Βασίλης Τσολάκης 1946-2019 | 26/9/2019



Συλλυπητήρια Ανακοίνωση Ερασιτεχνικής ΑΕΛ
Η οικογένεια της ΑΕΛ σήμερα έχασε ένα άξιο μέλος της, τον Βασίλη Τσολάκη, παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και επιχειρηματία, που το πρωϊ έφυγε από τη ζωή. Ο εκλιπών φόρεσε τη φανέλα της ομάδας μας από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής της, το 1964, προερχόμενος από τον Ηρακλή Λάρισας, τον οποίο υπηρέτησε για χρόνια. Ο Βασίλης Τσολάκης τίμησε τα βυσσινί χρώματα, αγωνίστηκε με πάθος και ήθος για αυτά και σε δύσκολες για τη χώρα εποχές αναγκάστηκε να εγκαταλείψει σχετικά νωρίς το ποδόσφαιρο. Δεν έπαψε όμως ποτέ να βρίσκεται κοντά στην ΑΕΛ, όχι μόνο ως φίλαθλος αλλά και ως μέλος του Συλλόγου Παλαιμάχων, στον οποίο διετέλεσε και Αντιπρόεδρος.
Η Διοίκηση, τα μέλη και οι αθλητές του Σωματείου εκφράζουμε τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Βασίλη Τσολάκη, θα τον θυμόμαστε πάντα με τιμή και ευγνωμοσύνη για όσα μας πρόσφερε. Καλό του ταξίδι.


Διοικητικό Συμβούλιο της Αθλητικής Ένωσης Λάρισας -


Αντίο Βασίλη...

Ο "Μαύρος Σεπτέμβρης", άρρηκτα συνδεδεμένος με τις τραγικότερες απώλειες της "βυσσινί" οικογένειας, ξαναχτύπησε! Αυτή τη φορά ήταν ο Βασίλης Τσολάκης που ξεκίνησε το ταξίδι για το ΑΕΛικό κλαμπ του Παραδείσου. Ένας από του πιο προικισμένους ποδοσφαιρικά παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα με το άλογο στο στήθος, την τίμησε για 4 αγωνιστικές περιόδους και παρά το συνεσταλμένο του προφίλ, η προσφορά και η αγωνιστική του διαδρομή ήταν εντυπωσιακές.

Το 1964, ως πoδοσφαιριστής του Ηρακλή, επιλέχθηκε από τον Αλεξάντερ Πέτροβιτς ως στέλεχος του παρθενικού ρόστερ της ΑΕΛ σε ηλικία μόλις 18 ετών. Φορώντας τη φανέλα με το Νο 11, συμπλήρωσε 56 συμμετοχές σε 4 αγωνιστικές περιόδους, πετυχαίνοντας 12 τέρματα.

Σε όλη τη διαδρομή του μέχρι τη σημερινή αποδημία του σε ηλικία 73 ετών, ήταν διαρκώς κοντά στην αγαπημένη του ομάδα, αρνούμενος πεισματικά να ακολουθήσει άλλους δρόμους πέραν αυτού που οδηγούσε πάντα στο πλευρό της ΑΕΛ.

Ο Βασίλης Τσολάκης, (στη φωτογραφία ρετρό διακρίνεται να προσφέρει αναμνηστικά και δώρα στους Γιουγκοσλάβους παίκτες στο φιλικό ΑΕΛ - Πρίστινα τον Φεβρουάριο του 1966), υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Βετεράνων της ΑΕΛ, παρουσιάζοντας μάλιστα σπουδαίο έργο από τη θέση του αντιπροέδρου.

Ο μεγαλομέτοχος κ. Αλέξης Κούγιας, η διοίκηση, το προπονητικό τιμ, οι ποδοσφαιριστές, τα στελέχη της ΠΑΕ ΑΕΛ και σύσσωμη η "βυσσινί" οικογένεια, εκφράζουν τα από βάθους καρδίας συλλυπητήριά τους προς τους οικείους του Βασίλη Τσολάκη, υπόσχονται να διατηρήσουν αναλλοίωτη τη μνήμη του και να θυμούνται πάντα τον ακέραιο χαρακτήρα του και την παθολογική αγάπη του για την ομάδα της καρδιάς του, γεγονός που τον κατέστησε αενάως παράδειγμα προς μίμηση.

Αντιπροσωπεία της ΠΑΕ ΑΕΛ θα παραστεί στην αυριανή εξόδιο ακολουθία που θα τελεστεί στον ιερό ναό του Αγ. Χαραλάμπους, καταθέτοντας στεφάνι στη μνήμη του.

Καλό ταξίδι Βασίλη και χαιρετισμούς σε όλα τα αδικοχαμένα αστέρια μας και στην ΑΕΛ του Παραδείσου.




Ο Βασίλης Τσολάκης, (κάτω αριστερά δεύτερος) σε μία από τις πρώτες ομαδικές φωτογραφίες της ΑΕΛ την σεζόν 1964-65.


Ο Βασίλης Τσολάκης σκόραρε με την βυσσινί φανέλα στους παρακάτω αγώνες:


Συγκεντρωτική καρτέλα συμμετοχών/τερμάτων ανα περίοδο:




Αρχείο Φωτογραφιών



Άρθρα εφημερίδων με αναφορές στα τέρματα που πέτυχε ο Τσολάκης.





Φιλικός αγώνας : 17 Φεβρουαρίου 1966 : ΑΕΛ - Πριστίνα 0-3
Ο Βασίλης Τσολάκης προσφέρει τσιγάρα, στους Γιουγκοσλάβους παίκτες σαν δώρο, όπως συνήθιζαν εκείνα τα χρόνια, πριν την έναρξη του αγώνα.









Share:

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων