2021-22 : Νίκη Βόλου - ΑΕΛ 1-1

31η αγωνιστική : Νίκη Βόλου - ΑΕΛ 1-1

14 Απριλίου 2022  

Σκόρερς
: 6' Μιράντα - 52' (πεν.) Όγκμποε

Νίκη Βόλου (Αλέκος Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Αθανασίου, Ανδρέου, Γρομητσάρης, Πάνος, Παναγιωτίδης (77’ Γκαρσία), Κυριακίδης, Τσουκαλάς, Μιράντα, Βασιλείου (65’ Βλαχομήτρος), Κουσκουνάς.

ΑΕΛ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Παπαγεωργίου Θ., Μαϊδανός, Μπέρτος (46' Γρηγορόπουλος), Μαξιμένκο, Παπαγεωργίου Κ., Γαρουφαλιάς (46' Κολομπίνο), Ραμίρεζ, Γλυνός (67' Μιλτιάδης), Μαυριάς (77' Νίνο), Κούστα (46' Όγκμποε)

Διαιτητής: Σπυρίδων Ζαμπάλας (Ηπείρου)
Επόπτες: Αθανάσιος Κόλλιας (Ηπείρου), Θεόφιλος Μωυσιάδης (Ηπείρου)
4ος: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
Παρατηρητής: Ματθαίος Κοφίτσας (Καρδίτσας)

Γήπεδο: Δημοτικό Νεάπολης Βόλου

Ισόπαλη ήρθε η ΑΕΛ με την Νίκη Βόλου με σκορ 1-1, στην αναμέτρηση που ολοκλήρωσε την 31η αγωνιστική του Α΄ ομίλου της Super League 2, με τους “βυσσινί” να χάνουν την ευκαιρία να πλησιάσουν ακόμη πιο πολύ την κορυφή και να ανεβαίνουν στους 63 πόντους (2η θέση), ενώ οι γηπεδούχοι πήγαν στους 51 πόντους (3η θέση).

Έτσι οι Λαρισαίοι απλά μείωσαν την διαφορά τους από την πρωτοπόρο Βέροια (1η θέση, 68 πόντους) στους πέντε πόντους με τρεις αγώνες πλέον να απομένουν για την λήξη του πρωταθλήματος.

Δυναμικό παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά και από τις δύο ομάδες, με την Νίκη Βόλου να κάνει ευκαιρία με την κεφαλιά του Κουσκουνά από την μικρή περιοχή, η μπάλα όμως πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Οι Νικιώτες άνοιξαν το σκορ (1-0) με τον Μιράντα, με πολύ …τύχη, αφού στο απευθείας φάουλ του, έξω από την περιοχή, η μπάλα άλλαξε πορεία από κεφάλι αμυντικού στο τείχος και κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του Θεοδωρόπουλου!

Η ΑΕΛ στο πρώτο ημίχρονο ήταν ανώτερη του αντιπάλου της, βγήκε στην αντεπίθεση και έκανε ευκαιρία με τον Μαυριά στο 13′, ενώ οι γηπεδούχοι έκαναν ευκαιρίες με τα σουτ του Πάνου στο 29’΄λεπτό και στο 37′ λεπτό αλλά και την κεφαλιά του Τσουκαλά στο 30′ λεπτό.

Στο 41′ δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στην ΑΕΛ όταν ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και με “άτσαλο” μαρκάρισμα ο Μαξιμένκο!

Το σκορ του α΄ μέρους δεν άλλαξε και παρέμεινε το 1-0 για τους Βολιώτες.

Η ΑΕΛ ξεκίνησε ακόμη πιο δυνατά στην επανάληψη και μετά από χέρι του Κυριακίδη, κέρδισε πέναλτι στο 52′ , στο οποίο ευστόχησε (1-1) ο Μάριος Όγκμποε.

Οι “βυσσινί” έκαναν ευκαιρίες με τον Μαυριά στο 55′, του οποίου το σουτ πέρασε δίπλα από το δεξί “παραθυράκι” της εστίας του Μπάγιτς και με το σουτ του Κολομπίνο στο 74′.

Οι παίκτες της ΑΕΛ πίεσαν και προσπαθήσαν να πετύχουν το γκολ που θα τους έδινε το πολύτιμο τρίποντο, με την Νίκη Βόλου να κρατάει όμως το 1-1, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.


Δηλώσεις

Παναγιώτης Γκουτσίδης:
«Σήμερα παίζανε δύο ομάδες που θεωρώ ότι είναι από τις καλύτερες στον όμιλό μας και πάνω απ’ όλα ήταν ένα ντέρμπι. Ξέραμε τις δυσκολίες, εμείς εδώ και καιρό παίζουμε με έναν στόχο, να χτίσουμε την ομάδα του αύριο, γι’ αυτό θέλουμε να «κυνηγάμε» όλα τα παιχνίδια. Το παιχνίδι της Βέροιας, έδωσε πιο μεγάλο ενδιαφέρον για εμάς και κάνει πιο γενικά, ενδιαφέρον το πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι το παλέψαμε, παρά τις αντιξοότητες που είχε το παιχνίδι για εμάς και αναφέρομαι στις πολλές ελλείψεις βασικών παικτών. Αυτό μας ανάγκασε να παίξουμε όλο το παιχνίδι με δύο διαφορετικά στόπερ, όπου η φυσική τους θέση είναι δεξί μπακ. Όλο αυτό το έκανε πιο δύσκολο το ματς, αλλά αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια που έκαναν και πάλεψαν μέχρι το 90’ να φέρουν το τρίποντο, το οποίο πραγματικά θα μας έφερνε ελπίδες πολλές για την κορυφή. Συνεχίζουμε, πήραμε έναν πόντο και δεν ξέρεις καμία φορά, αυτός ο πόντος να αποδειχθεί «χρυσός». Έχει ακόμα τρία παιχνίδια και είδατε όλοι, ό,τι τα πάντα μπορούν να γίνουν κι εμείς έχουμε υποχρέωση για την ΑΕΛ να πάμε μέχρι το τέλος κερδίζοντας τα παιχνίδια που μας απομένουν και να κάνουμε «ταμείο» με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος».
Ήταν αναγκαστική η αλλαγή του Μπέρτου κι αν είστε ικανοποιημένος από τις αλλαγές: 
«Ναι η αλλαγή ήταν αναγκαστική. Στόχος μας ήταν να διαχειριστούμε και τα παιχνίδια που απομένουν κι όχι μόνο το σημερινό ματς. Έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι την Κυριακή, πολύ δύσκολο κι έτσι έπρεπε να μοιράσουμε το χρόνο παιχνιδιού, ώστε να έχουμε «φρέσκους» τους παίκτες και για το επόμενο παιχνίδι. Δεν μπορέσαμε με τις αλλαγές που κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο να σκοράρουμε ένα δεύτερο γκολ, αλλά αυτά έχει το ποδόσφαιρο.
Για την ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της ΑΕΛ για τη διαιτησία: 
«Μου δίνεται πάσα. Δεν ξέρω εάν μας αδίκησε η διαιτησία ή όχι, αλλά σε κάποιες φάσεις μπροστά στον πάγκο μας, οι αποφάσεις ήταν να γελάς. Δεν μπορεί ένας τέταρτος διαιτητής να γίνεται μπροστά του η φάση, κόντεψε να τον βγάλει τον παίκτη μας έξω από το γήπεδο. Δεν ξέρω εάν ήταν πέναλτι ή όχι, αλλά η συνεργασία τέταρτου και διαιτητή «σε έβγαζε έξω από τα ρούχα σου». Τι να κάνουμε, αυτά έχει η διαιτησία, μ’ αυτούς πρέπει να παίξουμε όλα τα παιχνίδια, συνεχίζουμε».

Κώστας Θεοδωρόπουλος: 
Ξέραμε ότι ήταν ένα δύσκολο ματς, ξέραμε ότι η Νίκη Βόλου έχει δείξει ότι είναι μία καλή ομάδα, ξέραμε ότι θα είναι ένα δυνατό παιχνίδι. Δυστυχώς για εμάς δεν καταφέραμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, νομίζω ότι αξίζαμε κάτι παραπάνω, αλλά δεν μας το έδωσε ο Θεός. Συνεχίζουμε, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο.
Εάν με την ισοπαλία είναι δύσκολο να διεκδικήσει η ΑΕΛ την πρώτη θέση: 
«Σίγουρα είναι κι από πριν από τον αγώνα ήταν δύσκολο. Νομίζω ότι και η Βέροια είναι μία καλή ομάδα, αλλά όσες πιθανότητες έχουμε πιστεύω θα τις διεκδικήσουμε μέχρι το τέλος, μήπως και μπορέσουμε να πάρουμε εμείς την πρώτη θέση.








Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων