1996-97 : 9η : ΑΕΛ - Α.Ο. Πύργου 2-1

9η αγωνιστική : ΑΕΛ - Α.Ο. Πύργου 2-1 

24 Νοεμβρίου 1996 

Scorers:12' Παπαδόπουλος Θ., 29' Κόϊτς - 67' Μάρκοβιτς 

Αποβολές: 1' Ζαφειρόπουλος (κόκκινη), 72' Μπακογιάννης 

ΑΕΛ (Γιώργος Φοιρός): Γεωργίου, Μαυρόπουλος, Χρυσοστομίδης (70' Κοζιώνης), Παπαδόπουλος Θ., Κολομητρούσης (11' Μπακογιάννης), Παυλίδης, Τσακμακίδης Γ., Νεμπεγλέρας, Ξάνθης, Πάτε, Κόϊτς (74' Κατσάρας). 

ΑΟ Πύργου (Θ.Βαγγόπουλος) : Ζαφειρόπουλος, Κάρδαρης (3’ Χριστόπουλος), Κότσυφας, Μοσχογιάννης, Κωτούλας, Ντουντούμης, Σαμολαδάς, Βυθούλκας, Γιαννάτος (64’ Αλεξανδρόπουλος), Μάρκοβιτς, Σ.Δημόπουλος (57’ Βιτεβής)

Διαιτητής: Νικόλαος Αγαδάκος (Πειραιά) 
Επόπτες: Πολύζος, Κόκκοτος

Γήπεδο: Αλκαζάρ  
Εισιτήρια - εισπράξεις: 1.607 - 1.624.000 δρχ.

Μετά τη σημαντική νίκη στη Νέα Ιωνία και κόντρα στον ουραγό ΑΟ Πύργου το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους βυσσινί. Μόλις στο 1ο λεπτό ο φιλοξενούμενος τερματοφύλακας Ζαφειρόπουλος έπιασε τη μπάλα με τα χέρια εκτός περιοχής σε επέλαση του Βασίλη Ξάνθη και αποβλήθηκε. Θέση κάτω από τα γκολπόστ πήρε ο Σπύρος Χριστόπουλος, ένας τερματοφύλακας που θα φορέσει τα βυσσινί 8 χρόνια αργότερα. Κόντρα σε έναν αποδεκατισμένο και αδύναμο αντίπαλο η ΑΕΛ δεν έδειξε την απαιτούμενη σοβαρότητα για να "καθαρίσει" νωρίς τον αγώνα. Πέτυχε βέβαια δύο γκολ στο πρώτο ημίωρο αλλά οι παίκτες έχασαν, με αστείο τρόπο, σωρεία ευκαιριών στο πρώτο ημίχρονο για σκορ-ρεκόρ. Μετά το 65' οι βυσσινί χαλάρωσαν τελείως. Το γκολ των φιλοξενουμένων και η αποβολή του Μπακογιάννη στο 72' άλλαξαν την κατάσταση. Από σκορ-μαμούθ η ΑΕΛ κινδύνεψε ακόμη και με ισοφάριση μέχρι ο διαιτητής να σφυρίξει το τέλος του αγώνα. μετά από 9 αγώνες η ΑΕΛ ισοβαθμεί στην κορυφή με συγκατοίκους Εθνικό και Παναιτωλικό.


Η ΑΕΛ όπως παρατάχθηκε στο Αλκαζάρ κόντρα στην ομάδα του Πύργου.

Όρθιοι: Πάτε, Παυλίδης, Θ.Παπαδόπουλος, Γεωργίου, Ξάνθης, Κολομητρούσης.
Καθιστοί: Μαυρόπουλος, Κόιτς, Νεμπεγλέρας, Γ.Τσακμακίδης, Χρυσοστομίδης.

Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων