2020-21 : Play Out 7η : ΑΕΛ - ΠΑΣ Γιαννινα 2-0

Play out 7η : ΑΕΛ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

Σάββατο, 15 Μαΐου 2021

Scorers: 24' Ακούνια, 38' Κολομπίνο

ΑΕΛ (Μιχάλης Ζιώγας): Σουλούκος, Ηλιάδης, Γιακιμόβσκι (64' Μαϊδανός), Πινακάς (78' Ντουρμισάι), Χουσίνο, Γρηγορόπουλος (90' Χαλάτσης), Μπέρτος, Μαξιμένκο, Ακούνια (90' Δάκτυλας), Κολομπίνο, Νικολιάς.

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Πήλιος (65’ Ελευθεριάδης), Παντελάκης, Σάλιακας, Πανουργιάς (75’ Γροσδάνης), Πέερσμαν, Κάργας, Κάστρο, Λώλης (83’ Τριάδης), Κριζμάν, Παμλίδης.

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας).  
Επόπτες: Ηλίας Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), Πέτρος Πάτρας (Μακεδονίας).  
4ος : Γεώργιος Βρέσκας (Πιερίας).  
VAR: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) 
AVAR: Παντελής Σπυρόπουλος (Ανατολικής Αττικής).  

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: Δεν εκδόθηκαν εισιτήρια λόγω περιορισμού πανδημίας COVID-19.

Το παιχνίδι για την 7η αγωνιστική των Play Out, τελευταίο φετινό, ανάμεσα σε ΑΕΛ και ΠΑΣ Γιάννινα δεν είχε το παραμικρό βαθμολογικό ενδιαφέρον, με τους «βυσσινί» υποβιβασμένους από την προηγούμενη αγωνιστική και τους Ηπειρώτες αδιάφορους. Οι Θεσσαλοί μπορεί να πήραν μια νίκη γοήτρου με 2-0, με τα γκολ των Ματίας Ακούνια (24’) και Αντριάν Κολομπίνο (38’), ωστόσο την παράσταση έκλεψε - αρνητικά - το επεισόδιο που είχαν οι Μανώλης Μπέρτος και Φάμπρι Κάστρο.  
 
Το περιστατικό καταγράφηκε στο 8’: έπειτα από μία σύγκρουση, ο Κάστρο κατηγόρησε τον Μπέρτο για ρατσιστικό σχόλιο, έκανε να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο, όμως έπειτα από αμοιβαίες εξηγήσεις, ο αγώνας συνεχίστηκε. Οι δυο παίκτες πήραν από μία κίτρινη κάρτα, με τον ΠΑΣ να εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια - μέσω ανακοίνωσης - για τους Αλέξη Κούγια και Ευάγγελο Μανούχο.  

Στο αγωνιστικό κομμάτι, στην πρώτη καλή της ευκαιρία, η Λάρισα άνοιξε το σκορ: από πάσα του Κολομπίνο, ο Ακούνια πλάσαρε εύστοχα τον Γιούρι Λοντίγκιν για το 1-0! Οι Ηπειρώτες είχαν την κατοχή της μπάλας, ωστόσο με εξαίρεση μια κεφαλιά του Μάρβιν Πέερσμαν (27’) δεν δημιούργησαν άλλη επικίνδυνη κατάσταση στο πρώτο μέρος. Αντίθετα, από δημιουργός, ο 28χρονος Ουρουγουανός Κολομπίνο έγινε σκόρερ, κάνοντας το 2-0 με σουτ από το ύψος της περιοχής! Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μια... κακοποίηση του αθλήματος, με πολλές διακοπές, μάχες στο χώρο της μεσαίας γραμμής και ελάχιστες καλές στιγμές μπροστά στις δυο εστίες.  

"πηγή κειμένου: ΑΠΕ-ΜΠΕ"

Δηλώσεις


Μιχάλης Ζιώγας:
«Κάναμε μια σπουδαία νίκη και εμφάνιση, την χρειαζόταν η ομάδα. Φυσικά είμαστε στεναχωρημένοι που το τέλος του πρωταθλήματος βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση. Η ΑΕΛ είναι μεγάλη ομάδα και σύντομα θα βρεθεί ξανά εκεί που αξίζει. Η ΑΕΛ θα βρει ξανά τον δρόμο της για την Super League. Προσπαθήσαμε να δουλέψουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, εμείς αυτό που θέλουμε είναι να υπάρξει ηρεμία και να παρθούν οι σωστές αποφάσεις για να βρεθεί ξανά η ομάδα εκεί που της αξίζει. Η ΑΕΛ είναι για να αγωνίζεται στη Super League και να πρωταγωνιστεί».

Γιώργος Μαϊδανός: 
«Θα ήθελα να ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη από τον κόσμο της ομάδας για την εφετινή πορεία, που κάναμε. Δεν αρμόζει στο μέγεθος και την ιστορία της ομάδας. Μπορεί με τον καινούργιο προπονητή να δουλέψαμε μόλις τέσσερις ημέρες, αλλά προσεγγίσαμε καλά το παιχνίδι. Πάντα μένει η τελευταία εικόνα, θέλαμε να κλείσουμε τη χρονιά με το δεξί. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι και πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε».
Θα μπορούσαν να έχουν έρθει και άλλες τέτοιες νίκες;
«Σίγουρα, υπάρχουν αρκετά παιχνίδια που αν είχαμε και λίγη τύχη θα μπορούσαμε να πάρουμε περισσότερους βαθμούς και να σώσουμε την ομάδα. Θα μπορούσαμε με τον ΠΑΟΚ που δεχτήκαμε γκολ στο 96, με την ΑΕΚ επίσης να πάρουμε βαθμό. Έτσι όμως είναι το ποδόσφαιρο και πρέπει να σκεφτούμε το μέλλον. Να καταλάβουμε όλοι σε τι ομάδα βρισκόμαστε. Να δίνουμε το 110% σε κάθε ματς για να επιστρέψει η ομάδα εκεί που της αξίζει. Δεν είμαστε για Β κατηγορία».
Σχετικά με το συμβάν;
«Ξέρω τον Μπέρτο πολύ καλά. Είμαι σίγουρος πως δεν έχει πει κάτι τέτοιο. Ίσως δεν άκουσε καλά ο αντίπαλος. Δεν είναι τέτοιος άνθρωπος δεν θα προσβάλει ποτέ κανέναν».

Ορέστης Γρηγόπουλος:
Θα μπορούσε να είχε έρθει πιο νωρίς ωστόσο δεν μπορούμε να κοιτάμε πίσω. Συνεχίζουμε, δείξαμε ότι είμαστε μια καλή ομάδα που δεν μας πήγαν τα αποτελέσματα. Ήταν μια καλή εικόνα, δείξαμε ότι έχουμε τα προσόντα σαν ομάδα». 
Για την ένταση μεταξύ του Κάστρο και του Μπέρτου: «Δεν άκουσα κάτι, δεν νομίζω ο Μανώλης να είπε κάτι άσχημο και είμαι σίγουρος ότι δεν έγινε κάτι».

Εξωαγωνιστική σημείωση:

Το Sportime αποκάλυψε την ένταση που προκλήθηκε στο ημίχρονο του αγώνα ΑΕΛ – ΠΑΣ Γιάννινα, όταν ο Μπέρτος πλησίασε με άκρως φιλικές διαθέσεις τον Κάστρο για να λυθεί η παρεξήγηση.
Στη κουβέντα ενεπλάκησαν κι άλλοι άνθρωποι των δύο ομάδων, μεταξύ αυτών και ο Αλέξης Κούγιας ο οποίος είχε φραστικό επεισόδιο τόσο με παίκτη του ΠΑΣ Γιάννινα, όσο και μέλη της αποστολής των Ηπειρωτών.
Η έκθεση του παρατηρητή της διοργανώτριας, έρχεται να επιβεβαίωσει μέχρι κεραίας το σχετικό δημοσίευμα.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γραφτεί «ο κ. Κούγιας απευθυνόμενος στον ποδοσφαιριστή της ομάδας του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννη Κάργα, του είπε: “Πουλητάρι του Παναιτωλικού, να βγάλεις τον καr@!νο”».
Σύμφωνα με την έκθεση πάντα, «O κ. Κούγιας απευθυνόμενος σε ανθρώπους του ΠΑΣ Γιάννινα, είπε: “Πουλητάρια, την άλλη εβδομάδα να δείτε τι θα πάθετε στην επιτροπή που Θα σας ρίξω”», αναφερόμενος στο θέμα που ο ίδιος έχει καταγγήλει στην Ε.Ε.Α. για την μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα το 2015.


Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε την παρακάτω απόφαση. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, που ήταν δηλωμένος στο Φύλλο Αγώνα ως... διερμηνέας, τιμωρήθηκε για τη συμπεριφορά του στο ματς των «βυσσινί» με τον ΠΑΣ Γιάννινα με ποινή απαγόρευσης εισόδου για 4 αγωνιστικές και πρόστιμου ύψους 10.000 ευρώ.

ΠΑΕ ΑΕΛ, Α. Κούγιας (διερμηνέας): «Βάσει των αναφερομένων στο από 15/5/2021 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 15/5/2021 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα» στον αγώνα ΠΑΕ ΑΕΛ-ΠΑΕ Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα: Επιβάλλει στην ΠΑΕ Α.Ε.Λ. τη χρηματική ποινή των δέκα χιλιάδων (10.000,00) ευρώ για την συμπεριφορά του β’ εγκαλούμενου και επιβάλλει στον Α. ΚΟΥΓΙΑ για τη πράξη, για την οποία κρίθηκε πειθαρχικώς ελεγκτέος τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές, ήτοι : α) τη χρηματική ποινή των δέκα χιλιάδων (10.000,00) ευρώ και β) την ποινή της απαγόρευσης της εισόδου του στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια για  τέσσερις (4) αγωνιστικές.



















Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου, πλήθος φιλάθλων της ΑΕΛ.
Οι συγκεντρωμένοι με συνθήματα αποδοκίμαζαν τον μεγαλομέτοχο της ομάδας κ. Αλέξη Κούγια, ζητώντας του να αποχωρήσει από την ΑΕΛ.
Αρχικά συγκεντρώθηκαν στην Κεντρική πλατεία, ενώ μετά έκαναν πορεία. Υπενθυμίζεται πως η ήδη υποβιβασμένη στη Β’ κατηγορία ΑΕΛ, δίνει σήμερα το τελευταίο της παιχνίδι στη Σούπερλιγκα στο Αλκαζάρ, κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννενα.



Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων