4η αγωνιστική 2019-20 : ΑΕΛ - Ξάνθη

ΑΕΛ - Ξανθη 3-0

Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019

Scorers: 35'(αυτ.) Τέρκι, 53' Μιλοσάβλιεβιτς, 83' Μπέρτος


Αποβολή: 59' Λισγάρας

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μόρας, Μιχαήλ, Μπράλιτς, Καρανίκας (62' Μπέρτος), Στάνκοβιτς, Κάτσε (84' Χαλκιαδάκης), Μιλοσάβλιεβιτς (75' Φατιόν), Σεσέροβιτς, Νούνιτς, Ουάρντα.

Ξάνθη (Κίκο Ραμίρεθ): Μπέντο, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Ντίρεσταμ, Σόσα, Τερκί, Κοβάσεβιτς, Εντουάρντο (37' Ρενέλα), Μπαριέντος, Τζουρίτσκοβιτς (61' Μαλεζάς), Στάρτζεον.

Διαιτητής: Αριστοτέλης Κοτσιαύτης (Άρτας)

Επόπτες: Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Καλαμπόκης (Αιτ/νίας)
4ος: Πολυχρόνης (Πιερίας)

Γήπεδο: AEL FC arena

Εισιτήρια: 2.842



Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα αναζητούσε η ΑΕΛ κόντρα στην Ξάνθη και την πέτυχε με θριαμβευτικό τρόπο, επικρατώντας με 3-0, σε μία πέρα ως πέρα δίκαιη νίκη.

Οι «βυσσινί» ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, κόντρα σε μία Ξάνθη που δεν δικαιολόγησε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού το γεγονός ότι βρισκόταν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας το απόλυτο νικών.

Με τις… αναμενόμενες και μόνο αλλαγές ο τεχνικός της ΑΕΛ κ. Μιχάλης Γρηγορίου, παρέταξε την ομάδα του στην αναμέτρηση με την Ξάνθη. Το αγωνιστικό σχήμα του 3-5-2 αποτελούνταν από τους Κρίστινσον κάτω από τα δοκάρια, Μπράλιτς, Μόρα και Μιχαήλ στην άμυνα, Καρανίκα, Κάτσε, Σετσέροβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς και Στάνκοβιτς στη μεσαία γραμμή, Νούνιτς και Ουάρντα στην επίθεση.


Η ΑΕΛ δεν ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση, είχε τα δικά της προβλήματα κυρίως στην κυκλοφορία της μπάλας, μη μπορώντας να διασπάσει την καλή αμυντική διάταξη των φιλοξενούμενων που έπαιζαν με πολλούς παίκτες πίσω από τη μπάλα και ουσιαστικά απειλούσε μόνο από στημένες μπάλες, εκτός της φάσης του 21ου λεπτού όταν ο Ουάρντα εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κοβάσεβιτς, αλλά το σουτ  που έκανε πέρασε άουτ.


Πάντως αυτή η φάση αποδείχθηκε κομβική για την εξέλιξη του πρώτου 45λεπτου, αφού σήμανε την αφύπνιση της λαρισινής ομάδας που προσπάθησε να βγάλει περισσότερους παίκτες στην επίθεση και δικαιώθηκε στο 36ο λεπτό, όταν ο Κάτσε εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Τερκί στο πρώτο δοκάρι έκανε προς τα πίσω την κεφαλιά αιφνιδιάζοντας τους πάντες, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του κάνοντας το 1-0 με το οποίο ολοκληρώθηκε και το πρώτο ημίχρονο.


Με την ψυχολογία στα ύψη οι «βυσσινί» μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο ημίχρονο και έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους να πιέσουν περισσότερο την άμυνα των αντιπάλων τους και να φέρουν περισσότερες φορές τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή.


Η… πρώτη γεύση ήρθε στο 48ο λεπτό, όταν ο Έργκους Κάτσε από το ύψος της περιοχής σούταρε δυνατά, αλλά άστοχα και πέντε λεπτά αργότερα η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου διπλασίασε τα τέρματά της και έβαλε τις βάσεις για την κατάκτηση της πρώτης νίκης της.

Σε αντεπίθεση της ΑΕΛ ο Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς έκανε εκπληκτική μπαλιά στον Νούνιτς που κράτησε όσο έπρεπε τη  μπάλα και την κατάλληλη στιγμή τη γύρισε στην περιοχή της Ξάνθης και στο δεύτερο δοκάρι, εκεί που ο Μιλοσάβλιεβοτς έχοντας ακολουθήσει τη φάση με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 2-0.

Μάλιστα, με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού η αποστολή της ΑΕΛ έγινε πιο εύκολη, αφού ο Λισγάρας αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα σε μαρκάρισμά του πάνω στον Κάτσε και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες.



Με τον ρυθμό του παιχνιδιού να πέφτει αισθητά μετά και την αποβολή του Λισγάρα αφού η ΑΕΛ έδειχνε ικανοποιημένη με την κατάκτηση της νίκης, φτάσαμε στο 83ο λεπτό όταν οι «βυσσινί» έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή τους. Από αριστερά ο Σετσέροβιτς γύρισε τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, ο Μπέντο έχασε τη φάση και ο Μανώλης Μπέρτος που καραδοκούσε «κάρφωσε» τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 3-0…




Με μαύρα περιβραχιόνια εμφανίστηκαν οι βυσσινί, ως ένδειξη πένθους για τους Κουκουλίτσιο, Μουσιάρη και Μητσιμπόνα και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή πρίν την σέντρα.





Επιπλέον στάση ενός λεπτού από τους 22 παίκτες στο AEL FC Arena με την έναρξη του αγώνα της ΑΕΛ κόντρα στην Ξάνθη για την 4η αγωνιστική της Super League, για την ασφάλεια των συναδέλφων τους στα πρωταθλήματα της Super League 2 και Football League.

Οι «βυσσινί» που είχαν τη σέντρα, μετά το σφύριγμα του διαιτητή Κουτσιαύτη, κράτησαν τη μπάλα στην κατοχή τους και περίμενα να περάσει, με τον Βαγγέλη Μόρα να ξεκινά το ματς στο 2ο λεπτό.

Θυμίζουμε πως ο ΠΣΑΠ είχε βγάλει ανακοίνωση πριν την έναρξη της αγωνιστικής:
«Για 60 δευτερόλεπτα αφήνουμε την μπάλα και στεκόμαστε όρθιοι απέναντι στην αδικία, απέναντι σε εκείνους που δεν έχουν καταλάβει ότι ο ποδοσφαιριστής είναι εργαζόμενος και έχει δικαιώματα.
Πορευόμαστε ενωμένοι και διεκδικούμε τα αυτονόητα. Ασφαλιστική κάλυψη για τους συναδέλφους μας στη Sl2, Football League και τα προστατευόμενα μέλη τους.
Ποτέ ξανά ποδοσφαιρικός αγώνας με ανασφάλιστους εργαζόμενους ποδοσφαιριστές. Για εμάς όταν πονάει ένας ποδοσφαιριστής, πονάμε όλοι, όχι όμως για πολύ, γιατί η δράση σταματά τον πόνο».








-->
#ΑΕΛΣτατιστικά#ΑΟΞ
3Goals0
2Ασίστ0
11Τελικές Προσπάθειες4
2Σουτ εντός μεγάλης περιοχής1
8Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής2
1Κεφαλιές1
3Αποκρούσεις2
8Επεμβάσεις19
38Κλεψίματα32
25Φάουλ24
3Οφσάιντ1
7Κόρνερ0
41Λάθη46
6/23Γεμίσματα2/11


-->
Στατιστικά παικτών ΑΕΛ 2019-2020 σε 4 αγώνες
#ΟΝΟΜΑΘέσηΣυμ.ΛεπτάΓκόλΚίρτινεςΚόκκινες
5Αλέξης ΜιχαήλΑμυντικός43793
1Ογκμουντούρ ΚρίστινσονΤερματοφύλακας4379
28Σλάβκο ΜπράλιτςΑμυντικός4379
18Βαγγέλης ΜόραςΑμυντικός43531
64Φατιόν ΆντονιΜέσος43531
20Νίκος ΚαρανίκαςΑμυντικός42662
33Μάρκο ΝούνιτςΕπιθετικός42471
8Ράντομιρ ΜιλοσάβλιεβιτςΜέσος42442
22Αντάν ΣετσέροβιτςΜέσος32802
30Στέφαν ΖίβκοβιτςΑμυντικός326711
32Τζόναθαν ΜπούστοςΜέσος3240
25Μανώλης ΜπερτόςΑμυντικός31151
55Μίλος ΦιλίποβιτςΜέσος348
7Αμρί ΟυάρνταΕπιθετικός2188
26Έργκις ΚάτσεΑμυντικός21771
9Αμπιολα ΝταουντάΕπιθετικός21761
88Νικολα ΣτάνκοβιτςΑμυντικός193
6Παναγιώτης ΜπάλαςΜέσος1261
12Μπούνο ΧαλκιαδάκηςΜέσος19


Δηλώσεις 



Μιχάλης Γρηγορίου:



«Μία πάρα πολύ σημαντική νίκη που την θέλαμε πολύ μετά από τρεις καλές εμφανίσεις που όμως δεν είχαμε τα αποτελέσματα που θέλαμε. Ήμασταν κυρίαρχοι από το πρώτο λεπτό στον αγωνιστικό χώρο και δεν θυμάμαι να κινδυνέψαμε σε κανένα σημείο από την Ξάνθη. Για εμάς ήταν μία εύκολη νίκη όπως αποδείχθηκε μετά το ματς. Πριν από αυτό παίζαμε κόντρα σε μία ομάδα που είχε τρεις νίκες και ήταν πρώτη στη βαθμολογία και φέτος έχει ένα ρόστερ με αρκετά καλούς ποδοσφαιριστές. Αποκτά λοιπόν η νίκη μας μεγαλύτερη σημασία. Εμείς πλέον κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι κι αυτό είναι το ματς με τον Άρη το Σάββατο. Έτσι θα πορευθούμε έως το τέλος στον μαραθώνιο της Super League για να μπορέσουμε και να δουλεύουμε, αλλά και να έχει κίνητρο η ομάδα».


Μπέρτος:
«Αφιερώνω το γκολ στους συμπαίκτες μου είναι πολύ σημαντική η νίκη για την ψυχολογία και είναι μια βαθμολογική ανάσα για μας. Δεν σκοράρω συχνά, δεν ήξερα πώς να πανηγυρίσω το γκολ απέναντι στην Ξάνθη. Και χάρηκα και στεναχωρήθηκα είναι μια ομάδα που έχω φορέσει τη φανέλα της».


Share:

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων