8η αγωνιστική 2019-20 : Παναθηναϊκός - ΑΕΛ

Παναθηναϊκος - ΑΕΛ 1-2

Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2019


Scorer: 62' Ζαχίντ - 1' Μιλοσάβλιεβιτς, 57' Ουάρντα

Παναθηναϊκός (Δώνης): Διούδης, Αποστολάκης, Σένκεφελντ (79’ Κολοβός), Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Κουρμπέλης, Δώνης (60’ Μπεκ), Μπουζούκης, Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης, Καμπετσής (56’ Μακέντα).

ΑΕΛ (Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μπράλιτς, Μόρας, Μιχαήλ, Μπέρτος, Κάτσε (46’ Φατιόν), Σετσέροβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Στάνκοβιτς, Ντάουντα (67’ Χαλκιαδάκης), Ουάρντα (86 Καρανίκας).

ΔιαιτητήςΑναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
ΕπόπτεςΠολυχρόνης Κωσταράς (Αιτ/νίας), Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας)
4ος: Κουτσιαύτης (Άρτας)
VAR: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)

Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Εισιτήρια: 4.566



Η ΑΕΛ πήρε το προβάδισμα στο σκορ πριν καλά – καλά συμπληρωθεί ένα λεπτό δράσης στο ΟΑΚΑ. Οι «βυσσινί» πίεσαν ψηλά, ο Διούδης δεν απομάκρυνε καλά, η μπάλα έφτασε στον Ράικο Μιλοσάβλιεβιτς που κατέβασε και έστρωσε παράλληλα τη μπάλα με το στήθος στο αριστερό του πόδι και με ένα αριστερό βολ – πλανέ, έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Παναθηναϊκού για το 0 – 1!

Μετά το γκολ της ΑΕΛ, ο Παναθηναϊκός πίεσε για το γκολ της ισοφάρισης το οποίο και πέτυχε μάλιστα στο 35′, αλλά ακυρώθηκε ορθώς για επιθετικό φάουλ του Δώνη πάνω στον Κρίστινσον.

Τη πρώτη του μεγάλη ευκαιρία ο Παναθηναϊκός την έχασε με τον Χατζηγιοβάνη. Ο νεαρός από αριστερά άλλαξε παιχνίδι για τον Μπουζούκη που μέσα από τη περιοχή και δεξιά έκανε ένα γύρισμα στη «καρδιά» της άμυνας της ΑΕΛ, για τον Καμπετσή που από το ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε, βλέποντας τον Μόρα να απομακρύνει τη μπάλα την ύστατη στιγμή.

Το γκολ για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 35′, ακυρώθηκε όμως λόγω VAR. Έπειτα από κόρνερ ο Δώνης πήρε την δεύτερη κεφαλιά, αφού όμως νωρίτερα ο Κρίστινσον μέσα στη μικρή του περιοχή είχε προλάβει να μπλοκάρει τη μπάλα με τα δυο του χέρια.

Έτσι, ο κ. Σιδηρόπουλος πήγε στο VAR και σχετικά εύκολα, αποφάσισε να ακυρώσει το γκολ του Καμπετσή, που είχε επωφεληθεί από την κεφαλιά – πάσα του Δώνη.

Ο Παναθηναϊκός παρέμεινε στην επίθεση και έφτασε κοντά στο γκολ μια ακόμη φορά.

Συγκεκριμένα στο 41ο λεπτό ο Ζαχίντ βρέθηκε στα όρια της μεγάλης περιοχής και αριστερά και με ένα διαγώνιο πλασέ είδε τη μπάλα να περνά λίγο άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες.

Στο πρώτο μόλις λεπτό της επανάληψης ο Μπουζούκης που κατέβασε στην κίνηση και σούταρε χαμηλά, ο Κρίστινσον απομάκρυνε σε κόρνερ.

Και κάπου εκεί η ΑΕΛ έφτασε σε δεύτερο τέρμα. Τρομερή «μπέιζμπολ» πάσα του Κρίστινσον με τα χέρια για τον Ουάρντα, που βγήκε τετ – α – τετ εκμεταλλευόμενος το «τσαφ» του Χατζηθεοδωρίδη, έκανε προσποίηση στον Αποστολάκη και εν συνεχεία πλάσαρε σωστά τον Διούδη, για το 0 – 2!

Ενώ στο 62′ ο Ζαχίντ με ένα σουτ από τα όρια της περιοχής βρήκε τον δρόμο προς τα «βυσσινί» δίχτυα, γκολ στο οποίο φέρει ευθύνη και ο Κρίστινσον, ο οποίος έμοιαζε να ελέγχει τη πορεία της μπάλας, η οποία κατέληξε στα δίχτυα της ΑΕΛ για το 1 – 2.

Από το 1 – 2 και μετά ο Παναθηναϊκός πίεζε και είχε χαμένες ευκαιρίες με Ζαχίντ και Κουρμπέλη κυρίως, οι οποίοι σε καμιά περίπτωση δεν κατάφεραν να βρουν τον στόχο.


Ο Παναθηναϊκός στο 101′ ζήτησε πέναλτι σε σπρώξιμο του Μόρα στον Κουρμπέλη, το οποίο και αφού είδε ο Σιδηρόπουλος, δεν έδωσε τίποτα, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται με νίκη της ΑΕΛ.







#ΠΑΟΣτατιστικά#ΑΕΛ
1Goals2
0Ασίστ2
18Τελικές Προσπάθειες8
8Σουτ εντός μεγάλης περιοχής2
8Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής6
2Κεφαλιές0
2Αποκρούσεις6
3Επεμβάσεις23
10Κλεψίματα9
12Φάουλ19
3Οφσάιντ2
6Κόρνερ0
40Λάθη26
9/38Γεμίσματα1/4



Δηλώσεις



Μιχάλης Γρηγορίου:
«Πρώτα απ΄ όλα συγχαρητήρια στα παιδιά. Κατέβαλλαν τεράστια προσπάθεια γιατί ήταν πιεστικό το παιχνίδι. Μπορέσαμε να προηγηθούμε έξυπνα και το είχαμε δουλέψει αυτό τη προηγούμενη εβδομάδα. Να κρατήσουμε τη μπάλα. Θεωρώ ότι πραγματοποιήσαμε το πλάνο μας. Ξέραμε και πως ο Παναθηναϊκός θα ασκούσε τη δική του πίεση και θα είχε τις ευκαιρίες του. Μετά τη νίκη στον Άρη, καταγράφουμε σήμερα μια ακόμη ιστορική νίκη κόντρα στο Παναθηναϊκό και θέλουμε να μείνουμε σε αυτό. Κοιτάμε ήδη το επόμενο παιχνίδι με τη Καλαμάτα και μετά το ματς με τον ΟΦΗ. Βήμα – βήμα, αλλά αυτές οι νίκες είναι που μεγαλώνουν μια ομάδα και η ΑΕΛ από μόνη της, ούτως ή άλλως είναι μεγάλη ομάδα».
Συνέντευξη τύπου:
«Ήταν ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Εμείς προερχόμασταν από τέσσερα ματς δίχως ήττα. Ο Παναθηναϊκός έκανε σημαντική νίκη με τον Ατρόμητο. Θέλαμε να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο. Δουλέψαμε όλη την εβδομάδα με το συγκεκριμένο πλάνο αφήνοντας χώρο στον Παναθηναϊκό και να εκμεταλλευτούμε τη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση. Έτσι πετύχαμε και το δεύτερο γκολ. Λογικό να χάσει ευκαιρίες ο Παναθηναϊκός και να πιέσει. Τα παιδιά έκαναν συγκλονιστική προσπάθεια. Κρατάμε άλλη μια ιστορική νίκη.
Μετά το ματς με τον Άρη, το να καταφέρνει να κάνει η ΑΕΛ νέα νίκη εκτός έδρας απέναντι στον Παναθηναϊκό δείχνει πολλά. Πάντα κρατάω χαμηλούς τόνους και έχουμε να κάνουμε πολλά πράγματα ακόμα. Είμαστε κι εμείς μεγάλη ομάδα και απομένει να το δει και ο υπόλοιπος κόσμος. Προσπαθούμε να εκπροσωπούμε την ομάδα με τον καλύτερο τρόπο. Φέτος γίνονται πράγματα που πρέπει να αναδειχθούν. Γίνονται πράγματα στην οργάνωση.
Θα δείτε ότι έγινε επένδυση στο γήπεδο στο οποίο αδίκως μας είχαν κατακρίνει όλοι. Γίνονται πράγματα στο προπονητικό κέντρο, οργανωτικά... Ο κόσμος αρχίζει να πιστεύει σε όσα γίνονται στην ΑΕΛ. Το ξανατονίζω προσωπικά ότι ο μεγάλος στόχος είναι να δούμε τον κόσμο να είναι δίπλα στα παιδιά και στον οργανισμό που λέγεται ΑΕΛ για να παίρνει η ομάδα αυτό που της αναλογεί και έχει μάθει ο φίλαθλος κόσμος της ομάδας.
Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό που ψάχνει κι αυτός τον δικό του δρόμο. Κάτω το κεφάλι, το μυαλό είναι στο παιχνίδι της Τετάρτης με την Καλαμάτα. Το Κύπελλο αποτελεί στόχο. Να δούμε τι έχουμε καταφέρει στο τέλος για να κάνουμε ταμείο».

Φατιόν:
«Ο Παναθηναϊκός έκανε πολλές ευκαιρίες, ήταν στην έδρα του. Ήμασταν πολύ διαβασμένοι, όλοι την εβδομάδα τον διαβάζαμε, αυτό μας βγήκε. Πιστεύω ότι δεν είχαμε πολλά προβλήματα, αν εξαιρέσουμε ότι απειλούσαν συνέχεια από τα πλάγια με τον Χατζηγιοβάννη και τον Μπουζούκη, χωρίς αποτέλεσμα όμως. Ήμασταν πολύ διαβασμένοι και γενικά όλα μας τα παιχνίδια μέχρι τώρα τα διαβάζουμε πολύ καλά, στεκόμαστε πολύ καλά και μας βγαίνει» τόνισε χαρακτηριστικά.

Για το τί άλλο κρατάει από το ματς: «Την προσπάθεια σίγουρα, την προσπάθεια όλων των συμπαικτών μου και ότι μας βγαίνουν πράγματα στο γήπεδο».

Για το αν περίμενε ο Παναθηναϊκός να δημιουργήσει στην ΑΕΛ περισσότερα προβλήματα, τόνισε: «Αυτή είναι η αλήθεια, περίμενα να μας δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα αλλά με τις φάσεις που δημιουργούσαν δεν κατάφεραν να απειλήσουν. Παίζαμε με τον Παναθηναϊκό, βαριά φανέλα, βαριά ιστορία, αυτή η σκέψη επικρατούσε περισσότερο στο μυαλό μας, αυτό φοβόμασταν μόνο».

Κρίστινσον:

«Νοιώθαμε καλά όσο αμυνόμασταν, έχουμε πολύ καλούς αμυντικούς, ενώ κι εγώ ένοιωθα πολύ καλά. Δεν είχαμε πρόβλημα όσο ο Παναθηναϊκός επιθετόταν συνεχώς. Δεν μπορούμε να παίζουμε έτσι συνεχώς, πρέπει να έχουμε περισσότερο τον έλεγχο του παιχνιδιού και περισσότερη κατοχή της μπάλας, αλλά πήραμε τους 3 πόντους κι αυτό είναι το πιο σημαντικό».





Share:

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων