16η Αγωνιστική 2018-19 : ΑΕΛ - Απόλλων Σμύρνης

ΑΕΛ - Απολλων Σμυρνης 3-0

Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019


Scorers: 5'(αυτ.)Γκίνο, 63', 77' Νούνιτς 

Αποβολή: 50′ Στάθης.

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Γιακιμόβσκι, Ζίζιτς, Γκοΐκοβιτς, Φατιόν, Σεσέροβιτς (74’ Πίτι), Ντέλετιτς, Μπαργκάν (61’ Σικάβκα), Μιλοσάβλιεβιτς, Νούνιτς (86’ Νούσιος).

Απόλλων Σμύρνης (Μπάμπης Τεννές): Χουάντερσον, Στάθης, Ναδάλες, Τζανετόπουλος, Λούκιτς, Γκίνο (54' Ντ' Ούρσο), Κονέ (65’ Ναζλίδης), Μπεντινέλι (70’ Τριάδης), Κοντοές, Βάρκας, Κύργιας.

Διαιτητής: Τσαμούρης (Πειραιά). 
Βοηθοί: Κούλα Χασάν (Ξάνθης), Σαμοϊλής (Αθηνών). 
4ος: Κουτσιαύτης (Άρτας).

Γήπεδο: AEL FC Arena
Εισιτήρια: 1.349


Με τη νίκη αυτή οι «βυσσινί» έφτασαν τους 18 βαθμούς και όχι μόνο ξέφυγαν από τις τελευταίες θέσεις, αλλά πλέον μπορούν να κάνουν όνειρα και για την πρώτη εξάδα, ενώ οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν στην τελευταία θέση με μόλις πέντε βαθμούς.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Γκίνο με αυτογκόλ μόλις στο 5’ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, με τον Νούνιτς να σκοράρει δις στη συνέχεια (63' και 77') και να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.

Με γκολ από τα…αποδυτήρια ξεκίνησαν οι γηπεδούχοι και με πρωταγωνιστή τον (μοιραίο) Γκίνο για τον Απόλλωνα, ο οποίος με αυτογκόλ στο 5ο λεπτό έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Μετά το τέρμα που δέχθηκε η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ προσπάθησε να βγει μπροστά και να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο με κινητήριο μοχλό τον Κονέ, που έβγαζε μεγάλη ενέργεια στο παιχνίδι του.

Η ΑΕΛ διαχειριζόταν με άνεση το υπέρ της αποτέλεσμα κι όχι μόνο, δεδομένου πως μετά το 40' είχε τρεις καλές στιγμές, με πρωταγωνιστές του Φατιόν, Γιακιμόφσκι και Νούνιτς να ζευγαρώσει τα τέρματά της.

Με την έναρξη του β΄ημιχρόνου ο Απόλλωνα «έχασε» τον Στάθη με δεύτερη κίτρινη κάρτα για ένα μαρκάρισμα στο πλάγιο άουτ πάνω στον Μπαργκάν, που θα μπορούσε να έχει αποφύγει ο αμυντικός της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» και να μην δώσει το δικαίωμα στον διαιτητή να του δείξει το δρόμο προς τα αποδυτήρια.

Εκτός από το σκορ και με την αριθμητική υπεροχή υπέρ της, η θεσσαλική ομάδα έφτασε και σε δεύτερο γκολ στο 63΄με δράστη τον (φορμαρισμένο και «καυτό») Νούνιτς και ουσιαστικά κάπου εκεί έβαλε τέλος στη σεμνή τελετή.


Ο Σλοβένος επιθετικός ήταν αυτός που πρόσθεσε το…κερασάκι στην τούρτα της νίκης με ένα ακόμη προσωπικό γκολ στο 77' ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0.






#ΑΕΛSTATISTICS#ΑΠΣ
3Goals0
1Ασίστ0
17Τελικές Προσπάθειες9
7Σουτ εντός μεγάλης περιοχής0
10Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής5
0Κεφαλιές4
3Αποκρούσεις12
10Επεμβάσεις11
19Κλεψίματα27
21Φάουλ14
0Οφσάιντ1
5Κόρνερ6
42Λάθη41
1/13Γεμίσματα8/21





Δηλώσεις 

Τζιανλούκα Φέστα 

"Θέλω να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος για το αποτέλεσμα, ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς, ξεκινήσαμε το παιχνίδι πολύ καλά και σκοράραμε όμως μετά το τέρμα οπισθοχωρήσαμε και τους δώσαμε την ευκαιρία να κάνουνε το δικό τους παιχνίδι ακόμη κι έτσι εμείς δεν ρισκάραμε, αλλά μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα απο αυτό. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουμε και δικαιούμαι να πώ οτι το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Επίσης, είμαι πολύ χαρούμενος με τον τρόπο που δουλεύει η ομάδα, επίσης και οι παίχτες που δεν ήταν στην 18άδα, ακόμη κι απ'έξω υποστηρίζουνε την αρχική ενδεκάδα και για εμάς είναι πολύ σημαντικό να έχουμε μια συμπαγή ομάδα."

Νούσιος:

«Έχει μεγάλη διαφορά από την Κ20 στην ανδρική. Σήμερα πετύχαμε μία νίκη που χρειαζόμασταν πολύ. Είχαμε δουλέψει πάρα πολύ για την πετύχουμε και είχαμε καλή απόδοση μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Είμαι μέλος της ομάδας που δουλεύω σκληρά με τους συμπαίκτες μου. Ο προπονητής μου έδωσε αυτή την ευκαιρία και πήγα καλά.
Επίσης μου έδωσε την ευκαιρία και με τον Αστέρα και ανταπεξήλθα.

Θέλαμε πάρα πολύ τη νίκη, ο Απόλλωνας είναι χαμηλά στην βαθμολογία και θέλαμε αυτούς τους τρεις πόντους για να ανεβούμε ψηλά».


Ντέλετιτς:

«Πάρα πολύ σημαντικοί οι τρεις βαθμοί για εμάς. Βάλαμε πάλι τρία γκολ.
Πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε πολύ καλά. Αφήσαμε πολύ τον Απόλλωνα να έχει την κατοχή της μπάλας. Το κλειδί ήταν ο τρόπος που μπήκαμε στο δεύτερο μέρος και η κόκκινη κάρτα του Στάθη.
Μετά βάλαμε άλλα δύο γκολ και είμαι χαρούμενος και πρέπει να ακολουθήσουμε αυτό τον δρόμο.
Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Έχουμε ματς εντός έδρας και πρέπει να πάρουμε κι άλλη νίκη.
Έχουμε δύο-τρεις καινούριους παίκτες. Και γι’ αυτούς είναι πιο εύκολο όταν κερδίζεις για να ανέβει η ψυχολογία τους. Είμαι χαρούμενος για τον τρόπο παιχνιδιού τους και είδατε όλοι ότι μας βοήθησαν και στα δύο παιχνίδια».




Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων