24η αγωνιστική 2019-20 : ΑΕΛ - ΠΑΟΚ

ΑΕΛ - ΠΑΟΚ 1-2

Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020



Scorers: 67' Ηλιάδης - 14' Λημνιος, 45' + 2' Αουγκούστο

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μπάλλας, Τόρζε, Παπάζογλου, Μούζεκ, Μάρκοβιτς, Μόρας, Σετσέροβιτς, Ασούμπρε, Αλί Γκαζάλ (45’ λ.τ. Ηλιάδης), Βινίσιους (77’ Πινακάς).

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Βαρέλα, Γιαννούλης, Λημνιός, Μαουρίσιο, Αουγκούστο, Λάμπρου (84’ Ροντρίγκο), Πέλκας (61΄ Ελ Καντουρί), Ακπόμ (76’ Σφιντέρφκσι).

Διαιτητής: Σρντζάν Γιοβάνοβιτς (Σερβία)
Επόπτες: Ούρος Στόικοβιτς (Σερβία), Μίλαν Μιχαήλοβιτς (Σερβία)
4ος: Πέτρος Τσαγκαράκης (Χανίων)
VAR: Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών)
AVAR: Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών)

Γήπεδο: AEL FC arena
Εισιτήρια: 3.120



Η αποδεκατισμένη ΑΕΛ δεν τα κατάφερε κόντρα στο ΠΑΟΚ, γνωρίζοντας την ήττα στο γήπεδό της και μένοντας για μία ακόμη αγωνιστική μακριά από τη νίκη, αλλά…

Οι «βυσσινί» έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται για τη διαιτησία του Σέρβου, Γιοβάνοβιτς, ο οποίος δεν είδε το καθαρό χέρι του Αουγκούστο στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και ένα ακόμη χέρι στην επανάληψη από τον Γιαννούλη.

Δύο φάσεις που ίσως και να άλλαζαν την εικόνα της αναμέτρησης και το τελικό σκορ, για μία ΑΕΛ που υπερέβαλλε εαυτόν και αν είχε περισσότερες λύσεις θα μπορούσε να διεκδικήσει πολλά περισσότερα.

Με πάρα πολλά προβλήματα υποχρεώθηκε να παρατάξει την ομάδα του ο κ. Μιχάλης Γρηγορίου, αφού για διαφορετικούς λόγους έλειπαν οι Καρανίκας, Μπέρτος, Ζίζιτς, Μιχαήλ, Ραντοσάβλιεβιτς, Κάτσε, Νούνιτς, Μπούστος, Μασούρα και Ουάρντα.

Έτσι οι «βυσσινί» ξεκίνησαν την αναμέτρηση με τον Κρίστινσον κάτω από τα δοκάρια, Μπάλλα, Μόρα, Μάρκοβιτς και Μούζεκ στην άμυνα, Σετσέροβιτς, Γκαζάλ και Ασούμπρε στη μεσαία γραμμή, Βινίσιους, Τόρζε και Παπάζογλου στην επίθεση.

Η 11άδα ανάγκης με την οποία η ΑΕΛ ξεκίνησε την αναμέτρηση έδωσε τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να μπουν με περισσότερη επιθετική διάθεση στο παιχνίδι και να θέσουν τους «βυσσινί» σε θέση άμυνας.

Μία καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ στο 11ο λεπτό με τον Πέλκα και έξι λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, με τον Λημνιό, κάνοντας το 0-1, σφραγίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ανωτερότητά του.

Το γκολ αυτό μάλλον καλό έκανε στην ΑΕΛ, που αφυπνίστηκε στα επόμενα λεπτά και με πρωταγωνιστή τον Βινίσιους άρχισε να πλαγιοκοπεί την αντίπαλη άμυνα και να δημιουργούνται καταστάσεις στην αντίπαλη εστία.

Η φάση που «σήκωσε συζήτηση» δημιουργήθηκε στο 33ο λεπτό, όταν η ΑΕΛ από δεξιά εκτέλεσε κόρνερ με τον Τόρζε, ο Μόρας έκανε την κεφαλιά με τη μπάλα να σταματά στο χέρι του Αουγκούστο, αλλά ο Σέρβος ρέφερι αν και έκανε χρήση VAR δεν έδειξε την εσχάτη των ποινών!
Και ενώ η ΑΕΛ δεχόταν ένα ακόμη «χτύπημα» χάνοντας με τραυματισμό και τον Αλί Γκαζάλ, με τον Ηλιάδη να παίρνει τη θέση του, ο ΠΑΟΚ στην τελευταία ευκαιρία του ημιχρόνου διπλασίασε τα τέρματά του με τέρμα του Αουγκούστο παίρνοντας σαφέστατο προβάδισμα.

Χωρίς να έχει και τη δυνατότητα επιλογών η λαρισινή ομάδα ξεκίνησε στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές, έχοντας ως στόχο να ισορροπήσει την αναμέτρηση και να προσπαθήσει να μπει εκ νέου στο παιχνίδι.

Μάλιστα η πρώτη καλή προϋπόθεση είχε χρώμα «βυσσινί» όταν ο Τόρζε από δεξιά έκανε τη σέντρα-σουτ, χωρίς όμως κάποιος συμπαίκτης του να βρεθεί στην πορεία της μπάλας και να βάλει δύσκολα στον Ζίφκοβιτς.

Οι φιλοξενούμενοι έγιναν απειλητικοί στο 56ο λεπτό όταν ο Πέλκας «νίκησε» στον αέρα τον Κρίστινσον με τη μπάλα να περνά άουτ και στη συνέχεια η ΑΕΛ προσπάθησε να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης καταγράφοντας μία καλή στιγμή με τον Παπάζογλου δεν σημάδεψε σωστά στέλνοντας άουτ τη μπάλα.


Ο στόχος της ΑΕΛ επιτεύχθη στο 67ο λεπτό, όταν ο Τόρζε από δεξιά εκτέλεσε το φάουλ η μπάλα δεν απομακρύνθηκε από την περιοχή και κατέληξε στον Ηλιάδη που με δυνατό σουτ νίκησε τον Ζίφκοβιτς κάνοντας το 1-2, δίνοντας άλλη… πνοή στην αναμέτρηση.


Ο πιτσιρικάς που συγκίνησε με το κλάμα του μετά το ματς με τον Άρη όταν πήρε στα χέρια του την φανέλα του Ουάρντα θα γίνει συλλέκτης μίας… ξεχωριστής φανέλας.

Πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ ο Ουάρντα έδωσε στον μικρό την φανέλα με το νούμερο “24” η οποία αναγράφει το όνομα του Κόμπι Μπράιντ που έφυγε άδικα από την ζωή πριν λίγες μέρες, σε μία είδηση που συγκλόνισε την υφήλιο.

Τα όσα ακούστηκαν κατά την παράδοση της φανέλας από τα μεγάφωνα του AEL FC ARENA:

«Ο Αθλητισμός δεν κάνει διακρίσεις σε αθλήματα και η απώλεια αυτού του τεράστιου Αθλητού αλλά το κυριότερο τεράστιου Ανθρώπου του Kobe Bryant είναι αδύνατον να αφήσει την οικογένεια της ΑΕΛ, η οποία δεν είναι μόνο μια ποδοσφαιρική ομάδα, αδιάφορη.

Θέλουμε να είμαστε η μοναδική ποδοσφαιρική ομάδα στον κόσμο που θα καταργήσει από τις φανέλες της τον αριθμό 24 όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές μας.

Από σήμερα στην μνήμη του Kobe Bryant και της άτυχης κορούλας του, το 24 θα ανήκει μόνο στον Kobe Bryant και γι’ αυτό το λόγο από σήμερα θα αναγράψουμε τον αριθμό 24 σε τρείς επίσημες φανέλες μας με το όνομα του και αυτές οι φανέλες κάθε χρόνο θα τυπώνονται και θα παραδίδονται σε όλες τις μπασκετικές ομάδες της Λάρισας (Α-Β-Γ Εθνικής κατηγορίας) για να τις χρησιμοποιούν ως βραβεία των νεαρών αθλητών των ακαδημιών τους.

Η πρώτη εμφάνιση θα τυπωθεί σήμερα και θα ανέβει στο site της ομάδας και θα παραδοθεί μετά από κλήρωση σε ένα από τα παιδιά των ακαδημιών της ΑΕΛ που συνοδεύουν τους ποδοσφαιριστές μας στους αγώνες στο AEL FC ARENA σε επίσημη παράδοση που θα γίνει πριν τον εντός έδρας αγώνα με τον ΠΑΟΚ στις 15/2/2020».













#ΑΕΛΣτατιστικά αγώνα#ΠΑΟΚ
1Goals2
0Ασίστ0
8Τελικές Προσπάθειες5
2Σουτ εντός μεγάλης περιοχής2
3Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής2
3Κεφαλιές1
0Αποκρούσεις3
6Επεμβάσεις11
33Κλεψίματα33
20Φάουλ18
3Οφσάιντ2
4Κόρνερ1
52Λάθη62
8/23Γεμίσματα5/12

Στατιστικά παικτών ΑΕΛ
#ΌνομαΘέσηΛεπτάΓκολΚίτρινες
1Ογκμουντούρ ΚρίστινσονΤερματοφύλακας93
18Βαγγέλης ΜόραςΑμυντικός93
13Ματέο ΜούζεκΑμυντικός93
15Σβέτοζαρ ΜάρκοβιτςΑμυντικός931
4Θεοχάρης ΗλιάδηςΑμυντικός471
66Αλί ΓκαζάλΑμυντικός46
22Αντάν ΣετσέροβιτςΜέσος93
6Παναγιώτης ΜπάλαςΜέσος93
23Ζαν-Λούκ ΑσούμπρεΕπιθετικός93
11Θανάσης ΠαπάζογλουΕπιθετικός931
9Γκάμπριελ ΤόρζεΕπιθετικός93
77ΒινίσιουςΕπιθετικός77
29Δημήτρης ΠινακάςΕπιθετικός16


Δηλώσεις

Γρηγορίου:
Για τις απουσίες που είχε η ΑΕΛ: «Θα μείνω στην προσπάθεια των παιδιών που ήταν διαθέσιμοι και έπαιξαν σήμερα. Ήταν εξαιρετικοί. Ακόμα και στο πρώτο ημίχρονο στο 0-2, η εικόνα μας δεν ήταν για να χάνουμε με δύο γκολ διαφορά. Είχαμε αρκετές ελλείψεις, ορισμένα από τα παιδιά που έπαιξαν δεν είχαν ρυθμό, κάποιοι δεν μπορούν να βγάλουν 90 λεπτά. Η προσπάθεια τους ήταν αξιέπαινη. Θα δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά και θα μείνω σε αυτό»

Για τα επόμενα δύο παιχνίδια και τους στόχους της ομάδας: «Έχω πει ότι μέχρι την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος θα προσπαθούμε και θα παλεύουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό σε οποιοδήποτε παιχνίδι. Στα άλλα παιχνίδια θα κοιτάξουμε να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε, γιατί όχι και το απόλυτο και στο τέλος θα δούμε που θα βρισκόμαστε για τα play off ή τα play out».
Συνέντευξη τύπου:
“Τρεις αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος και σε ένα βαθμολογικό κομβικά σημείο για εμάς που κυνηγάμε το καλύτερο δυνατό και είναι τα πλέι οφ, αναγκαστήκαμε να αγωνιστούμε με δέκα απουσίες. Με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ ήταν από πριν ένα δύσκολο έργο. Εγώ θα μείνω στην τεράστια προσπάθεια από παιδιά κι ένα σύνολο που όλοι μαζί έδωσαν ότι είχαν. Ο Μάρκοβιτς έδωσε το πρώτο του παιχνίδι, ο Τόρζε ολόκληρο ενενηντάλεπτο, όπως κι ο Ασούμπρε που επέστρεψε. Κι ο Ηλιάδης στο ντεμπούτο του σκόραρε. Αυτό που μας έβγαλε η ομάδα είναι πως το μέλλον μας θα είναι καλύτερο και γι’ αυτό δουλεύουμε. Αν εξαιρέσουμε τα δύο γκολ και ειδικά το δεύτερο που ήταν κομβικό, ο ΠΑΟΚ δεν δημιούργησε κάτι ιδιαίτερο. Εμείς προσπαθήσαμε να πατήσουμε στην αντίπαλη περιοχή κι είχαμε τις προϋποθέσεις βάζοντας κι ένα όμορφο γκολ. Έτσι όπως πήγαινε το ματς φαινόταν πως θα μπορούσαμε να σκοράρουμε και να πετύχουμε ένα άθλο, παρά ένα τρίτο τέρμα. Δεν θέλω να σχολιάσω τη διαιτησία, θέλω να δω όμως τη φάση όπου ο διαιτητής πήγε στο VAR. Το κομβικό όμως δεν είναι από μία φάση, μια διαιτησία κρίνεται από ολόκληρο το ματς. Είναι ξένος διαιτητής και δεν θέλω να σχολιάσω. Ο στόχος μας είναι να πάρουμε έξι βαθμούς στα τελευταία δύο παιχνίδια σε Βόλο και Τρίπολη και στις 1 Μαρτίου να δούμε τι θα έχουμε συγκεντρώσει και που θα βρισκόμαστε. Σήμερα κάποια παιδιά ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, που έδωσαν και την ψυχή τους. Αυτό είναι το μοτίβο που θέλουμε να περάσουμε και να μην παρατάμε κανένα ματς. Εμείς δεν σκεφτόμαστε την ήττα και είμαι σίγουρος πως το μέλλον μας ανήκει”.

Τόρζε:
«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς, τρέξαμε πολύ ήμασταν ανταγωνιστικοί στον αγωνιστικό χώρο και παλέψαμε πολύ ακόμα και για την ισοπαλία. Για εμάς ήταν δύσκολος ο τρόπος που ήρθε αυτή η ήττα. Ξέραμε ότι θα έχουμε ένα δύσκολο αντίπαλο και ότι θα δεχθούμε πίεση. Μετά τα γκολ του ΠΑΟΚ ήμασταν εμείς αυτοί που πιέσαμε για να φτάσουμε στην ισοπαλία, αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να τα καταφέρουμε», είπε αρχικά.

Για το ποίες είναι οι εντυπώσεις του από την Super League: «Στη Λαμία κάναμε την προσπάθεια μας να πάρουμε τη νίκη. Σήμερα ξέραμε ότι θα έχουμε δύσκολο αντίπαλο.  Έχω παίξει αντίπαλος με την Εθνική και ήξερα ότι είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες στη Λάρισα γιατί με υποδέχτηκαν θερμά». 
Για το αν η ΑΕΛ μπορεί να πάει στα Play off: «Έχουμε δύο παιχνίδια μπροστά μας θα προσπαθήσουμε να τα κερδίσουμε θα είναι μια μεγάλη επιτυχία για εμάς και για την πόλη».
Για το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ και αν ήταν κομβικής σημασίας: «Ήταν ένα σημαντικό γκολ για τον ΠΑΟΚ τους έδωσε αυτοπεποίθηση». 
Για το αν θέλει να επιστρέψει στην Εθνική ομάδα μέσω της ΑΕΛ: «Εμένα με ενδιαφέρει η ομαδική επιτυχία αν ήταν θα έπαιζα τένις η πινγκ πονγκ».


Ηλιάδης:
Για το γκολ στο ντεμπούτο του με την φανέλα της ΑΕΛ: «Είμαι χαρούμενος αλλά θα ήμουν διπλά αν παίρναμε έστω τον βαθμό της ισοπαλίας. Δώσαμε το 100%. Όλη την εβδομάδα επικεντρωθήκαμε στον ΠΑΟΚ. Καταφέραμε και τους περιορίσαμε. Είχε ο ΠΑΟΚ την κατοχή αλλά ήταν ανούσια. Μετά το 2-1 είχαμε 2-3 ευκαιρίες αλλά δεν ήμασταν τυχεροί για να πάρουμε τον βαθμό της ισοπαλίας. Θα θυμάμαι το γκολ κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ».

Για την πίεση στο τέλος για να πετύχουν ένα γκολ: «Με τον κόσμο και το μομέντουμ με το μέρος μας, προσπαθήσαμε. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα, έμπειρη και κράτησε το 2-1».
Για τις απουσίες που είχε η ΑΕΛ: «Είχαμε απουσίες και προβλήματα. Ο προπονητής μας μίλησε και μας είπε ότι μας εμπιστεύεται. Πιστεύω όλοι δώσαμε το 100% και βγήκε αυτό που βγήκε στο παιχνίδι. Δείξαμε μια μαχητικότητα. Μένουν δύο παιχνίδια και κοιτάμε τους 6 βαθμούς. Όσο πιο ψηλά μπορέσουμε να τερματίσουμε».
Για την καριέρα του και το ντεμπούτο του στην Super League 1: «Για 6 μήνες έπαιζα Γερμανία στα 19 μου. Από ένα παιχνίδι κόντρα στον Ιωνικό, όλα άλλαξαν για μένα».




Share:

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων