Κύπελλο Ελλάδος 2019-20 : Καλαμάτα - ΑΕΛ

Καλαματα - ΑΕΛ 3-0

5η φάση κυπέλλου
Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019


Scorer: 36', 73', 94' Αλεξόπουλος

Αποβολή: 83' Γκόλιας (δεύτερη κίτρινη κάρτα)

Καλαμάτα (Βασίλης Βούζας): Στεφανάκος, Kωνσταντινόπουλος, Μάκος (81' λ. τρ. Τσιβελεκίδης), Ιντζίδης, Ζαχαρόπουλος, Οσμάναγκιτς, Δήμος, Βουκμίροβιτς, Κουϊρουκίδης (76' Χαρλέπας), Καζβιρόπουλος (28' λ. τρ. Στεργίδης), Αλεξόπουλος.

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Ρίστιτς, Μπάλλας, Χαλκιαδάκης (46' Ντάουντα), Γκόλιας, Ζίζιτς (69' Πινακάς), Καρανίκας, Ασούμπρε, Ζίβκοβιτς, Μπούστος (54' Μιλοσάβλιεβιτς), Νούνιτς, Φατιόν.

Διαιτητής: Δημήτρης Μαλούτας (Ημαθίας)
Επόπτες: Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Θεόδωρος Τζιουβάρας (Κοζάνης)
4ος: Κωνσταντίνος Πανυτσίδης (Κοζάνης)

Γήπεδο: Παραλίας Καλαμάτας

Άσχημο απόγευμα για την ΑΕΛ στην Καλαμάτα. Η ομάδα του Βασίλη Βούζα νίκησε με 3-0 την ΑΕΛ στο πρώτο ματς της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας και πλέον, τα πράγματα έχουν γίνει εξαιρετικά δύσκολα για τους βυσσινί στη ρεβάνς. Χατ τρικ ο Αλεξόπουλος για την Καλαμάτα. Στο 36ο λεπτό, ο επιθετικός της Καλαμάτας άνοιξε τον λογαριασμό, ενώ στο 73’ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, έβαλε δύσκολα στην ΑΕΛ.


Η ΑΕΛ του Μιχάλη Γρηγορίου έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Γκόλια στο 83ο λεπτό με δεύτερη κίτρινη κάρτα και πλήρωσαν. Ο Αλεξόπουλος ολοκλήρωσε τον θρίαμβο της ομάδας του στο 94ο λεπτό, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

(*) Πριν από την έναρξη του αγώνα οι Γιώργος Ράλλης (Καλαμάτα) και Αλέξης Κούγιας (ΑΕΛ) προσέφεραν ανθοδέσμες στους οικείους του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή, Παναγιώτη Μπαχράμη, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα και των δύο ομάδων. 









-->
Στατιστικά παικτών ΑΕΛ
#ΟΝΟΜΑΘέσηΣυμ.ΛεπτάΓκόλΚιρτινεςΚόκκινες
20Νίκος ΚαρανίκαςΑμυντικός1941
64Φατιόν ΆντονιΜέσος1941
6Παναγιώτης ΜπάλαςΜέσος1941
99Μπορίβογιε ΡίστιτςΤερματοφύλακας194
30Στέφαν ΖίβκοβιτςΑμυντικός194
33Μάρκο ΝούνιτςΕπιθετικός194
23Ζαν-Λούκ ΑσούμπρεΕπιθετικός194
14Νίκος ΓκόλιαςΑμυντικός18321
16Νίκολα ΖίζιτςΑμυντικός169
32Τζόναθαν ΜπούστοςΜέσος154
12Μπρούνο ΧαλκιαδάκηςΜέσος146
8Ράντομιρ ΜιλοσάβλιεβιτςΜέσος140
9Αμπιόλα ΝτάουνταΕπιθετικός140
29Δημήτρης ΠινακάςΕπιθετικός125



Δηλώσεις

Γρηγορίου:
«Να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Καλαμάτας για την δίκαιη νίκη.
Εμείς είχαμε να διαχειριστούμε τρία ματς μέχρι το τέλος της βδομάδας. Ήταν απόφαση δική μου να έχουμε τόσες αλλαγές σε πρόσωπα και σχηματισμό σήμερα.
Η ευθύνη είναι δική μου. Άσχετα με τα όποια λάθη έγιναν. Εγώ δεν θέλω να αναφερθώ σε αυτό.
Προσπάθησα να αναφέρω στα παιδιά ότι δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Πόσο μάλλον κόντρα σε μία ομάδα που είναι πρώτη στον όμιλο της με καλούς παίκτες και καλό προπονητή.
Από εκεί και ύστερα είναι δεδομένο πως έχει προβάδισμα η Καλαμάτα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε το παιχνίδι όσες λίγες πιθανότητες και να έχουμε, όσο και να μοιάζει δύσκολο ή απίθανο.
Στο δεύτερο ματς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει.
Εξάλλου γι αυτό μπήκα στην διαδικασία να αλλάξω όλη την ομάδα. Υπάρχει και δεύτερο παιχνίδι.
Αλλά αυτό που έγινε σήμερα κανείς από εμάς δεν το περίμενε.
Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι απέναντι στον ΟΦΗ.
Πάντα υπάρχουν επιτυχίες και αποτυχίες. Τις αποτυχίες πρέπει να τις διαχειριστούμε γιατί είναι πιο δύσκολες από τις επιτυχίες».
Για το αν αποκλείστηκε σήμερα η ΑΕΛ: «Δεν αποκλειστήκαμε από το πρώτο παιχνίδι χωρίς να παίξουμε το δεύτερο ματς».
Για τα λάθη: «Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Το πρώτο γκολ προήλθε από δικό μας λάθος. Είναι λογικό η ομάδα που παίζει στην έδρα της να έχει την ψυχολογία υπέρ της. Είναι δεδομένο να μην έχουμε ρυθμό με παίκτες που δεν αγωνίζονται αρκετά. Θα παλέψουμε στο δεύτερο ματς».
Για το αν υποτίμησε την Καλαμάτα: «Δεν είχαμε καμία διάθεση υποτίμησης του αντιπάλου. Έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά και μετά από αυτή την εικόνα ή το αποτέλεσμα έχω ακόμη εμπιστοσύνη. Δεν είναι κλισέ. Εγώ το εννοώ.  Και θα το δείτε αυτό στην πορεία.
Ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα να αλλάξουμε τόσα πρόσωπα. Ένα μεγάλο ρίσκο με τα παιδιά που δεν έχουν παίξει ξανά μαζί σε αγώνα. Εγώ παίρνω το ρίσκο, τις ευθύνες αλλά και τις αποφάσεις».   
Για τα συμπεράσματα των παικτών που αγωνίστηκαν: «Δεν χρειάζεται να δούμε τους παίκτες μόνο σε ματς. Έχουν σημασία και οι προπονήσεις. Αν εξαιρέσουμε τον μικρό τον Πινακά που θα ήθελα να τον δω στην συνέχεια με την ομάδα μας. Τα άλλα τα παιδιά τα ξέρω. Τα βλέπω καθημερινά στην προπόνηση. Δεν είχαμε ερωτηματικά στο πως θα εμφανιστούν. Είχαμε βέβαια κάποια προβλήματα.
Ο Ζίζιτς είχε τραυματισμό και έπρεπε να επανέλθει. Πως αλλιώς θα πάρει ρυθμό αν δεν παίξει; Ο Γκόλιας δεν είχε παίξει μέχρι τώρα. Τα παιδιά τα ξέρω και η εμπιστοσύνη μου δεν άλλαξε ούτε 1%.
Κάναμε καλή ανάλυση στην ομάδα της Καλαμάτας. Γνωρίζαμε τα στοιχεία του Αλεξόπουλου όμως εκμεταλλεύτηκε τα λάθη μας και με την εκτελεστική δεινότητα που τον διακρίνει μας πλήγωσε. Επαναλαμβάνω πως δεν υποτιμήσαμε κανέναν αντίπαλο σήμερα».



Ανακοίνωση από την ΠΑΕ ΑΕΛ
«Συγχαρητήρια στην Καλαμάτα για τη νίκη. Ευχαριστούμε για την υπέροχη φιλοξενία, την οποία θα ανταποδώσουμε με ακόμα καλύτερο τρόπο στη Λάρισα.
Ευχόμαστε στην Καλαμάτα να κατακτήσει τους στόχους που έχει θέσει φέτος και να επανέλθει εκεί που της αξίζει, την έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο, που έχει γεμίσει με ομάδες – σφραγίδες, χωρίς φιλάθλους, χωρίς πραγματικούς ιδιοκτήτες, που υπάρχουν μόνο για το στοίχημα και τη βρωμιά. Καταπληκτική η διαιτησία του κ. Μαλούτα του συνδέσμου Ημαθίας και των βοηθών του».



Share:

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων