΛ έχει αποδείξει. Μάλλον η ιστορία όταν γράφει, δεν ξεγράφει. Έχει κατακτήσει δύο φορές το τρόπαιο. Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό για μια επαρχιακή ομάδα. Από εδώ και πέρα τα παιχνίδια είναι νοκ-άουτ. Κανείς δε ξέρει. Πέρυσι η ομάδα έφθασε μια ανάσα από τον τελικό, είχε βάλει το γκολ ο Χριστοδουλόπουλος στις καθυστερήσεις. Γιατί όχι φέτος να πάμε όσο πιο μακρυά γίνεται και γιατί όχι να ζήσουμε και για τον τελικό».
Για το διαιτητή Θανάση Τζήλο:
«Να σταθώ σε ένα προσωπικό σχόλιο όσον αφορά το γεγονός που συνέβη στο συντοπίτη μας διαιτητή Τζήλο. Η πρόκριση από όλη την ομάδα, από όλους τους ποδοσφαιριστές και από όλη την πόλη είναι αφιερωμένη σ' αυτόν. Είμαστε δίπλα του και είμαστε δίπλα σε όλους τους έντιμους διαιτητές της κατηγορίας και θα τον στηρίξουμε έμπρακτα».


Ανακοίνωση ΠΑΕ ΑΕΛ

Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές και στους προπονητές μας για την υπέροχη εμφάνιση σε έναν πολύ δύσκολο αγωνιστικό χώρο.

Συγχαρητήρια για την πρόκριση για άλλη μια φορά στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδος.

Όλη η οικογένεια της ΑΕΛ, οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές, η διοίκηση και οι χιλιάδες οπαδοί μας αφιερώνουμε τόσο την εμφάνιση όσο και την πρόκριση στον Θανάση Τζήλο και στο πρόσωπο του σε όλους τους Έλληνες έντιμους διαιτητές.

Στις δύσκολες στιγμές που περνάει αυτός και η οικογένεια του είμαστε μαζί τους και ευχόμαστε στον αγαπητό Θανάση με την έναρξη του πρωταθλήματος να είναι κοντά μας και δυνατός.


Αύριο αντιπροσωπεία από τους παίκτες, τους προπονητές και τη διοίκηση θα τον επισκεφθούμε στο σπίτι του.
Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων