2022-23 : 11η : ΑΕΛ - Βέροια 1-0

11η αγωνιστική : ΑΕΛ - Βέροια 1-0

15 Ιανουαρίου 2023 

Σκόρερ: 25' Πεντρόσο

ΑΕΛ (Γιάννης Ταουσιάνης): Θεοδωρόπουλος, Καλουτσικίδης, Κοσσόνου, Ηλιάδης, Μαξιμένκο, Παπαγεωργίου Κ. (86' Τσουμάνης), Αντράντα (71' Μιλτιάδης), Θωμαΐδης, Μαυριάς (59' Νικολιάς), Πεντρόσο, Κούστα (71' Νίνο)

Βέροια (Σπύρος Μπαξεβάνος): Βενετικίδης, Ντουμάνης, Στίκας, Περδίκης (79' Ισαακίδης), Κολλαράς, Μπλέτσας (55' Ελευθεριάδης), Μασούρας, Μπουκουβάλας, Μπελεβώνης, Ιωάννου (46' Γιουκούδης), Μπουόλι.

Διαιτητής: Γιάννης Τομαράς (Θράκης)
Επόπτες: Χασάν Κούλα (Ξάνθης), Παναγιώτης-Δημήτριος Σακκάς (Θεσσαλίας)
4ος: Αλέξανδρος Μέγας (Πιερίας)
Παρατηρητής: Γεώργιος Κωνσταντίνου (Αιτωλοακαρνανίας)

Γήπεδο: Αλκαζάρ

Χωρίς να πείσει κόντρα στη Βέροια η ΑΕΛ κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 και να μπει δυναμικά στη διεκδίκηση της ανόδου.
Οι «βυσσινί» αν και έφτασαν στη νίκη με 1-0 δεν έδειξαν καλό αγωνιστικό πρόσωπο, έχοντας προβλήματα στη μεσαία γραμμή, κάνοντας πολλά λάθη και δίνοντας κατά διαστήματα τη δυνατότητα στους αντιπάλους τους να δημιουργήσουν κάποιες καλές στιγμές μπροστά στην εστία του Θεοδωρόπουλου.
Μπορεί να χρειάστηκε κάποια λεπτά για να βρει τα πατήματά της στον αγωνιστικό χώρο η ΑΕΛ αλλά μετά το 10λεπτο κυριάρχησε πλήρως στον αγωνιστικό χώρο, προσπαθώντας να πιέσει με κάθε τρόπο την αντίπαλη εστία και να κάνει επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Βενετικίδη.
Η διπλή ζώνη άμυνας όμως των φιλοξενούμενων δεν επέτρεπε στην ΑΕΛ να  δημιουργήσει τις πολλές φάσεις στην αντίπαλη εστία και όσο τα λεπτά κυλούσαν τόσο το άγχος βάρυνε τα πόδια των «βυσσινί» παικτών. Από τη δύσκολη θέση τους γηπεδούχους φρόντισε να βγάλει ο Πεντρόζο στο 25ο λεπτό, όταν από αριστερά ο Αντράντα έκανε τη σέντρα ο Καλουτσικίδης κατέβασε τη μπάλα προς τον Αργεντίνο που με ωραίο φαλτσαριστό σουτ νίκησε τον Βενετικίδη και έκανε το 1-0.
Με το σκορ υπέρ της η ΑΕΛ αντί να επενδύσει σε αυτό και να ελέγξει τον ρυθμό της αναμέτρησης επέτρεψε στη Βέροια να βγει από το… καβούκι της και να πιστέψει ότι μπορεί να πάρει κάτι καλό από το συγκεκριμένο ματς.
Τα λεπτά κυλούσαν… μαρτυρικά για την ΑΕΛ που προβλημάτισε με την αδυναμία της να ελέγξει τον ρυθμό και να κάνει φάσεις στην αντίπαλη εστία, ενώ από την πλευρά της η φιλοξενούμενη ομάδα αναζήτησε την ισοφάριση, δημιουργώντας από την πλευρά της τις δικές της ευκαιρίες.

Δηλώσεις

Γιάννης Ταουσιάνης: 
«Ήταν μία αγχωτική νίκη για εμάς, αλλά έτσι γίνεται πάντα όταν το σκορ είναι ρευστό. Εμείς κρατάμε τη νίκη. Αφενός θέλουμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα μας χορταίνει με ποδόσφαιρο, αφετέρου οφείλουμε να αποκτήσουμε μία παθολογική αρρώστια με τις νίκες, γιατί αυτό επιτάσσει η ιστορία της ΑΕΛ και οι στόχοι της.
Στο πρώτο ημίχρονο είδαμε σε ικανοποιητικό ποσοστό την εφαρμογή πραγμάτων που θέλουμε να έχουμε σαν ομάδα. Δημιουργήσαμε επιθέσεις, είχαμε υπομονή και συγκέντρωση στο επιθετικό πλάνο κι αν είχαμε καλύτερες λύσεις στο επιθετικό τρίτο, ίσως να είχαμε πετύχει κι ένα δεύτερο γκολ.
Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου δεν ήταν αντίστοιχη. Ενδόμυχα, είχαμε μία πίεση που δεν μας άφησε να είμαστε το ίδιο ήρεμοι και ψύχραιμοι στο παιχνίδι μας και μπήκαμε περισσότερο σε ένα αγχωτικό κι άναρχο ματς. Το μόνο που μπορώ να κρατήσω είναι θέληση, το πάθος και η αποφασιστικότητα να κερδίσουν το παιχνίδι.
Να δώσω συγχαρητήρια, πέρα από τους παίκτες μου, στον κόσμο που μας στήριξε σήμερα. Τον έχουμε ανάγκη δίπλα μας και η σχέση μας είναι αμφίδρομη. Ξέρω πως θέλουν χαρές κι εμείς θέλουμε τη στήριξή του για να τις ανταποδώσουμε. Έχουμε ένα χρέος απέναντι στον κόσμο.
Μπροστά μας έχουμε το ρεπό μας και θα έχουμε την ευκαιρία να δουλέψουμε κάποια πράγματα καλύτερα. Θα έχουμε και τις επιστροφές κάποιων παικτών, αλλά και οι προσθήκες θα βοηθήσουν έχοντας την ευκαιρία να προσαρμοστούν με την υπόλοιπη ομάδα».
Για την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας: «Η διάθεση και η πρόθεσή μας είναι να ενισχυθούμε με ακόμα δύο παίκτες στη μεσαία γραμμή και ίσως κι έναν ακόμα μεσοεπιθετικό».
Ικανοποιημένος όμως εμφανίστηκε και ο Πέτρος Καλουτσικίδης συμπληρώνοντας ότι: «Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη και αυτοί οι τρεις βαθμοί είναι σημαντικοί για εμάς και τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Η ομάδα μπήκε αρκετά καλά στο πρώτο ημίχρονο και δείξαμε πράγματα που έχουμε δουλέψει στην προπόνηση. Στο δεύτερο έπεσε ο ρυθμός, αλλά το σημαντικό είναι ότι η ομάδα έδειξε χαρακτήρα για τη νίκη.
Τώρα έχουμε το ρεπό μας κι έχουμε την ευκαιρία να δουλέψουμε καλύτερα, για να επιστρέψουμε ακόμα καλύτεροι στο επόμενο ματς».

Ευχαριστήρια ανακοίνωση προς τον επικεφαλής αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ/ΕΠΟ εξέδωσε σήμερα η ΠΑΕ ΑΕΛ, αναφέροντας τα εξής:

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ και προσωπικά ο πρόεδρός της κ. Αχιλλέας Νταβέλης, θέλουν να ευχαριστήσουν τον επικεφαλής αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ/ΕΠΟ κ. Steve Bennett, όχι μόνο για την αποδοχή της πρόσκλησης που του απευθύναμε να επισκεφθεί την Λάρισα, αλλά και για τον ουσιαστικό τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει τον ρόλο του αναφορικά με την βελτίωση της διαιτησίας και συνολικά του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Κατά την διήμερη παρουσία του στην πόλη μας προσέφερε μέσω σεμιναρίου σε ποδοσφαιριστές και στελέχη της ομάδας μας, αλλά και στους παράγοντες με τους οποίους συναντήθηκε, μεταξύ των οποίων ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ.Κώστας Αγοραστός και ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, κ.Δημήτρης Μπουχλαριώτης, ουσιαστική γνώση για το αντικείμενο που υπηρετεί, ενώ υπήρξε εξαίρετος ακροατής των εύλογων παρατηρήσεων που τέθηκαν υπόψη του.

Είμαστε πλέον πεπεισμένοι, ότι ο κ.Bennett είναι ο άνθρωπος που μπορεί σε θεσμικό επίπεδο να ηγηθεί της συντονισμένης λειτουργίας όλων των υγιών δυνάμεων του χώρου, στην κατεύθυνση που προσδιορίζουν οι αποφάσεις της πρόσφατης συνάντησής του με την Επιτροπή Διαιτησίας της SL2 και να εγγυηθεί ταυτόχρονα την εφαρμογή τους.

Εις το επανιδείν Mr Bennett»!







Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη