2η αγωνιστική 2019-20 : ΑΕΛ - ολυμπιακός

ΑΕΛ - ολυμπιακος 0-1

Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2019


Scorer: 7'(πεν.) Βαλμπουενά 

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μπέρτος (79’ Καρανίκας), Μόρας, Μπράλιτς, Μιχαήλ, Ζίβκοβιτς, Σετσέροβιτς, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς (63’ Νούνιτς), Μπούστος, Ντάουντα (81’ Φιλίποβιτς).


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σισέ, Μεριά, Τσιμίκας (65’ Κούτρης), Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά, Μασούρας (60’ Καμαρά), Ποντένσε (82’ Ρατζέλοβιτς), Ελ Αραμπί.


Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)

Επόπτες: Κούλα (Ξάνθης), Καρατζίκας (Αθηνών)
4ος: Τάσης (Ηπείρου)
VAR: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) 
ΑVAR: Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)

Γήπεδο: AEL FC arena
Εισιτήρια: 3.883


Η ΑΕΛ δεν κατάφερε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα που ήθελε και έψαχνε, όμως απέναντι στον Ολυμπιακό έδειξε ψυχή, πάθος και οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με τους τρεις βαθμούς της νίκης που πήραν πολύ δύσκολα από τους «βυσσινί» στο AEL FC Arena.
Η ΑΕΛ υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό στη 2η αγωνιστική της SuperLeague και έχασε το παιχνίδι από μία περίπτωση πέναλτι στο 7ο λεπτό που ο κ. Ευαγγέλου πήρε τον έλεγχο του VAR και ο Βαλμπουενά πέτυχε το μοναδικό τέρμα (0 – 1) στην αναμέτρηση.
Ο Μιχάλης Γρηγορίου παρέταξε την ομάδα με σύστημα 3 – 5 – 2 όπως ακριβώς και στη πρεμιέρα στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο. Για τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4 – 2 – 3 – 1 και στο δεύτερο μέρος έγιναν οι αλλαγές από τους δύο προπονητές.
Ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 7ο λεπτό. Ο Ελ Αραμπί ήταν στη περιοχή της ΑΕΛ και σύμφωνα με τον έλεγχο του VAR που έγινε από τον ρέφερι κ. Ευαγγέλου οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι από μαρκάρισμα του Μπέρτου. Ο Βαλμπουενά ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα για το 0 – 1.
Επτά λεπτά μετά, ο Ελ Αραμπί απείλησε με κεφαλιά την εστία της ΑΕΛ από σέντρα του Βαλμπουενά και ο Κρίστινσον αντέδρασε εντυπωσιακά βγάζοντας τη μπάλα σε κόρνερ.
Στο 39ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δίχτυα με κεφαλιά του Ελ Αραμπί από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά και στην αρχή το γκολ μέτρησε. Ωστόσο, ο κ. Ευαγγέλου ακολούθησε και πάλι τον έλεγχο του VAR και το γκολ ακυρώθηκε ως οφ σάιντ.
Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου η ΑΕΛ «άγγιξε» το 1 – 1 και την ισοφάριση του σκορ. Συγκεκριμένα, ο Μπούστος εκτέλεσε το φάουλ που κέρδισαν οι «βυσσινί» και αφού δημιουργήθηκε σύγχυση στην άμυνα των φιλοξενουμένων ο Ντάουντα έχασε μοναδική ευκαιρία κι έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Σα.
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με τις ίδιες ενδεκάδες. Στο 47ο λεπτό ο Γκιγιέρμε απείλησε με ένα δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή και η μπάλα πέρασε άουτ.
Δύο λεπτά μετά, ο Στέφαν Ζίβκοβιτς δοκίμασε μία σέντρα – σουτ και ο Σα μπλόκαρε τη μπάλα.
Στη συνέχεια του δευτέρου μέρους η ΑΕΛ πίεσε τον Ολυμπιακό για να μπει μέσα στη περιοχή και να διεκδικήσει με αξιώσεις το γκολ που θα της έφερνε την ισοφάριση.
Στο 70′ ο Μάρκο Νούνιτς που είχε περάσει στο παιχνίδι ως αλλαγή βγήκε στην αντεπίθεση, τροφοδότησε τη μπάλα στον Ζίβκοβιτς εκείνος έκανε τη σέντρα και η μπάλα από τη κεφαλιά του Ντάουντα κατέληξε στην αγκαλιά του πορτιέρο των φιλοξενουμένων.
Στη τελευταία φάση του αγώνα και στις καθυστερήσεις, η ΑΕΛ έφθασε πολύ κοντά στην ισοφάριση του σκορ. Ο Μίλος Φιλίποβιτς εκτέλεσε φάουλ και αμυντικός του Ολυμπιακού έδιωξε αρχικά ενώ ο Μπούστος με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής δεν βρήκε στόχο και έστειλε τη μπάλα ελάχιστα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Σα.









#ΑΕΛΣτατιστικά#ΟΛΥ
0Goals1
0Ασίστ0
4Τελικές Προσπάθειες7
1Σουτ εντός μεγάλης περιοχής2
2Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής4
1Κεφαλιές1
2Αποκρούσεις1
13Επεμβάσεις8
23Κλεψίματα28
12Φάουλ20
3Οφσάιντ2
1Κόρνερ9
37Λάθη43
3/13Γεμίσματα3/19

Στατιστικά παικτών ΑΕΛ 2019-2020
#ΟΝΟΜΑΗΛΙΚΙΑΧΩΡΑΣυμ.ΛεπτάΓκόλΚιρτινεςΚόκκινες
5Αλέξης Μιχαήλ33Ελλάδα2191
1
18Βαγγέλης Μόρας38Ελλάδα2191


1Ογκμουντούρ Κρίστινσον30Ισλανδία2191


28Σλάβκο Μπράλιτς27Κροατία2191


30Στέφαν Ζίβκοβιτς29Σέρβία2191


64Φατιόν Άντονι28Αλβανία2191
1
22Αντάν Σεσέροβιτς28Βοσνία2187
2
32Τζόναθαν Μπούστος25Αργεντινή2165


8Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς27Σερβία21451

33Μάρκο Νούνιτς26Σλοβενία2128
1
20Νίκος Καρανίκας27Ελλάδα2112
1
25Μανώλης Μπερτός30Ελλάδα283


55Μίλος Φιλίποβιτς29Σερβία228


9Αμπιολά Ντάουντα31Νιγηρία181


6Παναγιώτης Μπάλας26Ελλάδα126
1


Δηλώσεις


Γρηγορίου:


Στην κάμερα της ΝΟVA
«Ενισχυθήκαμε με ποδοσφαιριστές στις θέσεις που χρειαζόμασταν προκειμένου να αλλάζουμε σχηματισμούς σε έναν αγώνα. Δεν με προβλημάτισε τίποτα στο παιχνίδι. Με τη τελευταία φάση στο παιχνίδι θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει γκολ. Κάναμε πολλές τελικές απέναντι στον Ολυμπιακό και γι΄αυτό δίνω συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει κάτι στο τέλος του αγώνα».
Συνέντευξη τύπου:
«Δεύτερο παιχνίδι για το πρωτάθλημα απέναντι σε μία ομάδα που βρισκόταν σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση. Προερχόταν και από καλή ψυχολογία από την είσοδο στους ομίλους του Champions League. Είχαμε ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο σήμερα πριν το ματς.
Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ήμασταν πάρα πολύ ανταγωνιστικοί. Δεχθήκαμε ένα γκολ στο 7ο λεπτό που καταλαβαίνεται πως όταν δέχεσαι ένα γκολ σ’αυτό το σημείο όλα γίνονται πιο δύσκολα.
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια μέχρι το 93′ που χάσαμε τη μεγάλη ευκαιρία για να φέρουμε το παιχνίδι στα ίσα. Αυτό που κρατάω είναι η διάθεση των παιδιών, η αγωνιστικότητα και η αλλαγή νοοτροπίας και στην προπόνηση και στα παιχνίδια.
Θέλουμε να προσθέσουμε πράγματα και να βελτιωθούμε. Έχουμε αρκετά να κάνουμε ακόμα. Πρέπει να έχουμε περισσότερες εναλλακτικές λύσεις στους σχηματισμούς μας για να λειτουργούμε καλύτερα. Κρατάω όμως την προσπάθεια και το γεγονός πως θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει κάτι καλύτερο σήμερα».
Για τις προσθήκες που έγιναν: 
«Ερχόμενος εδώ ζήτησα να κάνουμε μεταγραφές σε ακραίους επιθετικούς γιατί είχαμε μόνο τον Φιλίποβιτς. Δεν γινόταν να παίζουμε με τον ίδιο σχηματισμό ολόκληρη τη χρονιά. Ο πρόεδρος και η διοίκηση έκαναν το καλύτερο κι έφεραν καλούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι θεωρώ πως θα ενταχθούν γρήγορα.
Αυτό το δεκαπενθήμερο με τη διακοπή θα δουλέψουμε έτσι ώστε να είμαστε καλύτεροι. Με ενδιαφέρει η Λάρισα να παίζει καλό και παραγωγικό ποδόσφαιρο. Οι νίκες είναι αυτές που οδηγούν σε ασφαλή μονοπάτια κι αυτή είναι η φιλοσοφία μου».
Για το VAR: 
«Εφόσον ο διαιτητής αποφασίζει να δει την εικόνα, αυτός παίρνει την απόφαση.
Ήμουν υπέρμαχος του VAR από τα προηγούμενα χρόνια., θα πρέπει όμως να το αξιοποιήσουμε και να το γνωρίζουμε στο 100%. Δεν είναι ένα μηχάνημα που βλέπουμε κι αποφασίζουμε. Πρέπει να δούμε τη φάση ολόκληρη. Να σας θυμίσω το ματς με το πέναλτι στον Ατρόμητο που δόθηκε μακριά από την μπάλα.
Σωστή λειτουργία του VAR μπορεί να βοηθήσει το καχύποπτο ποδόσφαιρο μας. Μέχρι τώρα δεν μου δείχνει κάτι τέτοιο γιατί ίσως χρειάζεται περισσότερος χρόνος».
Αν είναι έτοιμοι οι νέοι παίκτες: 
«Έπαθε διάστρεμμα ο Ασούμπρε στην τελευταία προπόνηση αν κι είχε συμφωνήσει με την ομάδα. Θα περιμένουμε 10-15 μέρες μέχρι να μπει.
Ο Κάτσε κι ο Ουάρντα θα φανούν αύριο πως είναι και σε τι βαθμό ετοιμότητας είναι. Εμείς θέλουμε να μπούνε πάντως το συντομότερο δυνατόν στην ομάδα».
Αν θα γίνει κάποιο φιλικό: 
«Θα κοιτάξουμε για κάποιο φιλικό το Σαββατοκύριακο. Κυρίως για τα παιδιά που δεν έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής».

Φατιόν:
«Μπήκαμε λίγο νωθρά, παίζαμε με την πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ελλάδα. Στο β' μπορούσαμε να φέρουμε το ματς στα ίσια αλλά ο Ολυμπιακός κράτησε. Τα νέα παιδιά θα μας βοηθήσουν αρκετά και θα πάμε πολύ καλύτερα. Η ποιότητα του Ολυμπιακού είναι πολλά level πάνω. Εμείς έχουμε βελτιωθεί πολύ και είναι ευκαιρία να δεθούμε ακόμα περισσότερο».

Μιχαήλ:

«Με το που ξεκινήσαμε το ματς δεχτήκαμε ένα κρύο γκολ από το πέναλτι που δόθηκε με το VAR. Όταν χάνεις τόσο νωρίς από τον Ολυμπιακό σου κόβονται τα φτερά. Μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι, δεν τα καταφέραμε και συνεχίζουμε. Έχουμε ένα πλήρες ρόστερ, πρέπει να δουλέψουμε τις επόμενες μέρες, η διακοπή είναι ευεργετική και μπορούμε να κάνουμε ωραία πράγματα. Στο β' μας έλειπε λίγο η τελική πάσα αλλά η προσπάθεια ήταν μοναδική απ' όλους. Ίσως στο 93' έπρεπε να πετύχουμε ένα γκολ».





Share:

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων