1968-69 : Κύπελλο Ελλάδας : ΑΕΛ - Όλυμπος 0-2

Τοπικά προκριματικά : ΑΕΛ - Όλυμπος 0-2 

26 Δεκεμβρίου 1968 

Σκόρερς: 58' Κολοβός, 65' Αργυριάδης

ΑΕΛ (Λευτέρης Παπαδάκης): Παπαπούλιος, Κυριάκος Γ., Καραγεωργίου ( Τσινούλης ), Μπούτος, Παπάζογλου, Κατσιάνης, Τρακάλας, Λεβέντης, Καμπίσιος, Παγκαρλιώτας ( Σκένδρος ), Καζάκης.

Διαιτητής: Λιάμπης

Γήπεδο: Αλκαζάρ

H ΑΕΛ για ακόμη μια χρονιά δεν προχώρησε πολύ στη διοργάνωση και αποκλείστηκε στα τοπικά προκριματικά. Αυτή τη χρονιά αποκλείστηκε απο τον Όλυμπο στο Αλκαζάρ με 0-2.


ΑΕΛ 1968-69 Οικογενειακή φωτογραφία

Όρθιοι: Δημήτρης Ζάμπας, Κώστας Τσουκανέρης (Γενικός Αρχηγός), Στράτος Παπάζογλου, Παναγιώτης Μπούτος, Ρίζος Λέλλης, Γιώργος Παπαπούλιος, Άγγελος Ευθυμιάδης, Γιώργος Κυριάκος
Καθιστοί:  Νίκος Βουτσιλάς, Λάκης Παγκαρλιώτας, Τάσος Καμπίσιος, Κώστας Τρακάλας, Γιώργος Κουρδουκλάς, Χρήστος Τσινούλης, Βαγγέλης Τρουμπούκης, Μιχάλης Καρέλιας.


Κύπελλο Ελλάδος 1968-69



Η 27η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1968-69 ήταν η μοναδική διοργάνωση κυπέλλου που ανέδειξε τη νικήτρια ομάδα στην κλήρωση, για την ακρίβεια στο στρίψιμο του νομίσματος[1] στη σέντρα του γηπέδου παρουσία των διαιτητών και των αρχηγών των 2 ομάδων, καθώς ο αγώνας και η παράταση ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στο Στάδιο Καραϊσκάκη έληξε ισόπαλος 1-1. Ήταν η τελευταία φορά που ίσχυσε αυτή η διαδικασία, καθώς από την επόμενη χρονιά καθιερώθηκε η διαδικασία των πέναλτι.

Αγωνιστικά μέχρι τον Β' γύρο ίσχυσε η κλήρωση των αγώνων με γεωγραφικά κριτήρια, με μοναδική εξαίρεση το ζευγάρι ανάμεσα στον Πιερικό και το Αιγάλεω. Από τον Γ' γύρο και μετά έγιναν πολύ ενδιαφέροντες αγώνες, με πιο συγκλονιστικούς δύο αγώνες του Εθνικού, ο οποίος απέκλεισε με σκορ 5-4 στην παράταση τον ΠΑΟΚ στον προημιτελικό, για να αποκλειστεί στον ημιτελικό από τον συμπολίτη του Ολυμπιακό, επίσης στην παράταση, με σκορ 4-3.

Στα χαρακτηριστικά της διοργάνωσης ήταν και η ήττα - αποκλεισμός της ΑΕΚ από την Παναχαϊκή με 4-2, αλλά και η μεγάλη δύναμη που έπαιξαν τη χρονιά αυτή οι έδρες, καθώς από τους συνολικά 47 αγώνες από την τελευταία φάση των προκριματικών γύρων και μετά, μόνο σε 8 αγώνες την πρόκριση κατάφεραν να πάρουν οι φιλοξενούμενες ομάδες. Για 5η φορά κατά τα τελευταία 8 χρόνια, πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Γιώργος Σιδέρης (9 γκολ). Με την κατάκτηση του κυπέλλου, ο Παναθηναϊκός έφτασε παράλληλα και στην κατάκτηση του πρώτου νταμπλ της ιστορίας του.

H ΑΕΛ για ακόμη μια χρονιά δεν προχώρησε πολύ στη διοργάνωση και αποκλείστηκε στα τοπικά προκριματικά. Αυτή τη χρονιά αποκλείστηκε απο τον Όλυμπο στο Αλκαζάρ με 0-2. Οι αγώνες που έδωσε συνολικά ήταν οι εξής:

Τοπικά προκριματικά : 7/11/1968 : ΑΕΛ - Δάφνη Γλαύκης 8-2
Τοπικά προκριματικά : 14/11/1968 : ΑΕΛ - Αναγέννηση Πουρναρίου 7-0
Τοπικά προκριματικά : 26/12/1968 : ΑΕΛ - Όλυμπος 0-2
Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων