22η αγωνιστική 2019-20 : ΟΦΗ - ΑΕΛ

ΟΦΗ - ΑΕΛ 0-0

Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2020



ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Μπράουν, Κοροβέσης, Κουτρουμπής, Μαρινάκης, Μεγιάδο, Νέιρα, Τσιλιανίδης, Σεμέδο (86' Φερέιρα, 90'+1 λ. τρ. Μάνος), Βαζ (70' Ναμπί), Φιγκεϊρέδο.

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μπέρτος, Μούζεκ, Mόρας, Μιχαήλ, Γκαζάλ, Σεσέροβιτς, Μιλοσάβιεβιτς, Μασούρας (24' λ. τρ. Μπούστος), Ουάρντα (87' Βινίσιους), Παπάζογλου (52' λ. τρ. Νούνιτς).

Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας)
Επόπτες: Κολοσιώνης (Αιτωλοακαρνανίας), Χριστακόγλου (Χαλκιδικής)
4ος: Φωτιάδης (Καστοριάς)
VAR: Κοτσάνης (Δράμας) 
AVAR: Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)

Γήπεδο: Θεόδωρος Βαρδινογιάννης
Εισιτήρια: 4.012


Η ΑΕΛ έμεινε όρθια στο «Γεντί Κουλέ» κόντρα στον ΟΦΗ (0-0) με κορυφαίο τον Κρίστινσον. Σοβαρός τραυματισμός για τον Φερέιρα από πλευράς γηπεδούχων.

Αμφότερες οι ομάδες ήθελαν την νίκη, προκειμένου να κάνουν άλμα εξάδας. Το τελικό 0-0 που ήταν και το πιο δίκαιο αποτέλεσμα, ουσιαστικά δεν ευνόησε κανέναν, με την ΑΕΛ να χάνει κι άλλο έδαφος στην μάχη της εξάδας, τον δε ΟΦΗ να παραμένει οριακά εντός αυτής. 

Το παιχνίδι και στα δύο του ημίχρονα δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας. Οι φάσεις έβγαιναν με δυσκολία, με τους δύο τερματοφύλακες να μην παίζουν ουσιαστικά ρόλο στο παιχνίδι.  Ο ΟΦΗ απείλησε κυρίως με τον Βαζ, όσο αγωνίστηκε, η ΑΕΛ, προσπάθησε να «χτυπήσει» με τις επινοήσεις του Ουάρντα. 

Αυτή ήταν η πέμπτη φορά οι Λαρισαίοι έφυγαν χωρίς να ηττηθούν από το Ηράκλειο. Μάλιστα, ήταν το τέταρτο 0-0 στα μεταξύ τους παιχνίδια με γηπεδούχο τον ΟΦΗ. 

Με το ισόπαλο αυτό αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι έφτασαν τους 28 βαθμούς, παρέμειναν στην 6η θέση, ενώ οι φιλοξενούμενοι πήγαν στους 25 και πλέον χρειάζονται μια σειρά θετικών αποτελεσμάτων για να καταφέρουν να κάνουν το άλμα στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος μία θέση που οδηγεί στα πλέι οφ.




Πριν από τη σέντρα του αγώνα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Δημήτρη Παπαδόπουλου παλαίμαχου άσου των Κρητικών που έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή (31/01).

Παράλληλα, κρατήθηκαν ακόμα 24 δευτερόλεπτα σιγής, για να τιμηθεί και η μνήμη του Κόμπι Μπράιαντ.








#ΟΦΗΣτατιστικά αγώνα#ΑΕΛ
0Goals0
0Ασίστ0
16Τελικές Προσπάθειες3
7Σουτ εντός μεγάλης περιοχής2
8Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής1
1Κεφαλιές0
0Αποκρούσεις6
10Επεμβάσεις23
31Κλεψίματα38
15Φάουλ18
0Οφσάιντ1
9Κόρνερ3
48Λάθη39
7/30Γεμίσματα4/15


Στατιστικά παικτών ΑΕΛ
#ΌνομαΘέσηΛεπτάΓκολΚίτρινες
1Ογκμουντούρ ΚρίστινσονΤερματοφύλακας97
18Βαγγέλης ΜόραςΑμυντικός97
5Αλέξης ΜιχαήλΑμυντικός97
25Μανώλης ΜπέρτοςΑμυντικός97
66Αλί ΓκαζάλΑμυντικός971
13Ματέο ΜούζεκΑμυντικός971
8Ράντομιρ ΜιλοσάβλιεβιτςΜέσος971
22Αντάν ΣετσέροβιτςΜέσος97
32Τζόναθαν ΜπούστοςΜέσος731
21Γιάννης ΜασούραςΜέσος24
7Άμρ ΟυάρνταΕπιθετικός87
11Θανάσης ΠαπάζογλουΕπιθετικός52
33Μάρκο ΝούνιτςΕπιθετικός45
77ΒινίσιουςΕπιθετικός10





Δηλώσεις

Γρηγορίου:
«Γνωρίζουμε ότι η δυναμική του ΟΦΗ στα εντός έδρας παιχνίδια είναι τεράστια. Έχει πολύ καλή επιθετική γραμμή και δεν είναι μόνο αυτή που δυσκολεύει κάθε αντίπαλο σε αυτήν την έδρα. Είναι η ανάπτυξη και κυκλοφορία μπάλας που φέρνει τ ν αντίπαλο σε πολύ δύσκολη θέση. Εμείς θέλαμε ένα θετικό αποτέλεσμα ενάντια στον ΟΦΗ κα θέλαμε να κρατήσουμε το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία. Είναι λογικό να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στην άμυνα όταν έχουμε ως στόχο κάτι τέτοιο και σε αυτόν τον τομέα τα πήγαμε περίφημα. Προερχόμασταν από αρνητικά αποτελέσματα και θέλαμε να δώσουμε ένα τέλος σε αυτά. Ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού  αλλά και εμείς είχαμε τις δικές μας φάσεις με κυριότερη αυτή του Νούνιτς αλλά επειδή δεν θα ήταν δίκαιο κάτι τέτοιο, θα μείνω στον βαθμό της ισοπαλίας».
Συνέντευξη τύπου:

«Ήρθαμε να αντιμετωπίσουμε τον ΟΦΗ σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, δεν είχαμε καλά αποτελέσματα και ούτε καλές εμφανίσεις. Γνωρίζαμε και γνωρίζουμε όλοι ότι ο ΟΦΗ παράγει αρκετές ευκαιρίες, διαθέτει μια ομάδα που δεν έχει αλλάξει από το καλοκαίρι που εν αντιθέσει με εμάς, όπως στο σημερινό παιχνίδι, τέσσερα παιδιά ξεκίνησαν βασικοί, από εκείνους που ήρθαν τώρα, οπότε καταλαβαίνετε ότι εν μέσω παιχνιδιών θα πρέπει να διαμορφώσουμε ξανά τις τακτικές και τον προσανατολισμό μας για να βρούμε τον ρυθμό μας ως ομάδα. Αναζητούσαμε ένα αποτέλεσμα που θα βοηθούσε ψυχολογικά την ομάδα, αναπτύξαμε ένα αμυντικό σκέλος και δεν δεχτήκαμε γκολ όπου και ήμασταν αρκετά καλοί. Επίσης βαθμολογικά το θέλαμε γιατί σε περίπτωση ισοπαλίας θα είχαμε το πάνω χέρι στην ισοβαθμία. Δεν θα ήταν δίκαιο να παίρναμε το παιχνίδι όμως ο βαθμός της ισοπαλίας ήταν σημαντικός ώστε να παραμείνουμε κοντά στον στόχο αν και αρχικός στόχος ήταν η εύκολη παραμονή που δεν έχει επιτευχθεί και αποτελούσε όνειρο η εξάδα. Συγχαρητήρια στον ΟΦΗ για όλο αυτό που παίρνει συγχαρητήρια από όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Από πριν το παιχνίδι στόχος ήταν ο βαθμός της ισοπαλίας.»
Σχετικά με τις μεταγραφές: «Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος γιατί είχα το ελεύθερο να επιλέξω ποδοσφαιριστές σε μια πολύ δύσκολη μεταγραφική περίοδο για να βρείς ποδοσφαιριστές, με εξάιρεση τον Μασούρα και τον Παπάζογλου που είχανε αγωνιστικό ρυθμό οι υπόλοιποι είχανε μήνες να παίξουνε αλλά είμαι ικανοποιημένος με την συνεργασία που έχω με το πρόεδρο γιατι οτιδήποτε και να μπορέσαμε να βρούμε το αποκτήσαμε στο βαθμό και στο μέτρο που μπορούμε να κάνουμε. 
Για την συνέχεια του πρωταθλήματος:«Οι λεπτομέρειες θα παίξουν τον ρόλο και θα καθορίσουν το ποιοι θα μπουν στα play off. Όλα παίζουν ρόλο, το τι θα γίνει με την Ξάνθη που διεκδικεί τα play off, τις αποφάσεις των διαιτητών και είναι αρκετά που θα παίξουν τον δικό τους ρόλο. Δεν μπορούν να γίνουν προγνωστικά, δείτε την Λαμία που είχε πολύ καλό πρόγραμμα και έχασε σήμερα από τον Βόλο. Ενώ γίνεται ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, να μπορέσουμε να έχουμε γρήγορα αποφάσεις και να βάλουμε ένα λιθαράκι, όλοι μας που υπηρετούμε αυτό το εκπληκτικό άθλημα, ώστε να το ευχαριστιόμαστε άπαντες κάποια στιγμή



Μπέρτος:
«Όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα αν κι είχαμε δυο-τρεις ευκαιρίες που θα μπορούσαμε να πετύχουμε κάποιο τέρμα. Ο ΟΦΗ είναι μια ποιοτική ομάδα και ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε σήμερα και δίκαια πήραμε αυτό το αποτέλεσμα. Σίγουρα ο Σεμέντο είναι ένας ποιοτικός και επικίνδυνος παίκτης αλλά κι εμείς είμαστε παλιοί έτσι, μην ξεχνιόμαστε. Μακάρι να πάει και ψηλότερα. Μας λυπεί το γεγονός ότι στο τέλος είδαμε τον Σόουζα να αποχωρεί τραυματίας. Ας ελπίσουμε να μην είναι σοβαρός ο τραυματισμός του».

Μόρας:
«Βρισκόμαστε σε κακή κατάσταση. Τα τελευταία αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που θέλαμε. Προσπαθούμε να βρούμε τον καλό μας εαυτό. Αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να παίξουμε το ποδόσφαιρο που θέλουμε να παίξουμε. Στην φάση που βρισκόμασταν έπρεπε να αρχίσουμε να προσέχουμε την άμυνα μας για να πάρουμε ψυχολογία. Θεωρώ ότι το κάναμε καλά. Ήρθαμε διαβασμένοι. Στο τέλος είχαμε και ευκαιρίες έτσι όπως ρίσκαρε ο ΟΦΗ.  Αλλά σίγουρα από την πλευρά δεν παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο αλλά ο στόχος αυτή την στιγμή ήταν διαφορετικός. Μας ενδιέφερε να πάρουμε βαθμούς για να φτιάξουμε την ψυχολογία μας γιατί το τελευταίο διάστημα δεν ήταν η καλύτερη. Αυτό όμως επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Σόουζα. Οπότε ας μείνουμε εκεί. Τα περαστικά μας. Έχει την δύναμη όλων μας και την θετικότητα μας για να επανέλθει όσο πιο γρήγορα γίνεται και να γυρίσει δυνατότερος. Επειδή βρισκόμασταν και σε κακή κατάσταση πλέον παίζει και η ισοβαθμία. Μας συμφέρει αυτό το ενδεχόμενο. Αλλά εμάς η προτεραιότητα μας ήταν να πάρουμε βαθμό για να φτιαχτεί η ψυχολογία μας».

Παπάζογλου:

«Μοναδική στιγμή να γυρίζω σε αυτό το γήπεδο που έχω ζήσει όμορφες στιγμές. Μοναδικό συναίσθημα να βλέπεις τον κόσμο να σου δίνει την αγάπη του για μια ακόμα φορά. Τώρα για το ματς είχαμε το πλάνο μας ξέραμε ότι ο ΟΦΗ είναι καλή ομάδα. Δεν μπορώ να πω αν είναι δίκαιο ή όχι το αποτέλεσμα αλλά μπορώ να πω ότι δώσαμε τα πάντα μέσα στο γήπεδο και φεύγουμε με ψηλά το κεφάλι. Προσπαθήσουμε να απειλήσουμε και εμείς με την μεριά μας, όμως οι τελικές του ΟΦΗ δείχνουν ότι ήταν πιο επιθετικός. Συνεχίζουμε την προσπάθεια».


Share:

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων