1976-77 : Κύπελλο Ελλάδας : Ορφέας Αιγάλεω - ΑΕΛ 3-2

Α' γύρος : Ορφέας Αιγάλεω - ΑΕΛ 3-2 

1 Δεκεμβρίου 1976 

Σκόρερς: 6', 99' Μπάρκογλου, 49' Ασημακόπουλος - 5', 9' Μανδραβέλης

ΑΕΛ (Γιώργος Πετρίδης): Ταμπάρας, Μαουσίδης, Τσιτσιλής, Βλαχούλης, Αναγνώστου, Παπαγιάννης (90' Δράμαλης), Κουκουλίτσιος, Ανδρεούδης (69' Ράμμος), Στεργιάδης, Μαντζουράκης, Μανδραβέλης.

Διαιτητής: Παναγόπουλος

Η ΑΕΛ αποχαιρέτησε γρήγορα το θεσμό του κυπέλλου, στον Α' γύρο, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό στην παράταση, από την ομάδα Ορφέα Αιγάλεω.






Κύπελλο Ελλάδος 1976-77


Στην 35η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1976-77 μετείχαν συνολικά 58 ομάδες (18 Α΄ εθνικής και 40 Β΄ εθνικής κατηγορίας). Διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

Μέχρι τους ημιτελικούς αγώνες πιο ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις ήταν αυτές της ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη. Αρχικά απέκλεισε στην παράταση τον Ηρακλή (Β΄ γύρος), για να αποκλειστεί όμως στον επόμενο γύρο από τον ΠΑΟΚ με ήττα στην Τούμπα με 2-1, σ' έναν αγώνα όπου διατέθησαν τα περισσότερα εισιτήρια κυπέλλου τη χρονιά εκείνη (44.045).

Στον ημιτελικό ο Παναθηναϊκός που νωρίτερα απέκλεισε δύσκολα στα πέναλτι τον Καμπανιακό Χαλάστρας, αλλά και ξέσπασε πετυχαίνοντας 9 γκολ σε βάρος του Α.Ο. Αιγάλεω στον προημιτελικό, κατάφερε να κερδίσει στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με 2-1 στην παράταση τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά στην ιστορία του για το κύπελλο Ελλάδας (άλλη μία επιτυχία του στον τελικό του 1969 μετά από ισόπαλο αγώνα είχε κριθεί στο στρίψιμο του νομίσματος).

Στον τελικό αντιμετώπισε μετά από 5 χρόνια και στο ίδιο γήπεδο με το 1972 τον ΠΑΟΚ, όπου σ' έναν θεαματικό όσο και επεισοδιακό αγώνα νικώντας με 2-1, ο Παναθηναϊκός έφτασε στην κατάκτηση του νταμπλ. Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ διαμαρτυρόμενοι για τη διαιτησία του αγώνα αρνήθηκαν να παραλάβουν τα μετάλλιά τους με αποτέλεσμα να δεχθούν τιμωρία μίας αγωνιστικής την επόμενη περίοδο, και μάλιστα ανά δύο σε κάθε αγωνιστική ημέρα ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα καταρτισμού ενδεκάδας.


Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων