2022-23 : 14η : ΑΕΛ - Αναγέννηση Καρδίτσας 0-1

14η αγωνιστική : ΑΕΛ - Αναγέννηση Καρδίτσας 0-1

11 Μαρτίου 2023 

Σκόρερ: 68' (πεν.) Κοζορώνης

ΑΕΛ (Γιάννης Ταουσιάνης): Σουλούκος, Καλουτσικίδης, Κοσσονού (73′ Μαϊδανός), Ηλιάδης, Κόλα, Παπαγεωργίου Κ., Πλέγας (73′ Τσιριγώτης), Θωμαΐδης, Νικολιάς, Πεντρόσο (60′ Αντράντα), Νούνιες (65′ Ογκμπόε).

Αναγέννηση Καρδίτσας (Περικλής Αμανατίδης): Τσέλιος, Σκόνδρας, Γκόλιας, Σταματόπουλος, Κοροζώνης, Λαγός, Μπούζας (80′ Αλιατίδης), Γιάκος (86' Κορέλλας), Ελιβέλτο (86′ Δημόπουλος), Πολίτης (80′ Βερνάρδος), Αθανασιάδης (75′ Μπάλλας).

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Επόπτες: Πέτρος Πάτρας (Μακεδονίας), Χρήστος Κορώνας (Πειραιά)
4ος: Αθανάσιος Μπουτσίκος (Μακεδονίας)
Παρατηρητής: Παναγιώτης Συμεωνίδης (Πιερίας)

Γήπεδο: Αλκαζάρ

Η ΑΕΛ έχοντας κακή απόδοση στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης γνώρισε εντός έδρας ήττα με 1-0 στο Στάδιο Αλκαζάρ, από την Αναγέννηση Καρδίτσας για τη 14η αγωνιστική του 1ου ομίλου του πρωταθλήματος της Superleague 2. Οι «κιτρινόμαυροι» πήραν τη νίκη με εκτέλεση πέναλτι του Κοζορώνη στο 68ο λεπτό.

Οι φίλαθλοι της ΑΕΛ στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Αναγέννηση Καρδίτσας στο Στάδιο Αλκαζάρ για τη 14η αγωνιστική του 1ου ομίλου του πρωταθλήματος της Super League 2, θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων από το δυστύχημα στα Τέμπη. Οι οπαδοί της ΑΕΛ ανέβασαν πανό για το δυστύχημα στα Τέμπη. Ο διεθνής διαιτητής, Γιάννης Παπαδόπουλος, ζήτησε να κατέβουν πανό που αναρτήθηκαν και έγραφαν: «Δολοφόνοι εκ προ μελέτης πολιτικοί, το παν για εσάς τα κέρδη, όχι η ανθρώπινη ζωή» και ένα άλλο που έγραφε: «Πολιτικοί μιάσματα τα τρένα μας φαντάσματα» ενώ υπήρχε και ένα που είχε φέρετρα, ωστόσο μετά από διαβουλεύσεις και με καθυστέρηση εννέα λεπτών το παιχνίδι ξεκίνησε με τα πανό να μένουν στη θέση τους. Τέλος στο πέταλο των οργανωμένων ανέβηκε πανό και για το φίλαθλο της ΑΕΛ, Σέργιο, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή που έγραφε: «Όλου του κόσμου οι Κυριακές λάμπουν στο πρόσωπο σου. Καλό ταξίδι Σέργιε».
Λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου δύο οπαδοί της ΑΕΛ εισέβαλαν στο ταρτάν του στίβου και κράτησαν ένα πανό που έγραφε “ΜΠΑΤΣΟΙ – ΒΟΥΛΗ – TV, ΘΑ ΣΑΣ Γ*&*^ΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ – ΠΑΜΕ ΚΙ ΟΠΟΥ ΒΓΕΙ”. Η “εισβολή” κράτησε για μερικά λεπτά και στη συνέχεια οι δύο κουκουλοφόροι αποσύρθηκαν στην κερκίδα.

Δηλώσεις

Γιάννης Ταουσιάνης:
«Πριν αναφερθώ στα του παιχνιδιού, σαφώς θα ήθελα να τοποθετηθώ και εγώ σ΄ αυτό το κοινωνικό θέμα που απασχολεί όλο τον ελληνικό λαό. Η σκέψη μας θα παραμείνει για καιρό όπως και όλων των Ελλήνων σ’ αυτό το τραγικό δυστύχημα, σ’ αυτές τις άδικα χαμένες ζωές νέων παιδιών και στο δράμα που περνάν οι οικογένειές τους. Υπάρχει θλίψη και οργή και πρέπει αυτοί που έχουν δημιουργήσει οργισμένες ψυχές να τις γαληνέψουν με πράξεις και με έργα, όχι με ξύλινους λόγους.
Πάμε τώρα σ’ αυτή την δύσκολη μέρα για εμάς, σ' αυτήν την άσχημη μέρα για εμάς, σε μια μέρα που ήμασταν ξεκάθαρα κατώτεροι των περιστάσεων του παιχνιδιού, αλλά και κατώτεροι των περιστάσεων όσων αφορά τα στάνταρ που έχουμε ως ομάδα και σαφώς αυτό είναι κάτι που δεν μας αρέσει και μας κάνει να αισθανόμαστε πάρα πολύ άσχημα. Οπότε σίγουρα μας βάζει να αναρωτηθούμε και να ασχοληθούμε για τους λόγους που παρουσιαστήκαμε έτσι, στο παιχνίδι που έχει όλα τα στοιχεία του τοπικού ντέρμπι, πολύ σημαντικό στην προσπάθεια που κάνουμε, σ’ ένα παιχνίδι που αν θυμάμαι καλά μόνο στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα είχε κάποια στοιχεία και μία εικόνα αυτής πριν σταματήσει το πρωτάθλημα. Στο δεύτερο ημίχρονο επειδή αυτά είναι και παιχνίδια συναισθημάτων πρέπει να αναρωτηθούμε για ποιο λόγο δεν είχαμε καθόλου συγκέντρωση σε βασικά στοιχεία που έχουμε δουλέψει αρκετά. Είχαμε πολύ αργό τέμπο, πολύ κακές υποδοχές, πολύ κακές σέντρες σε πλαγιοκοπήσεις που επιβαλλόταν, έτσι όπως είχε δημιουργηθεί το παιχνίδι και γενικά δεν είχαμε την ίδια ηρεμία την ίδια συγκέντρωση που είχε ο αντίπαλος στο δικό του πλάνο. Ακόμα και όταν πιέσαμε, μετά την επίτευξη του τέρματος, που αλλάξαμε σχηματισμό και προσπαθήσαμε να πιέσουμε τον αντίπαλο να κερδίσουμε κάτι από αυτή τη διαδικασία, ήμασταν πάρα πολύ αργοί και γενικά είχαμε αυτά τα στοιχεία που σας είπα πριν χωρίς καθαρό μυαλό και αποφασιστικότητα. Έστω και στα τελευταία λεπτά που προσπαθήσαμε με κάπως άναρχο τρόπο μήπως κερδίσουμε τίποτα. Όπως σας είπα πριν μία κακή μέρα και όπως συμβαίνει πάντα πρέπει και οφείλουμε και χρειάζεται να αναλύσουμε τα αίτια».

Στέφανος Σουλούκος:
«Σήμερα είναι μία δύσκολη στιγμή για εμάς, δεν καταφέραμε αυτό που θα θέλαμε και αυτό που είμαστε σαν ομάδα. Βέβαια αυτό πρέπει να μας πεισμώσει, πρέπει να φανούμε δυνατοί, γιατί η συνέχεια είναι ακόμα μεγάλη και πιστεύουμε στον εαυτό μας. Έχουμε στον προπονητή εμπιστοσύνη, όπως έχει κι αυτός σ’ εμάς, γι’ αυτό μας επιλέγει. Από εκεί και πέρα καθημερινά πρέπει να δείξουμε τι αξίζουμε, γιατί λεγόμαστε ΑΕΛ και εάν καταφέρουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, έτσι όπως ξέρουμε, γιατί σήμερα δεν το δείξαμε αυτό και είμαστε εμφανώς όλοι στεναχωρημένοι, στο τέλος εμείς θα είμαστε πρωταθλητές και όλα πιστεύω θα πάνε καλά. Επίσης θέλω να πω και εγώ ότι όλες οι ευχές μας είναι στις οικογένειες των αδικοχαμένων παιδιών στα Τέμπη, μακάρι τέτοια πράγματα να μην γίνονται και ένα τελευταίο θα ήθελα να πω να έχει καλή ανάρρωση ο Κώστας Θεοδωρόπουλος. Να επιστρέψει γερός, δυνατός εμείς τον περιμένουμε. Κυρίως εμένα με έχει σταθεί αρκετά, όπως κι εγώ. Με βοηθάει συνεχώς, είτε μιλάμε στο τηλέφωνο, είτε στην προπόνηση. Να επιστρέψει δυνατός και από εκεί και πέρα να είναι κοντά μας, να μας βοηθάει και πιστεύω όλα καλά θα πάνε».

Ανακοίνωση ΠΑΕ ΑΕΛ:
Ευχαριστούμε τους φιλάθλους μας που για άλλη μία φορά μέσα από μία ιδιαίτερα δυσμενή και φορτισμένη συγκυρία για την Ελληνική κοινωνία, κατέδειξαν με ευπρέπεια τη δυναμική τους παρουσία.

Η σημερινή ήττα της ΑΕΛ στο Αλκαζάρ από τη φιλοξενούμενη ομάδα της Αναγέννησης Καρδίτσας, προσβάλει την ιστορία μας και τις προσπάθειες που με τεράστιες θυσίες καταβάλουμε ως νέα διοίκηση, από το καλοκαίρι του 2022.

Η ανευθυνότητα, η επιπολαιότητα και το έλλειμα επαγγελματισμού, δεν γίνεται να έχουν θέση στη σημερινή ΑΕΛ. Θα αναζητηθούν ευθύνες σε όλα τα επίπεδα.

Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή και θα πρέπει με σύνεση και στρατηγικές κινήσεις ουσίας, να απαλλάξουμε την ομάδα μας το ταχύτερο, από την πιο βρώμικη επαγγελματική κατηγορία της Ευρώπης που λέγεται SL2 .

Δυστυχώς κάποια στελέχη μας για πολλοστή φορά αποδεικνύονται κατώτερα των περιστάσεων.

Όποια απόφαση και εάν ληφθεί θα είναι απόλυτα τεκμηριωμένη.









Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 Εθνικής Κατηγορίας έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις: 

• ΔΕΧΕΤΑΙ ότι η ΠΑΕ ΑΕ ΛΑΡΙΣΑΣ τέλεσε την αποδιδόμενη σε αυτήν πειθαρχική παράβαση / άρθρο 15 παρ 1β του ΠΚ. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην ΠΑΕ ΑΕ ΛΑΡΙΣΑΣ την ποινή του χρηματικού προστίμου των 500€ (αγώνας 11.03.2023 με ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας)



Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη