2022-23 : 24η : Παναθηναϊκός Β - ΑΕΛ 2-1

24η αγωνιστική : Παναθηναϊκός Β - ΑΕΛ 2-1 

8 Μαΐου 2023 

Σκόρερς: 18' Σαρδέλης, 65' Ταβάρες - 51' Μαυριάς

Παναθηναϊκός Β' (Σωτήρης Αντωνίου): Μαργκόνο, Σιδεράς, Αθανασακόπουλος, Μαρτίνης, Μαντσίνι (75′ Δημητριάδης), Κυριόπουλος (66′ Φουρταδο), Προδρομίτης, Ταβάρες, Σαρδέλης (54′ Βουτσάς), Λαμψίας (75′ Τουρκοχωρίτης), Καραμπάς (66′ Σερπέζης).

ΑΕΛ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Σουλούκος, Παπαγεωργίου Θ. (70′ Καλουτσικίδης), Μαϊδανός, Ηλιάδης, Κόλα, Παπαγεωργίου Κ. (59′ Θωμαΐδης, Πλέγας (33′ λ.τ. Αντράντα), Μαυριάς, Νίνο (46′ Κοσσονού), Τσιριγώτης (46′ Νικολιάς), Ογκμπόε.

Διαιτητής: Βασίλειος Φίτσας (Πρέβεζας/Λευκάδας)
Επόπτες: Γεώργιος Φραγκιαδάκης (Λασιθίου), Μαρία Δέτση (Δωδεκανήσου)
4ος: Ιωάννης Ανδρικόπουλος (Κυκλάδων)
Παρατηρητής: Αλέξανδρος Τικόζογλου (Μακεδονίας)

Γήπεδο: Ο.A.K.A. "Σπύρος Λούης"
 
Η δεύτερη ομάδα των «πρασίνων» νίκησε στο ΟΑΚΑ με 2-1 την ΑΕΛ, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League 2, και ουσιαστικά… έκοψε στους «βυσσινί» κάθε ελπίδα για τη διεκδίκηση της ανόδου.
Η ΑΕΛ μπήκε πολύ καλύτερα στο παιχνίδι, είχε τον έλεγχο και στο 14′ ο Όγκμποε «νικήθηκε» από τον Μαργκόνο σε τετ α τετ. Κόντρα στη ροή του ματς όμως ο Παναθηναϊκός Β’ άνοιξε το σκορ. Κυριόπουλος και Λαμψίας συνεργάστηκαν από τα δεξιά και ο πρώτος έστρωσε στον Σαρδέλη, που με προβολή έκανε το 1-0 στο 18′.
Οι «πράσινοι» μετά το γκολ ισορρόπησαν το παιχνίδι και στο 41′ έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, αλλά ο Σουλούκος είπε «όχι» σε σουτ εντός περιοχής των Κυριόπουλου και Ταβάρες. Στο 45′ ο Αντράντα σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα «έγλυψε» το οριζόντιο δοκάρι του Μαργκόνο και πέρασε άουτ, με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται με τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ.
Η ΑΕΛ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο για να βρει γρήγορα το γκολ της ισοφάρισης και στο 48′ ο Νικολιάς έκανε το σουτ, αλλά ο Μαργκό απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό (49′) ο Μαρτίνης βγήκε στην κόντρα, πάτησε περιοχή, αλλά το σουτ του «έγλυψε» το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σουλούκου και πέρασε άουτ.
Στο 51′ η ΑΕΛ όμως έφερε το ματς στα ίσα, με ωραίο πλασέ του Μαυριά εντός περιοχής για το 1-1. Ο Παναθηναϊκός Β’ όμως δεν πτοήθηκε και στο 65′ πήρε εκ νέου προβάδισμα στο σκορ.
Ο Ταβάρες πήρε την μπάλα από τα αριστερά, άφησε πίσω του τον Ηλιάδη και με ψύχραιμο πλασέ «νίκησε» τον Σουλούκο για να κάνει το 2-1. Η κεφαλιά του Ηλιάδη στο 70′ και το σουτ του Όγκμποε στο 76′ σταμάτησαν πάνω στον Μαργκόνο, που ήταν σε καλή μέρα και «παρών» όποτε χρειάστηκε.
Η ΑΕΛ είχε βγει μπροστά για να ψάξει την ισοφάριση και οι «πράσινοι» είχαν αρκετό χώρο για να τρέξουν στην κόντρα, με τον Ταβάρες στο 86′ να φεύγει στην αντεπίθεση, να πατάει περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από την εστία του Σουλούκου.


Δηλώσεις

Παναγιώτης Γκουτσίδης: 
«Κόντρα στη ροή του αγώνα δεχτήκαμε δύο γκολ. Όλη τη χρονιά τα γκολ που δεχόμαστε είναι αστεία. Εκεί που προσπαθούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο, να δημιουργήσουμε και να τελειώσουμε φάσεις κάνοντας γκολ, ένα τέτοιο γκολ δημιουργεί βάρος στους παίκτες και γινόμαστε πιο νευρικοί.
Τα παιδιά προσπάθησαν κι έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο, δημιουργώντας ευκαιρίες, αλλά δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε.
Εκεί που ισοφαρίσαμε το παιχνίδι κι έδειχναν όλα να είναι με το μέρος μας, από ένα λάθος δεχθήκαμε πάλι ένα γκολ.
Από εκεί και πέρα έγινε η προσπάθεια, κάναμε κάποιες αλλαγές, είχαμε και την υπεροχή, αλλά όταν δεν σκοράρεις δεν μπορείς να κερδίσεις. Το πιο σημαντικό μάθημα όμως για εμάς φέτος είναι η άμυνα, γιατί εκεί κάθε ομάδα πρέπει να «πατάει» για να κερδίζει τους αγώνες αλλά να παίρνει και τα πρωταθλήματα».







Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη