23η αγωνιστική 2019-20 : Λαμία - ΑΕΛ

Λαμια - ΑΕΛ 0-0

Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2020



Λαμία (Α. Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Σκόνδρας, Βάντερσον, Βύντρα, Αντέτζο, Δημούτσος, Μπεχαράνο, Τιρόνε (79 Νιασέ), Βιγιάλμπα (82′ Βασιλόγιαννης), Καραμάνος, Μπιανκόνι (66′ Ρόμανιτς).

ΑΕΛ (Μ. Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μπέρτος, Μούζεκ Μιχαήλ, Ζίζιτς, Σεσέροβιτς (81′ Νούνιτς), Κάτσε, Γκαζάλ, Βινίσιους (62′ Τόρζε), Ουάρντα, Παπάζογλου.

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Επόπτες: Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Κούλα (Ξάνθης)
4ος: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)
VAR: Σέζος (Κιλκίς)
ΑVAR: Παπαδάκης (Ηράκλειο)

Γήπεδο: ΔΑΚ Λαμίας
Εισιτήρια: 1.122



Ήθελαν μόνο νίκη για να ελπίζουν σε είσοδο στην εξάδα και συμμετοχή στα πλέι οφ. Λαμία και ΑΕΛ, όμως, σπατάλησαν τις ευκαιρίες τους και έμειναν σε ένα 0 – 0 που δεν ευνοεί καμία εκ των δύο.

Η Λαμία έχασε τις περισσότερες ευκαιρίες, ο VAR σωστά «ακύρωσε» το αρχικά καταλογισθέν πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ στο 73′ και τελικά οι δύο αντίπαλοι έμειναν στο 0 – 0, που απομακρύνει αμφότερες πάρα πολύ από την εξάδα!

Σε ένα παιχνίδι που είχε για μεγάλο διάστημα ρυθμό, φάσεις, πέναλτι που δόθηκε και μετά πάρθηκε πίσω από το var, Λαμία και ΑΕΛ έμειναν στο μηδέν και έχασαν και οι δύο έδαφος στην μάχη που κάνουν για την είσοδο στην οκτάδα. Οι Λαμιώτες με τον βαθμό αυτόν έφτασαν στους στους 25 και αποσπάστηκαν ακόμα περισσότερο από τον Παναιτωλικό, ενώ οι Λαρισαίοι τους 26, όσους και ο Ατρόμητος, μειώνοντας σε 2 την διαφορά από τον 6ο ΟΦΗ που αύριο φιλοξενείται από τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα ημίχρονο που είχε γρήγορο ρυθμό μέχρι και το εικοσάλεπτο. Δεν είχε τις μεγάλες φάσεις, αλλά οι Λαμία και ΑΕΛ βγήκαν μπροστά και προσπάθησαν και με το παραπάνω να πετύχουν κάποιο γκολ. Για τους φιλοξενούμενους η μεγαλύτερη ήταν με τον Ουάρντα στο 6′ όταν από καλή θέση αστόχησε και για τους γηπεδούχους με τον Βάντερσον στο 18′ που έστειλε την μπάλα άουτ.

Στην επανάληψη η «κυανόλευκοι» μπήκαν καλύτερα και μόλις στο 53′ έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Καραμάνο να αναγκάζει με διαγώνιο σουτ τον Κρίστινσον να διώξει εξαιρετικά, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Σκόνδρας με σέντρα-σουτ έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.


Η ΑΕΛ όσο περνούσαν τα λεπτά ανέβαζε ρυθμό και αφού στο 63′ έχασε σημαντική ευκαιρία με τον Παπάζογλου ο οποίος αστόχησε από το ύψος της μικρής περιοχής, κέρδισε πέναλτι δέκα λεπτά αργότερα σε ανατροπή πάνω στον Μπέρτο. Ένα πέναλτι ωστόσο που σωστά το πήρε πίσω ο Παπαδόπουλος μετά την εξέταση του var, καθώς η παράβαση φάνηκε να γίνεται εκτός περιοχής. Έτσι το 0-0 έμεινε με τις δύο ομάδες να χάνουν σημαντική ευκαιρία να βρεθούν πιο κοντά στην εξάδα.



Επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ δυνάμεων της αστυνομίας και οπαδών της ΑΕΛ. Τα επεισόδια, όπως μεταδίδει το lamiareport, σημειώθηκαν στο ύψος του Σανατορίου στη Λαμία. Οι δυνάμεις της αστυνομίας μπλόκαραν τους οπαδούς της ΑΕΛ και εκείνοι απάντησαν με πέτρες και συνθήματα κατά του ιδιοκτήτη της ομάδας Αλέξης Κούγια. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δύο αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Φθιώτιδας τραυματίστηκαν. Ο ένας δέχθηκε πέτρα στο κεφάλι, ενώ ο δεύτερος έχει χτυπήσει στο χέρι του. Και οι δύο διακομίστηκαν στα Επείγοντα του ΓΝ Λαμίας. Στη συνέχεια υπήρξε επέμβαση της Αστυνομίας και μικρής έκτασης επεισόδια, ενώ έχουν γίνει και τουλάχιστον 4 συλλήψεις. Οι δύο από τους συλληφθέντες μάλιστα είναι ανήλικοι, 17 ετών, ενώ οι άλλοι δύο είναι ηλικίας 19 και 20 ετών. Ο δρόμος Λαμίας - Δομοκού έκλεισε για αρκετή ώρα στο συγκεκριμένο σημείο και η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν με εκτροπή κυκλοφορίας από Ταράτσα και Δίβρη.














#ΛΑΜΣτατιστικά αγώνα#ΑΕΛ
0Goals0
0Ασίστ0
8Τελικές Προσπάθειες11
2Σουτ εντός μεγάλης περιοχής6
5Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής5
1Κεφαλιές0
6Αποκρούσεις2
13Επεμβάσεις16
22Κλεψίματα12
18Φάουλ16
0Οφσάιντ4
3Κόρνερ1
29Λάθη32
3/20Γεμίσματα8/21


Στατιστικά παικτών ΑΕΛ
#ΌνομαΘέσηΛεπτάΓκολΚίτρινεςΚόκκινες
1Ογκμουντούρ ΚρίστινσονΤερματοφύλακας95
5Αλέξης ΜιχαήλΑμυντικός95
25Μανώλης ΜπέρτοςΑμυντικός951
16Νίκολα ΖίζιτςΑμυντικός951
66Αλί ΓκαζάλΑμυντικός951
13Ματέο ΜούζεκΑμυντικός951
26Έργκους ΚάτσεΜέσος95
22Αντάν ΣετσέροβιτςΜέσος81
7Άμρ ΟυάρνταΕπιθετικός95
33Μάρκο ΝούνιτςΕπιθετικός14
11Θανάσης ΠαπάζογλουΕπιθετικός95
77ΒινίσιουςΕπιθετικός62
9Γκάμπριελ ΤόρζεΕπιθετικός33


Δηλώσεις

Γρηγορίου:
«Ένα ματς γεμάτο ένταση καθώς και οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη. Εμείς προσπαθήσαμε μέχρι το τελευταίο λεπτά και παίξαμε με δύο επιθετικούς το τελευταίο τέταρτο γιατί το μόνο που μας ενδιέφερε ήταν η νίκη. Είμαι ευχαριστημένος για την προσπάθεια κι είχαμε τις ευκαιρίες όπως και ο αντίπαλος για το γκολ. Παρά το 0-0 σίγουρα κράτησε τον κόσμο να το δει με ενδιαφέρον μέχρι το τέλος».Για τον στόχο της εξάδας: «Επιθυμητός στόχος για εμάς είναι εδώ που έχουμε φτάσει. Δεν ήταν από την αρχή της σεζόν η εξάδα. Μέχρι και την τελευταία αγωνιστική θα δώσουμε έναν αγώνα να συγκεντρώσουμε όσους βαθμούς μπορούμε κι αν θα μας επιτρέψουν να φτάσουμε στα play off. Απομένουν τρία παιχνίδια κι αν έχουμε την ίδια αγωνιστικότητα και πάθος, ενδεχομένως στο τέλος να έχουμε κάτι καλύτερο από αυτό πιστεύαμε».

Συνέντευξη τύπου:

«Παρότι το παιχνίδι ήρθε 0-0, καθ' όλη τη διάρκεια του ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρον. Και οι δύο ομάδες -κυρίως εμείς- θέλαμε τη νίκη, για να πλησιάσουμε στην ζώνη των play-off και να καταφέρουμε κάτι που στην αρχή του πρωταθλήματος ήταν εκτός σκέψης. Τόσο οι παίκτες οι δικοί μου, όσο και της Λαμίας από τα πρώτα λεπτά δώσανε ρυθμό, πολύ γρήγορο τέμπο. Χάθηκαν εκατέρωθεν ευκαιρίες. Εμείς διεκδικούσαμε μόνο τη νίκη και προς το τέλος του παιχνιδιού παίξαμε και με δύο επιθετικούς. Κάναμε τα πάντα προκειμένου να βρούμε λύση και να σκοράρουμε. Να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου, αλλά θα ήθελα να σταθώ σε κάτι. Το έχω ξανά πει πως οδεύοντας προς το τέλος του πρωταθλήματος, θα πρέπει να είναι όλοι συγκεντρωμένοι. Κι όταν λέω όλοι συγκεντρωμένοι, εννοώ ότι θα πρέπει να έχουν καλή απόδοση και ο διαιτητής, οι βοηθοί του, άπαντες… για να κρίνονται τα ματς εκεί που πρέπει να κρίνονται. Δεν μιλάω για τη φάση του πέναλτι, την οποία δεν την έχω δει, οπότε δεν θα πάρω θέση. Δεν μιλάω γενικά για μία συγκεκριμένη φάση. Είναι πολύ σπάνιο για εμένα να μιλάω για τη διαιτησία. Θεωρώ ότι η φάση του πέναλτι κρίνεται από το VAR, αλλά η γενική παρουσία ενός διαιτητή κρίνεται από το πόσες φορές θα δώσει τα αμφισβητούμενα στον αντίπαλο. Πόσες φορές θα μας επιτρέψει να ολοκληρώσουμε την επίθεση μας άμεσα, ή έμμεσα και πόσες φορές θα επιτρέψει να δώσουμε τέμπο στο παιχνίδι. Εγώ δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από τη σημερινή του παρουσία. Έχω την εντύπωση ότι μόνο 3-4 λεπτά έκαναν να δουν τη φάση του πέναλτι στο VAR, έγιναν πέντε αλλαγές, είχαμε δύο τραυματισμούς και έδωσε τέσσερα λεπτά καθυστερήσεις συνολικά. Και δεν έλειψε μόνο από εμάς αυτός ο χρόνος, έλειψε και από τη Λαμία. Προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός και επαναλαμβάνω πως οδεύοντας προς το τέλος του πρωταθλήματος θα πρέπει όλοι να είναι συγκεντρωμένοι για να μπορούν τα παιχνίδια και τα αποτελέσματα τους να κρίνονται μόνο από τους ποδοσφαιριστές. Συγχαρητήρια στη Λαμία για την μέχρι τώρα πορεία της. Συγχαρητήρια και στα παιδιά τα δικά μου. Έχουμε άλλα τρία παιχνίδια, στα οποία αν έχουμε τη συμπεριφορά που είχαμε σήμερα με κάνουν να αισιοδοξώ. Στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο και θα δούμε τι έχουμε καταφέρει σε μια πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά».

Share:

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων