2020-21 : 2η : ΠΑΣ Γιαννινα - ΑΕΛ 1-2

ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΛ 1-2

Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2020

Scorers: 61' Λεό - 66', 85' Πινακάς

Αποβολή: 55' Λώλης (2η κίτρινη)

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Εραμούσπε, Παντελάκης, Πίρσμαν, Κάργας (86’ Μπρένερ), Ντομίνγκεζ (74’ Λιάσος), Λώλης, Ελευθεριάδης (46’ Σιόντης), Λεό (74’ Κριζμάν), Παμλίδης (62’ Καρτάλης). 

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι, Ηλιάδης, Μιχαήλ (64’ Ντουρμισάι), Σπαρβ (78’ Γιουνές), Φιλίπ, Μιλοσάβλιεβιτς, Πλατέλλας (78’ Κωστή), Μούζεκ, Πινακάς, Μπέρτος (68’ Γρηγορόπουλος), Νικολιάς (68’ Τόρζε).

Διαιτητής: Βρέσκας
Επόπτες: Τζιουβάρας, Αϊνάλης
4ος: Κουτσιαύτης
VAR: Φωτιάς (Πέλλας)
AVAR: Φωτόπουλος (Αθηνών)

Γήπεδο: Ζωσιμάδες
Εισιτήρια: Δεν εκδόθηκαν εισιτήρια λόγω περιορισμού πανδημίας COVID-19 

Με τη σπουδαία εμφάνιση του Δημήτρη Πινακά που σκόραρε δύο φορές (66′ & 85′), η ΑΕΛ πανηγύρισε τη πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα της Super League με σκορ 2 – 1 απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, με τη νίκη που ήρθε με ανατροπή του σκορ και μάλιστα εκτός έδρας!

Ο ταλαντούχος επιθετικός με δύο δικά του τέρματα κατάφερε να δώσει τη πρώτη νίκη στους «βυσσινί» που έφθασαν τους πέντε βαθμούς και πήραν σημαντική «ανάσα» ενόψει και της συνέχειας του πρωταθλήματος…

Το απόγευμα της Τετάρτης (04/11) διεξήχθη το εξ αναβολής παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και την ΑΕΛ.

Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα (1 – 1) στον Βόλο τη περασμένη Κυριακή, ταξίδεψε στη πόλη των Ιωαννίνων για να διεκδικήσει τη πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι και στο 14′, οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Παμλίδη μέσα στη περιοχή που πλάσαρε και η μπάλα πέρασε άουτ.

Η απάντηση για την ΑΕΛ ήρθε τέσσερα λεπτά μετά, με τον Φιλίπ να παίρνει τη κεφαλιά και τον Χουτεσιώτη να διώχνει σε κόρνερ για τους «βυσσινί».

Στο 19ο λεπτό οι «βυσσινί» απώλεσαν μοναδική ευκαιρία για να βρεθούν μπροστά στο σκορ. Ο Δημήτρης Πινακάς έκανε μία εξαιρετική ατομική ενέργεια και έβγαλε τον Πλατέλλα τετ – α – τετ με τον Χουτεσιώτη και ο πορτιέρο του ΠΑΣ τον κέρδισε βγάζοντας τη μπάλα σε κόρνερ.

Στη συνέχεια του ματς, ακολούθησε η ευκαιρία του Ελευθεριάδη στο 43′ για την ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη με τη μπάλα να περνά εκτός και το πρώτο ημίχρονο να τελειώνει χωρίς γκολ.

Στην επανάληψη και στο 55′ ο Λώλης για τον ΠΑΣ Γιάννινα αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον κ. Βρέσκα και οι γηπεδούχοι συνέχισαν με δέκα παίκτες. Τη πρώτη κίτρινη κάρτα είχε δεχθεί στο 13ο λεπτό.

Τρία λεπτά μετά, ο πρώην παίκτης του ΠΑΣ και νυν της ΑΕΛ, Αλέξανδρος Νικολιάς, απείλησε με σουτ από θέση βολής και ο Λευτέρης Χουτεσιώτης απέκρουσε τη μπάλα.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να «ανοίξουν» το σκορ στο 61ο λεπτό με τον Λέο να σκοράρει αφού πέρασε το αμυντικό δίδυμο της ΑΕΛ κι ενώ δέχθηκε τη βαθιά πάσα από τον πορτιέρο του ΠΑΣ, Χουτεσιώτη!

Βέβαια, η απάντηση στα γκολ για την ΑΕΛ ήταν άμεση, καθώς στο 66′ με κεφαλιά ο νεαρός, Δημήτρης Πινακάς με κεφαλιά σκόραρε για το 1 – 1 μετά από σέντρα του Στελιάνο Φιλίπ!

Μάλιστα, σαν να μην έφθανε το 1 – 1, ο Δημήτρης Πινακάς ήρθε να πετύχει και δεύτερο γκολ για τους «βυσσινί» στο 85′ και πάλι με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι από σέντρα του Γκάμπριελ Τόρζε.

Ο ταλαντούχος επιθετικός με δύο γκολ είναι αυτός που χάρισε τη πολύτιμη και πρώτη νίκη στην ΑΕΛ σημειώνοντας δύο γκολ στην εξ’ αναβολή αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι 2 – 1 υπέρ της ομάδας του Μιχάλη Γρηγορίου!




Δηλώσεις

Γρηγορίου:
«Νομίζω ότι μετά το μάθημα στο προηγούμενο παιχνίδι, είπαμε κάποια πράγματα για το πως πρέπει να λειτουργούμε όταν ο αντίπαλος παίζει με δέκα παίκτες. Μας προβληματίζει ότι δεχτήκαμε γκολ με υπεραριθμία. Αυτό που κρατάω είναι ότι αυτή η ομάδα παλεύει. Θα έπρεπε να έχουμε αρκετούς βαθμούς, αλλά από λάθη μας και ατυχία δεν τα έχουμε καταφέρει. Αυτή η νίκη θα δώσει στα παιδιά ψυχολογία να συνεχίσουμε στο πρωτάθλημα», ήταν η αρχική του τοποθέτηση.
Για τη δυσκολία στο σκοράρισμα: «Δεν θα έλεγα ότι δεν τα πήγαινε καλά η επιθετική γραμμή. Αν ανατρέξουμε στην εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, ήταν εξαιρετική. Θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει. Γενικά δημιουργούμε, αλλά δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε όσες φορές θα θέλαμε. Δουλεύουμε για να είμαστε επιθετικοί και να παράγουμε φάσεις».
Για το αν βρίσκουν ρυθμό: «Μία νίκη εκτός έδρας είναι τεράστιο ψυχολογικό αβαντάζ για τα παιδιά. Ειδικά για αυτά τα παιδιά που έβλεπαν τους κόπους τους να μην καρποφορούν. Κρατάω όπως είπα ότι αυτή η ομάδα παλεύει».

Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων