Μιχάλης (Νίνο) Καρέλιας 14/8/2021


Θλίψη στην οικογένεια της ΑΕΛ έφερε η είδηση της απώλειας του Μιχάλη Καρέλια, εκ των πρωτεργατών της ιστορικής ομάδας, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών.

Σε ανακοίνωσή της η Ερασιτεχνική αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής: «Ο Μιχάλης Καρέλιας,εμβληματική μορφή της βυσσινί οικογένειας ανήκει πλέον στο club του παραδείσου.

Υπηρετώντας την ΑΕΛ ως αρχηγός (1964-70) και διοικητικός παράγοντας μα πάνω από όλα ως διαμορφωτής όλων αυτών που μεταμόρφωσαν την ομάδα μας σε πρωταγωνίστρια για το ελληνικό ποδόσφαιρο,ο δικός μας Νίνο αφήνει μια τεράστια παρακαταθήκη.

Η ΑΕΛ που δεν σκύβει το κεφάλι μπρος στο κατεστημένο,που προκαλεί το φόβο και το σεβασμό εντός και εκτός γηπέδου γεννήθηκε, μεγάλωσε και γιγαντώθηκε πάνω σε αξίες που πρέσβευαν άνθρωποι του αναστήματος του Μιχάλη Καρέλια.

Προερχόμενος από τον Λαρισαϊκό έγινε μέλος και αρχηγός της νεοϊδρυθείσας ΑΕΛ καταγράφοντας σε μια εξαετία 113 συμμετοχές και 2 γκολ. Έκτοτε τα βήματα του και η επιβλητική περπατησιά του,περιστρέφοταν πάντα γύρω από την ομάδα της καρδιάς του.

Το ΔΣ του σωματείου της ΑΕΛ εκφράζει τα πιο θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του με την υπόσχεση πως θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε την ομάδα μας, πάνω στα χνάρια που άφησε ο Μιχάλης Καρέλιας.»

Το τελευταίο «αντίο» θα πουν στον Νίνο φίλοι και γνωστοί, αύριο, Κυριακή 15 Αυγούστου, στις 11:00 μ.μ. στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου.Μιχάλης Καρέλιας 14-08-2021 (ΑΕΛ 1964-70)
«Η ΑΕΛ έγινε από αγάπη για το ποδόσφαιρο, από ενδιαφέρον για τα δικά της παιδιά. Οι θυσίες αμέτρητες από όλους….»    
(Μιχάλης Καρέλιας – Ποδοσφαιριστής του Λαρισαϊκού και αρχηγός της ΑΕΛ τα πρώτα χρόνια της δημιουργίας της).
Σήμερα έφυγε από τη ζωή ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της ΑΕΛ ο Μιχάλης Καρέλιας.
Ο Μιχάλης Καρέλιας γεννήθηκε στις 8 Αυγούστου  1943 και αγωνίστηκε στην ΑΕΛ στη δεκαετία του ΄60  σε μια εποχή που οι ποδοσφαιριστές έπαιζαν για το άθλημα την ομάδα και την πόλη τους και χρειάζονταν δύναμη παλικαριά και ψυχή να αγωνιστούν μια και αγωνίζονταν σε χώρους που έμοιαζαν φτιαγμένοι από τσιμέντο , ενώ βρίσκονταν και αντιμέτωποι με επώδυνους τραυματισμούς ενώ  δεν υπήρχε η κατάλληλη ιατροφαρμακευτική  περίθαλψη για τη θεραπεία. Συγκρίνοντας το σήμερα με το χθες θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι ποδοσφαιριστές εκείνης της εποχής ήταν ήρωες.
Ο Μιχάλης Καρέλιας (γνωστός  και σαν  «Νίνο» ή «Τσιλιμούρας») επάνδρωσε τη νεοϊδρυθείσα ΑΕΛ το 1964 προερχόμενος από το Λαρισαϊκό και αγωνιζόταν σαν αμυντικός.
Έκανε το ντεμπούτο του στις 18 Οκτωβρίου 1964 εντός έδρας με αντίπαλο τον Απόλλωνα Λάρισας , στην πρώτη επίσημη αναμέτρηση της ΑΕΛ στην ιστορία της , στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής της σεζόν 1964-65,  του 4ου ομίλου της Β΄ Εθνικής.
Την περίοδο 1964-65 είχε 26 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής πετυχαίνοντας και 1 γκολ και  3 συμμετοχές στο κύπελλο.
Την περίοδο 1965-66 είχε 19 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής και  1  συμμετοχή στο κύπελλο.
Την περίοδο 1966-67 είχε 15 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής και  3  συμμετοχές στο κύπελλο.
Την περίοδο 1967-68  είχε 27 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής και  5  συμμετοχές στο κύπελλο.
Την περίοδο 1968-69 είχε 5 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής πετυχαίνοντας και και  1  γκολ.
Τέλος την περίοδο 1969-70 είχε 9 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής.
Συνολικά  στην ΑΕΛ είχε 113 συμμετοχές πετυχαίνοντας και 2 γκολ. Συγκεκριμένα είχε 101 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής πετυχαίνοντας και 2 γκολ και  12 συμμετοχές στο κύπελλο.
Την περίοδο 1969-70 ολοκλήρωσε την καριέρα του στην ΑΕΛ συνεχίζοντας στο Δωτιέα.
Ο Μιχάλης Καρέλιας άφησε το στίγμα του στην ΑΕΛ ενώ  το μυαλό του υπήρξε πάντα κοντά στην ομάδα την οποία δεν ξέχασε ποτέ.  Αγωνίστηκε με αγάπη για τη φανέλα με φιλότιμο και με  ψυχή που θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένα στην μνήμη των φίλων της ΑΕΛ και στην ιστορία της…

πηγή κειμένου: Μοναχά Λάρισα - βυσσινί αρχείο

O “Νίνο” δεν είναι πια μαζί μας.
Ο Μιχάλης Καρέλιας,εμβληματική μορφή της βυσσινί οικογένειας ανήκει πλέον στο club του παραδείσου.
Υπηρετώντας την ΑΕΛ ως αρχηγός (1964-70) και διοικητικός παράγοντας μα πάνω από όλα ως διαμορφωτής όλων αυτών που μεταμόρφωσαν την ομάδα μας σε πρωταγωνίστρια για το ελληνικό ποδόσφαιρο,ο δικός μας Νίνο αφήνει μια τεράστια παρακαταθήκη.
Η ΑΕΛ που δεν σκύβει το κεφάλι μπρος στο κατεστημένο,που προκαλεί το φόβο και το σεβασμό εντός και εκτός γηπέδου γεννήθηκε,μεγάλωσε και γιγαντώθηκε πάνω σε αξίες που πρέσβευαν άνθρωποι του αναστήματος του Μιχάλη Καρέλια.
Προερχόμενος από το Λαρισαϊκό έγινε μέλος και αρχηγός της νεοϊδρυθείσας ΑΕΛ καταγράφοντας σε μια εξαετία 113 συμμετοχές και 2 γκολ.Έκτοτε τα βήματα του και η επιβλητική περπατησιά του,περιστρέφοταν πάντα γύρω από την ομάδα της καρδιάς του.
Το ΔΣ του σωματείου της ΑΕΛ εκφράζει τα πιο θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του με την υπόσχεση πως θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε την ομάδα μας, πάνω στα χνάρια που άφησε ο Μιχάλης Καρέλιας.

πηγή κειμένου: Μητρική ΑΕΛ
Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων