15η Αγωνιστική 2018-19 : Ολυμπιακός - ΑΕΛ

Ολυμπιακος - ΑΕΛ 4-0

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019


Scorers : 8' Γ.Μασούρας, 16' (πεν.), 44', 75' Φορτούνης

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Μιράντα, Μεριά, Τοροσίδης, Γκιγέρμε, Νάτχο (61' Ανδρούτσος), Φορτούνης, Μασούρας, Ποντένσε (50' Χριστοδουλόπουλος), Γκερέρο (66' Χασάν).

ΑΕΛ (Φέστα): Κρίστινσον, Μπάλλας (84' Λεοζίνιο), Μπαργκάν, Μιλοσάβλιεβιτς, Γιακιμόβσκι, Γκόλιας, Σικάβκα (58' Σικάβκα), Μόρας, Καρανίκας, Ακόστα, Ζίβκοβιτς (46' Ζίζιτς).

Διαιτητής Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Βοηθοί Μπούσμπαουμ (Αττικής),Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας)
4ος Κουμπαράκης (Θράκης)

Γήπεδο : Καραϊσκάκη
Εισιτήρια : 17.122


Τα λάθη της ΑΕΛ από την αρχή του αγώνα έφεραν και τη βαριά ήττα (4 – 0) για το συγκρότημα του Τζιανλούκα Φέστα από τον Ολυμπιακό στην 15η αγωνιστική της SuperLeague. Κακή η ΑΕΛ και με πολλές αλλαγές η ενδεκάδα από τον Ιταλό τεχνικό.

Η ΑΕΛ φιλοξενήθηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης» από τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της SuperLeague, με το εξ΄αναβολής αυτό ματς να διεξάγεται μετά το επεισόδιο και τον ξυλοδαρμό του Λαρισαίου διαιτητή, Θανάση Τζήλου.

Το συγκρότημα του Τζιανλούκα Φέστα δεν κατάφερε να αποκομίσει κάτι θετικό από την εν λόγω αναμέτρηση και δέχθηκε την βαριά ήττα με σκορ 4 – 0 από τον Ολυμπιακό. Έτσι, οι «βυσσινί» έμειναν στους είκοσι πόντους, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» έφθασαν τους σαράντα δύο βαθμούς, μετά από αυτή την αγωνιστική.

Ο Ιταλός τεχνικός κατέβασε μία ενδεκάδα πολύ διαφορετική από αυτές που έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα, έχοντας αρκετές αλλαγές και μάλιστα με τρεις σημαντικές απουσίες, αυτές των Ντέλετιτς, Φατιόν και Γκοΐκοβιτς. Τα λάθη από την ΑΕΛ δεν έλειψαν στα πρώτα λεπτά του αγώνα και ο Ολυμπιακός με δύο γρήγορα γκολ στο 8′ και στο 15ο λεπτό, βρέθηκε μπροστά και με σκορ ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, στο 8ο λεπτό ο Νάτχο βρήκε με κάθετη πάσα τον Γιώργου Μασούρα κι εκείνος με δυνατό πλασέ από το σημείο του πέναλτι κέρδισε τον Κρίστινσον κι έκανε το 1 – 0.

Πέντε λεπτά μετά, ο Κώστας Φορτούνης εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που κέρδισε ο Ολυμπιακός και ο Κρίστινσον έπεσε και έδιωξε τη μπάλα με δυσκολία από την εστία του.

Οι γηπεδούχοι πίεζαν ασφυκτικά το σύνολο του Τζιανλούκα Φέστα με αποτέλεσμα η ΑΕΛ να μη μπορεί να περάσει τη γραμμή του κέντρου και τον Ολυμπιακό να κερδίζει πέναλτι στο 16′ μετά την αυστηρή απόφαση του κ. Κομίνη για παράβαση του Βαγγέλη Μόρα στον Μιράντα.

Ο Κώστας Φορτούνης ήταν ο εκτελεστής του πέναλτι για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς και καθώς ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα, διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του και έκανε το 2 – 0.

Στο 32ο λεπτό του αγώνα οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά την εστία του Κρίστινσον, καθώς μετά τη κάθετη πάσα του Φορτούνη, ο Γιώργος Μασούρας πλάσαρε από θέση βολής και η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας της ΑΕΛ.

Στη συνέχεια η ΑΕΛ κατάφερε να βγει από την άμυνα της και μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου ανέβασε ρυθμό και έφθασε στη περιοχή του Σα με αντεπιθέσεις.

Συγκεκριμένα, στο 38′ ο Κενάν Μπαργκάν με κάθετη πάσα θέλησε να βρει τον Νόε Ακόστα, όμως πριν απειλήσει ο μέσος των «βυσσινί» ο Μεριά κατάφερε να διώξει τη μπάλα από την άμυνα του…

Στο 43′ η ΑΕΛ βγήκε μπροστά και μετά από σέντρα ο Σικάβκα δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε με τον α΄βοηθό κ. Μπουσμπάουμ να ακυρώνει τη φάση αυτή ως οφ σάιντ. Οριακή αυτή η φάση για την ΑΕΛ που είχε ανεβάσει ρυθμό, όμως ένα λεπτό μετά δέχθηκε νέο γκολ.

Ο Ολυμπιακός απειλούσε κατά κύριο λόγο από τα δεξιά και ο Γκερέρο στο 44′ με παράλληλη πάσα βρήκε τον Γιώργο Φορτούνη όπου κοντά κέρδισε και πάλι τον Κρίστινσον για το 3 – 0 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.


Η επανάληψη στο ματς ξεκίνησε με ευκαιρία για την ΑΕΛ! Ο Νόε Ακόστα βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και σούταρε, όμως ο Σα αντέδρασε σωστά και μπλόκαρε τη μπάλα. Αυτή, ήταν και η πρώτη σημαντική απειλή για τους «βυσσινί».







#ΟΛΥSTATISTICS#ΑΕΛ
4Goals0
3Ασίστ0
15Τελικές Προσπάθειες4
9Σουτ εντός μεγάλης περιοχής0
3Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής4
3Κεφαλιές0
2Αποκρούσεις6
9Επεμβάσεις22
18Κλεψίματα21
9Φάουλ8
1Οφσάιντ4
10Κόρνερ1
42Λάθη30
15/41Γεμίσματα0/8



* με το 7 ο Κενάν Μπαργκάν και όχι Σαμι Φριουί






Δηλώσεις

Φέστα:
«Είχαμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι καθώς παίζαμε απέναντι στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας, προσπαθήσαμε αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε κάτι. Ωστόσο δεν ήταν αυτό το παιχνίδι που έπρεπε να κερδίσουμε, το σημαντικό είναι την Κυριακή».



Συνέντευξη τύπου:

Το σχόλιο σας για το ματς;

Φυσικά το να χάνεις 4-0 δεν είναι ευχάριστο για την ομάδα μας και για τον κόσμο μας. Ξέραμε από πριν ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι στην καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Επίσης, ερχόμασταν από ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό.
Έτσι πιστεύω ότι δεν είναι από τα παιχνίδια που είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίζουμε. Τώρα πρέπει να ανακτήσουμε την ενέργειά μας για τον αγώνα της Κυριακής. Αυτό είναι το ματς που πρέπει να κερδίσουμε, γιατί χρειαζόμαστε τους πόντους.
Τώρα το σημαντικό είναι οι παίκτες να αποκατασταθούν, να ξαναβρούν τις δυνάμεις τους. Ήταν μία δύσκολη εβδομάδα. Ταξιδέψαμε αρκετά αυτές τις μέρες. Πήγαμε στην Τρίπολη, γυρίσαμε στην Λάρισα, ξαναήρθαμε στην Αθήνα, μείναμε εδώ. Ήταν ταξίδια 20ωρα.

Στη διάρκεια του β' ημιχρόνου υπήρχε μία προσωπική δήλωση του κ. Κούγια, στην οποία αφήνει σαφείς αιχμές εναντίον σας για την επιλογή των ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα στο σημερινό ματς.

Δεν θέλω να σχολιάσω αυτό. Γνωρίζω ότι ο κ. Κούγιας είναι ένας παθιασμένος άνθρωπος. Εκείνος κάνει τη δουλειά του, εκείνος είναι το αφεντικό. Μπορεί να κάνει την επιλογή του. Δέχομαι κάθε κριτική. Ήταν η δήλωση μεταξύ πρώτου και δευτέρου ημιχρόνου;

Ναι...

Δεν έχω δεχτεί τόσο γρήγορη κριτική. Έχουμε καλές σχέσεις με τον Κούγια, μερικές φορές μιλάμε φωναχτά. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι όσο θα είμαι εδώ θα δίνω το 100%. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο όμως και όλα μπορούν να αλλάξουν.

Μετανιώσατε που δεν παίξατε 5-3-2 ή με τον Ζίζιτς; Κι επίσης, συμφωνείτε με τον κ. Κούγια ότι πάτε για Ευρώπη;

Όχι. Σας το έχω εξηγήσει γιατί δεν μετάνιωσα. Προτιμώ να κοιτάξω πίσω, γιατί στην πλάτη μας υπάρχουν αρκετές ομάδες που είναι κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού και είναι και κοντά μας. Πρέπει όσο το δυνατόν πιο σύντομα να έρθουμε σε ασφαλή θέση για να σώσουμε την κατηγορία και μετά θα δούμε τα πάντα.
Χρειάζεται μία ισορροπία σε όλα αυτά. Όταν κερδίζουμε ένα ματς δεν σημαίνει ότι θα πάμε Τσάμπιονς Λιγκ και όταν χάνουμε ένα ματς δεν σημαίνει ότι θα υποβιβαστούμε.

Πώς εξηγείτε το γεγονός ότι δεχτήκατε νωρίς γκολ και δεν δείξατε αντίδραση; Με τον Παναθηναϊκό είχατε αντιδράσει.

Ξοδέψαμε αρκετή ενέργεια με τον Παναθηναϊκό. Είχαμε και για το ματς με τον Ολυμπιακό τρεις παίκτες εκτός. Είναι διαφορετική ομάδα ο Ολυμπιακός. Ακόμα και υπό κανονικές συνθήκες, αν δεν είχαμε ελλείψεις, πάλι ο Ολυμπιακός παραμένει μία καλή ομάδα.

Υπάρχει κάτι που πρέπει να διορθώσετε στην άμυνα; Με τον Αστέρα δεχτήκατε πέντε γκολ και σήμερα τέσσερα.

Φυσικά πρέπει να κάνω κάτι. Κάποια γκολ είναι από ατομικά λάθη μας. Αυτό δεν είναι μεγάλο πρόβλημα, γιατί τα ατομικά λάθη μπορούν να συμβούν. Θα πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο στα τακτικά λάθη.

Μπάλλας :

«Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός παίζει απίστευτο ποδόσφαιρο φέτος. Τέτοια πίεση ειλικρινά δεν έχω ξανασυναντήσει στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι είναι η καλύτερη ομάδα που έχουμε παίξει φέτος. Τι να πω προσπαθήσαμε αλλά δεν μπορέσαμε να πάρουμε κάτι. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Συνεχίζουμε.»

Είχε αρκετές αλλαγές ο Ολυμπιακός αλλά είχατε αλλαγές και εσείς. Επηρέασε αυτό το μπέρδεμα της ενδεκάδας;
«Εγώ θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός φέτος είναι πολύ πλήρης και έχει βάθος σαν ομάδα. Βλέπουμε ότι και στο Europa League και στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Αλλάζει πολλούς ποδοσφαιριστές έχουν ποιότητα. Για τον Ολυμπιακό είναι πιο εύκολο, για μια ομάδα σαν την ΑΕΛ, που δεν είναι στο επίπεδο του Ολυμπιακού, είναι πολύ δύσκολο. Συνεχίζουμε.»

Αρκετές αγωνιστικές ήσασταν ανταγωνιστικοί, δεν είχατε γνωρίσει την ήττα, περάσατε από το ΟΑΚΑ, φοβάσαι ότι αυτή η ήττα αλλάξει λίγο τις ισορροπίες;
«Τώρα πρέπει να μείνουμε ήρεμοι. Το θετικό για μας είναι ότι έχουμε γρήγορο ματς. Με μια νίκη μπορούμε να ξεχάσουμε το παιχνίδι. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Όλοι μαζί για να μπορέσουμε να κερδίσουμε τον Ατρόμητο την Κυριακή. Αυτό πιστεύω είναι το πιο ρεαλιστικό ματς για να μπορέσουμε να φθάσουμε εκεί που θέλουμε.»

Τον Ατρόμητο του οποίου τη φανέλα έχεις φορέσει;
«Υπάρχουν συναισθήματα για τον Ατρόμητο αλλά την Κυριακή θα είμαστε αντίπαλοι.»

Δεν είχατε ενέργεια;
«Τα περισσότερα παιδιά που έπαιξαν, έχουν συνεχόμενα παιχνίδια. Πιστεύω βγήκε και η κούραση, σε συνδυασμό με τον Ολυμπιακό που πιέζει πάρα πολύ. Πιστεύω ήρθε αυτή η βαριά ήττα.»

Είχατε το μυαλό στον Ατρόμητο;
«Δεν πιστεύω ότι είχαμε το μυαλό στον Ατρόμητο. Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Είχαμε το μυαλό μας στον Ολυμπιακό, μόλις φθάσουμε στη Λάρισα θα σκεφτούμε για το επόμενο παιχνίδι.»

Βρέθηκες στην αρχική ενδεκάδα. Θεωρείς ότι θα βρεθείς στις αρχικές επιλογές του προπονητή σου και στα επόμενα παιχνίδια;

«Εγώ προσπαθώ να δουλεύω για να είμαι στο καλύτερο επιθυμητό επίπεδο. Να μπορέσω να προσφέρω. Υπάρχει μεγάλη αποχή, έχω χάσει αρκετό χρόνο αλλά προσπαθώ να είμαι ήρεμος, συγκεντρωμένος, για να μπορέσω να ξαναβρώ τον παλιό μου καλό εαυτό».



Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων