10η Αγωνιστική 2018-19 : ΑΕΛ - ΠΑΣ Γιάννινα

ΑΕΛ - ΠΑΣ Γιαννινα 2-0

10 Νοεμβρίου 2018


  

Scorers: Γκόλιας 50', Ντέλετιτς 76'

Αποβολή: Τσικάρσκι 48'

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Ζίζιτς, Γκόλιας (72’ Γρομητσάρης), Χούμπτσεφ, Φατιόν, Κοέφ, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς (88’ Σαχίτι), Νούνιτς, Μπαργκάν (65’ Πίτι).

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Τσικάρσκι, Λίλα, Γιάκος (75’ Κακούμπα), Σιόντης, Παμλίδης (83’ Κούζικ), Ντόλοβατς, Λουκίνας (61’ Ξύδας).

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Πέτρος Πάτρας (Μακεδονίας), Σταύρος Σίπκας (Σάμου)
4ος: Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας)

Γήπεδο: AEL FC ARENA

Εισιτήρια: 2.160

Η Λάρισα κυριάρχησε στα πρώτα 45 λεπτά του παιχνιδιού και το πρώτο μέρος ήταν «μονόλογος» για την θεσσαλική ομάδα. Είναι χαρακτηριστικό της υπεροχής των γηπεδούχων ότι δημιούργησαν τέσσερις πολύ καλές ευκαιρίες για να σκοράρουν, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα. Η Λάρισα μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, πίεσε τον ΠΑΣ κι έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας κατάφερε ν’ απειλήσει την εστία του Βελλίδη. Από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι περιορίστηκαν κατά κύριο λόγο στα αμυντικά τους καθήκοντα κι έψαξαν σε κάποιες περιπτώσεις την κόντρα επίθεση για να απειλήσουν την εστία των Θεσσαλών.

Το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης ξεκίνησε με τον ΠΑΣ να μένει με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Τσικάρσκι στο 48΄. Ο παίκτης της ομάδας των Ιωαννίνων δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Ντέλετιτς και δύο λεπτά αργότερα οι «βυσσινί» κατάφεραν ν’ ανοίξουν το σκορ. Ο Γκόλιας ήταν αυτός που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι αφού πρώτα ο Βελλίδης είχε πραγματοποιήσει δύο αποκρούσεις σε σουτ των Μιλοσάβλιεβιτς και Νούνιτς. Η υπεροχή της Λάρισας καρποφόρησε και η θεσσαλική ομάδα κατάφερε να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη, καθώς οι Θεσσαλοί πήραν βαθμολογική ανάσα φτάνοντας τους 11 πόντους. Η Λάρισα πέτυχε μάλιστα και δεύτερο γκολ με σκόρερ τον Ντέλετιτς στο 76’ «σφραγίζοντας» έτσι τη νίκη τους και την κατάκτηση των τριών βαθμών. Αντίθετα ο ΠΑΣ έμεινε για έκτο συνεχόμενο ματς χωρίς νίκη και παραμένεις στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας με εφτά βαθμούς.

#ΑΕΛSTATISTICS#ΠΑΣ
2Goals0
1Ασίστ0
18Τελικές Προσπάθειες5
6Σουτ εντός μεγάλης περιοχής0
12Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής4
0Κεφαλιές1
1Αποκρούσεις9
9Επεμβάσεις13
10Κλεψίματα10
18Φάουλ23
4Οφσάιντ2
5Κόρνερ2
31Λάθη32
6/19Γεμίσματα4/13




Δηλώσεις

Τζιανούκα Φέστα:
«Αυτή η νίκη ήταν αποτέλεσμα της πολύ σκληρής δουλειάς που κάναμε όλη την εβδομάδα που πέρασε.Σιγά σιγά αρχίζουμε και γινόμαστε ομάδα. Έχουμε πολύ καλό πνεύμα, όλοι δουλεύουν πολύ σκληρά, ακόμη και όσοι δεν έπαιξαν σήμερα. Παίξαμε πολύ καλά σε αυτό το ματς, φτιάξαμε ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, βάλαμε τελικά δύο γκολ στο δεύτερο και γενικά κάναμε ένα καλό παιχνίδι.»
Συνέντευξη τύπου
«Νομίζω ότι σήμερα είχαμε μια πολύ καλή προσέγγιση στο παιχνίδι, γνωρίζαμε ότι αυτό το παιχνίδι ήταν σημαντικό, δημιουργήσαμε πολύ καλές φάσεις στο 1ο ημίχρονο, και στο 2ο ημίχρονο σκοράραμε 2 πολύ καλά γκολ, δεν δώσαμε ευκαιρία στον αντίπαλο να σκοράρει και βελτιώσαμε την απόδοσή μας επειδή ο καθένας δουλεύει πάρα πολύ σκληρά, επίσης θα ήθελα να μιλήσω και για τους παίχτες οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν στο παιχνίδι επειδή τους χρειαζόμαστε όλους σε αυτή την μεγάλη σεζόν κι έτσι χτίζουμε πάρα πολύ καλό ομαδικό πνεύμα


Νίκος Καρανίκας:
«Όπως συνηθίζω να λέω, ειδικότερα φέτος νομίζω ότι όλα τα παιχνίδια είναι τελικοί, είτε παίζεις με τον πρώτο είτε με τον τελευταίο στον βαθμολογικό πίνακα δεν είναι καθόλου εύκολο και καθόλου δύσκολο να κερδίζεις ένα παιχνίδι. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι από το 1ο λεπτό να κερδίσεις όλες τις μάχες και μετά να βάλεις όλα τα ποιοτικά στοιχεία που έχεις σαν ομάδα και τακτικά να διαβάσεις τον αντίπαλο, νομίζω οτι σήμερα ξεκάθαρα υπερείχαμε του αντιπάλου από το 1ο λεπτό σε όλα αυτά που προείπα και δίκαια κερδίσαμε το παιχνίδι»
Σχετικά με την δήλωση του Φέστα αναφορικά με το ότι "αρχίζετε να γίνεστε ομάδα"
«Νομίζω πως όλα τα παιχνίδια που παίξαμε  από τη Λαμία στο γήπεδό μας με τον ΟΦΗ μετά εδώ πήγαμε στην Λιβαδειά και σήμερα εδώ, με την Λαμία προηγηθήκαμε με προσωπικά μας λάθη δώσαμε στον αντίπαλο την ευκαιρία  να σκοράρει με 2 μόνο ευκαιρίες, με τον ΟΦΗ υπερείχαμε του αντιπάλου, είχαμε 3-4 κλασικές ευκαιρίες να κερδίσουμε, στην Λιβαδειά ατυχήσαμε δεχθήκαμε ένα τέρμα στο τέλος και σήμερα κερδίσαμε, δηλαδή υπάρχει κάτι σαν ομάδα, έχουμε αρχή έχουμε τέλος, δουλεύουμε σκληρά, σίγουρα ο προπονητής έχει κάποιο χρονικό διάστημα που δουλεύει μαζί μας και δεν ήταν λογικό να βγει όλο αυτό από την πρώτη εβδομάδα αυτό το έργο. Νομίζω ότι σιγά σιγά βγάζουμε μια αντίδραση σαν ομάδα, είμαστε μια ομάδα, είμαστε μια οικογένεια, έχουμε πάρα πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια, από τον πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο παίκτη και τους φροντιστές και είναι πάρα πολύ σημαντικό για μια ομάδα στη super league.»
Σχετικά με το γεγονός των 2 γκόλ.
«Νομίζω ότι και πριν μείνει ο αντίπαλος με 10 παίκτες στο πρώτο ημίχρονο είχαμε 3 καθαρές ευκαιρίες τετ-α-τετ να κάνουμε 2 και 3-0, ατυχήσαμε, το κάναμε μετά, σίγουρα είναι πολύ σημαντικό για εμάς, όταν κρατάς το 0 και σκοράρεις, για μένα είναι σημαντικό να κρατάς το 0, εφόσον κρατάς το 0 σκοράρεις 1-2-3 γκόλ και κερδίζεις το παιχνίδι, τελειώνει αυτό και πηγαίνεις στο επόμενο.»
Σχετικά με το γεγονός του ότι ήταν δεμένος με τον ΠΑΣ.
«Σίγουρα, αυτό που είπα και στην οικογένεια μου νωρίτερα, το ποδόσφαιρο μόνο μπορεί να σου χαρίσει τέτοια συναισθήματα. Με αυτή τον ομάδα σίγουρα δέθηκα γιατί έπαιξα και στην Ευρώπη, ένα καταπληκτικό συναίσθημα για κάθε ποδοσφαιριστή και σε νεαρή ηλικία, από εκεί και πέρα υπηρετώ αυτή τη στιγμή που με ανέδειξε σαν ποδοσφαιριστή, την ομάδα της πόλης μου και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας και θα δίνω τον καλύτερο μου εαυτό για να κερδίζουμε.»

Νίκος Γκόλιας:
«Κατ αρχήν να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίχτες μου, πιστεύω ότι από το 1ο λεπτό μπήκαμε στο παιχνίδι με στόχο μόνο την νίκη, θεωρώ ότι είχαμε πάρα πολλές ευκαιρίες στο 1ο ημίχρονο να προηγηθούμε, παρ όλα αυτά θα συμφωνήσω μαζί σας ότι την στιγμή που έμεινε η αντίπαλη ομάδα με 10 αμέσως προηγηθήκαμε, αυτό σίγουρα έλυσε τα πόδια μας, μας βοήθησε να παίξουμε σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο καλό ποδόσφαιρο πιστεύω και μετά και το γκολ του Ντέλετιτς εκεί τελείωσαν όλα.»
Σχετικά με το γεγονός των 2 γκολ.
«Είναι αλήθεια αυτό, δουλεύουμε πάρα πολύ στην προπόνηση, έχουμε την διακοπή τώρα να ηρεμήσουμε αρχικά γιατί θέλαμε πάρα πολύ  σήμερα να κερδίσουμε και να δουλέψουμε στα αρνητικά μας και στις χαμένες ευκαιρίες που είχαμε για να έχουμε ακόμη πιο εύκολες νίκες.»
Σχετικά με την διακοπή αν θα κάνει καλό μιας και βγαίνει καλή εικόνα.
«Πιστεύω ότι θα μας κάνει καλό γιατί όπως είπατε κι εσείς βγαίνουμε απο μια σειρά σημαντικών αγώνων και δύσκολων αγώνων, πήραμε σήμερα αυτό που πραγματικά θέλαμε, θα κάνει καλό για να ηρεμήσουμε και να δουλέψουμε ακόμα με καλή ψυχολογία στα αρνητικά μας για να έρθουμε στην αρχή του πρωταθλήματος ακόμη καλύτεροι.»
Σχετικά με την δήλωση του Φέστα αναφορικά με το ότι "αρχίζετε να γίνεστε ομάδα"
«Σίγουρα, τα καλά αποτελέσματα θα φέρουν ηρεμία, ψυχολογία και διάθεση για καλή δουλειά. Σήμερα ευτυχήσαμε και κερδίσαμε έναν αγώνα που θέλαμε πάρα πολύ να κερδίσουμε, όταν ένας προπονητής μένει σε μια ομάδα, αρχίζει να μπαίνει ένας κορμός και μέσα από τον κορμό η ομάδα αρχίζει και αποδίδει καλύτερα, πιστεύω ότι έχουμε όλο το μέλλον κοντά μας να γινόμαστε ακόμη καλύτεροι, πιο ανταγωνιστικοί.»
Σχετικά με το γεγονός οτι σκοράρει μόνο σε νίκες.
«Ναι, σκοράρω εντός έδρας, εντάξει, εμένα η δουλεία μου είναι αμυντικός, αφού τυχαίνει και βοηθάω και την ομάδα μου και μπροστά είμαι πολύ χαρούμενος. Όταν βάζεις ένα γκολ και συνδυάζεται και με νίκη όλοι μαζί κερδίζουμε, όλοι μαζί χάνουμε. Επομένως είμαι πολύ χαρούμενος που όταν σκοράρω κερδίζει η ομάδα, θα το κάνω συχνότερα για να έχουμε πιο πολλούς βαθμούς.»

Προσωπική δήλωση κ. Αλέξη Κούγια: (μέσω aelfc.gr)
Συγχαρητήρια στα παιδιά μας, συγχαρητήρια στους προπονητές μας και στους γυμναστές μας, αλλά το πιο μεγάλο προσωπικό μου ευχαριστώ στον απίστευτο κόσμο μας.
Σήμερα στο γήπεδο ήταν μόνο οι αγνοί οπαδοί της ΑΕΛ με τις οικογένειες τους και μαζί τους απολαύσαμε μία πολύ όμορφη ποδοσφαιρική γιορτή.
Όλοι μαζί, ΧΩΡΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣ, βήμα βήμα, μέρα μέρα, θα ξανακάνουμε την ΑΕΛ μας μεγάλη.
Όταν η διαιτησία είναι σωστή και σφυρίζει δίκαια δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.
Η λάχταρα μου είναι μία, να γεμίσω το γήπεδο με αυτόν τον κόσμο. 
Η συμπαράσταση τους από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο ήταν συγκλονιστική.










Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων