13η αγωνιστική 2018-19 : ΠΑΟΚ - ΑΕΛ

ΠΑΟΚ - ΑΕΛ 2-1

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018



Scorers : Πρίγιοβιτς 45+3' (πεν.), Ακπομ 69' - Νούνιτς 36'

Αποβολή : Καρανίκας 45+2' 

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Βέρνμπλουμ (66’ Σάχοφ), Μαουρίσιο, Λημνιός (81’ Ζαμπά), Ελ Καντουρί (66’ Άκπομ), Ουάρντα, Πρίγιοβιτς.

ΑΕΛ (Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Ζίζιτς, Γκόικοβιτς, Χούμπτσεφ, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Ακόστα (86’ Πίτι), Νούνιτς, Μπαργκάν (46’ Γκόλιας).

Διαιτητές: Κωνσταντίνος Κοτσάνης, 
Επόπτες: Ηλίας Κωνσταντίνου, Ανδρέας Φωτόπουλος
4ος : Άγγελος Ευαγγέλου

Γήπεδο : Τούμπας
Εισιτήρια : 15.219

Η ΑΕΛ προηγήθηκε με τον Μάρκο Νούνιτς στο 36′. Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με πέναλτι του Πρίγιοβιτς στο 45′, φάση στην οποία αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Νίκος Καρανίκας δημιουργώντας αριθμητικό πλεονέκτημα για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος στην επανάληψη σκόραρε στο 69′ για την ανατροπή του σκορ και τη νίκη με 2 – 1.

Η ΑΕΛ προηγήθηκε στη Τούμπα στη μοναδική τελική που είχε στο πρώτο ημίχρονο. Μετά από εξαιρετική κυκλοφορία των παικτών του Φέστα, η μπάλα κατέληξε στον Νίκο Καρανίκα στα δεξιά. Εκείνος σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι με τον Μάρκο Νούνιτς να ξεφεύγει με ωραία προσποίηση του μαρκαρίσματος του Βαρέλα, και με σκαστή κεφαλιά, έστειλε τη μπάλα στη κλειστή γωνία του Πασχαλάκη για το 0 – 1.

Ο ΠΑΟΚ όμως ισοφάρισε το παιχνίδι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ο Πρίγιοβιτς βρέθηκε απέναντι από τον Κρίστινσον με τον Νίκο Καρανίκα να τον «γκρεμίζει» πριν σουτάρει, με τον κ. Κοτσάνη να δείχνει πέναλτι και αποβολή του Νίκου Καρανίκα με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Την εκτέλεση ανέλαβε να μετουσιώσει σε γκολ ο Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς που δεν αστόχησε, για το 1 – 1 του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ είχε, όπως ήταν λογικό, την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, φτάνοντας στο γκολ στο 69′, αφού συνεργάστηκαν οι δύο αλλαγές του Ράζβαν Λουτσέσκου. Στο 66′ οι Ακπόμ και Σακχόφ μπήκαν στο παιχνίδι ως αλλαγή. Και τρία λεπτά αργότερα συνεργάστηκαν και πέτυχαν το 2 – 1. Ο Σάκχοφ έκανε μια πάσα στη πλάτη της άμυνας της ΑΕΛ και ο Ακπόμ «τρύπωσε» ανάμεσα σε Ζίζιτς και Γκόλια και με προβολή έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΛ, για το 2 – 1.








#ΠΑΟΚSTATISTICS#ΑΕΛ
2Goals1
1Ασίστ1
19Τελικές Προσπάθειες2
6Σουτ εντός μεγάλης περιοχής0
10Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής1
3Κεφαλιές1
0Αποκρούσεις7
2Επεμβάσεις33
16Κλεψίματα22
13Φάουλ20
2Οφσάιντ3
9Κόρνερ1
29Λάθη39
15/52Γεμίσματα2/5




Δηλώσεις

Φέστα:
«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, ήταν πολύ πιο δύσκολο όταν χάσαμε έναν δικό μας παίκτη και είχαμε αριθμητικό μειονέκτημα. Απέναντι στον ΠΑΟΚ είναι πολύ δύσκολο να πάρεις αποτέλεσμα με 10 παίκτες».
Για το σημείο – κλειδί του αγώνα: 
«Ο ΠΑΟΚ είναι δύσκολη ομάδα αλλά η κόκκινη κάρτα νομίζω έπαιξε τον δικό της ρόλο».
Συνέντευξη τύπου:
«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Ξέραμε πριν έρθουμε ότι είναι δύσκολο να κοντράρουμε τον ΠΑΟΚ, ενώ η κόκκινη κάρτα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου έκανε τον αγώνα πιο περίπλοκο για εμάς. Οι παίκτες δούλεψαν πολύ σκληρά για να μείνουν στο παιχνίδι μέχρι το τέλος, αλλά όπως είπα, ήταν δύσκολο για εμάς. Ωστόσο δεν μπορώ να πω κάτι στους παίκτες μου γιατί δουλεύουν σκληρά και τώρα έχουμε να σκεφτούμε το επόμενο παιχνίδι στην έδρα μας, χρειαζόμαστε να πάρουμε βαθμούς για να ανέβουμε και άλλο στον βαθμολογικό πίνακα» σημείωσε αρχικά.
Για τις ανακοινώσεις που εξέδωσε η διοίκηση της ΑΕΛ και αν νιώθει ότι αδικήθηκε η ομάδα του από την διαιτησία του αγώνα:
«Δεν μου αρέσει να μιλάω για τον διαιτητή. Για εμάς ήταν άσχημο η κόκκινη και το πέναλτι. Ο ρέφερι κάνει την δουλειά του και εγώ τη δική μου».

Καρανίκας:

«Συγχαρητήρια στην ομάδα μου, μπήκαμε καλά σκοράραμε και δεν μέναμε με δέκα όχι απλά δεν θα χάναμε με τον ΠΑΟΚ αλλά θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει κιόλας. Σήμερα δείξαμε ότι η ΑΕΛ είναι μια μεγάλη ομάδα, το σήμα που φοράμε και η φανέλα έχουν τεράστια δύναμη. Δέχομαι μια κάρτα που είναι πολύ αυστηρή, ενώ στους παίκτες του ΠΑΟΚ δεν δόθηκε τίποτα. Μια κίτρινη κάρτα μπορεί να επηρεάσει το παιχνίδι όπως και έγινε με εμένα.Ξέρω ότι ήρθαμε να παίξουμε με μια ομάδα που διεκδικεί το πρωτάθλημα, όμως και εμείς ιδρώνουμε και παλεύουμε για τα συμβόλαια μας. Ίσως να μην κάνω πέναλτι δεν ξέρω. Αλλά η μπάλα αρχικά βρίσκει στο χέρι του Πρίγιοβιτς και δεν το έχει δει ούτε ο διαιτητής ούτε ο βοηθός. Ο Κρέσπο έδωσε τριά χτυπήματα στο πρόσωπο του Μπαργκάν και δεν τιμωρήθηκε και εγώ δέχτηκα κίτρινη κάρτα».
Σχετικά με την φάση της πρώτης κίτρινης που δέχτηκε στο παιχνίδι:
«Δείτε τι κάρτα παίρνω, για εμένα δεν είναι καν φάουλ. Η άποψη μου βασίζεται σε ρεαλιστικά δεδομένα, όπου πάει ο ΠΑΟΚ κερδίζει εμείς προηγηθήκαμε και δείξαμε ότι είμαστε μεγάλη ομάδα αλλά στο τέλος ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Μπροστά μας έχουμε ένα παιχνίδι με την ΑΕΚ, θα δουλέψουμε σκληρά και θα πάμε να το κερδίσουμε».

Μπαργκάν:

 «Κρίθηκε στα σημεία το παιχνίδι. Ήρθαμε σε μια δύσκολη έδρα, καταφέραμε να προηγηθούμε αλλά αυτό δεν μας έφτασε, γιατί δεχθήκαμε την κόκκινη κάρτα και δεν καταφέραμε να αντιδράσουμε. Ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε πίεση από τον ΠΑΟΚ. Κρατήσαμε το σκορ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η κόκκινη κάρτα άλλαξε τις ισορροπίες».

Νουνιτς:
«Ξεκινήσαμε καλά. Μπήκαμε αμυντικά και καταφέραμε να σκοράρουμε πρώτοι. Από κει και πέρα στο τελευταίο λεπτό που σκόραρε ο αντίπαλος αποσυντονιστήκαμε. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα θα πάμε και θα παίξουμε στο μάξιμουμ. Δεν θα ήθελα να σχολιάσω τίποτα για τους διαιτητές».

Γκόλιας:

«Δώσαμε τα πάντα στο γήπεδο για να πάρουμε κάτι πολύ δύσκολο, σε μια πολύ δύσκολη έδρα, παρ όλα αυτά θα κρατήσουμε τα θετικά, που είναι μια καλή εικόνα κόντρα στον πρωτοπόρο που είναι ο ΠΑΟΚ, έχουμε μια δύσκολη συνέχεια μέχρι τη διακοπή και από αύριο που θα έχουμε ηρεμήσει και θα συζητήσουμε θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας».

Κρίστινσον:

«Είμαστε απογοητευμένοι γιατί παλέψαμε ακόμα και με δέκα παίκτες, δώσαμε τα πάντα. Είναι έξυπνος επιθετικός ο Πρίγιοβιτς είδε τον αμυντικό από πίσω του, και πήρε την επαφή. Θέλω να το ξαναδώ. Το πέναλτι δόθηκε και αυτό ήταν όλο. Κρατάμε τη σκληρή δουλειά, έτρεξαν πολύ τα παιδιά, παίξαμε καλή άμυνα, βάλάμε ένα καλό γκολ, αλλά δεν ήμασταν αρκετά τυχεροί και δεχθήκαμε την ισοφάριση, στο δεύτερο με δέκα παίκτες δεν αντέξαμε».
Για τη συνομιλία του με τον Λουτσέσκου: 
«Προσπαθούσα να τον ηρεμήσω γιατί μιλούσε και παραπονιόταν στο διαιτητή. Του μίλησα άσχημα και του ζήτησα συγγνώμη».


Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων