1971-72 : Κύπελλο Ελλάδας : Πιερικός - ΑΕΛ 4-1

Α' γύρος : Πιερικός - ΑΕΛ 4-1

29 Οκτωβρίου 1971 

Σκόρερς: 41' Λιάπης, 57' Παπαδόπουλος, 80' Μυτιληναίος, 85' Τραγανός - 10' Χαριτίδης

ΑΕΛ (Κώστας Πολυχρονίου): Σιαβάλας, Μπούτος, Σημαντήρης, Κοντοκώστας, Λέλλης, Τσιάτσιος (46' Αργυρούλης), Χαριτίδης, Κοντογιώργος, Στεργιάδης, Παγκαρλιώτας, Ζέρβας.

Διαιτητής: Μαρτίνης (Θεσσαλονίκης)

Είναι η πρώτη χρονιά μετά την απόφαση για θεσμό του κυπελλου που αποφασίστηκε η πάυση των τοπικών προκριματικών.H ΑΕΛ αποκλείστηκε νωρίς, απο τον πρώτο αγώνα νοκ-αουτ του Α' γύρου κόντρα στον Πιερικό με 4-1.


Η φωτογραφία είναι από την φιλική αναμέτρηση της σεζόν με τον Άρη στο γήπεδο Χαριλάου.

ΟΡΘΙΟΙ : Δημ.Σεϊταρίδης, Σιαβάλας, Λέλλης, Νικηφοράκης, Ζέρβας.
ΚΑΘΙΣΤΟΙ : Σημαντήρης, Χαριτίδης, Στεργιάδης, Παγκαρλιώτας, Κοντογιώργος, Μπούτος.



Κύπελλο Ελλάδος 1971-72



Στην 30η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1971-72 μετείχαν συνολικά 76 ομάδες (18 Α' εθνικής και 58 Β' εθνικής κατηγορίας). Διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. Επίσης υπήρξε κι ένας συμπληρωματικός γύρος με 3 μόνο ζευγάρια, ώστε οι ομάδες που θα συνέχιζαν στη διοργάνωση να είναι 16.

Η χρονιά αυτή υπήρξε πολύ σημαντική για την εξέλιξη του κυπέλλου Ελλάδας, καθώς παύουν να συμμετέχουν οι σύλλογοι των ανά νομό τοπικών ενώσεων και πλέον δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο εκείνοι των εθνικών κατηγοριών (Α' και Β' εθνικής αρχικά και Γ' εθνικής από το 1982-83, όταν και δημιουργήθηκε η συγκεκριμένη κατηγορία). Οι αγώνες πλέον ξεκινούν από το ξεκίνημα της χρονιάς παράλληλα με τα πρωταθλήματα και όχι μετά το τέλος τους.

Επίσης τη χρονιά αυτή καθιερώθηκε ένα νέο τρόπαιο κυπέλλου, το οποίο από τότε εναλάσσεται κάθε χρόνο ανάμεσα στις νικήτριες ομάδες της διοργάνωσης, ενώ απονέμεται κι ένα διαφορετικού σχήματος δεύτερο για την τροπαιοθήκη των συλλόγων.
Αγωνιστικά τα ζευγάρια του πρώτου γύρου αγωνίστηκαν και πάλι με γεωγραφικά κριτήρια, ενώ από τον Β' γύρο και μετά η κλήρωση ήταν ελεύθερη. Υπήρξαν αρκετές εκπλήξεις, με κυριότερη τον αποκλεισμό της ΑΕΚ από τον Α.Σ. Λαμία στην παράταση (Γ' γύρος), ενώ νωρίτερα στην ίδια διαδικασία ο Ολυμπιακός απέκλεισε στην έδρα του δύσκολα τον Α.Ο. Αιγάλεω, για να γνωρίσει τελικά στη συνέχεια τον αποκλεισμό από τον Άρη.

Σ' έναν επεισοδιακό προημιτελικό ο ΠΑΟΚ απέκλεισε εκτός έδρας τον Άρη και έφτασε ως τον τελικό όπου μετά από 17 χρόνια αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό, σ' έναν τελικό που αυτή τη φορά έγινε στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Με 3 γκολ που μπήκαν στο ξεκίνημα και το φινάλε του αγώνα ο "Δικέφαλος" έφτασε στη νίκη με 2-1 και ταυτόχρονα στην πρώτη κατάκτηση τίτλου της ιστορίας του, στερώντας παράλληλα το νταμπλ από τον αντίπαλό του.

Για τον διαιτητή του αγώνα Χρήστο Μίχα, ήταν ο τέταρτος συνεχόμενος τελικός στον οποίο σφύριξε. Τη φορά αυτή επιλέχθηκε κατόπιν κλήρωσης λίγο πριν το ξεκίνημα του αγώνα ανάμεσα σε συνολικά 6 διαιτητές.




Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων