5η αγωνιστική 2019-20 : Άρης - ΑΕΛ

αρης - ΑΕΛ 2-3

Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2019



Scorers: 10' Βέλεθ, 12' Γκάμα - 20', 33' Νούνιτς, 74' Ουάρντα

Άρης (Απόστολος Τερζής): Έμαν, Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ρόουζ, Κόρχουτ, Ματίγια, Μπα (70' Ντουάρτε), Γκάμα (62' Λάρσον), Ντιγκινί, Φετφατζίδης (77' Μαρτίνες), Ιντέγε.

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Μόρας, Μπράλιτς, Στάνκοβιτς, Μπέρτος, Κάτσε, Σεσέροβιτς (77' Μπούστος), Μιλοσάβλιεβιτς (66' Φατιόν), Ουάρντα (90' Γκοΐκοβιτς), Νούνιτς.

ΔιαιτητήςΕμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας)
Επόπτες: Νικολακάκης (Ηρακλείου), Παπαδάκης (Ηρακλείου)
4οςΤάσης (Ηπείρου)

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης
Εισιτήρια: 12.134



Με τρομερή ανατροπή η ΑΕΛ κατάφερε να πάρει ένα ιστορικό διπλό στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον Άρη με 3-2 νικώντας προϊστορία και έχοντας μέταλλο νικητή επιστρέφει στη Λάρισα με τρίποντο δείχνοντας βελτιωμένη εικόνα.

Οι «βυσσινί» αν και βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 σε ένα καταστροφικό ξεκίνημα (10′ Βέλεθ, 12′ Γκάμα), κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια με τον Νούνιτς (20′,33′) πριν το ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος αν κι ο Άρης ήταν αυτός που απείλησε, ο Ουάρντα που τα άκουσε από την κερκίδα κατάφερε με κεφαλιά (74′) να χαρίσει τη νίκη στην ΑΕΛ.

Το VAR ανέβασε την αγωνία στο τέλος με τον Άρη να ζητά πέναλτι σε χέρι του Μπούστος στο 97′, αλλά ο Σκουλάς που υπέδειξε πέναλτι αρχικά, έδωσε επιθετικό φάουλ πάνω στον Μόρα.

Μόλις μία αλλαγή

Ο Μιχάλης Γρηγορίου έκανε μόλις μία αλλαγή στη σύνθεση της ομάδας σε σχέση με το ματς με την Ξάνθη βάζοντας τον Μπέρτο στο δεξί άκρο της άμυνας στη θέση του Καρανίκα.

Από εκεί και πέρα ο Κρίστινσον παραμένει κάτω από τα δοκάρια, τον Μπέρτο δεξιά και τον Στάνκοβιτς αριστερά και τους Μιχαήλ, Μπράλιτς και Μόρα. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν οι Σεσέροβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς και Κάτσε και δίδυμο μπροστά στο 3-5-2 οι Ουάρντα και Νούνιτς.

Πίσω στο σκορ από νωρίς

Δυνατά ξεκίνησε το ματς με τον Άρη να απειλεί πρώτος στο 5′ όταν μετά από ωραία ενέργεια του Μπα που βρήκε με τακουνάκι τον Ιντέγε, ο επιθετικός των γηπεδούχων έκανε το συρτό σουτ με τη μπάλα να περνά δίπλα από την εστία του Κρίστινσον.

Όσο περνούσαν τα λεπτά ο Άρης έπαιρνε τον έλεγχο του αγώνα για να προηγηθεί από ένα στημένο στο 10′. Ο Ματίγια εκτέλεσε κόρνερ αριστερά στο πρώτο δοκάρι εκεί όπου ο Μιχαήλ πήρε την κεφαλιά χωρίς να καταφέρει να απομακρύνει κι ο Βέλεθ στο δεύτερο δοκάρι με νέα κεφαλιά έκανε το 1-0.

Τα πράγματα για τους «βυσσινί» έγιναν ακόμα χειρότερα 2′ μετά. Ο Φετφατζίδης έβγαλε τους γηπεδούχους στην αντεπίθεση, τροφοδότησε τον Ντιγκινί που έκανε το σουτ έξω από την περιοχή με τον Κρίστινσον να απομακρύνει αδύναμα και τον Γκάμα να παίρνει το ριμπάουντ και να κάνει το 2-0 με πλασέ μέσα από την περιοχή.

Μείωσε η ΑΕΛ

Η ΑΕΛ μετά το καταστροφικό δίλεπτο προσπάθησε να πάρει πρωτοβουλίες στο παιχνίδι ανεβάζοντας την απόδοσή της. Στο 16′ το σουτ του Κάτσε έξω από την περιοχή πέρασε δίπλα από την εστία του Έμαν, ενώ άστοχο ήταν και το σουτ του Μπέρτου στο 17′.

Στο 20′ ο Μπέρτος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά με τη μπάλα να φτάνει στον Στάνκοβιτς έξω από την περιοχή που σουτ βρήκε τον Νούνιτς μέσα στην περιοχή, ο επιθετικός της ΑΕΛ αφού «άδειασε» τον Ρόοζ πλάσαρε εύστοχα τον Έμαν για το 2-1.

Αλλαγή συστήματος για το Γρηγορίου…

Ο προπονητής της ΑΕΛ βλέποντας την ομάδα του να είναι πίσω στο σκορ άλλαξε το σχηματισμό σε 3-4-3, μετακινώντας τον Μιλοσάβλιεβιτς πιο μπροστά. Μάλιστα η ΑΕΛ στο 25′ απείλησε ξανά όταν ο Μιλοσάβλιεβιτς έκανε τη σέντρα κι ο Ουάρντα με ψαλιδάκι έστειλε τη μπάλα άουτ.

…και ισοφάριση για την ΑΕΛ!

Στο 33′ η ΑΕΛ κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα, όταν ο Ουάρντα έγινε αποδέκτης της μπάλας από αριστερά, με τον Αιγύπτιο να βγάζει συρτή σέντρα στο ύψος του πέναλτι εκεί όπου ο Νόυνιτς με ωραία προβολή νίκησε τον Έμαν στέλνοντας τη μπάλα στη γωνιά του για το 2-2.

Οι γηπεδούχοι μετά την ψυχρολουσία της ισοφάρισης απείλησαν ξανά την εστία της ΑΕΛ στο 38′ με τον Φετφατζίδη να δοκιμάζει του σουτ έξω από την περιοχή και τη μπάλα να περνά πάνω από την εστία του Κρίστινσον.

Δοκάρια κι ευκαιρίες ο Άρης

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Άρη να πιέζει ξανά και να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 47′. Ο Ματίγια εκτέλεσε φάουλ με τους Ρόουζ και Βέλεθ να αφήνουν τη μπάλα να περάσει αλλά αυτή σταμάτησε στο δοκάρι του Κρίστινσον.

Ενώ στο 53′ ο Κόρχουτ τροφοδότησε τον Ρόουζ ο οποίος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Ενώ με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, ο Κόρχουτ γύρισε την μπάλα στον Ιντέγε που από πολύ μικρή απόσταση δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κρίστινσον με την μπάλα να βρίσκει στα πόδια του και στο σώμα του πριν περάσει άουτ.

Στο 64′ ο Ντιγκινί σημάδεψε ξανά το δοκάρι του Κρίστινσον όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ βρήκε το χώρο για του σουτ.

Τρόμαξαν με Σεσέροβιτς

«Πάγωσαν» όλοι στο γήπεδο όταν στο 69′ ο Σεσέροβιτς έπεσε άσχημα στον αγωνιστικό χώρο, με τον πάγκο της ΑΕΛ να μπαίνει μέσα στο γήπεδο για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στον αμυντικό μέσο που συνήλθε για να δεχθεί στη συνέχεια και το χειροκρότημα από τον κόσμο που ήταν στις κερκίδες.

Ανατροπή με Ουάρντα!

Στο 73′ ο Κρίστινσον μπλόκαρε το σουτ του Ντουάρτε, για να απαντήσει η ΑΕΛ με γκολ! Στο 74′ ο Κάτσε εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά με τον Ουάρντα μόνος του στην καρδιά την περιοχής να παίρνει την κεφαλιά για το 3-2.

Ο Φατιόν «καθάρισε» στη γραμμή

Οι γηπεδούχοι στο 83′ είδαν τον Κρίστινσον να αποκρούει με υπερένταση το σουτ του Ντουάρτε. Ενώ στη συνέχεια ο Ισλανδός τερματοφύλακας χρειάστηκε και τον… Φατιόν!

Στο 84′ σε φάση διαρκείας την κεφαλιά του Ντιγκινί έδιωξε ο Κρίστινσον, ενώ στη συνέχεια Ιντέγε και Βέλεθ είδαν το Φατιόν να διώχνει με αυτοθυσία πάνω στη γραμμή τα σουτ. Ενώ στο 90+5′ το σουτ του Μαρτίνεθ πέρασε εκατοστά πάνω από την εστία της ΑΕΛ.

Αγωνία λόγω… VAR

Στο 90+7′ ο Σουλάς υπέδειξε πέναλτι σε χέρι του Μπούστος με το VAR όμως να του αλλάζει την απόφαση καθώς είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ του Ρόουζ πάνω στον Μόρα.

Έτσι η ΑΕΛ κατάφερε να πάρει μία ιστορική νίκη και να επιστρέψει στη Λάρισα με το τρίποντο της νίκης.





#ΑΡΗΣΣτατιστικά#ΑΕΛ
2Goals3
0Ασίστ3
24Τελικές Προσπάθειες6
12Σουτ εντός μεγάλης περιοχής3
8Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής2
4Κεφαλιές1
0Αποκρούσεις12
7Επεμβάσεις22
27Κλεψίματα26
17Φάουλ13
0Οφσάιντ0
15Κόρνερ5
34Λάθη39
8/33Γεμίσματα4/13


Δηλώσεις

Γρηγορίου:
«Ήταν ένα εξαιρετικό παιχνίδι και μια μεγάλη ανατροπή από την ομάδα μου. Ένα πρώτο ημίχρονο που τα είχε όλα, βρεθήκαμε να χάνουμε στο 12ο λεπτό με 2-0 αλλά εμείς έχουμε αλλάξει πολλά πραγματικά εικόνα. Εμάς μας ενδιέφερε στο 2-0 πως θα ξανά μπούμε στο παιχνίδι. 
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης ήταν λογικό να πιέσει, εμείς με αρκετή δόση τύχης καταφέραμε να σκοράρουμε και να πάρουμε το παιχνίδι. Ήταν κάτι που μας το χρώσταγε η τύχη ανταπεξηλθαμε στο παιχνίδι και πήραμε μια μεγάλη νίκη κόντρα σε μια πολύ δύσκολη έδρα και κόντρα στον Άρη που ερχόταν από δύο καλές εμφανίσεις».
Η ώρα για να χαρούμε ή να λυπηθούμε είναι ο Μάιος. Σήμερα θα χαρούμε απλά τη νίκη μας αλλά από αύριο θα αρχίσουμε τη δουλειά για την ΑΕΚ. Συγχαρητήρια στα παιδιά και ελπίζω αυτή η νίκη να αποτελέσει κίνητρο για τη συνέχεια».
Τι ήταν αυτό που κράτησε τον Άρη μακριά από τη νίκη:
«Γιατί νόμιζε ότι στο 2-0 τελείωσε ο παιχνίδι. Αλλάξαμε το σύστημα μας και καταφέραμε να κάνουμε το 2-1, πράγμα που άλλαξε την ψυχολογία του παιχνιδιού. Είναι λογικό να δεχτούμε αρκετές φάσεις αλλά εμείς κρατάμε το αποτέλεσμα και προχωράμε.
Είχαμε αρκετή δόση τύχης αλλά όταν δεν έχεις τύχη δεν μπορείς να πάρεις το αποτέλεσμα. Όταν παίζει απέναντι στον Άρη, χρειάζεσαι την τύχη με το μέρος σου. Κάθε παιχνίδι που περνάει βλέπουμε τις αδυναμίες μας και δουλεύουμε». 


Μόρας:
Υπήρξαν κάποιες φάσεις στις οποίες σε άλλα ματς δεν δεχόμαστε γκολ. Έχουμε δείξει ότι είμαστε σφιχτοί, αλλά σήμερα ήμασταν λάθος ειδικά στην αρχή. Το να γυρίσεις ένα τέτοιο παιχνίδι, χρειάζεται μαγκιά, να το πιστέψεις και εμείς τα δείξαμε όλα αυτά. Χρειάζεται και η τύχη βέβαια, γιατί αν δεν την έχεις δεν μπορείς να πάρεις τέτοια παιχνίδια. Δείχνουμε ότι είμαστε ομάδα, αυτή η νίκη μπορεί να μας κάνει καλό, αλλά μπορεί να γυρίσει και αλλιώς. Για αυτό πρέπει να την αξιοποιήσουμε σωστά μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
Για το τι αλλάξαν στο παιχνίδι:
Δεν αλλάξαμε κάτι. Δεν άλλαξε η ισορροπία. Ούτε ανεβήκαμε πιο ψηλά, ούτε πιέσαμε ψηλότερα. Συνεχίζουμε οργανωμένοι και όταν μπαίνει το πρώτο γκολ, αρχίζουν τα δύσκολα για την άλλη ομάδα. Με υπομονή φτάσαμε και στα άλλα γκολ.
Για το αν του έχουν λείψει τα γεμάτα γήπεδα:
Έξω το ζούσα αυτό, ήταν γεμάτα τα γήπεδα. Κάτι τέτοιο μου έλειψε αλλά χαίρομαι που ο Άρης επέστρεψε. Θέλω να βλέπω ιστορικές ομάδες όπως ο Άρης με κόσμο. Οι φίλαθλοι δεν θα πρέπει να λείπουν, γιατί και εμείς το ευχαριστιόμαστε παραπάνω. Εύχομαι και σε εμάς να μπορέσει να επιστρέψει ο κόσμος μας. Είναι επιθυμία μου. Θέλω να δω ένα γήπεδο γεμάτο και σαν παίκτης, μήπως και όλοι μαζί, καταφέρουμε το κάτι παραπάνω.
Για το που στοχεύσει η ΑΕΛ:
Το τι θέλω εγώ με την ομάδα είναι κάτι εξωπραγματικό. Θέλω ότι καλύτερο, να το απολαύσω όσο πιο έντονα γίνεται. Θα παλέψουμε με ότι έχουμε για κάτι καλό και θα δείξει που μπορούμε να φτάσουμε.
Για τον Σεσέροβιτς και ποια είναι η κατάστασή του:
Είναι καλά. Ήταν χτύπημα που μας τρόμαξε, αλλά όλα καλά.
Για τον Ουάρντα:
Η αλήθεια είναι ότι έχει τη δικιά του τρέλα. Δεν μπορεί να μπει σε καλούπι και από εμάς έχει μία ελευθερία να κάνει κάποια από αυτά που θέλει. Χαμογελάει, αστειεύεται συνέχεια. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε και να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε από αυτόν τον παίκτη. Τον έχουμε από κοντά και εύχομαι να μας βοηθήσει γιατί μας δίνει ποιότητα σίγουρα.
Για την εμφάνιση του τερματοφύλακα, Κρίστινσον:
H αλήθεια είναι ότι τον χρειαζόμασταν και ήταν αυτός που μας έσωσε και έδωσε μεγαλύτερη αξία στη νίκη. Όταν κερδίζεις ειδικά με τέτοιες φάσεις, με αυτοθυσία και φυσικά την τύχη μαζί σου, θες τέτοιους παίκτες να βγάλουν το κάτι παραπάνω.
Για την τελευταία φάση που «φωνάζει» ο Άρης:
To έχω στο μυαλό μου όπως έγινε. Δεν ήξερα αν με έσπρωξε δικός μου ή κάποιος άλλος. Αλλά το ήξερα ότι πρέπει να γυρίσει τη φάση λίγο πίσω και να δει ότι κάτι έγινε, γιατί ήταν φάουλ, ήταν σπρώξιμο.


Ουάρντα:
Για τις εντυπώσεις του από το παιχνίδι: «Είμαι χαρούμενος γιατί κερδίσαμε κάναμε ανατροπή πήραμε τους 3 βαθμούς δεν έχει σημασία το γκολ και η ασίστ μου άλλα η νίκη. Πάμε πίσω στη Λαρισα γνωρίζοντας ότι κάναμε χαρούμενη την πόλη και αυτό έχει σημασία
Για το ότι πέτυχε γκολ μετά από αρκετό καιρό: «Δεν ήταν δύσκολο για μένα, δεν χάνω ποτέ στο Χαριλάου, έβαλα γκολ και πήραμε τη νίκη»
Για το πως κατάφεραν την ανατροπή: «Ξεκινήσαμε άσχημα κάναμε δυο λάθη άλλα στη συνεχεία βάλαμε τα δυνατά μας καταφέραμε και φέραμε το ματς στα ίσα στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε το 2-3 και γυρίζουμε πίσω ευχαριστημένοι»
Για το αν νιώθει πιο ελεύθερος στην ΑΕΛ: «Είμαι χαρούμενος νιώθω καλά όλοι οι παίκτες με δεχτήκαν από την αρχή σαν αδερφό τους και γι΄ αυτό δίνω το 100%.Ο καθένας με σέβεται και με αγαπάει, νιώθω πολύ καλά το εκτιμώ και θέλω να δώσω τα πάντα. Το είχα πει ξανά δίνω τα πάντα ο προπονητής με σέβεται μου δείχνει ξεκάθαρα τι θέλει να κάνω και με υποστηρίζει».
Για το συγνώμη που ζήτησε από τον κόσμο: «Ήξερα ότι είχα μια κίτρινη κάρτα είμαι έξυπνος δεν θα πήγαινα ξανά στον κόσμο να κάνω το ίδιο. Καταλαβαίνω τον φανατισμό που έχουν οι φίλαθλοι. Συνεχεία μου λένε «σε περιμένουμε στο Χαριλάου», βρίζουν την οικογένεια μου, αντιλαμβάνομαι το τι γίνεται με τους οπαδούς στην Ελλάδα αλλά εγώ τους σέβομαι και δεν είναι καλό να γίνεται αυτό. Γι’ αυτό και ζήτησα συγνώμη για την αντίδραση μου».
Μπέρτος:
«Εντάξει όπως είδα το παιχνίδι κρίθηκε στο πάθος και στο ποια ομάδα το ήθελε πιο πολύ. Σίγουρα δεν πήγαμε καλά στα πρώτα 20 λεπτά, αλλά μετά ισορροπήσαμε το παιχνίδι. Καταφέραμε να βάλουμε κάποια γκολ, ώστε να μην είμαστε μακριά από το σκορ και έτσι όπως εξελίχθηκε για εμάς,  μας χαροποιεί, γι’ αυτό ήρθαμε, για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».
Τι έγινε στο τέλος έχεις άποψη;«Εντάξει τώρα με το VAR, έχουν αλλάξει τα πράγματα. Νομίζω ότι είχε γίνει, πιο μπροστά ένα φάουλ στον Μόρα. Ευτυχώς το είδαν αυτό στο VAR και δεν έδωσε πέναλτι».
Η ΑΕΛ με τις δύο συνεχόμενες νίκες που μπορεί να φτάσει φέτος; Τι στόχους έχετε βάλει;«Οι στόχοι μας είναι κάθε παιχνίδι να το βλέπουμε ξεχωριστά για τη νίκη και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».

Share:

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων