1977-78 : 18η : ΠΟ Ελασσόνας - ΑΕΛ 0-2

18η αγωνιστική : ΠΟ Ελασσόνας - ΑΕΛ 0-2 

22 Ιανουαρίου 1978 

Scorers: 63', 74' Κουκουλίτσιος 

ΠΟ Ελασσόνας : Τσώτσας, Βήτας, Σολωμός, Αλεξανδρίδης, Γκαλίτσιος, Συλιβίστρας, Γαβριήλ, Τουργαϊδης, Ζιάκος, Κυρκασιάδης, Λαζάρου (67’ Θώμος).

ΑΕΛ (Γιάννης Ζαφειρόπουλος): Μπουντόλος, Παραφέστας, Σελιώνης (77' Μπούτος), ΑΝαγνώστου, Αργυρούλης, Δράμαλης, Κουκουλίτσιος, Κουμαριάς (46' Ανδρεούδης), Ποντίκης, Μουσιάρης, Βαλαώρας. 

Διαιτητής : Τσιρικολιάς (Αθηνών)
Επόπτες : Παναγιωτάκης, Μέγας (Αθηνών)

Γήπεδο : Ελασσόνας
Εισιτήρια - Εισπράξεις : 2.361 - 228.000 δρχ.

Αγώνας μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα με φιλάθλους και των δύο ομάδων να κατακλύζουν τις κερκίδες του γηπέδου της Ελασσόνας. Παρά την σημαντική βαθμολογική διαφορά η ομάδα του ΠΟΕ προέβαλλε σημαντική αντίσταση στη λαρισινή ομάδα. Στο πρώτο ημίχρονο δημιουργήθηκαν φάσεις και από τις δύο ομάδες. Λίγο μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, η ΑΕΛ προηγήθηκε. Ο Παραφέστας εκτέλεσε φάουλ -για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν οι Ελασσονίτες- από δεξιά, και ο Κουκουλίτσιος με τρομερή φαλτσαριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στη αριστερή γωνία του Τσώτσα. Στο 67' ο ΠΟΕ χάνει τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Τουργαϊδη να στέλνει τη μπάλα στη συμβολή των δοκαριών ύστερα από επέλαση και σέντρα του Συλιβίστρα. Στο 74' η ΑΕΛ κλειδώνει τη νίκη, όταν ο Βαλαώρας κάνοντας μία από τις γνωστές ατομικές του προσπάθειες, παρακάμπτει την άμυνα του ΠΟΕ, πασάρει στον Ποντίκη, το σουτ του οποίου αποκρούει ο Τσώτσας και ο επερχόμενος Κουκουλίτσιος στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των Λαρισαίων φιλάθλων. Άλλο ένα δοκάρι για τον ΠΟΕ στο 80' σε εκτέλεση φάουλ του Συλιβίστρα. Η ΑΕΛ, με τη νίκη της αυτή, εκμεταλλεύεται το στραβοπάτημα της Δόξας (λευκή ισοπαλία στην Δράμα με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς), την προσπερνάει στην βαθμολογία, πατάει κορυφή μία αγωνιστική πριν τη λήξη του πρώτου γύρου.

Αναμνηστική φωτογραφία πρίν απο τον αγώνα κόντρα στην Ελασσόνα.

ΟΡΘΙΟΙ (από αριστερά) : Μπουντόλος, Παραφέστας, Ποντίκης, Δράμαλης, Σελιώνης, Αργυρούλης.
ΚΑΘΙΣΤΟΙ : Μουσιάρης, Κουκουλίτσιος, Αναγνώστου, Βαλαώρας, Κουμαριάς

Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων