2022-23 : 17η : ΑΕΛ - ΠΑΟΚ Β 3-2

17η αγωνιστική : ΑΕΛ - ΠΑΟΚ Β 3-2 

31 Μαρτίου 2023 

Σκόρερς: 1', 19', 88' (πέν.) Όγκμποε -16' (πέν.), 27' Μπράντονιτς

ΠΑΟΚ Β (Πάμπλο Γκαρσία): Μπαλωμένος, Μοριτσέλι, Παναγιώτου, Τσοπούρογλου, Τσαούσης, Ουεντραόγκο, Νινούα (86′ Μελετίδης), Δαρέλας (72′ Σπυρίδης), Μπράντονιτς (86′ Σπυράκος), Χατζηστραβός (72′ Γκορντεζιάνι), Πανίδης (66′ Σαλαμούρας)

ΑΕΛ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Σουλούκος, Παπαγεωργίου Θ. (59′ Καλουτσικίδης), Μαϊδανός, Κόλα, Γκοτζαμανίδης, Παπαγεωργίου Κ. (73′ Μιλτιάδης), Αντράντα (59′ Πλέγας), Θωμαΐδης, Νικολιάς (59′ Μαυρίας), Νίνο (55′ Πεντρόσο), Ογκμπόε

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)
Επόπτες: Μιχαήλ Νιδριώτης (Αθηνών), Άγγελος Κολιάκος (Αθηνών)
4ος: Στέφανος Βάϊος Καλατζής (Θεσσαλίας)
Παρατηρητής: Ιωάννης Κρίκης (Τρικάλων)

Γήπεδο: Αλκαζάρ

Η ΑΕΛ νίκησε τον ΠΑΟΚ Β' 3-2 με τον Μάριο Ογκμπόε να πετυχαίνει χατ-τρικ για τους βυσσίνι. Τέσσερα γκολ και ένταση είχε το πρώτο μέρος, οι βυσσινί πήραν το τρίποντο με πέναλτι στο 89', ενώ ο Δικέφαλος έχασε πέναλτι στο 85'.
Η ΑΕΛ πέτυχε μια σημαντική νίκη επί του ΠΑΟΚ Β' επικρατώντας 3-2 στο Αλκαζάρ για τη 17η αγωνιστική του Α' ομίλου της Super League 2, σε ένα παιχνίδι που στο πρώτο μέρος τα είχε όλα.
Οι βυσσινί προηγήθηκαν στην πρώτη τους ευκαιρία με τον Ογκμπόε στο πρώτο λεπτό, έπειτα από πάσα του Παπαγεωργίου. Ο ΠΑΟΚ Β' απάντησε στο 16ο λεπτό με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπράντονιτς, το οποίο κέρδισε ο Χατζηστραβός σε μαρκάρισμα του κίπερ των βυσσινί Σουλούκο.
Η συγκεκριμένη απόφαση προκάλεσε ένταση μεταξύ των ανθρώπων των δύο πάγκων, με αποτέλεσμα να υπάρξει μια μικρή διακοπή, περίπου τριών λεπτών.
Η ΑΕΛ ανέκτησε το προβάδισμα στο σκορ ξανά με τον Ογκμπόε στο 19'. Ο Παπαγεωργίου εκτέλεσε ένα φάουλ περίπου από τη μεσαία γραμμή και ο υψηλόσωμος φορ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο ΠΑΟΚ Β' ισοφάρισε εκ νέου πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου με τον Μπράντονιτς, με ωραίο τελείωμα μέσα από την περιοχή στο 27'.
Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, ωστόσο στο φινάλε είχαμε τις δύο φάσεις που έκριναν την έκβαση του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ Β' κέρδισε πέναλτι στο 84'. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκορντεζιάνι, αλλά ο Σουλούκος τον σταμάτησε με ωραία επέμβαση.
Ό,τι δεν έκανε ο ΠΑΟΚ Β' το έκανε η ΑΕΛ. Οι βυσσινί κέρδισαν πέναλτι στο 88' και ένα λεπτό μετά ο Ογκμπόε ευστόχησε από τα 11 μέτρα δίνοντας το τρίποντο στους βυσσινί.


Δηλώσεις

Παναγιώτης Γκουτσίδης:

«Ξέραμε πως σήμερα είχαμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και θεωρώ κόντρα σε μία ομάδα από τις καλύτερες, αν όχι την καλύτερη από άποψης ταλέντων και με μεγάλο μέλλον. Αυτό που είχα πει στα παιδιά ήταν πως για να κερδίσουμε δεν έπρεπε απλά να παίξουμε ποδόσφαιρο, αλλά και να «ματώσουμε» τη φανέλα.
Υπήρχε διάθεση, είχαμε ένα καλό ξεκίνημα, αλλά πρέπει να διορθώσουμε κάποια πράγματα για να διαχειριζόμαστε καλύτερα το ματς. Πετύχαμε ένα ωραίο γκολ με συνδυασμό, αλλά δεχθήκαμε δύο εύκολα γκολ από δικά μας λάθη.
Είναι δύσκολο να ανατρέψεις την ψυχολογία σε ένα ματς όπως το σημερινό και κόντρα σε μία τέτοια ομάδα. Τα παιδιά προσπάθησαν πολύ και βγήκε κούραση γι’ αυτό κάναμε και τις αλλαγές γρήγορα για να φρεσκάρουμε την ομάδα έτσι ώστε να φτάσουμε στην αντίπαλη εστία. Είχαμε και τύχη στο τέλος με τον Σουλούκο να αποκρούει το πέναλτι κι εμείς λίγο μετά να ευστοχούμε με τον Μάριο.
Αυτή η νίκη μας δίνει ψυχολογία και δίνει χρόνο στα παιδιά να ξεκουραστούν για να μπορέσουν να παρουσιάζονται στον αγωνιστικό χώρο όπως πρέπει. Πιο μαχητές και με μεγαλύτερη διάθεση, κάτι που έχει λείψει».
Για τα σχόλια από την κερκίδα στην επιλογή παικτών: «Πέρυσι που ήρθα ο Μιλτιάδης δεν έπαιζε ούτε σε διπλό. Όπως και ο Νίνο. Εγώ ήμουν αυτός που τους χρησιμοποίησε σε επίσημα παιχνίδια και θα φανεί αν έκανα καλά ή όχι».
Για την διαιτησία σε σύγκριση με το ματς με τον Πανσερραϊκό: «Ο Βάτσιος και σε άλλα παιχνίδια από ότι έχω δει έχει αφήσει προβληματισμό. Στο πέναλτι του ΠΑΟΚ περίμενα να δω κόρνερ και είδα να δείχνει την άσπρη βούλα.
Δεν μπορώ να συγκρίνω με το έγκλημα που έγινε με τον Πανσερραϊκό. Θα μπορούσαμε στο ημίχρονο να κερδίζουμε 0-3 και πήγαμε μόλις με 0-1 και με αποβολές και εντάσεις. Αυτοί που ήμασταν στο γήπεδο μπορούμε να πούμε μόνο τι έγινε. Ήταν μια κλοπή και όσα χρόνια είμαι στο ποδόσφαιρο, η διαιτησία με τον Πανσερραϊκό είναι η χειρότερη που έχω βιώσει».

Νίκος Γκοτζαμανίδης:

«Σήμερα είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία πάρα πολύ ομάδα και ίσως από τις καλύτερες στο πρωτάθλημα. Είναι όλοι νέα παιδιά που αγωνίζονται με όρεξη και χωρίς άγχος και αισθάνονται μέλη της πρώτης ομάδας.
Εγώ όμως θα σταθώ στην κατάθεση ψυχής που έκαναν οι συμπαίκτες μου σε ένα ματς ροντέο. Σημειώθηκαν πολλά γκολ και όλοι μέχρι το τέλος το ζήσαμε έντονα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Σουλούκο που έβγαλε το πέναλτι στο τέλος και μας έδωσε την δυνατότητα να ελπίζουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα.
Σίγουρα έχουμε περιθώρια βελτίωσης και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Η ομάδα πέρασε από ένα δύσκολο διάστημα, αλλά ανακάμπτει αυτή τη στιγμή».
Για την έλλειψη διάθεσης στα προηγούμενα ματς: «Εγώ είχα μία μεγάλη αποχή μετά από μία λάθος απόφαση στον Πανσερραϊκό. Όλα αυτά τα πράγματα επηρεάζουν την ομάδα και την οικογένειά μας. Όλοι λοιπόν περνάμε και δύσκολες στιγμές και δεν θα το κρύψω είχαμε κι εμείς δικά μας θέματα εσωτερικά, αλλά τα λύσαμε. Η ομάδα πλέον ανεβαίνει και το δείχνει με το ποδόσφαιρό της. Από εδώ και πέρα μέχρι το τέλος η ΑΕΛ θα κάνει αυτό που έπρεπε να κάνει σε όλο τον πρώτο γύρο».




Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη