1972-73 : Κύπελλο Ελλάδας : ΑΕΛ - Πιερικός 1-2

Α' γύρος : ΑΕΛ - Πιερικός 1-2 

10 Σεπτεμβρίου 1972 

Σκόρερς: 34' Ρακιτζόγλου - 51' Φουλίδης, 104' Καλαμπάκας

ΑΕΛ (Θανάσης (Σούλης) Κίνλεϊ): Σιαβάλας, Σημαντήρης, Μπούτος, Σεϊταρίδης Μ. (94' Ζάχος), Κυζίρογλου, Στεργιάδης (80' Αργυρούλης), Χαριτίδης, Μοράλες, Ρακιτζόγλου, Σεϊταρίδης Δ., Αργυρίου.

Διαιτητής: Μίσκας

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: 5.627
Εισπράξεις: 147.065 δρχ.

H ΑΕΛ για δεύτερη συνεχόμενη χρονια γνωρίζει τον πρόωρο αποκλεισμό απο τον Πιερικό στην πρώτη φάση του θεσμού. Η αναμέτρηση κρίθηκε στην παράταση.


Οικογενειακή φωτογραφία της ΑΕΛ 1972-73.



Κύπελλο Ελλάδος 1972-73



Στην 31η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1972-73 μετείχαν συνολικά 78 ομάδες (18 Α' εθνικής και 60 Β' εθνικής κατηγορίας). Διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. Υπήρξε κι ένας αρχικός προκριματικός γύρος με 14 ζευγάρια ομάδων Β' εθνικής, ώστε ο πρώτος γύρος να ξεκινούσε με 64 ομάδες.

Στους 2 πρώτους γύρους (όπως και στον προκριματικό) η κλήρωση έγινε σε 2 ομίλους, χωρισμένους με γεωγραφικά κριτήρια. Έτσι αγωνίστηκαν μεταξύ τους ομάδες από τη Νότια Ελλάδα στον πρώτο όμιλο και ομάδες από την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα στον δεύτερο όμιλο. Η κλήρωση έγινε πλέον ελεύθερη από τον Γ' γύρο.

Αρκετά νωρίς ξεκίνησαν οι δυσάρεστες εκπλήξεις για αρκετές ομάδες, αφού από τον δεύτερο κιόλας γύρο εγκατέλειψαν τη διοργάνωση ο Άρης και ο Ηρακλής, για να τους ακολουθήσει στον επόμενο γύρο η ΑΕΚ. Και οι τρεις αποκλείσθηκαν εκτός έδρας από ομάδες Β' εθνικής (Λεβαδειακό, Πανδραμαϊκό και Απόλλωνα Καλαμαριάς αντίστοιχα).

Στον προημιτελικό ο ΠΑΟΚ απέκλεισε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον Παναθηναϊκό και στον ημιτελικό δύσκολα τον Εθνικό, για να αντιμετωπίσει όπως και το 1971 στον τελικό τον Ολυμπιακό, ο οποίος με τη σειρά του έφτασε ως τον τελικό αγωνιζόμενος σαν γηπεδούχος στους 5 από τους συνολικά 6 αγώνες του.

Τελικά οι "ερυθρόλευκοι" με νίκη 1-0 έφτασαν στην κατάκτηση του νταμπλ, μιας και ήταν και οι πρωταθλητές της χρονιάς εκείνης, ξεπερνώντας στη βαθμολογία τον ίδιο αντίπαλο σε μια συναρπαστική χρονιά. Πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Θανάσης Ιντζόγλου του Πανιωνίου που πέτυχε 5 γκολ.

Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων