18η Αγωνιστική 2018-19 : Παναθηναϊκος - ΑΕΛ

Παναθηναϊκoς - ΑΕΛ 1-1

Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2019


Scorers 3' (πεν.) Μακέντα - 54' Ντέλετιτς

Αποβολή : 1' Γκοίκοβιτς

Παναθηναϊκος (Δώνης): Διούδης, Εμμανουηλίδης (75' Χατζηθεοδωρίδης), Κουλιμπαλί, Παντελάκης, Μαυρομάτης, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης, Τζανδάρης (63' Μουνιέ), Μπουζούκης (46' Άλτμαν), Μουνιέ.

ΑΕΛ (Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Ζίζιτς, Γκοϊκοβιτς, Γιακιμόβσκι, Σετσέρσοβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Μπαργκάν (6' Γκόλιας), Ντέλετιτς, Σικάβκα (59' Ακόστα), Νούνιτς

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (ΕΠΣ Μακεδονίας)
Επόπτες : Βασίλειος Νικολακάκης (ΕΠΣ Ηρακλείου), Κωνσταντίνος Νικολαϊδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)
4ος : Γεώργιος Τάσης (ΕΠΣ Ηπείρου)

Γήπεδο: "ΟΑΚΑ"
Εισιτήρια : 2.974

Βαθμός «χρυσάφι» για την ΑΕΛ που κόντρα σε ένα καταστροφικό ξεκίνημα στο ματς κατάφερε να πάρει την ισοπαλία (1-1) κόντρα στον Παναθηναϊκό στο στάδιο ΟΑΚΑ. «Σωτήρας» για την ομάδα της Λάρισας ο Ντέλετιτς που έφτιαξε μία φάση από το πουθενά στο 54′ και με μία εντυπωσιακή του ενέργεια έδωσε το βαθμό στην ΑΕΛ που αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 1′ και την αποβολή του Γκόικοβιτς.

Ο Τζιανλούκα Φέστα είχε να διαχειριστεί μία δύσκολη κατάσταση, αν κι επέλεξε να αγωνιστεί επιθετικά στο εκτός έδρας παιχνίδι και τελικά ο κακός ρυθμός του αγώνα ήταν αυτός που βοήθησε την ΑΕΛ να πανηγυρίσει στο τέλος με τον έναν βαθμό που πρόσθεσε στη συγκομιδή της στο πρωτάθλημα.  

Με δύο επιθετικούς ο Φέστα

Σχηματισμό με δύο επιθετικούς επέλεξε ο Τζιανλούκα Φέστα, με τον Ιταλό να ξεκινά με 4-4-2 στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Κρίστινσον, δεξιά στην άμυνα ο Καρανίκας, με κεντρικούς αμυντικούς τους Ζίζιτς, Γκόϊκοβιτς και αριστερό μπακ τον Γιακιμόφσκι. Αμυντικό χαφ ο Σεσέροβιτς με Μιλοσάβλιεβιτς, δεξιά ο Ντέλετιτς, αριστερά ο Μπαργκάν και στην επίθεση ο Σικάφκα με τον Νούνιτς.

Για τον Παναθηναϊκό του Γιώργου Δώνη ο Διούδης θα καθίσει στο τέρμα, με τους Κουλιμπαλί, Παντελάκη, Μαυρομάτη και Ινσούα τετράδα στην άμυνα. Κουρμπέλης, Τζανδάρης και Δώνης θα είναι στον άξονα, με τους Εμμανουηλίδη, Μακέντα και Μπουζούκη τριπλέτα στην επίθεση.

Με το χειρότερο τρόπο ξεκίνησε το ματς στο ΟΑΚΑ για την ΑΕΛ που βρέθηκε πίσω στο σκορ και με παίκτη λιγότερο. Μετά από 35» ο Γκόικοβιτς ανέτρεψε αντικανονικά τον Μακέντα που είχε μπει στην περιοχή και βρισκόταν απέναντι από τον Κρίστινσον. Ο Παπαδόπουλος χωρίς δισταγμό έδειξε την άσπρη βούλα αποβάλλοντας με απευθείας κόκκινη κάρτα τον αμυντικό των «βυσσινί», κάτι που ξεσήκωσε τον πάγκο της ομάδας. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μακέντα που στόχευσε πρώτα το αριστερό δοκάρι του Ισλανδού πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα για το 1-0.

Μάλιστα οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά και σε δεύτερο τέρμα στο 4′, όταν ο Εμμανουηλίδης βρέθηκε μέσα στη περιοχή και δεξιά, αλλά από θέση τετ-α-τετ έστειλα τη μπάλα μερικά εκατοστά δίπλα από την εστία της ΑΕΛ. Ενώ στο 13′ το σουτ του Ινσούα μέσα από την περιοχή των φιλοξενούμενων πέρασε άουτ.

Η ΑΕΛ προσπαθώντας να βρει τα πατήματά της με παίκτη λιγότερα είδε και τον Παναθηναϊκό να μην συνεχίζει με τον ίδιο επιθετικό ρυθμό. Έτσι οι «πράσινοι» απείλησαν από κόρνερ στο 23′, όταν ο Εμμανουηλίδης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά στο πρώτο δοκάρι, με τον Κουλιμπαλί να παίρνει την κεφαλιά που δεν βρήκε όμως στόχο και πέρασε άουτ.

Από την άλλη, η ομάδα της Λάρισας απείλησε για πρώτη φορά στο 43′, όταν ο Μιλοσάβλιεβιτς έφυγε στην κόντρα, αλλά το μακρινό σουτ που επιχείρησε αντί ν’ ανοίξει τη μπάλα σε δύο συμπαίκτες του πέρασε άουτ.

Η ΑΕΛ με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου κατάφερε να φτάσει από νωρίς στην ισοφάρισε με ένα τέρμα που ανήκε από την αρχή μέχρι το τέλος στον Ντέλετιτς. Στο 54′  ο Σέρβος μεσοεπιθετικός έκλεψε τη μπάλα από τον απρόσεκτο Μαυρομάτη, σύγκλινε προς την περιοχή από τα δεξιά και με ένα ωραίο συρτό σουτ έκανε το 1-1 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, με τον ποδοσφαιριστή να αφιερώνει αυτό το τέρμα στον προπονητή του.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Παναθηναϊκός λίγα λεπτά νωρίτερα διαμαρτυρήθηκε έντονα προς τον διαιτητή, ζητώντας πέναλτι σε ανατροπή του Κουρμπέλη από τον Καρανίκα, με τον διαιτητή πάντως να μην βλέπει κάποια παράβαση.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα έπρεπε να φτάσει ο αγώνας για να δουν οι φίλαθλοι κάποια ευκαιρία. Στο 81′ ο Παναθηναϊκός εκτέλεσε με πάσα κόρνερ που κέρδισε από αριστερά με τον Ινσούα να γίνεται αποδέκτης της μπάλας, αλλά το δυνατό σουτ που δοκίμασε πέρασε ψηλά πάνω από την εστία του Κρίστινσον.

Μάλιστα οι γηπεδούχοι ζήτησαν και δεύτερο πέναλτι στο δεύτερο ημίχρονο, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα μετά από πολλές κόντρες έφτασε στον Κουλιμπαλί που έκανε το παράλληλο γύρισμα προς την εστία της ΑΕΛ μέσα από την περιοχή με τον Ζίζιτς να τραβάει το Μακέντα που δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΛ.

Η πίεση του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και το 90+3′ χρειάστηκε μία εντυπωσιακή επέμβαση του Κρίστινσον, όταν ο Κουρμπέλης με ένα γυριστό σουτ έξω από την περιοχή ανάγκασε τον Ισλανδό να διώξει εντυπωσιακά στη γωνιά του τη μπάλα σε κόρνερ. Κόρνερ όπου οι δυο τους ήταν ξανά πρωταγωνιστές με τον παίκτη του Παναθηναϊκού να παίρνει την κεφαλιά, αλλά ο Κρίστινσον μπλόκαρε σταθερά. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα με την ΑΕΛ να παίρνει ένα σημαντικό βαθμό όπως εξελίχθηκε το ματς.








#ΠΑΟSTATISTICS#ΑΕΛ
1Goals1
0Ασίστ0
12Τελικές Προσπάθειες3
3Σουτ εντός μεγάλης περιοχής1
5Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής2
4Κεφαλιές0
0Αποκρούσεις6
2Επεμβάσεις21
12Κλεψίματα21
14Φάουλ14
3Οφσάιντ1
6Κόρνερ0
44Λάθη29
9/32Γεμίσματα0/2








Δηλώσεις 

Φέστα :
Για το παιχνίδι.
«Ξεκίνησε πολύ άσχημα το παιχνίδι για εμάς. Ο διαιτητής πήρε σωστά απόφαση για πέναλτι αλλά δεν μπορώ να καταλάβω την απόφαση για κόκκινη κάρτα. Στο δεύτερο μέρος είχαμε μία πολύ καλή αντίδραση. Ήταν πολύ δύσκολο για εμάς και στο τέλος νομίζω ότι είναι ένα μεγάλο αποτέλεσμα και είμαι περήφανος για τους παίκτες μου». 
Για όσα είπε στους παίκτες του στο ημίχρονο.
«Τους φώναξα λίγο παραπάνω είναι η αλήθεια και τους είπα πως τώρα πρέπει να δείξουν πως είναι άντρες».

Καρανίκας
Για το βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στον Παναθηναϊκό: 
"Είναι σημαντικό το αποτέλεσμα που πήραμε και βαθμολογικά και ψυχολογικά, γιατί δείξαμε για μια ακόμη φορά ότι είμαστε μια ομάδα, η οποία δουλεύει σκληρά στο γήπεδο. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους συμπαίκτες μου και το προπονητικό τιμ, σε όλους όσοι είναι στην ομάδα. Βγάζουμε μέσα στο γήπεδο ότι είμαστε μια οικογένεια και ότι παίζουμε ο ένας για τον άλλον. Αυτό φάνηκε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, αποδείξαμε ότι η ΑΕΛ είναι μια μεγάλη και ιστορική ομάδα και κοιτάξαμε στα μάτια με παίκτη λιγότερο από το πρώτο λεπτό και ενώ ήμασταν πίσω στο σκορ μια εξίσου ιστορική και μεγάλη ομάδα, όπως είναι ο Παναθηναϊκός".
Για το πως έφτασε η ΑΕΛ στο θετικό αποτέλεσμα στο Ολυμπιακό Στάδιο: 
"Πιστεύω ότι αν ξεπερνάς τα όρια σου, παίζει ο ένας για τον άλλον και τακτικά είσαι συγκεντρωμένος, τότε δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς και κανέναν. Αυτό κάναμε! Είχαμε κοντά τις γραμμές μας, παλεύαμε ο ένας για τον άλλον, καταφέραμε να σκοράρουμε και κρατάμε αυτό το παιχνίδι σαν ψυχολογική ενίσχυση για τη συνέχεια".
Για τις φάσεις που ζητάει πέναλτι ο Παναθηναϊκός: 
"Δεν έχω δεν τις φάσεις και δεν θέλω να ασχοληθώ με το διαιτητή. Μου αρέσει να κοιτάω την ομάδα μου και το αγωνιστικό κομμάτι".
Για το παιχνίδι που ακολουθεί απέναντι στον Ολυμπιακό: 

"Δεν κοιτάμε πίσω, έχει περάσει το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Πρέπει να παρουσιαστούμε κι εκεί πολύ προσγειωμένοι, σοβαροί και να ακολουθήσουμε το πλάνο μας. Πρέπει να έχουμε το ίδιο πάθος και την ίδια αγωνιστικότητα που είχαμε και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, γιατί αυτές οι ομάδες και με την ποιότητα που έχουν, δεν συγχωρούν λάθη".








Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων