2022-23 : 25η : ΑΕΛ - Μακεδονικός 2-0

25η αγωνιστική : ΑΕΛ - Μακεδονικός 2-0 

14 Μαΐου 2023 

Σκόρερς: 55' Πλέγας, 85' Τσιριγώτης

ΑΕΛ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Σουλούκος, Καλουτσικίδης, Κοσσονού, Γκοτζαμανίδης, Ηλιάδης, Πλέγας, Παπαγεωργίου Κ., Αντράντα (76' Παπαγεωργίου Θ.), Τσιριγώτης, Μαυρίας (80' Μιλτιάδης), Νίνο (68' Μαϊδανός).

Μακεδονικός (Άγγελος Ζαζόπουλος): Ιωαννίδης, Χασάνογλου (82' Μπρατσιάνη), Κοτταρίδης, Λισγάρας, Τσουκάνης, Παναγιωτούδης, Γκέντσογλου, Σιατραβάνης (11′ λ.τρ Ζαννάκης 68′ Λιούμης) , Μουγκουλούσι (68′ Σιμόνι), Ουνγιαλίδης, Σαραντίδης.

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτικής Αττικής) - 41' (λ.τ.) Κωνσταντίνος Μπούμπας (Ηπείρου)
Επόπτες: Μιχαήλ Νυδριώτης (Αθηνών), Γεώργιος Χριστοδούλου (Ημαθίας)
4ος: Κωνσταντίνος Μπούμπας (Ηπείρου)
Παρατηρητής: Ιωάννης Τοπουζής (Τρικάλων)

Γήπεδο: Αλκαζάρ

Μετά από τρεις αγωνιστικές που αγνοούσε τη νίκη, η ΑΕΛ τελικά κατάφερε να την αποκτήσει ξανά, επικρατώντας χωρίς να εντυπωσιάσει του Μακεδονικού με 2 – 0 στο Στάδιο Αλκαζάρ, για την 25η «στροφή» της Super League 2. Πλέγας στο 55′ και Τσιριγώτης στο 84′ οι σκόρερ. Σε ένα ματς που παρακολούθησαν στο γήπεδο δύο χιλιάδες και πλέον φίλαθλοι, που γιόρτασαν με νίκη τα γενέθλια της ΑΕΛ που «κλείνει» τα 59 έτη.

Η ΑΕΛ είχε τη πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, μια υπεροχή, που ουσιαστικά δεν κατάφερε να αξιοποιήσει σε ολόκληρο το πρώτο μέρος. Και αυτό γιατί δεν μπορούσε να βρει λύσεις στην αντίπαλη πολυπρόσωπη άμυνα, η οποία είχε εγκλωβίσει δημιουργικά τους γηπεδούχους.

Ανούσια κατοχή
Χαρακτηριστικό αποτελεί, πως οι «βυσσινί» δεν κατάφεραν να σημειώσουν κάποια κλασσική ευκαιρία στο πρώτο μέρος, πόσο δε μάλλον να σκοράρουν. Μοναδικές αξιοσημείωτες φάσεις, ήταν ένα γυριστό του Νίνο στο 16ο λεπτό που πέρασε άουτ και ένα ακόμη σουτ, αυτή τη φορά από τον Μαυριά στο 30′ που απέκρουσε σε κόρνερ ο Ιωαννίδης.

Στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές του Παναγιώτη Γκουτζίδη, περιορίστηκαν σε αρκετά κόρνερ, τα οποία πέρασαν ανεκμετάλλευτα και σε κάποιες μακρινές… «εμπνεύσεις», που δεν είχαν αποτέλεσμα. Έτσι οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα για τα αποδυτήρια, χωρίς να υπάρχει σκορ στο παιχνίδι και τα πάντα να μένουν ανοιχτά. Ενώ να τονίσουμε, πως λίγο πριν το «διάλειμμα», είχαμε αλλαγή διαιτητή, καθώς ο κ. Βάτσιος τραυματίστηκε και τον αντικατέστησε ο 4ος διαιτητής, κ. Μπούμπας.

Εκμεταλλεύτηκε τα… «στημένα»
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού στο ξεκίνημα ήταν η ίδια. Όμως η ΑΕΛ κατάφερε γρήγορα να ανοίξει το σκορ στην «επανάληψη», εκμεταλλευόμενη αυτή τη φορά μία στημένη φάση. Ο Κώστας Παπαγεωργίου εκτέλεσε φάουλ στο 55′, ο Τσιριγώτης πήρε τη κεφαλιά, σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Ιωαννίδης και ο Πλέγας στην επαναφορά με πλασέ έκανε το 1 – 0.

Μάλιστα οι γηπεδούχοι προσπάθησαν γρήγορα γρήγορα, να πετύχουν και δεύτερο γκολ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μαυριάς προσπάθησε να νικήσει τον γκολκίπερ με σουτ από καλή θέση, όμως ο Ιωαννίδης απέκρουσε. Ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η φάση με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, έχοντας τους ίδιους πρωταγωνιστές.

Δεν το τελείωσε και… κινδύνεψε
Οι γηπεδούχοι, έδειχναν να ανεβάζουν ρυθμό μετά το γκολ και τις φάσεις του Μαυριά, όμως ο ρυθμός έπαιξε ξανά. Κάτι που έφτασε πολύ κοντά στο να το… «πληρώσει», όπως έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν. Ήταν το 72ο λεπτό, όταν από τα δεξιά ο Μακεδονικός εκτέλεσε κόρνερ, ο Λεωνιδόπουλος έκανε τη κεφαλιά, αλλά σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του Σουλούκου!

Ο τεχνικός της ΑΕΛ, προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Μαϊδανό στη θέση του Νίνο, με τον Κοσσονού να γίνεται αριστερό εξτρέμ, όπως είχε κάνει τη προηγούμενη αγωνιστική στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό Β’. Ενώ έβαλε και το Θανάση Παπαγεωργίου σε ρόλο αμυντικού χαφ, στη θέση του Αντράντα, κάτι που είδαμε για πρώτη φορά φέτος.

Μιλτιάδης και Τσιριγώτης «σφράγισαν» τη νίκη
Έχοντας μπει πλέον στη τελική ευθεία του παιχνιδιού, στον αγωνιστικό χώρο πέρασε ο Μιλτιάδης, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα απουσίας του λόγω τραυματισμού. Μάλιστα ο νεαρός ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, ήταν αυτός που στο 84′ έβγαλε πανέμορφη ασίστ με το κεφάλι για τον Τσιριγώτη, ο οποίος από κοντά με ωραίο τελείωμα νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ για το 2 – 0.

Στη συνέχεια του παιχνιδιού, δεν είχαμε κάποια αλλαγή, με τα πάντα να έχουν κριθεί, με τους φιλοξενούμενους να περιορίζονται στο αμυντικό τους παιχνίδι και την ΑΕΛ να χάνει μία μεγάλη ευκαιρία για τρίτο γκολ, μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια του Μιλτιάδη, που πάσαρε στον Τσιριγώτη, όμως ο Ιωαννίδης απέκρουσε εντυπωσιακά στο 90′ + 2′ και το 2 – 0 παρέμεινε μέχρι το τέλος.

  
Δηλώσεις

Παναγιώτης Γκουτσίδης:
«Για εμάς ήταν ακόμα ένα παιχνίδι που θέλαμε τη νίκη για να τελειώσουμε όσο καλύτερα μπορούμε βαθμολογικά το πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι σήμερα, όχι γιατί θέλαμε, αλλά γιατί δεν γινόταν διαφορετικά είχαμε τρεις ελλείψεις με τον Νικολιά να τραυματίζεται στο ζέσταμα. Όλοι είναι παίκτες βαρόμετρο στην επιθετική γραμμή στα τελευταία παιχνίδια.
Το σημαντικό είναι ότι τα παιδιά που τους αντικατέστησαν ακολούθησαν το πλάνο και ήμασταν κυρίαρχοι στο πρώτο ημίχρονο. Αυτό που μας έλειπε, όπως και στα ματς με Πανσερραϊκό και Παναθηναϊκό Β, ήταν το γκολ. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες, αλλά δυστυχώς δεν σκοράραμε.
Στο δεύτερο ημίχρονο ευτυχήσαμε να βάλουμε ένα γκολ. Ο αντίπαλός μας ρίσκαρε και χάσαμε την ηρεμία μας, αλλά πιστεύω στις κρίσιμες στιγμές αντιδράσαμε σωστά. Διαχειριστήκαμε την κούραση μας σωστά, ενώ και ο Μιλτιάδης που ήταν ανέτοιμος και χωρίς προπονήσεις στα πόδια του έδειξε ότι έχει θέληση και δυνατότητες.
Εμείς εμπιστευόμαστε αυτά τα παιδιά γι’ αυτό και τον χρησιμοποιήσαμε. Έδειξε ότι έχει ουσία, κάτι που φάνηκε από την ασίστ στο δεύτερο γκολ.
Εμείς συνεχίζουμε για να κάνουμε μόνο νίκες και να τελειώσουμε με αυτό το τρόπο το πρωτάθλημα».

Μάρκος Νίνο:
«Ήταν ακόμη ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Καταφέραμε και το μετατρέψαμε σε μία καλή εμφάνιση κι ένα καλό αποτέλεσμα.Ο αντίπαλος ήρθε για να πάρει βαθμό εδώ μέσα, αλλά αποδείξαμε ότι δουλέψαμε σωστά όλη τη βδομάδα και με θετικό πρόσωπο καταφέραμε και πήραμε τους τρεις βαθμούς σκοράροντας δύο φορές και κρατώντας την εστίας μας ανέπαφη».







Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη