6η αγωνιστική 2019-20 : ΑΕΛ - ΑΕΚ

ΑΕΛ - ΑΕΚ 0-0

Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2019



ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Mόρας, Μπράλιτς, Μπέρτος, Κάτσε (84’ Φατιόν), Σεσέροβιτς, Στάνκοβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς (91’ Χαλκιαδάκης), Ουάρντα, Ντάουντα (72’ Nούνιτς).

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μπάρκας, Μπακάκης (74’ Ζεράλδες), Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Παουλίνιο, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Χουλτ, Μάνταλος (84’ Οικονόμου), Λιβάγια, Ολιβέιρα (46’ Ντέλετιτς).

Διαιτητής: Κουμπαράκης (Θράκης)

Επόπτες: Απτόσογλου (Αθηνών), Μπαλτάς (Αχαΐας)
4ος: Καραντώνης (Ημαθίας)
VAR: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
AVAR: Χριστακόγλου (Χαλκιδικής)

Γήπεδο: AEL FC arena

Εισιτήρια: 4.404



Χωρίς σκορ (0 – 0) ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση της ΑΕΛ με την ΑΕΚ στο πλαίσιο της 6ης Αγωνιστικής της Super League στο… κακό αγωνιστικό χώρο του AEL FC ARENA.

Τόσο η ΑΕΛ όσο και η ΑΕΚ θα μπορούσαν να είχαν πετύχει το νικητήριο γκολ, όμως ο Λιβάγια σε δύο περιπτώσεις αστόχησε, ενώ από την ΑΕΛ Μπράλιτς, Μιχαήλ και Ουάρντα δεν κατάφεραν να σκοράρουν σε ιδανικές συνθήκες για γκολ.


Η αναμέτρηση ξεκίνησε με το μοναδικό ενδιαφέρον στα πρώτα 30′ αγώνα να είναι οι κάρτες τις οποίες έδειξε ο Κουμπαράκης, δύο σε κάθε ομάδα.


Συγκεκριμένα την αρχή έκανε ο Αντνάν Σετσέροβιτς μόλις στο 2ο λεπτό, με τον Λιβάγια στο 6ο και Βράνιες στο 7ο να αντικρίζουν τη δεύτερη και τρίτη. Ενώ στο 14′ ο Έργκους Κάτσε ισοφάρισε σε… 2 – 2.


Η συνέχεια του πρώτου μέρους περιελάμβανε 22 ποδοσφαιριστές να προσπαθούν να ισορροπήσουν πάνω στον κακό αγωνιστικό χώρο του AEL FC ARENA, με αποτέλεσμα να μην δημιουργηθεί ουδεμία αξιόλογη φάση μπροστά από τα δύο καρέ των Κρίστινσον και Μπάρκα.


Μοιραία λοιπόν ΑΕΛ και ΑΕΚ οδηγήθηκαν στο ημίχρονο για την ανάπαυλα του ημιχρόνου χωρίς σκορ.


Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η ΑΕΚ έχασε τη πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα για να πάρει μετά τη σκυτάλη η ΑΕΛ με δύο (!) χαμένες μοναδικές ευκαιρίες.


Αρχικά στο 57′ ο Μάρκο Λιβάγια με ένα σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι του Κρίστινσον, με την ΑΕΛ από εκεί και έπειτα να έχει τρεις καλές στιγμές για να πετύχει το γκολ. Καμία όμως από αυτήν δεν ήταν ικανή για να… κουνήσει τα δίχτυα της εστίας της ΑΕΚ.


Στο 58′ μετά από κόρνερ ο προωθημένος Σλάβκο Μπράλιτς βρέθηκε στη μικρή περιοχή της ΑΕΚ και σε κενή εστία πλάσαρε με τους αμυντικούς της ΑΕΚ να απομακρύνουν σε νέο κόρνερ πάνω στη γραμμή.


Ενώ στο 64′ μετά από κόρνερ ο Μόρας πήρε τη κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, με τον Αλέξη Μιχαήλ στο δεύτερο δοκάρι, μόνος του κάνει «τσαφ» μη μπορώντας να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Μπάρκα.


Στο 84ο λεπτό η ΑΕΚ παραλίγο θα έβρισκε σκορ… κατά λάθος!


Ο Μάνταλος βρισκόμενος μέσα στη περιοχή σούταρε με τη μπάλα να βρίσκει και στα σώματα και εν συνεχεία ο Κρίστινσον απομακρύνει με τη δεξιά του παλάμη τη μπάλα, στέλνοντάς την όμως πάνω στον Λιβάγια, ο οποίος άθελα του θα γινόταν σκόρερ, εάν δεν βρισκόταν ο Βαγγέλης Μόρας να απομακρύνει σχεδόν πάνω στη γραμμή.










#ΑΕΛΣτατιστικά#ΑΕΚ
0Goals0
0Ασίστ0
4Τελικές Προσπάθειες4
1Σουτ εντός μεγάλης περιοχής2
1Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής1
2Κεφαλιές1
2Αποκρούσεις2
7Επεμβάσεις10
10Κλεψίματα11
14Φάουλ21
2Οφσάιντ0
6Κόρνερ4
46Λάθη43
3/11Γεμίσματα2/13



Δηλώσεις 



Γρηγορίου:

Για την παρουσία των οπαδών της ΑΕΛ: «Αυτό είναι το μεγάλο μας στοίχημα. Να δημιουργήσουμε μια ομάδα, που θα παίξει ελκυστικό ποδόσφαιρο και εύχομαι κάποια στιγμή να το δούμε γεμάτο. Ξέρουμε την δυναμική του κόσμου και πόσο μπορεί να βοηθήσει αυτή την ομάδα. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ».Για την ισοπαλία με την ΑΕΚ: «Βοηθάει, γιατί πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Είχαμε τις ευκαιρίες για να μπορέσουμε να πάρουμε και κάτι παραπάνω. Θεωρώ ότι δίκαια πήραμε τον βαθμό και θα μπορούσαμε να πάρουμε και κάτι περισσότερο».
Συνέντευξη Τύπου:
«Να ξεκινήσω δίνοντας συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Ήταν ιδιαίτερα μαχητικοί με μεγάλο πάθος όπως πρέπει να είναι σε τέτοια παιχνίδια απέναντι σε μεγάλες ομάδες. Έχω την εντύπωση ότι θα μπορούσαμε να ζητήσουμε κάτι παραπάνω σε αυτό το παιχνίδι. Δεν ξέρω αν υπήρχε κάτι στη φάση του Ουάρντα για το αν υπήρχε κάτι επιλήψιμο ή όχι, για αυτό θα μείνω στο ματς.Θέλω να δώσω και πολλά συγχαρητήρια στον κόσμο μας. Ήταν η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που ήταν τόσο εκδηλωτικός και μας έδωσε δύναμη. Σήμερα κάναμε ένα σημαντικό βήμα. Όλοι δουλεύουμε, όλοι προσπαθούμε για να πετύχει η ΑΕΛ τους στόχους της».

Μπέρτος:

Για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου: «Ήταν ένας πάρα πολύ δύσκολος αγωνιστικός χώρος. Έχουμε συνηθίσει εμείς σε αυτόν τον αγωνιστικό χώρο. Είναι όλα μέρος της δουλειάς».Για την ισοπαλία με την ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδος, αλλά δείξαμε ότι είμαστε έτοιμοι. Το δουλέψαμε όλη την εβδομάδα και μας βγήκε μέσα στο γήπεδο. Σίγουρα είμαστε ευχαριστημένοι, αλλά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και σε κάθε ματς πάμε για τους τρεις βαθμούς. Είχαμε 2-3 φάσεις να πετύχουμε γκολ. Θέλει και λίγο τύχη».Για την άμυνα της ΑΕΛ: «Όλα τα παιδιά δουλεύουμε για το καλύτερο της ομάδας. Όλοι δουλεύουμε μαζί για να παίρνουμε σε κάθε ματς τους τρεις βαθμούς».Για τις αμυντικές επιδόσεις: «Εμείς από την μεριά μας βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και με τις οδηγίες του προπονητή μας παλεύουμε για τη νίκη. Υπάρχει η διακοπή και θα δουλέψουμε καλύτερα για τα δύο επόμενα ματς που είναι πολύ σημαντικά για εμάς».Για τους στόχους της ΑΕΛ: «Ο στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε να μπούμε στην εξάδα και να πάμε στον τελικό του Κυπέλλου. Θέλουμε να γινόμαστε σε κάθε παιχνίδι όλο και καλύτεροι».Για τον Ουάρντα: «Είναι ένας παίκτης που έχει πολύ ποιότητα. Για εμένα είναι άδικο που βρίσκεται εδώ. Η ΑΕΛ είναι μια μεγάλη ομάδα και ο Ουάρντα θα μας βοηθήσει πολύ».

Μιχαήλ:

Για την ατμόσφαιρα στο γήπεδο και τον αγωνιστικό χώρο: «Η ΠΑΕ ΑΕΛ δεν είναι υπεύθυνη για το γήπεδο. Ξέραμε τι θα γίνει, με τις πρώτες βροχές και τον κακό καιρό. Καμία ομάδα δεν βολεύει να παίζει σε αυτό το γήπεδο. Η καλύτερη στιγμή του αγώνα ήταν στο τέλος, όταν όλοι μαζί φωνάξαμε με τον κόσμο μας. Τους ευχαριστούμε και θέλουμε τον κόσμο να συνεχίσει να είναι δίπλα μας σε όλα τα παιχνίδια. Θέλουμε να τους φέρουμε πίσω. Εμείς που ζούμε στην πόλη, καταλαβαίνουμε την αγάπη του. Θέλουμε να γίνει και πάλι καυτή έδρα. Δεν τις λείπει τίποτα, μακάρι να επιστρέψει ο κόσμος».Για το τι έλειψε από την ομάδα του και δεν πήρε την νίκη: «Θα κρινόταν στη δύναμη, στις στημένες φάσεις. Το γνωρίζαμε. Εγιναν αυτές οι φάσεις, δεν ήρθε το γκολ. Δεν παίχτηκε καλό παιχνίδι, είχε ένταση, μαρκαρίσματα. Κρατάμε την μαχητικότητα και θα δείξουμε πως μπορούμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα. Θα δουλέψουμε στη διακοπή να βελτιωθούμε κι άλλο».Για τη φάση που μπορούσε να σκοράρει: «Δεν με θέλει να σκοράρω. Και με το δεξί μπορώ να σκοράρω, όχι μόνο με το αριστερό. Το γκολ είναι θέμα ενστίκτου. Στεναχωρήθηκα, είχα χάσει και ένα ακόμα γκολ με τον Πανιώνιο. Ελπίζω την επόμενη φορά να είμαι πιο τυχερός».

Κρίστινσον:
«Ήταν μάχη για 90 λεπτά, χωρίς πολλές ευκαιρίες στο μάτς. 0-0 το αποτέλεσμα... το πήραμε».

Ντάουντα:
«Νομίζω ότι ήταν αυτό που περιμέναμε. Είμαστε ευχαριστημένοι με την ισοπαλία, θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Νομίζω ότι σήμερα δείξαμε ότι είμαστε μια ομάδα που πάει να κάνει κάτι καλό φέτος».


Share:

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων